- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
-
erzol
őstag
-
menyhartlevi
aktív tag
-
Big_Boss
senior tag
A szívem egy T4 V60 felé húz még Geartronic váltóval, de ha az eszemre hallgatok, akkor ugyanebben az ársávban mozognak a 190/280 lovas TSI Superbek, ami 3 gyerek mellé talán jobb választás lehet.
7600 GS: manuális váltó nem opció. Sokat városozom. 2 havonta megyek 2x500km-t pályán, akkor meg az M1/M0/M3 valamelyik szakaszán araszolok a dugóban
Szóval atomata kell. -
wwhy
veterán
Naná, hogy jót akarok, azért kérdezek előtte

Nem 1,6-os, hanem 2.0-ás, D4204T8 motorkód, amely motor ugyanaz 2015 után mindegyik dízelben: "2015 to date: One diesel engine, a 2.0 litre (Volvo VEA) producing 120, 150 and 190hp, according to specifications, used with manual or automatic transmission. "
-
aero.
veterán
-
Peti78
őstag
-
Johnny_vT
senior tag
-
aero.
veterán
-
r.levente75
addikt
-
r.levente75
addikt
-
r.levente75
addikt
-
JasL
őstag
-
BigBlackDog
veterán
Hmm... Elvileg tavaly áprilisban cseréltek Laciék az S60-ban szervólötyit. Azóta mentem vele kb. 15e kilométert. Most megnéztem, szemre pirosas, zsebkendőn rózsaszínes nyomot hagy. Szaga minimális van csak (nem égett).
Létezik, hogy más színű is lehet a friss? Emlékeim szerint közvetlenül csere után is pirosas (nem barnás) folyadék volt a szervóolaj tartályban, de kifejezetten tisztának tűnt. Most kicsit zavaros már, de színre inkább piros(-bordó), mint barna.
-
N0rthF4c3
tag
-
BigBlackDog
veterán
Ő, izé, ez mi a *?
Hát, nem tudom, én nem tenném ezt a szeretett autómmal. Elsőre (és sokadjára is) a hibrid Civic szépséges "telikereke" jutott nekem eszembe róla. Nem azt mondom, hogy nem szép, sőt igazán különlegesnek tartom, de otthonra nekem nem kéne, nem jön be. 

-
aneda
senior tag
-
molnarpeter
nagyúr
-
aero.
veterán
-
r.levente75
addikt
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
Kb. össze is vág az infóimmal ez, elvileg 1.5 éve van a mostani tulajnál és márkakereskedésből vette használt autóként. Végül is, helyben van, lehet, hogy rátekintek. Csak egy pöppet magasnak érzem az árát. Értem, hogy ritka...(#9774) Johnny_vT: Igen, igen, valahogy én is ilyet érzek a dologban. Valahogy nem áll össze a kép. Annyira meg nincs kedvem mindent nekem rendbe rakni rögtön vételt követően. Persze, ha használom már 2-3-5 éve, akkor más a helyzet, de félek, hogy ne lesz 2 évig sem annyira problémamentes.
-
Luck Dragon
támogató
Benzines egyenlőre kieső, ugyanis 40-50-10% - pálya, főút, város a felhasználási terület, még ha rövid táv kell arra ott a H Astra 1.6/116 erejű kombi.
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
Def26
félisten
-
törölt tag
-
Johnny_vT
senior tag
A) annyira inkompetens a "modern" technológiához, hogy nem tudja hogy működik (vagy van-e benne egyáltalán)
B) fél, hogy az autó ellopja az adatait és akkor a Mercedes gyári munkásai megkapják a meztelen képeit / farokképeit ki melyiket
esetleg C) leszaromságból kikapcsolva maradt a BT a telefonon és akkor már mehet mobilról a hívás, ha a kocsi úgyis automata váltós -
lorcsi
veterán
-
BigBlackDog
veterán
Az a Parrot kihangosító "gyári", legalábbis ezt adta hozzá a Volvo galéria gyári tartozékként 10 évvel ezelőtt, mint Bluetoothos kihangosító.
Brosúrákban konkrétan nem láttam még említve típus alapján, de tartozékként általában szerepelt valami bluetoothos kihangosító. Mondjuk megoldhatták volna a fejegységgel is akár.De jogos, megértelek, én is hasonlóan állok a dologhoz. Majd a következő beltér fényképezésnél letakarom.

-
Johnny_vT
senior tag
-
Johnny_vT
senior tag
A C30 a Focus II platformon ül, így nem csoda a különbség.
Talán ha konkrétan a Focus II-höz hasonlítanánk, akkor érezhető lenne a skandináv prémiumsága, de ennyi év távlatából az lenne a meglepő, ha az alsó-közép kategória nem ugraná meg a szintet 
Hétvégén mentem (volna) egy arany színű S60-at nézni Freital-ba 130e km futással, 2001-ből. Elég bizalmatlan vagyok a vevővel, mert mobilén 7500-ért hirdeti a kocsit, a helyi apróhirdetési oldalon meg 5500-ért, ráadásul korábban még 156 lóerős (?) teljesítménnyel volt fent a kocsi, most meg ezt eltüntette és sehol sem derül ki milyen motor van benne. De gondoltam teszek egy próbát, a rossz tapasztalat is tapasztalat.
Nos, szerintem a héten nyerhetett lottón az illető, mert annyira nem kell neki a pénz, hogy péntek óta a megerősítésére várok, mehetek-e vasárnap reggel 10-re megnézni a kocsit
Erről lenne szó, esetleg a fotók alapján valaki meg tudná tippelni, hogy melyik motorváltozattal gyárottták? Az ülések meglepően jó állapotúnak tűnnek, az is lehet, hogy újrahúzták...BigBlackDog: hálás köszönet a remek összefoglalóért!
-
haxxika
senior tag
Rendben köszönöm

Távoli terv még, csak jó tudni, ha van itthon is. Kilométer nem számít, a jövőbeni szabályozások miatt letettem már a dízelről.
Bár ahogy most nézem, a korábbi is már EURO5-ös (2006-tól) és abból legalább biztosan fent van egy. Csak a kor miatt szerettem volna már mindenképpen valami újabbat kis méretben, de az 5 hengeres motort nem engedem. -
Peti78
őstag
Persze érdemes körüljárni ezt a témát. Bár a tengerentúlról is megérkezik az alkatrész 1-2 hét alatt. AZ enyém két hete van szervizben, aztán nem kell hozzá amcsiból postázott alkatrész. Igaz, rendesen fel lett boncolva, mert kértem, hogy alaposan tekintsék át. A kormánymű felújítás, illetve a postázása viszi el az időt.
-
Peti78
őstag
-
BigBlackDog
veterán
-
tmskvcs
tag
-
zsolee73
tag
-
tmskvcs
tag
-
tmskvcs
tag
-
david199801
tag
-
david199801
tag
-
david199801
tag
-
BigBlackDog
veterán
-
Integrale
veterán
Ahogy elerik az autok a 10 eves kort, beesik az aruk 1-3e euro koze, Toyota Avensis 2008, B6 Passat, C5, Laguna, mind 2007-9, es megkapod 1200 euroert, egy tenyleg szebbet 2000 korul.
Mindegy a gyarto, a kornak van erteke.En az Audira is csak veletlen kaptam biztositast, 11 ev feletti autoval elhajtanak, vagy olyan arat mondanak, hogy elmesz magadtol.
-
FeRRaR1
őstag
A kocsi itt sokaknak használati tárgy, rengeteg az eldobható ford/opel/kisebb kocsik. Nem egyszer találkoztunk olyannal, hogy balesetkor kiszáll és otthagyja. Mivel a biztosítás és a road tax ami drága itt. Pl egy régi 3000 fontos kocsira, 2500 font egy éves biztosítás új sofőrnek, meg pár száz font tax évente. És akkor még be sem indította. 10 éves renault, lökhárító sérült, kiszálltak ott hagyták, de úgy hogy kabátok, gyerek játékok minden benne maradt. Mi vettük meg árverésen. Itt is inkább a kelet európaiak, meg közel keletiek toldozzák foltozzák mekkmester módra. Amit én csinálok kb az a legritkább, hogy 10+éves, van még értéke, márkaszervizes, teljesen karbantartott. A vásárlók 80% a tavalyi statisztikákban tartós bérlő vagy lízing.
Valamennyire még értelme is van itt, hogy a hulladékokat inkább otthagyják, ha bejelentik a biztosítónak, akkor durván megemelik az árát 5 évre. Akár te voltál a hibás, akár nem. Pl kocsi értéke 1-2 ezer font, de 5 évre megemelnék évi 1000-1500 fonttal, inkább kiszáll és otthagyja, nem jelenti be.
Amennyiben valami jó, akkor az tartja az árát, pl XC90, ha valami hulladék, az 10 éves kor felett 1000 font alatt elhozható... ilyen peugeot, opel/vauxhall, még egy 6-7 éves corsa is újszerűnek néz ki, de 2000 font alatt elhozod, nem magas futással.
Furcsa egy világ, kell idő mire hozzá szoksz. Valaki úgy hoz ki új mercit, hogy első napokba már meghúzza a lökhárítóját és tök nem érdekli. Vagy élő példa, egyik háznak a tulaja amin melóztam Porsche Macan Turbóval jött szemetet pakolni, tele rakta rittyóval, meghúzta a lökösét, és tök nem érdekelte, én meg majdnem infarktust kaptam... Persze ez főleg London.
Vidéken még olcsóbb, a biztosítás is jóval kevesebb, de jobban meg is becsülik. Ugye itt annyira összetett a biztosítás, hogy lakcím alapján nézik az ingatlan értékeket, bűn statisztikákat, mióta van jogsid, honnan jöttél, mikor, banki történet, lóerő motor méret, ezer dolog alapján mondanak egy jó magas árat. S80 V8-ra először évi 2500-et mondtak, de találtam egy Volvo autóklub biztosítást évi 500 alatt... Mikor vettem asszony 25 év alatti volt, hallani sem akartak róla hogy 4414 köbcentit vezet Londonban, 24 évesen. biztosítók 80% letette, 15% rohadt magas árat mondott...
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
Neked gondolom elől van az akkumulátor, igaz? Az első generációs S60-nál hátul van az akksi és csak a második generációnál került előre a motortérbe. Emiatt a 2gennél már csak 175 mm fér be a leírások alapján. Mindegy, lehet, hogy maradok a gyárinál, végül is 10 évig bírta a mostani is, ami azért szép eredmény véleményem szerint.
-
Rivaul
addikt
-
haxxika
senior tag
Rivaul
Valeo volt fent korábban, de nekem meg az csíkozott. Sima fém volt, nem a full gumis. -
Rivaul
addikt
-
Rivaul
addikt
-
wwhy
veterán
-
Rivaul
addikt
Semmit nem értenek az autókhoz azon kívül hogy ha egy másik mellé parkolnak akkor lefényképezik. Tudom milyenek, nap mint nap sikerül kiakasztaniuk valami baromsággal. Mindenre a válasz márkaszerviz, egy olajcserét is képtelenek megcsinálni... Viszont attól még ott nagyobb számban vannak rendben tartott gépek és emiatt ajánlottam.
Láttam már D5 olajcserére 10w40-et ajánlani a csoportba

personEzt kirágta a kis szemét. Úgy látom nem könnyen foszlósra tépte így hagyhatod de ezt csak a csere gyógyítja majd.
-
nandow
aktív tag
-
nandow
aktív tag
-
rbalint88
veterán
-
nandow
aktív tag
-
Tin_Shield
őstag
Értem. Nem kerestem eddig utána, nem volt bajom. Van a családban Mazda6-os ugyanebből a motorcsaládból bőven 300e fölötti km-rel, szegény már rohad itt-ott, de motorikus problémája sosem volt. A 2,3-asról hallottam, hogy alulméretezett az olajteknője. De most beültetted a bogarat a fülembe, utánanézek mire számítsak. A facebook nem megy, onnét évekkel ezelőtt töröltem magam.
-
Tin_Shield
őstag
-
d3tox1c
senior tag
-
d3tox1c
senior tag
-
nandow
aktív tag
-
törölt tag
A Dayco-val nekem is csak rossz tapasztalatom van.
A fagyállót nem szokás visszatölteni? No, ilyet sem hallottam. A régebbieket tényleg illett 2 évente cserélni, de inkább az alumíniumot marta meg. Az újabbak szerintem 5-6 évet simán kibírnak, nehézgépeknél 6000 üzemóra, vagy 500000 km után kell adalékolni, vagy cserélni. -
törölt tag
Bár (még) nincs Volvo-m, de úgy tudom, hogy speckó vezérműszíjat használnak, tehát vagy gyári, vagy INA. (ők gyártják a gyárit).
Hosszbordás+szíjtárcsa inkább állapotfüggő, nem? Vagy arra is van csereperiódus?
Fagyállót, ha nem csereérett, simán szűrve visszaönteném.Levente
Index idevágó topikjában találsz hozzáértő szerelők elérhetőségeit. -
r.levente75
addikt
-
r.levente75
addikt
-
r.levente75
addikt
-
r.levente75
addikt
-
xEon1337
őstag
Ma voltam szervizeltetni a C30-at.
A korábbi hozzászólásban felsorolt tételek voltak, de valami kedvezmény is volt a héten, így kompletten fizettem 53.630-at, ami elég jó szerintem. Végig ott voltam a kocsi mellett, tényleg ezeket rakták bele, mindent ott bontottak ki előttem.

Egyedül a szervófolyadék cserével kapcsolatban vannak fenntartásaim. Beleokoskodtam, hogy bár én csak fotelszakértő vagyok és a youtubeon láttam róla videókat, de ott minden esetben lehúzzák alulról a csöveket, féktisztítóval átmosták a tartályt és hosszadalmas után töltögetés, kormány mozgatás, után töltögetés, motor pillanatra beindítása műveletek sorozatával tényleg az egész rendszerben kicserélődik a folyadék..
Itt meg csak leszívták ami a tartályban volt, feltöltötték a MAX szintig és ennyi. Amikor a csövekben a tartály tartalmának szerintem a két-háromszorosa is benne van.. na szóval ezt majd máskor egy másik helyen újra megcsináltatom rendesen. Elvileg úgy szokták, hogy a kormányszervó csonkot ők is lekötik valahol a motortér mélyén, csak ebben az esetben konkrétan nem érték el sehogyan, így maradt ez a semmit nem érő megoldás. Majd hétvégén én is megcsinálom ezt a leszívás, újratöltés dolgot, mert több, mint a felét hazahoztam, ez még nekem is menni fog ilyen szinten.A szilent csere még várat magára, meg akarom nézetni egy másik helyen, nehogy olyan részegységet cseréljünk, ami felesleges, ha az nem oldja meg a nyöszörgést.
-
gaborbol
őstag
En az S80-nal akartam lengokarba szilentet cserelni es volt is hozza kezi celszerszamom, de vert pisaltam mire ki tudtam cserelni, persze csak az egyiket. A vizszinteses elhelyezett darabot egyszeruen nem birtam kiszedni belole.
A vegen inkabb megvettem a komplett lengokart, azert az a "2 csavar kitekerese" leizzaszt majd rendesen. Par orat el lehet vele jatszani, a vegen valami 3 meteres vasruddal pajszeroltam be a helyere az also gombfejet. Azt is konnyu szetverni a kiszereles kozbe ha jol ossze van rohadva, abbol is volt ketto uj , ha esetleg be kene tenni, hogy ne kelljen szetszedni megint.Annak fenyeben, hogy tenyleg milyen melo szerintem nem elborult osszeg az sem, es persze az sem mindegy, hogy milyen anyag megy bele. Fix, hogy gyarit tennek csak bele,
-
Peti78
őstag
-
xEon1337
őstag
Na megkaptam az árajánlatot, kedden 3-ra viszem is a kocsit.
Levegőszűrő csere (Mann Filter): 6.500,-Ft anyag
Pollenszűrő csere (Mann Filter): 7.600,-Ft anyag
Olajszűrő csere (Mann Filter): 2.600,-Ft anyag
Gyújtógyertya csere (NGK, 4db): 6.200,-Ft anyag
Fékfolyadék csere (ATE): 2.500,-Ft anyag
Motorolaj csere (Motul 5W-30, 5l): 19.900,-Ft anyag
Szervo olaj csere (Ford Original): 4.500,-Ft anyag
Nagy szerviz: 10.820,-Ft munkadíjSzóval összesen 60.620 HUF. Ha most magam venném meg az anyagokat, akkor kb. 15.000 forinttal lennék beljebb, az olajat mondjuk féláron tudnám szerezni, a többit pár száz vagy 1-2 ezer forinttal olcsóbban. De a munkadíj az nagyon korrekt, ennél olcsóbban szerintem még egy sarki pék sem csinálja meg.
Viszont a lengőkar szilentre írtak egy 25 ezres anyag és 16 ezres munkadíjat, miközben a kovács autónál darabja 6.700 forint Febi márkából. Az oldalankénti 2 csavar ki-be hajtásáért, ami 3 perc kompletten, nem fogok 16 ezret kifizetni, szóval azt egy munkatárs haverja megcsinálja.
-
Qru
MODERÁTOR
-
molnarpeter
nagyúr
-
Peti78
őstag
-
rbalint88
veterán
ha mindenki így gondolkozna, egyetlen veteránautó se lenne a világon.
lehet így is hozzáállni az autótartáshoz, meg lehet őgy is, hogy 800-at rászán, meg a felújításra/életben tartásra is amit kell, mert szerti a kényelmet és biztonságot, de utcán tartja és 4-5 milliót meg sajnál betolni egyben egy autóra vagy hirtelen nem is tud, de a fenntartást ki tudja gazdálkodni. -
Peti78
őstag
-
Peti78
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Peti78
őstag
Én évente kb. 10 ezer km-t tervezek, ezért egy szervíz elég (ha egyéb gond nincs)
Ez az autószerelő téma jóféle, írtam egy pár sort itt egy nagyon rossz tapasztalatról. [link] A szervízdíj az esetek nagy többségében nekem kiesik, hiszen a linkelt hsz-ben szereplő barátom szívességből csinálja. Bár nem kér semmit, azért adok neki, mert illik. Azt hozzá kell tenni, hogy 100 km-re lakik, tehát ha olyan gond van, hogy nem megy el a lábán az autó, akkor debreceni autószerelőre van szükség. Jut eszembe: jó és olcsó autószerelőt keresek debrecenben
(#6769) aneda Köszönöm
De mi az a lang? -
aero.
veterán
Azért hozzá kell fűzni, hogy nem minden maszek ilyen, nagyon ritka jót találni aki jól és olcsón is dolgozik. Szerencse kell, hogy találj egy embert a környéken, aki normális hozzáállású és nem csak a pénz kell neki. Ezek is inkább vidéki dolgok szerintem, míg folyik az olaj rá lehet gyújtani egyet és szidni a technikát.
Mindent én sem bízok rá, kuplungcserémet független szakszervízben végeztettem, vidéki óradíjjal az 30k volt. Futómű szilentek, váltóolaj, kuplungcsere, váltóbak csere volt 30k munkadíj. -
aero.
veterán
-
Peti78
őstag
Szia!
Az első kérdésem, hogy mi kerül a kötelező szervíznél 150 ezer forintba, tehát mit tartalmaz?
A második, hogy hány évig használsz egy kerékgarnitúrát?A harmadik már nem kizárólag Neked szól, hanem a többi hozzáértőnek is.
Egy komplett vezérléscsere 2.4 es S60 (2000-2003) mennyibe kerül ami az anyagárat illeti? A vezérléscseréhez szüksége-e valamilyen speciális kulcs?
Mi a helyzet ebben a tekintetben olajcserénél? ANyagár stb. -
proci985
MODERÁTOR
-
törölt tag
Az biztos, hogy pl. egy 1 milliós, és egy 3 milliós S60-nak, ha nem kell a kasztnira költeni, s nem kopott a motor, akkor a meghibásodás nélküli üzemeltetési költsége ugyanaz kell legyen. Ha az olcsóbbra ráköltve az árkülönbözetet, elméletileg jobb, megbízhatóbb autót kell kapjak. Arról nem is beszélve, hogy az újabb fejlesztések nem igazán mutatnak a tartósság felé. Az öreg japán vasamban pl. 26 év után még nyoma sincs kontakthibának, méretes, jó anyagú csatlakozókat használtak akkor. A maiakról ez egyáltalán nem mondható el...
-
6120
tag
Nagyjából minden használtautó vétel lutri. Ha még vétel előtt elviszed és megnézik az sem életbiztosítás; nagyjából pillanatkép, hogy most milyen az állapota. Lehet h holnap meghal benne vmi villamos b@sz és arra költhetsz. Ezt nem fogja előre látni senki.
Típusismerettel / fórumok olvasgatásával lehet mérsékelni a kockázatot; nem SZOKOTT elromlani ez vagy az az adott autóban. Persze lehet h a tiéd lesz a kivétel...Írom ezt úgy, hogy nekem még sosem volt új autóm (szüleimnek több is).
Általában kis vagy alsóközepes autóim voltak (mind offos) eddig. Legolcsóbban egy 15+os olasszal autóztam; egészen hihetetlen 24,5 forintos kilométerenkénti költséggel (ebben tényleg MINDEN benne volt: biztosítás+adó+üzemanyag+összes javítás+gumik). Értékvesztése kb 30k volt évente, ez is benne van a fentiben. Kb csak az izzókat cseréltem benne én, minden mást szerelő intézett rajta.
Amikor eladtam, az árából kb kijött két hét autóbérlés szicíliában.
Egy - modernnek mondott- alsóközepes, benzines autónál ennek azért a duplájával simán számolhat az ember. De inkább mondjuk 60-65ft/km-el. A C30-at kb ide tenném; nálad 55 jött ki, de még nincs benne a nagyobb szervizek ktg-e.
A V70-nél (ami ugye még nem lezárt opció nálam) a tippem inkább 85-90ft lenne. Én kb így forintosítottam magamban a biztonságot
(luxust).
Nem volt mókás, amikor a családom (terhes feleség+1éves gyerek) alól kiütötték a közepes franciát és mindenki kórházba került (igaz, szerencsére csak kivizsgálásra).
Akkor fogadtam meg, hogy min. 5m és 2tonna kell legközelebb. Oké, ez épp nincs annyi, de nem is akartam ettől többet költeni autózásra.Volt egy olyan elméletem, hogy max 3-4 havi nettódtól többet ne költs autóvásárlásra. És nem az autók drágák, hanem te keresel szarul...
-
FeRRaR1
őstag
Sokban egyezik a véleményünk, ez általános manapság az új autóknál, hogy minél alacsonyabban próbálják tartani a fordulatot...Hát igen, hülye szabályoknak kell megfelelni.
A fűtött szélvédő engem megőrjített, valaki észre sem veszi, de nekem folyton arra fókuszált a szemem. Mellesleg a kis és nagy Winter pakkhoz is jár, pedig a pakk kéne a fütött tükrök, mosó fúvókák stb miatt, ami külön nem opciósak, csak így pakkban, de a szélvédőt azt 100% hogy nem kérném. Nagyon zavaró.
Nekem is a V90 XC90 jön be jobban, de szégyen, hogy a Volvo ősi hagyományát felrúgták, és ferdén csapták le a kombi hátulját, nem pedig egyenesen, nagyobb is a V90, mégis kisebb a raktér űrtartalma a V70-hez képest... Ha kombit akarnék venni, biztos hogy valami 5 hengeres benzines V70 lenne 2007/2008 környékéről.
Nem beszélve a kérdéses beltér minőségről. Neked nem tűnt fel a kartámasz, kardán box milyensége? Az egész dizájn üt, egyben van, azt meg mintha utólag tették volna oda karton pappírból, ráragasztva az oldalára valami kárpitot, és ha megnyomod oldalról, nyikorog, mozog, számomra ez volt a legjobban illúzióromboló, képeken nem jün át annyira amiről beszélek, élőben érdemes rá egy pillantást vetni. (+ a műanyag és ragasztó szag)
-
xEon1337
őstag
Na most jöttem meg az S90 / V90 tesztvezetésről.
Először egy S90 T6 volt a terítéken, amivel kb. egy 10 kilométeres távot mentem, ebből 8 kilométer autópálya, szóval soknak nem mondhatjuk, tényleg csak az első, nagyon felszínes benyomások vannak meg. Masszívan szakad az eső, 130-nál gyorsabban nem is mertem vele menni, mert kb. semmit nem lehetett látni az előttünk menő vízfüggönye miatt.
Simán D-ben volt az előválasztó kar, szépen gyorsul ez a benzines motor, padlózásnál egy pillanatnyi gondolkozási ideje van, de aztán tol szépen a 320 paci. Csak az a hang... hát igen, ez csak egy 4 hengeres, szóval csak bőg, örültem volna, ha jobban elszigetelik, mert így eléggé illúzióromboló.Aztán jött egy V90 D5-el. Ezzel már inkább csak lakott területen belül mentem egy kisebb karikát. Sok ingert nem váltott ki belőlem. Gyorsul-lassul, pont. Viszont ami nem tetszett, hogy 50-60 között szerintem túlságosan alacsonyan tartja a fordulatot, olyan volt, mint amikor erőlködik egy motor alacsony fordulatról való gyorsításkor, plusz ugye a dízel mivolta miatt ekkor rezonál a legerősebben, amit amúgy is utálok.
Kellemes a kormányzásuk, nem annyira közvetlen, mint amennyire szeretné az ember, de vezettem már rosszabbat is. A központi kijelzőről már sokan elmondták neten a véleményüket, ezzel nem is foglalkoztam, de aztán ott van az óracsoport kijelzője, ami nem igazán tetszik. Szerintem lehetne nagyobb a pixelsűrűsége, meg maga a dizájnja sem talált be nálam, de persze ez erősen szubjektív.
Ezt leszámítva nálam a belső tér telitalálat, szeretem ezt a svéd letisztultságot, sokkal melegebb, barátságosabb, mint az Audi rideg minimál stílusa. Minden kézre áll, nagyon szépen magamra tudtam állítani az ülést, jópofa a keret nélküli középső visszapillantó, tetszik a head up display (bár ez nem autó specifikus dolog) és kényelmesen el lehet bennük férni hátul is (181 cm vagyok).
Ami még fura volt, az a rácsos textúrázottsága a szélvédőnek, mivel fűthető volt. Ez csak a V90-nél tűnt fel, de onnantól csak arra tudtam figyelni, nálam megszokást igényelne.Kívülről gyönyörűek, főleg a V90 jön be, mert imádom a kombi formát. Élőben az S90 hátulja is teljesen emészthető, de azért nyomában sincs a V verziónak.
Szép autók, jó autók, de ha most ilyen sok pénzem lenne kocsira és maradnék a márkánál, akkor is inkább megpróbálnék kifogni egyet az utolsó darab V70/XC70-esek közül 5 hengeres motorral és még maradna is pénz a tárcámban.
-
rbalint88
veterán
-
Rivaul
addikt
És be is jön értéknövelésként? Utána számoltál? Ez cca 30eft amit írtál kompletten. 7 éves, ez alatt évente ennyi lejön átlagba akkor az kb fél milla. Szóval kijössz ennyi többletbe? Pont a vezérlés amit ellenőrizhetően kell bizonyítani mert csak bontással lehet ellenőrizni valamennyire, az olajcsere a kutyát nem érdekli szervizkönyvböl sztem.
-
LaptopSystem
őstag
-
LaptopSystem
őstag
-
Rivaul
addikt
Nem rég az egyik ismerősöm vihette szervizbe az autóját mert lecsapatta slaggal... Konstrukciótól is függ és a szerencsétől mit sikerül beáztatni. Anno a telefonom is beesett a Dunába. Fél évig kutya baja, utána meg elkezdett korrodálódni minden és 3x10e javítás után inkább kukáztam. Nem mondom hogy ne tegye senki, meg tuti baj lesz de mindenki maga dönti el bevállalja vagy nem. Viszont nem véletlen nincs egyértelműen kijelentve sehol hogy tök biztonságos kimosni a motorteret.
-
rbalint88
veterán
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
Tegnap ültem egy VR4-ben a ph-s autós találkozón, abban is "rossz" oldalon van a kormány.
Eléggé fura volt de a tulaj szerint megszokható. Nyilván előzni nehéz vele meg a parkolóházban a sorompónál is gondban van... 
-
rbalint88
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parfüm topik
- Windows 11
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Háztartási gépek
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Képregény topik
- További aktív témák...
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
- MSI Pulse 15 B13VFK i7 / RTX 4060 140W / QHD 165Hz 16GB DDR5 1 TB SSD
- Dell Latitude 5310 2-in-1,13.3",FHD,i5-10310U,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE KÁRTYA,TOUCH
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- 277 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szóval atomata kell.
Hát, nem tudom, én nem tenném ezt a szeretett autómmal. Elsőre (és sokadjára is) a hibrid Civic szépséges "telikereke" jutott nekem eszembe róla. Nem azt mondom, hogy nem szép, sőt igazán különlegesnek tartom, de otthonra nekem nem kéne, nem jön be. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)