Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Asszociációs játék. :)
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Mindent a StreamSharkról!
- Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
pchris
tag
Sziasztok!
Buildroot használatában jártas ember segítségét sszeretném kérni!
A lényeg és a problémám röviden, hogy egy D-link DIR-825-ös routerre szeretnék saját firmware-t csinálni a suste által megosztott TP-Linkes firmwarek mellett található telepítette szolgáltatások listája alapján (köszönet érte suste). Ubuntu (14.04 64bit) alatt telepítettem a leírás szerinti csomagokat. Barrier Breaker a kiindulási alap, amihez szintén letöltöttem a leírásban Git repository-t. Openwrt/Barrier_breaker könyvtárból indítva a make menuconfig-ot összeválogattam a szükséges összetevőket. Config mentés, kilépés, make parancs kiadása. 1,5 óra munka, majd a bin könyvtáran az összes ar71xx modellhez létrehozott firmware-t, amik az én esetemben (DIR-825) 3-4 Mb-os fájlok. Routerre telepítve Luci sehol, mást már nem is kerestem. Make menuconfig-ba visszatérve minden alapértékre állt vissza. Mentésból config visszaállít, majd mentés .config-ként. Ekkor ki-be lépve a manuconfig megtartja a beállításokat. Újra make, 30 perc várakozás de a 825-ös fájlokat nem változtatja meg.
Kérdés, hogy a menuconfig összeállítás után a make parancsot csak a konfigurátorból kilépve tudom beírni, vagy itt rontok-e el valamit? Alapvetően itt érzem, hogy el vagyok tévedve, és ezért nem jutok a szükséges eredményre.
Minden segítséget megköszönök!
-
pchris
tag
válasz vargalex #5467 üzenetére
Szia!
Menteni .config -ként kell? Én elsőre nevet adtam neki 825.config.
Azt tudom, hogy kisebb terület áll rendelkezésemre, mint a tp-linkek 8mb-ja. Ki is hagytam belőle ezt-azt. Gondoltam elkészíti a fájlt, majd a méretét összevetem a Te 1.1.6-os sysupgrade fájlod méretével. De ezek szerint "hülyebiztos" lenne a buildroot? Alapból nem enged az adott típushoz nagyobb fw fájlt készíteni? Kipróbálom majd, hogy még veszek ki ezt-azt amire kevésbé lesz szükségem.Köszönöm!
-
pchris
tag
válasz sesomaru1989 #7023 üzenetére
Hogy pontosan milyen verzió azt nem tudom, de frissíteni biztosan lehet a gyári firmwerek újabb verzióival.
Köszönd suste-nek (vagy -nak?)!
[ Szerkesztve ]
-
pchris
tag
Win7-el, Win8.1-el és Ubuntuval kompatibilis. Az enyémet alapból telepítette mindegyik operációs rendszer, nem kellett külön driver. Onnantól csak annyi a dolgod, hogy gnd->gnd, rx->tx, tx->rx sorrendben összekösd a routerrel. 5V, vagy 3,3V nekem nem kellett. Egy 1043-as TP-linken és egy nason kellett eddig használnom.
-
pchris
tag
válasz kormi0312 #11813 üzenetére
Mondjuk a gyári 1,5A-es táp 12V-on adja le azt az áramot, ami ugye 18W. Ez 5V-on már 3,6A lenne. A router szerintem 6-8W-nál többet nem fogyaszt, így a veszteséggel nem számolva, még kb 10 W tartalék a gyári táppal is kell hogy legyen. Nem a firmware korlátozza a felvehető áramot?
-
pchris
tag
válasz Laszlo733 #13013 üzenetére
Elég csak az internet tiltása, vagy a teljes belső hálót is elérhetetlenné szeretnéd tenni. Ha elég a net tiltás, akkor inkább tiltsd le egyszerűen egy tűzfal szabállyal valahogy így:
iptables -I forwarding_rule -m comment --comment "Shut off internet access for..." -p tcp -m mac --mac-source 11:11:11:11:11:11 -m time --utc --timestart 19:30 --timestop 05:00 -j REJECT
Természetesen a megfelelő MAC-et és az időlimiteket átállítva. -
pchris
tag
válasz tamás86 #14953 üzenetére
Szia!
Ha jól látom LEDE 17.01.4 verziót telepítettél, gondolom ez alapján a leírás alapján: [link]
A meghajtód fájlrendszere XFS? Ahhoz hogy fel tudd csatolni egy-két csomagot még telepíteni kell. Ezt megteheted LuCi alól, vagy SSH-n is.
Ezek biztosan kellenek (lehet, hogy más is, de most csak ezekre emlékszem):
kmod-fs-xfs
block-mount
kmod-ata-oxnas-sataVagy privátban tudok küldeni egy általam buildelt 19.07.1-es firmware-t, amibe többek között az xfs támogatás is benne van (meg még sokminden egyéb pl ext4, ntfs, fat32, transmission, vfstpd, minidlna, ddns, usb audio stb...)
-
pchris
tag
Sziasztok!
Openwrt 19.07.3 alatt szeretnék a Medion nasomon (MEDION Live P89626) usb hangkártyával(ilyen) netrádiót beüzemelni. CC alatt még simán működésre tudtam bírni, de mióta frissítettem nem tudok hangot kicsikarni belőle sem online stream megadásával, sem a meghajtóján lévő mp3 fájl helyének megadásával. Látszólag elidul a lejátszás, van adatforgalom is, de hang egy szál se. Downgrade ennél a vasnál (vissza 15.05-re) nem triviális, próbáltam, de téglásítja, csak soros porton tudom újraflashelni. Az alábbi csomagok telepítve vannak:
kmod-usb-ohci
kmod-usb-uhci
kmod-usb-audio
kmod-sound-core
madplay
alsa-utils
usbutilsAz openwrt leírás hibadiagnosztikai részén lévő javaslatokon túl vagyok. A hangkártyát látja, inicializálja (látszólag).
BusyBox v1.30.1 () built-in shell (ash)
_______ ________ __
| |.-----.-----.-----.| | | |.----.| |_
| - || _ | -__| || | | || _|| _|
|_______|| __|_____|__|__||________||__| |____|
|__| W I R E L E S S F R E E D O M
-----------------------------------------------------
OpenWrt 19.07.3, r11063-85e04e9f46
-----------------------------------------------------
root@OpenWrt:~# lsusb
Bus 001 Device 002: ID 0d8c:013c C-Media Electronics, Inc. CM108 Audio Controller
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
root@OpenWrt:~# alsactl init
Found hardware: "USB-Audio" "USB Mixer" "USB0d8c:013c" "" ""
Hardware is initialized using a generic method
root@OpenWrt:~#Valami javaslat, hogy merre induljak? Esetleg ha valaki sikeresen használ usb hangkártyát 19-es openwrt alatt, akkor annak típusa?
Köszönöm!
-
pchris
tag
válasz vargalex #15465 üzenetére
Felraktam suste usb audio mentését is (cc alatt is ezzel használtam) abban még ott van a hangerő állítás. Alapból valami 75-80%-on indul és a meglévő alapzaj (zúgás) ereje változik a hangerő változtatásnak megfelelően.
Egyébként a kártya win10 64bit rendszeren plug and play működik, szóval nem hardveres a gondom.[ Szerkesztve ]
-
pchris
tag
válasz Gyurka6 #15472 üzenetére
Innen indult a téma.
Vargalex: Köszönöm! Alapvetően kétféleképpen próbálok indítani. Az egyik a suste féle szolgáltatás oldalról megadom az online stream (mp3 kódolású) címét, illetve a hdd lévő mp3 fájlt is megtalálja az automata kereső, és onnan is próbálom indítani.
A másik az itt található hivatalos leírás szerint a telepített madplayel pl így:wget -O - http://stream1.kekduna.hu:7006/1-hot.mp3 | madplay -
Elindul, adatforgalmat generál, de nem szól.
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- PC játékok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest