Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- urandom0: Aki használ/használt Giten kívűl más verziókezelőt, mesélne róla?
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Amazon Kindle JailBreak
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
Mondanám, hogy igazad van, de én is csak félinformatikus vagyok, nem lenne hiteles.
Cloudflarenek pont a JS alapú challengét utálom nagyon én is, amiről te is írsz. Szerintem a legnagyobb probléma vele, hogy konkrétan úgy lett megírva benne a böngésző ellenőrzés, hogy fogták az ismertebb böngészőket, kerestek bennük egyedi működési mintákat és ezekkel detektálják, hogy valóban az a böngésző van-e használva, ami a User-Agentben kimegy a szerver felé. Elvileg ez GDPR kompatibilis, szóval sok adatot nem visznek ki, aztán persze ki tudja. Viszont új böngészőnek így esélye sincs belépni a piacra... Nomeg nem kellemes egy JS-ben implementált virtuális gépet futtatni, ami ki tudja miket csinál ahhoz, hogy hozzáférj a kedvenc hírportálodhoz pl.
Azzal a kevés tapasztalattal, amit hobbi OSS projektek hosztolása alatt felszedtem, nekem is az volt a tapasztalatom, hogy megfelelően üzemeltetni nehéz. Hibákat keresni sokkal egyszerűbb, mint jól csinálni valamit (erről szól a cikk is). Viszont egy hobbi usernek is lehetnek pl olyan igényei, hogy csinál egy blogot, vagy kirakja az otthoni homeassistantot az internetre, aztán nem feltétlen lesz kapacítása saját CDN-t építeni, meg máshova routolni a forgalmat, ha épp DDoS-olnak. Iptables szépen megvéd egy vérpistike ellen, aki elkezd DoS-olni, de amint betalál egy botnet/VPN/proxy halom és elszaturálják a linked, nem tudsz mit csinálni. Én se találtam eddig jobb megoldást, ezért maradt a Cloudflare. Nem örülök neki, hogy egy monopólium kezében van az oldal sorsa és adatai, de saját zsebből és tapasztalattal nem tudnám ugyanazt hozni.
Én úgy látom egyébként, hogy sajnos ha akarjuk, ha nem, egyre többen térnek át cf-re. Telex is azt használ pl. Amerikában a szavazásokat CF-en át nyomták... Egyszerűen annyi bandwidth van a kezükben, amivel egyszerű ember álmodni sem mer.
Új hozzászólás Aktív témák
- Pavilion 15-ec169ng 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe gar
- Brutál AMD miniPC: 4,5 GHz 5825U, 8 mag / 16 szál, 32 GB / 1 TB
- Asus TUF FX505DU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 3750H GTX 1660Ti 16GB 250GB NVMe + 1TB magyar vbill gar
- Precision 7740 17.3" 4K IPS i9-9980HK RTX 3000 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- Nitro AN16-42 16" QHD+ IPS Ryzen 9 8945HS RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- Xiaomi Redmi Pad Pro 256GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO IdePad Gaming 3 Gamer notebook - R5 5600H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050Ti 4GBWIN11
- Xiaomi Smart Band 8, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest