Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hello,
Hülye kérdés. Eljutottam addig, hogy fel kéne húzni 19-re a kritikusabb eszközeimet. Mondjuk ez egy Archer C5, és egy 1043v1, amiken Fastpath LEDE 17 van. Ebből viszont nincs újabb. Kell még különösebben mókolni a gigabit WAN-os eszközökön, hogy giga közeli sebességet tudjon a 19.x?
-
BullZeye
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
Keverem őket állandóan, igen Broadcom (épp Xiaomi Mi 10-et várom Qualcom sd 865 procival, és ez jár a fejembe egy ideje).
(#14992) golya87
Xiaominál azt olvastam, hogy nagyon szeretné ellehetetleníteni és lockolja bootloadert egy ideje és megtesz mindent a változtatás ellen, hiába openwrt alapú a rendszere (ami kínai és marad is kínai).Nem baj, ha eleinte nincs rajta OpenWRT, pár hónapig el vagyok gyári rendszeren is, ha lehet legalább 60 mac/ip párost beállítani. Csak legalább az esély legyen meg, hogy lesz rá...

-
Headless
őstag
válasz
yodee_
üzenetére
mi lenne ha elfelejtenéd ezeket az alkalmazásokat és routeren keresztül ébresztenéd fel?
luci szolgáltatások -> wol
br-lanra szórod és kiválasztod a macet...ha mindenképp alkalmazást akarsz, valószínű az a baj, hogy a az ip cím nem létezik arp-ban. próbáld meg, hogy broadcast ip-re forwardolod a portot x.x.x.255-ös a broadcast ip.
-
BullZeye
veterán
Esedékes egy új router, és ha már...akkor wifi 6 (ax) kellene.
Jól olvasom, hogy még nincs, és előre láthatólag kérdéses, hogy lesz OpenWRT bármelyik megfizethető árú WIFI 6 routerhez?
TP link AX10-et néztem ki de a Qualcomn SOC miatt ahogy olvasom kb esélytelen, hogy bármikor is lesz hozzá FW, és így Openwrt.
-
vzozo
senior tag
válasz
vargalex
üzenetére
Komolyan használ még bárki PPTP VPN-t? OMFG...
https://en.wikipedia.org/wiki/Point-to-Point_Tunneling_Protocol#Security
-
kriszrap
tag
Sziasztok van egy m2m routerem T-mobile szolgáltatóval és az a problémám hogy 24 óra elteltével nincs internetem.
system log bol kiolvastam azt hogy Óránként küld egy renew üzenetett:Sun Mar 8 13:02:24 2020 daemon.notice netifd: wan (6747): Sending renew...
Sun Mar 8 13:02:24 2020 daemon.notice netifd: wan (6747): Lease of 10.143.92.7 obtained, lease time 7200Ez szép és jó .Az eszközt Március 7 19:02:24 kor indítottamel.És pont ban Március 8 19:02:24 kor küld egy Sending renew...
és nincs válasz szolgáltatótól és 20 percenkét újra küldi és semmi.
2 megoldás van vagy meg váróm az 1 órás renewet vagy az interfacet újraindítom.Nálam lehet a hiba vagy szolgáltató?
Miért csinálhatja ezt?
Segítségeteket előre köszönöm. -
yodee_
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Igen a VPN PPTP, és ugyanígy oldottam meg. Viszont a WOL több óra elteltével megint nem működik
[link] Ezzel próbáltam, az alja felé "Wake On Wan Configuring the router with OpenWrt:" bekezdéssel. Ötlet még mit nézzek meg, hogy működjön SSH-s, Luci-s megoldás nélkül a WOL?
-
mexel
veterán
Sziasztok! most kezdem az ismerkedés az openwrt-vel. Egy régi TPlink 740N-re tettem fel először ( a tplink wr3600 későbbre marad, oda Vargalex openwrt-je megy fel azt hiszem, feltételezem azt érdemes)
Az lenne az első (2) kérdésem, hogy a magyar nyelvet hogyan tudom feltenni?
Szabi féle nyelvi csomag nem ment fel, talán a kevés szabad hely miatt. Más telepítési lehetőség van?
A tűzfalat teljesen ki tudom kapcsolni?
Előre is köszönöm a válaszokat -
L4CI2
aktív tag
válasz
wigyori
üzenetére
Az a baj hogy ehhez a router-hez csak Development Snapshots-van fent az openwrt oldalán . És ahogy írtam ,ha felrakom a régi Snapshots mivel rendesen ment a router nem telepíti a csomagokat mert nem jók a Linux-4.14.169 kernel-hez az új csomagok.
Saját build-et meg lövésem sincs hogy kell csinálni.
dmesg.
Ha szeretnék valamit módosítani sokszor meg a képen látható crc cucc van és van hogy alaphelyzetbe áll az eszköz.
Most 1 órás kioldás után működget ,de nem merek még egy tűzfal szabályzatot módosítani sem
mert lehet hogy visszaáll az egész alapra. -
L4CI2
aktív tag
válasz
Headless
üzenetére
Szia
Úgy látom teljesen félre értettél .
Miután lefrissítettem az Openwrt-t utána meg rottyan az egész és crc error van.
1. Tehát fel rakom a temp mappába a xiaomi_mir3g-v2-squashfs-sysupgrade.bin-t.
2. kiadom a parancsot a frissítésre : sysupgrade -v /tmp/xiaomi_mir3g-v2-squashfs-sysupgrade.bin
3. Miután végzet telepíteném a Luci-t : opkg update , opkg install luci
És itt a 3. pont már nem sikerül crc ........ vagy ha még a luci felmegy utána módosítani akarok valami van hogy alaphelyzetbe áll az eszköz .
Bug report .
És itt még nem ért véget a dolog mert úgy gondoltam hogy akkor visszarakom az előző verziót mi jól működött.
Sajnos ez nem megoldás mivel már új kernel verzió van és nem telepíti a luci-t erre a régi kernel-es verzióra .
satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for luci:kernel (= 4.14.171-1-c44a9e893c4140ef3c739cd0ee74a1a5)opkg_install_cmd: Cannot install package luci.
Ennél részletesebben nem tudom leírni mi a gondom
. -
Headless
őstag
opkg update csak a csomagokat frissíti. Nem magát az openwrt-t routereken ilyet általában nem csinálunk, főleg nem kernel modulokkal amit nyilván csinált az update.. Ha frissíteni akarsz új fwt szedsz le és telepítesz.
Mivel az openwrt gyári particiója read only ezért egy sima factory reset megfogja oldani a problémád.
Persze config fájlokat lementeném előtte. Ne kelljen mindent előlről kezdened... -
L4CI2
aktív tag
hi
Frissíteni akartam az Openwrt-t a Mi Router 4A Gigabit Edition-en , de sajnos csúfos végeredménnyel zárult a dolog.
Ha felkerül a friss Openwrt akkor nem lehet használni mivel egy egyszerű csomag vagy config módosításnál is CRC error-ozik .
Régire openwrt-re meg nem tudok visszaállni mivel friss kernel miatt már nem telepíti a luci-t.
satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for luci:kernel (= 4.14.171-1-c44a9e893c4140ef3c739cd0ee74a1a5)opkg_install_cmd: Cannot install package luci.
Ilyenkor mit csináljak ?
.
Úgy látom Openwrt fórumon másnak is ez a baja.
-
yodee_
őstag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni wake-on-lan beállítással kapcsolatban? Maga az ébresztés teamviewer segítségével történne, ott be van minden állítva. Azt kellene valahogy megoldanom, hogy a kívülről beérkező csomagot a kikapcsolt gépre továbbítsam. Ehhez kéne egy port forward bejegyzés, de nem jövök rá hogyan kell.
Köszönöm
-
Zoli986
tag
válasz
itanczos
üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Ez az utolsó hozzászólás gondolatébresztőnek elég sokat segített.
A nas újraindítása megoldotta a problémát.
Mivel a torrent kliens felülete elérhető volt valamint a nas-ról tudtam filmet nézni és írni olvasni minden tartalmat,nem gondoltam,hogy ott akadt össze valami,de ezek szerint még is.
Ugyan azzal az ip-vel,ugyan azzal a port forward beállítással tökéletesen tölt lefelé.
"Minden összefügg",mint a manifest sorozatban...
-
Zoli986
tag
válasz
itanczos
üzenetére
Csodát nem várok,de nem hiszem,hogy 3-4 wifis eszköztől fagynia kellene,ha mondjuk két telefonon youtube megy a másik kettőn pedig böngésznek és,hogy senki ne "szívja el" a többiek elől a netet mindegyik készülék sávszélessége 5 Mbit-re van korlátozva(30Mbit elméleti bejövő sávszélesség mellett).
Egy régi buffalo nas-om van a beépített bit torrent download manager fut rajta. 58739 port van beállítva,ezzel a beállítással működik már kb 2-3 éve.
vargalex: UPNP-t kiegészítőt eltávolítottam.
Külön semmilyen beállítást nem adtam meg neki.
Tegnap amikor felraktam rá az openwrt-t a hálózati beállításokkal kínlódtam kb 3 óráíg,mire sikerült elérni,hogy működjön a wifi,ugyanis nem kaptak a készülékek ip-t.
Letöröltem mindent és végül csak a br lan csatoló maradt,mint híd csatoló.
Újra hozzáadtam a wlan0-t és a wan0-t.
A wan0 a piros tűzfal zónához tartozik, a wlan a zöldhöz,így működik minden.
Ezen kívül a port forwardingot prübáltam állítani,de nem segített.
Ezekből van valami további tipp,hogy mit kellene megnézni?

-
vargalex
Topikgazda
válasz
Zoli986
üzenetére
A speciális beállításoknál nem adtál meg semmit? Ezen a felugró ablakon a Mentésre nyomva az alatta lévő ablakon rányomtál a Mentés és alkalmazás gombra?
Ha engem kérdezel, az uPnP-t jobb, ha elfelejted. Nem csak OpenWrt alatt, hanem mindenhol. Igaz, hogy kényelmes lehet, de egy akármilyen alkalmazás ne nyitogasson magának portokat szerintem...
-
Zoli986
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Telepítettem egy UPNP kiegészítőt is.
Meg is jelenik a listában. Az a baj,hogy nem igazán értek ezekhez a hálózatos dolgokhoz, a gyári fw-el,megy a torrent,viszont katasztrófa a router működése. Minden este mikor rajta van a család 3-4 alkalommal kell újraindítani,mert lefagy az egész és a jel is gyengébb...
-
Zoli986
tag
Sziasztok!
Egy TP-Link WR842ND-re felküzdöttem egy openwrt-t.
OpenWrt 19.07.1 r10911-c155900f66 / LuCI openwrt-19.07 branch git-20.029.45734-adbbd5c
Milyen beállításokra vans zükség,hogy a router-hez kötött buffalo nas-on lévő torrent kliens rendesen működjön?
Kezdő vagyok még a témában és próba jelleggel tettem fel az openwrt-t hátha stabilabban működne a router.
Az utóbbi időben sajnos elég sokszor lefagyott ha 3-4 telefon volt csatlakoztatva hozzá. -
vinibali
őstag
lehetseges olyan ket AP-val rendelkezo rendszert felepiteni, ahol jelerossegtol fuggoen, de transparensen valt a kliens a ket wifi hardver kozott?
a jelenlegi telepitesnel a ket router lan-lan csatolokkal van osszekotve, a szort SSID es minden egyeb wifi parameter megegyezik, megis x masodperc eltellik mire az authentikacio lezajlik valtaskor.
WDS illetve relayd-s megoldas nem johet szoba, nagyon alacsony a terero a ket allomas kozott (vasbeton fodem). -
pchris
tag
válasz
tamás86
üzenetére
Szia!
Ha jól látom LEDE 17.01.4 verziót telepítettél, gondolom ez alapján a leírás alapján: [link]
A meghajtód fájlrendszere XFS? Ahhoz hogy fel tudd csatolni egy-két csomagot még telepíteni kell. Ezt megteheted LuCi alól, vagy SSH-n is.
Ezek biztosan kellenek (lehet, hogy más is, de most csak ezekre emlékszem):
kmod-fs-xfs
block-mount
kmod-ata-oxnas-sataVagy privátban tudok küldeni egy általam buildelt 19.07.1-es firmware-t, amibe többek között az xfs támogatás is benne van (meg még sokminden egyéb pl ext4, ntfs, fat32, transmission, vfstpd, minidlna, ddns, usb audio stb...)
-
preludium975
tag
oh, köszi szépen. Ez bejött. Próbáltam már amúgy, csak azt hittem, hogy nem lehet ennyivel elintézni, de kiderült, hogy nem nagyon kezelik az eszközök ezt a 1.x -> 0.x változást újraindítás nélkül, így újra kellett indítanom a gépemet, hogy az ipconfig normális ip-t írjon. Ja, meg luciban van ilyen hülye biztos auto revert cucc, ha valamit elnyomsz, akkor automatikusan visszaírja a beállítást. Namost ha átírod a gateway ip-t, akkor nem az új ip-n próbálja reloadolni az oldalt, így reverteli a beállítást. SSH-ban kellett átírnom.
-
vzozo
senior tag
válasz
preludium975
üzenetére
Ez csalóka, mert sem a UI-on, sem a config fájlban nincs explicite feltüntetve a DHCP IP tartomány, hanem az interfészhez van kötve:
https://openwrt.org/docs/guide-user/base-system/dhcp#dhcp_pools
# uci -N show dhcp.@dhcp[0]dhcp.@dhcp[0]=dhcpdhcp.@dhcp[0].interface='lan'dhcp.@dhcp[0].start='100'dhcp.@dhcp[0].limit='150'dhcp.@dhcp[0].leasetime='12h'Szóval először a LAN címtartományt kell .0.1-re állítanod, aztán reboot.
-
preludium975
tag
válasz
Headless
üzenetére
Sziasztok! DHCP-t hol vagy hogy tudnám úgy állítani, hogy 192.168.0.x-es ip-ket osszon 1.x helyett? Az átjárót átírhatom 0.1-re, de ugyanúgy 1.x ip-ket oszt, nekem meg fontos lenne, hogy minden IP 0.x legyen 1.x helyett.
Archer C5 v4 routerről van szó.
edit: bocs, félrenyomtam, nem headless-nek akartam válaszolni.
-
Blasius
tag
Hát ez érdekes. Ha a tv a router mellett van akkor végülis a kábel nem rossz megoldás. Gondolom az internet és minden más működött 2.router wifin? 1.routerre kötve a tv-t (wifi/kábel) ment amúgy?
Én routed client módban használom, azaz relayd nélkül, de ha bele akarsz nézni a konfigfilejaimba akkor küldhetek néhányat valahogy priviben. Nekem jól megy a dlna az alhálón.
-
Plehboj
tag
Sziasztok!
Van két eszközöm: egy Google Home + egy openwrt-és routerem.
Hangvezérléssel szeretnék elindítani egy routeren telepített programot.Létezik olyan ipk-ás csomag, ami ezt a kapcsolatot létrehozná ?
A Google Home SSH-án keresztül közvetlenül nem tud parancsokat futtatni,
csak webes kéréseket tud indítani, amibe gondolom "beleágyazza"
a parancsokat. -
suste
veterán
válasz
Blasius
üzenetére
én úgy teszteltem, hogy a 2. routerre volt kötve a tv mindkét esetben (wifi/kábel), és csak kábelen ment át a dlna
a ethernet és a wifi is a "LAN" interfészen volt
a "WWAN"-on csatlakozott a másik routerre, és a "WWAN" volt relayd hídba (STABRIDGE) kötve a "LAN"-nal, szóval logika szerint nem lehetett volna különbség wifi és kábel között ..... de mégis volt
-
kriszrap
tag
Sziasztok.
Van egy M2M routerem ami 4g képes openwrt futt rajta.
Azt vettem észre hogy (router) elindítástól számítva kb 24-22 óra elteltével nincs internetem.
Ping és tracert segítségével kiderítettem hogy a NAT olt átjáróm nem érvényes nem él.
Ha nem indítom újra az eszközöm akkor 1 óra elteltével újra lesz internetem persze más ipvel.
Van lehetőség interface resetre vagy is újra csatlakozik a hálózatra.
Egyszer azt csináltam hogy nagyából tudtam mikor megy el az internet és reseteltem az interfacet ugyan azt a címet kaptam és rá kb 1 órára megint elment megint reseteltem az interface és működőt. Ebböl gondolnám hogy nem az eszközbe van a hiba.
Mit tudok tenni ??
Annyit ajánlott az ügyfélszolgálat hogy kártya csere. Nem jutottam el odáig de egy kártya csere megoldhatja?O.o
Segítségeteket előre köszönöm. -
-
vargalex
Topikgazda
válasz
pcmaster90
üzenetére
Ha valóban privát IP-t oszt a szolgáltató, akkor 2 dolgot tehetsz:
1. Felveszed velük a kapcsolatot, hogy adjanak neked publikus IP címet (nem fix IP-t, mert azért biztosan pénzt fognak kérni). Nem biztos, hogy ad a szolgáltató, akkor esetleg a 2. pont
2. Kéred, hogy bizonyos portokat forward-oljanak hozzád. Ezt sem biztos, hogy megteszik. -
vargalex
Topikgazda
válasz
pcmaster90
üzenetére
Inkább azt mondanám, hogy privát IP-t oszt a szolgáltatód. De akkor nem értem, hogy mire írtad, hogy "Lucin keresztül is elérem.". Ezek után azt gondolom, hogy belülről.
-
pcmaster90
csendes újonc
válasz
vargalex
üzenetére
Nem sajna a Licit sem érem el ,csak arra utaltam hogy a Luciból elérem a DDNS beállításait .A port forward-os dolog megvan ,de az a baj hogy a külső IP -t teszteltem és azt írja hogy zárva van a port. Amúgy mikrohullámú netem van.Valószínűleg a mikrohullámú antenna tehát a szolgáltató felől nem engedélyezi a port nyitását.Mi a meglátásod erről?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
pcmaster90
üzenetére
Ha a LuCI-t eléred kívülről, akkor a ddns már rendben van. Csak egy port forward kell a belső IP megfelelő portjára.
-
itanczos
senior tag
Srácok, használ valaki Fail2Ban helyett hasonló csomagot OpenWRT alatt?
-
pcmaster90
csendes újonc
Üdv mindenkinek! Jól jönne egy kis segitség.Szeretném beállitani a routert hogy távolról elérjem a gépemet VNC-keresztül .A Dynamic DNS csomag telepitve van az OpenWRT-ben .Lucin keresztül is elérem.Regisztráltam a dyndnss.net -re is .De most elakadtam egy kicsit,hogyan tovább?
-
Blasius
tag
Ha teszek relayd-t (pseudobridge), akkor menne a minidlna?
-
szjoci
őstag
Sziasztok!
Bedöglött a régi routerem (Tp-link WDR3600), vettem egy Asus ac65p típusút, amire felraktam az openwrt-t. A wdr3600 openwrt-s beállításairól van mentésem, ezt fel lehet rakni a jelenlegi routerre?
szerk.: mármint úgy hogy működjön is...
-
krealon
veterán
válasz
Blasius
üzenetére
"Van egy gyári fő router, ezen van a net (A). 192.168.1.xxx-t oszt a rácsatlakozott klienseknek.
Van egy openwrt router (B), ez wifin csatlakozik A-ra routed client módban. B 192.168.0.xxx-t oszt a klienseinek.
Ha portot akarok nyitni, hogy a B-n futó ftp, ssh, rtorrent stb kívülről elérhető legyen akkor mit hova port forwardoljak? Arra az ip-re kell amit B kap A-tól, ugye (192.168.1.xyz)?"Pontosan.
-
Blasius
tag
Sziasztok,
Van egy gyári fő router, ezen van a net (A). 192.168.1.xxx-t oszt a rácsatlakozott klienseknek.
Van egy openwrt router (B), ez wifin csatlakozik A-ra routed client módban. B 192.168.0.xxx-t oszt a klienseinek.Ha portot akarok nyitni, hogy a B-n futó ftp, ssh, rtorrent stb kívülről elérhető legyen akkor mit hova port forwardoljak? Arra az ip-re kell amit B kap A-tól, ugye (192.168.1.xyz)? Amúgy most net van B-n, pingel, csomaglistát frissít stb.
A router gyári, és nincs wds beállítási lehetőség. B atheros, így tud wds-t. De ha B-n a wds-t engedélyezem és a wifi-t a lan interface-re teszem sta módban akkor ugyan a csatlakozás megtörténik, de internet B-n mégsincs. Ezért lett routed client. A relayd meg végülis nem kell mert routed clientben is hozza amit akarok, csak most itt a portforwardolással van egy kisebb probléma.
Üdv
-
L4CI2
aktív tag
válasz
woodworm
üzenetére
Így csináltam ahogy írod. Csipesz segítségével ki olvastam a tartalmát módosítottam 5 másodpercre a boot várakozási időt majd vissza írtam. Utánna be forasztotam a soros portot és már kapta is a parancsokat. Openwrt forum leírását követtem.
Promeheus dologhoz nem tudok hozzászólni nem találkoztam vele. -
woodworm
veterán
A forrasztás kimerül a soros port beforrasztásában vaqy kell mást is? A nand chipet közvetlenül kell flashelni csipesszel vagy van egyszerűbb megoldás?
Megjelent a promeheusban is támogatott eszközként és az orosz fórumot gyorsan átfutva csak a soros portot láttam említeni tftp-n bootloader cserével.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
itanczos
üzenetére
Igen, elvileg interface szinten ennyi a dolog.
-
itanczos
senior tag
válasz
Headless
üzenetére
Van egy virtuális OpenWRT (x86) gépem. Proxmox virtualizálás, QEMU virtuális gép.
Annak van egy WAN és egy LAN interfésze (2 db virtuális hálózati kártya).
Tehát nincs az OpenWRT-n belül SWITCH.
A LAN hálózatban van 2 db Ubiquiti Unifi Switch. Azokra van dugva két Unifi AP is.
Azon bár van guest Wi-Fi beállítás, nem igazán működik Unifi GW nélkül.
Szóval, ha beállítom a Wi-Fi-t, guest módban, látszanak a LAN-os gépek is, amit nem szeretnék.
A Unifi AP ben van lehetőség olyan Wi-Fi-t létrehozni, ahol megadhatom a VLAN számát.
Arra gondoltam, hogy így egy interface-t létrehozva az OpenWRT-n, tudnám tűzfal szabállyal korlátozni az Unifi-s GUEST Wi-Fi hozzáférését.
Kérdés, hogy elég ehhez csak létrehoznom egy interface-t az OpenWRT-ben, ahol egyedi eszközt megadva mondjuk eth0.3 formában?
Akkor már csak oda futna be a LAN hálózaton érkező forgalom? -
itanczos
senior tag
Srácok, otthon van valaki a VLAN-ok használatában az OpenWRT-ben?
-
kriszrap
tag
Sziasztok

Konkrétumot tudok mutatni .Ha nincs beállítva a vpn szerveren az hogy az átjárót használhatják a kliensek akkor sehogy se érem el a szervert a 192.168.1.1 en. Se ping se semmi csak a sajátomat ami 192.168.1.2 est.
szeretnék vpn keresztül netezni csak annyit hogy a nas a hálózaton legyen ennyi lássa a pc meg a tv.
Routin táblám :Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
0.0.0.0 192.168.127.1 0.0.0.0 UG 0 0 0 eth0.2
78.139.40.0 192.168.1.1 255.255.255.0 UG 0 0 0 tun0
192.168.0.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 0 0 0 br-lan
192.168.1.0 192.168.1.1 255.255.255.0 UG 0 0 0 tun0
192.168.1.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 0 0 0 tun0
192.168.127.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0.2Tűzfal beállítás:
config rule 'ovpn'
option name 'Allow-OpenVPN'
option src 'wan'
option dest_port '1194'
option proto 'udp'
option target 'ACCEPT'config zone
option network 'vpn'
option input 'ACCEPT'
option name 'vpn'
option output 'ACCEPT'
option forward 'ACCEPT'
option masq '1'config forwarding
option dest 'vpn'
option src 'lanNetwork:
config interface 'lan'
option type 'bridge'
option ifname 'eth0.1'
option proto 'static'
option netmask '255.255.255.0'
option ip6assign '60'
option ipaddr '192.168.0.1'
option gateway '192.168.127.1'
list dns '192.168.127.1'
option broadcast '192.168.0.255'config interface 'wan'
option ifname 'eth0.2'
option proto 'static'
option netmask '255.255.255.0'
list dns '192.168.127.1'
option ipaddr '192.168.127.2'
option gateway '192.168.127.1'config interface 'vpn'
option ifname 'tun0'
option proto 'none'
config route
option target '0.0.0.0'
option gateway '192.168.127.1'
option netmask '0.0.0.0'
option interface 'wan'
Hol rontottam el?
Segítségeteket élőre köszönöm(Sorry a dupla postokért)
-
kriszrap
tag
válasz
kriszrap
üzenetére
Sikerült de ha olvastam volna ezt valahol...
[link] 1:21 nél mindegy sikerült eddig.Annyi a bajom akkor müködik a rendszer amikor beállítom hogy használja a vpn átjáróját de nem szeretném csak a nast szeretném elérni 192.168.1.0 hálózaton amit 192.168.0.0 hálózatról szeretném elérni. Hogy lehet ezt megoldani?
-
kriszrap
tag
Sziasztok
OPENVPN tudok csatlakozni a szerverre PC vel ez eddig müködik gondoltam ha így működ tök jó routeren is.Hát nem . Felvittem ovpn fáljlokat és mondom rákattintok a startra (enable pipa) de semmi.
Interface nincs . Sok helyen tune0 néven futt de nekem nincs olyanom.
Van ötletetek hogy mi lehet a baj?
Manuálisan kell az interfacet hozzá rendelni ha igen hogy?Segítségeteket elöre köszönöm.
-
abcde22
tag
vagy quagga-ospfd-vel próbálom inkább
-
abcde22
tag
Sziasztok!
ospf dinamikus routolást szeretnék, feltelepítettem luci-app-bird4 csomagot, etc/bird4.conf-ban próbálom beállítani de nem tudom hogyan kell
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Claude Leon
üzenetére
A gyárira a Padavan-t a saját felületen tetted rá, vagy prometheussal? Gyári firmware-t rátéve jó még a wifi?
-
Claude Leon
senior tag
válasz
vargalex
üzenetére
De-de, a gyárira padavan került, arra ment a gargoyle.
Most az openwrt guijából downgradeltem padavanra, és már nem süket a wifi.
Wigyori válaszából az jött le, hogy a driverben nem sikerült semmit találni, így valami lehetőség szerinti supportot tolt alá, de ebből nem arra gondoltam, hogy az eszközcserét jelent(:. Amint emlegetted a GPIO-t, arra nagytestvér mutatta is Wigyori 2 éves LEDE patchét, amiből még a ledeket talán elkapcsolgatom UCI-n, de a "gpio0 17"-tel lehet, hogy bajban leszek
-
Gyurka6
őstag
Szevasztok!
Megváltoztattam volna az ip címét a routernek (már mint azt hittem)
OpenWrt 18.06.1 r7258-5eb055306f / LuCI openwrt-18.06 branch (git-18.228.31946-f64b152)
Ez van rajta, de nem hagyta, ha jól értem ez egy újdonság, hol a (cs-ba) lehet kikapcsolni? Soros(!)portot kivezettem. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Claude Leon
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Bittorrent topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Újévi áron! :)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

mert lehet hogy visszaáll az egész alapra.
.
.