- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sonar
addikt
Nézd az van, hogy nincs időm ilyenekkel foglalkozni. Mert használatban van a router és max éjjelente tudnék vele foglalkozni, de akkor meg alszok. Ezért ha lenne instant megoldás akkor használnám. De nyugodtan engedd el a vonalat.
@Benoe77, @xabolcs - ha 0-ról kell nekiállni akkor a pár perc időtartam inkább pár nap
Jó pár éve én is csinálgattam, de azóta sok minden változott. Szóval nekem tutira egy hét is lenne mire egy jól kitesztelt buildet összeraknék mindenestülBTW: 2020-ban 2021-ben készítgetett buildeket ezért is kérdeztem. De már megbátntam...
-
sonar
addikt
Sziasztok,
ASUS RT-AC65P -re vmi friss jól összerakott OpenWRT build (vargalex) van-e esetleg?
-
sonar
addikt
Helló,
Most csak félve írom le mert jó pár hónapja mókáztam hasonlóval munkában és már nem emlékszem mindenre, de kiindulásnak talán jó lesz.
A print vagy printenv kiir minden környezeti változót és ott kellett vmilyen címeket átírni (saveenv -vel lehet elmenteni)
De lehet, hogy ezt már tudod magadtól is.
Én mondjuk amíg kísérletezni szoktam akkor mindig tftp boot-tal szoktam játszani, és akkor kettő image kell, a boot (kis méretű) meg a rootfs -
sonar
addikt
Talán segit megérteni az iptables logikáját ha megnézed a következő ábrát: iptables flowchart
Ha a LAN-felől inditasz csomagot akkor a jobb felső sarokból indul a csomagod (Locally generated Packet) -
sonar
addikt
válasz
vargalex #16031 üzenetére
Ezt a squasht tettem bele neki: openwrt-19.07.4-ath79-generic-tplink_tl-wr1043nd-v1-squashfs-sysupgrade.bin
-
sonar
addikt
válasz
yodee_ #16028 üzenetére
Hi,
vargalex - azt a 16MB-set én csináltam neki. Előre raktam a uboot-ot, majd squasfs és a bin legvégére meg az art részt tettem.
yodee_ - nálam még megvan azeredeti 8M-ed, feldobjam vhová?
Wifi-d lehet azért nincs mert mondtam, hogy egy konfigurálatlan squasfs-t tettem bele. Szerintem konfigolnod kéne. -
sonar
addikt
@fpeter, @vargalex
Kösz a felhomályosítást, ma is tanultam valami újat. Igaz nem tervezek mostanság flash-t cserélni, de jól jöhet még az infó -
sonar
addikt
válasz
fpeter84 #15826 üzenetére
Logikus amit írsz.
Viszont akkor segíts megfejteni, hogy annó sikerrel cseréltem a tp-link 841-ben a 4M-es flash-t 8M-re.
Volt még maradék flash IC-m és kaptam egy újabb reviziós 841-et és az meg se mekkent. Még a régi 841-ről levett gyári IC-vel sem.Illetve alaplapnál is jártam már 2x-er úgy, hogy ha nem stimmelt minden paraméter akkor a csere után nem működött. (jelszó miatt kellett cserélni egyik esetben, a másik esetben meg hibás flash miatt kellett cserélni az IC-t és a művelet közben letörték a lábát)
-
sonar
addikt
Kicsit klikk bait a cím, de attól még igaz. Critical RCE Bug Affects Millions of OpenWrt-based Network Devices
-
sonar
addikt
válasz
vargalex #14745 üzenetére
Helló,
Van esetleg tipped, hogy mivel tudnám még csökkenteni a build méretét?
Aktuális fordítás:make image PROFILE=WL700GE PACKAGES="base-files busybox dropbear kmod-diag kmod-fs-ext3 kmod-ide-aec62xx kmod-ide-core kmod-switch libgcc -kmod-ppp -kmod-pppoe -ppp -ppp-mod-pppoe -nvram -dnsmasq -iptables -kmod-ipt-nathelper -mtd -e2fsprogs -fdisk"
Backfire-ben volt IPv6? Esetleg azzal?
-
sonar
addikt
Sziasztok,
Végre volt egy kis szabadidőm, hogy gyötörjem az agyam.
Beforrasztottam a WL-700-ra a serial pin-eket
boot fail
Elképzelehető, hogy ezért nem tud elbootolni? Csináljak két particiót és a másodikat cramfs-re és másoljam oda a mit? (bontsam ki a trx-et?)t from disk...
do mount[dev:/dev/ide/host2/bus0/target0/lun0/part1][dir:/mnt][type:cramfs]
do add mount [T:cramfs], [/dev/ide/host2/bus0/target0/lun0/part1]
do kern mount [/dev/ide/host2/bus0/target0/lun0/part1]
ERROR(a):mount_pivot_point failesys mount [dev:/dev/ide/host2/bus0/target0/lun0/part2][dir:/mnt][type:cramfs]A másik meg, hogy ha rescu-ben inditom akkor tftp-n keresne vmit, de nem jövök rá, hogy mit.
Wireshark nem igazán mutatott kérést a router felől.
De ha megszakítom a tftp requesteket akkor kapok egy CFE promtot amivel tudok talán vmit kezdeni.
[link]
Ötlet, tipp, hogy mit kéne megpróbálni?üdv: sonar
-
sonar
addikt
Helló,
Szombat van megint tudok kicsit foglalkozni a WL-700GE-vel.
Tanácsot szeretnék kérni. Úgy néz ki, hogy hiába flasheltem rá az OpenWRT-t vmi nem kerek. Látszólag elindul a router, de sehogy sem érem el. Újra flashelés után ismét van OpenWRT.
Itt van minden infó amit ki tudtam nyerni a router-ből: [pastebin-link]
Most kicsit tanácstalan vagyok, hogy merre tovább. Hogyan tudnám kinyomozni, hogy miért nem indul el normálisan? -
sonar
addikt
válasz
st3v3np3t3r #14648 üzenetére
Igen.
-
sonar
addikt
1.8M lett a file.
Viszont vmi félre ment. Az itt ismertetett tftp módszerrel ráküldtem a file-t. Reboot után csak a ready felirat villog.
Teljesen nem halott, mert a tftp része még él. De most erős fejvakarás van, hogy merre, hogyan tovább. -
sonar
addikt
válasz
vargalex #14638 üzenetére
Helló,
Végül sikerült fordítanom egyet.
pastebin
De, hiába adtam meg profilenak a WL700GE-t, nem jött létre olyan bin.make image PROFILE=WL700GE PACKAGES="base-files busybox dropbear kmod-diag kmod-fs-ext3 kmod-ide-aec62xx kmod-ide-core kmod-switch libgcc -kmod-ppp -kmod-pppoe -ppp -ppp-mod-pppoe -nvram -dnsmasq -iptables -kmod-ipt-nathelper -mtd -e2fsprogs -fdisk"
Ránéznél kérlek, hát ha te kiszúrsz valamit.
-
sonar
addikt
-
sonar
addikt
Sziasztok,
10.03-at szeretnék egy régi routerre buildelni, de vhogy nem jön össze.
make clean image PACKAGES="base-files busybox dropbear kmod-diag kmod-fs-ext3 kmod-ide-aec62xx kmod-ide-core kmod-switch libgcc uclibc -kmod-ppp -kmod-pppoe -ppp -ppp-mod-pppoe -nvram -dnsmasq -iptables -kmod-ipt-nathelper -mtd -e2fsprogs -fdisk"
--: /tmp/ASUS-WL700G/openwrt_10.03/OpenWrt-ImageBuilder-brcm-2.4-for-Linux-i686/include/shell.sh;: No such file or directory
--: /tmp/ASUS-WL700G/openwrt_10.03/OpenWrt-ImageBuilder-brcm-2.4-for-Linux-i686/include/shell.sh;: No such file or directory
Makefile:165: recipe for target 'image' failed
make: *** [image] Error 1Vkinek van ötlete? (host os: 18.04)
-
sonar
addikt
Hátha vki tud segíteni
dd wrt-s webrevert fw-t keresek MR3420 v2-höz. -
sonar
addikt
Sziasztok,
Megcsináltam a 4MB->8MB-t, a router el is indult rendben viszont a kimenetet illetően egy picit bizonytalan vagyok.
Ezek a particiók jöttek létre:root@LEDE:~# cat /proc/mtd
dev: size erasesize name
mtd0: 00020000 00010000 "u-boot"
mtd1: 00138b48 00010000 "kernel"
mtd2: 006974b8 00010000 "rootfs"
mtd3: 00460000 00010000 "rootfs_data"
mtd4: 00010000 00010000 "art"
mtd5: 007d0000 00010000 "firmware"Illetve LEDE szerint van 4.10 MB szabad helyem. (ez lenne a rootfs_data partició?)
Szóval mit gondoltok ez így rendben van?
-
sonar
addikt
Egy apróságot tennék csak hozzá. Ha olyan a környezet, hogy fontos a biztonság (vagy paranoidok vagyunk vagy élvezzük, hogy a dolgok mélyére ásunk) a root user kulcsát nem adjuk ki. Helyette kreálsz egy technikai usert, aki egyébként loginolni nem tud, de kulcsot tudunk neki csinálni, és az adott mappára rendelkezik a megfelelő jogokkal (teszem azt elég csak a read) és a NAS annak a nevében húzza le a backup file-okat.
-
sonar
addikt
Szia,
Én csak általánosságban javasoltam az rdiff-backup-ot. Máshol használom mentésre.ssh kulcs kérdésedre a válasz. Igen oda kell létrehozni a file-t, csak miután beleirtál a jogosultságot meg kell változtatni
chmod 0600 /etc/dropbear/authorized_keys
Egy hasznos leírás -
sonar
addikt
Helló,
Szükséged lesz az rdiff-backup csomagra
~$ opkg install rdiff-backup
Maga a script végtelenül egyszerű, akkár ssh-n keresztül vagy felcsatolsz vmi megosztást és arra.
rdiff-backup /some/local-dir hostname.net::/whatever/remote-dir
rdiff-backup user@hostname.net::/remote-dir/file local-dir/file -
sonar
addikt
Sziasztok,
tplink 841-et moddolnék 4MB Flash-t 8 MB-re. Jó régen megtaláltam, hogy mit kellett a flash-sel csinálni, hogy a 4MB-s tartalmat a 8-asra rá tudjam tölteni.Csak nem mentettem el a linket és most nem találom. Vki esetleg nem szórakozott ilyennel?
-
sonar
addikt
válasz
st3v3np3t3r #14359 üzenetére
Csak egy kérdés: nincs nyitva vmi port a WAN irányában? Nekem akkor voltak hasonlóak amig a 2222 ssh elérhető volt a wan-ról. Egy rakás anomália volt időszakosan.
-
sonar
addikt
válasz
st3v3np3t3r #14142 üzenetére
Szerintem az lesz a baj, hogy te ugye csak 3 csatlakozást használtál (RX,TX,GND) de kell neki még a 3.3V-os láb is.
-
sonar
addikt
válasz
st3v3np3t3r #14140 üzenetére
Milyen eszközre próbálsz meg csatlakozni?
-
sonar
addikt
válasz
st3v3np3t3r #14132 üzenetére
Annyit tegyél meg, hogy a csatidon rövidre zárod a 2-3 lábat (RX-TX) és akkor amit a terminálba elkezdesz pötyögni annak vissza is kell jönnie (tehát mindent duplán fogsz látni). Ezzel le tudod ellenőrizni, hogy a kábeled meg a driver jó.
Ha ez sikerült akkor a hibát máshol kell keresni. -
sonar
addikt
válasz
st3v3np3t3r #14125 üzenetére
Egészen pontosan milyen kábelt használsz?
-
sonar
addikt
válasz
st3v3np3t3r #14122 üzenetére
Ha csak halandzsa jön át akkor nem jó a baud rate, próbáld meg más sebességgel
9600, 19200, 38400, 57600, 115200
Ha egyikkel sem jó akkor akkor kábel gondod lesz. -
sonar
addikt
Sziasztok,
Már egy ideje érlelődik bennem, hogy nyugdíjazom a 1043-at.
De bizonytalan vagyok, hogy mit válasszak helyette ami OpenWRT képes és van legalább 1db USB 3-as csatija (ha nem is a sebesség, de az Amper meglegyen). Van vkinek vmi jó recommendation-je? -
-
sonar
addikt
válasz
hódmaci #13869 üzenetére
Csak egy jótanács. Az idő jól legyen beállítva a routeren különben fura dolgok történhetnek
Az NTP szinkront is érdemes belőni és akkor mindig pontos lesz, még akkor is ha mondjuk volt egy áramszünet v akármi. Sosem lesz csúszás.
Luci:System -> System
Timezone: Europe \ Budapest
Enable NTP Client: beXelni
NTP Server candidates: pl.: hu, europe
0.hu.pool.ntp.org -
sonar
addikt
válasz
hódmaci #13865 üzenetére
Helló,
Nálam a schedule csomag nélkül is müxik #13645
Illetve olyan feladatot nem lehet létrehozni ami adott napon(kon) letilt bizonyos mac címeket illetve engedélyez h időhöz is kötve?
Ezt nézd meg, réges régen használtam és működött: Parent controls -
sonar
addikt
Sziasztok,
Nagy fába vágtam a fejszémet, az az inkább csak eddig ismeretlen területre merészkedtem.
Mégpedig saját OpenWRT build készítésébe fogtam az image generátorral. Alapvetően egy régi routerrel kisérleteznék: tp-link_tl-wr841n_v7
Lenne pár kérdésem hátha tudtok segíteni.
#1 a repositories.conf http-s repokra hivatokozik. van arra mód, hogy lokálba lemirrorozzam és file szinten érjék el? Vagy mindenképpen http kell hozzá? (a cél csupán annyi lenne, hogy ne mindig a neten keresztül szippantson le mindent, hanem lokálisan legyenek meg a file-ok. Ez amolyan nice to have, de ettől még tudok működni)
#2 Azt hol találom meg, hogy mik a default package-k amiket beleforgat? Tehát amihez képest tudok törölni v hozzáadni? Esetleg fel lehet lelni mintákat, hogy ki milyen packagekből mit rakott össze?Előre is a válaszokat
-
sonar
addikt
válasz
mcfly13 #13647 üzenetére
Sajna olyan routerem nincs, de próbáld ki.
Esetleg terminálból kéne következő parancs kimeneteuci show wireless
Nálam a wifi-device[0] van csak, és gondolom nálad [1] lesz.
igy tudod letiltani, hogy hozzáadod az rc.local file-hoz vagy Luci System - Startupuci set wireless.@wifi-device[0].disabled=1 && wifi
-
sonar
addikt
válasz
mcfly13 #13643 üzenetére
Helló,
Nálam Luci-ban: System -> Sheduled Tasks30 04 * * * wifi down
35 04 * * * wifi upSubmit és elvileg ennyi. Minden nap hajnali 4:30 kor kikapcsol a wifi és rá 5 percre meg bekapcsol
Azt azért ellenőrizd le, hogy a cron engedélyezve legyen.
System -> Startup
cron -> Enabled, StartIlletve én 1043nd v1-nél a bekapcs gombra tettem át annó a wifi ki/be kapcsolást [link]
-
sonar
addikt
válasz
Intruder2k5 #6527 üzenetére
Mitől telhetett meg?
-
sonar
addikt
válasz
Intruder2k5 #6525 üzenetére
A root 100%-ig tele volt.
Újra raktam az egészet és most jó -
sonar
addikt
Asszem vmi történt a luci-val mert bármit csinálok, nem igazán veszi figyelembe.
Hiába törlöm a share-t, vagy adok hozzá másikat, módositom, mindig az eredeti marad ott.
Ilyenkor mi van?Parancssorból dob egy ilyen hibát:
root@OpenWrt:~# uci set samba.@samba[0].homes=0
root@OpenWrt:~# uci commit samba
uci: I/O error -
sonar
addikt
Sziasztok,
router: TP-LINK 1043ND vargalex fw, USB-ben 16GB-s pendrive
Nem túl gyakran torrentezek, de történt az, hogy megtelt a pendrive és lehalt a transmission. Kihúztam a pen-t, lemásoltam róla amit kell + filesystem check. Majd visszadugtam router újraindit és transmission dolgozik is tovább ahogy kell. Viszont a samba elérés azóta nem megy. Semmivel se tudok csatlakozni (win7, linux mint gui, és smbclient) Az smbclient ezt a hibaüzenetet adja vissza jelszó beirás után.
session setup failed nt status_connection_disconnectedValakinek ötlete, hogy mit lenne érdemes megpróbálni? Milyen logot megnézni amiből lehetne következtetni, hogy WTF?
-
sonar
addikt
válasz
madarasz92 #5286 üzenetére
Nincs rajta USB eszköz?
Nekem akkor csinálja mikor teli a pendrive vagy ráfér egy filesystem check.
Vagy LAN-on keresztül izomból túl van terhelve + a torrent is dönget ezerrel. (igaz az enyém gyengébb 1043nd) -
sonar
addikt
Fail safe módba kell rakni.
Bekapcsoláskor 5sec-ig nyomni a reset gombot.
Majd telneten csatlakozni 192.168.1.1 (putty progiban - telnet kiválaszt és utána kapcsolódj, de előtte még a saját gépednek is legyen IP beállitva, pl: 192.168.1.10 maszk:255.255.255.0)
ha becsatlakoztál akkor passwd és újra meg tudod adni a jelszót
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Fotók, videók mobillal
- E-roller topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Automata kávégépek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Fotó állvány eladó
- ASUS 18W USB ADAPTER
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR