Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Napkollektor - csak úgy
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tarantawla
csendes tag
válasz
N0rthF4c3 #10251 üzenetére
BigBlackDog hozzászólását támogatnám meg a saját tapasztalataimmal. Fizikai elhelyezkedésről nem tudok nyilatkozni, de valóban, motorindítás után (nálam már 0-1 foknál is) automatán kapcsol a "melegedés-segítő" , ami ugyan úgy az állófűtést jelenti (tényleg az első keréknél eregeti a kis felhőit), csupán, ha be van állítva, nem tudod bypass-olni. A manual-ban én azt olvastam, a rásegítő fűtés addig megy, amíg a belső tér el nem éri azt a hőmérsékletet, ami a klímapanelen be van állítva.
Az állófűtést (ha van), az infocenteren (ahol az átlagfogyasztást, pillanatnyit, DSTC állapotot látod, stb.) tudod kapcsolgatni (kézi indítás, illetve két programozható időpont van benne, ahogy BigBlackDog mondta, ezeket akkor is eléred, ha nincs a kulcs az indítóban). És igen, időpont +5 perc múlva leáll a programozott, és igen, minden nap be kell kapcsolni.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
N0rthF4c3 #10251 üzenetére
Én úgy tudom, hogy minden dízel első generációs S60-nál (és talán 2. gen. V70-nél) bent van egy olajkályha a bal első sarokban. Ha a lökös alá benézel, akkor kell látni egy kis csövet, ami ennek a kipuffja. Ennek -5 fok alatt, motorindítást követően be kell indulnia. Ilyenkor hallani szoktam a venti hangját bal elölről és az üzemanyagpumpa kattogását jobb oldalon, hátul, alul. Ha leállítod a motort, mielőtt felfűtené talán 70 fokra a vizet, akkor még a venti motorleállítás után is megy egy darabig, amíg kiszellőztet. Ezen kívül még érezni lehet a jellegzetes "dízelbüdös" szagot is indítás után (meg néha füstölni is szokott, de az enyém még nem csinált ilyet eddig). Így 5 fok alatt is, motorindítást követő 2. percben már meleg levegőt nyomott az utastérbe és a vízhőmérő is beáll középre 5-10 kilométeren belül. Ha Te nem tapasztalod ezeket a jelenségeket, akkor jó eséllyel a kályhád nem működik (mint ahogy nálam sem működött vételt követően, aztán csupán csak az izzítógyertya, a fúvóka és az égéstérventi cseréje után már jó lett).
Miután felprogramoztattam az állófűtés, ezeken kívül az alábbi funkció jött pluszba. Kihúzott kulcs mellett, ha csavargatod az irányjelzőkaron lévő gyűrűt, a jobb oldali kis kijelző bekapcsol és elérhetőek az állófűtéssel kapcsolatos menüpontok (azonnali bekapcsolás/időpont 1/időpont 2). Értelemszerűen gyújtásnál és járó motornál elérhető menüfunkcióknál is láthatod ezeket pluszba. Ha az azonnali bekapcsolást választod, akkor elindul a kályha, ha időpontra programozod, akkor a megadott időpontra felfűti a vizet és az utasteret. Ha nem kapcsolod ki, akkor a megadott időpont után 5 perccel később kikapcsol. Ha következő napon is szeretnéd indítani, akkor be kell ismételten kapcsolni (tehát véletlenül nem maradhat bekapcsolva, így elkerülhető, hogy minden nap elinduljon az állófűtés, ha elfelejtenéd kikapcsolni).
Most hirtelen ennyi jut eszembe, remélem sikerült mindent leírnom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Milyen monitort vegyek?
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- World of Tanks - MMO
- NBA és kosárlabda topic
- Ingatlanos topic!
- Még annál is nagyobb akkuval érkezik a Redmi K80 Ultra
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy A54 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest