Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- GoodSpeed: Miért úszta meg Albert Speer? (Reagálás a Telex cikkére)
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Pitterix: Gyógytorna
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
BLOODSHOT
üzenetére
Az mds_stores terheli, az pedig a Spotlight-hoz tartozó metadata kereső indexelő, bigyó. Elméletileg ha átnyálazta a külső lemezt, akkor abbamarad a dolog.
Ha nagyon zavar, a Rendszerbeállítások -»Sptlight -»Adatvédelem ablakban tiltsd le a külső meghajtód indexelését. -
blakey
titán
válasz
BLOODSHOT
üzenetére
Nekem ettől soha nem fáj a fejem, most eljutottam odáig, hogy lecseréljem a 2012-es Minimet és végül iMac-et veszek, ráadásul 2017-est, pedig már előkészítettem az új Mini érkezését. Annyira nem vagyok a legújabb, legjobb gép híve, mert ettől nem lesznek jobb képességeim maximum jó drágán tudom megvenni. Ha sikerül jó áron megszereznem egy generációval régebbi eszközt akkor nem vágyok egy újabb, jobbra, mindig lesz valami az újban ami jobb, de a munkámat a tudásomat nem ez fogja meghatározni. Vígan elvagyok a 2012-es Minivel is de most úgy érzem, hogy kell valami változás.
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
BLOODSHOT
üzenetére
Én biztosan nem venném a PA271 ellenében. És felbontásban sem sokról kell lemondanod,de annál nem nagyon van manapság jobb monitor.
-
csuki00
tag
válasz
BLOODSHOT
üzenetére
Nem. Ebben teljesen igazad van. Viszont tényleg nem hiszem, hogy ehhez mac pro kellene. Persze, ha úgy érzed tényleg szükséged van rá akkor azt válaszd. Ha talán elbizonytalanítottalak írj egy mail-t Handrásnak. Ő is foglalkozik fotózással és biztos képbe van.
Másért nem is, már én is kiváncsi vagyok. -
varsam
őstag
válasz
BLOODSHOT
üzenetére
RAM késleltetéstől is függ, de nem fogod észrevenni a különbséget, ha csak nem folyton benchmark programokat nézegetsz és azokkal tesztelsz. Mindennapi használatban nincs különösebb jelentősége.
Bár mivel a mac prokba szerver ramokat raknak, nem tudom emiatt van-e sebesség különbség, szerintem csak a hibajavítással tudnak többet (bár erről én sem sokat tudok sajnos.)
-
TonTomika
aktív tag
válasz
BLOODSHOT
üzenetére
Szia!
Apple-History honlapon minden szükséges infót megtalálsz.
GDD3 legjobb tudomásom szerint grafikus mag memóriája.
-
xedos
addikt
válasz
BLOODSHOT
üzenetére
Szia!
Ha jól látom, akkor T9500-as proci volt a csúcs benne 2600Mhz 800-as FSB és még DDR2-es RAM-al. Max 6Giga RAM-ot kezel.
LED-es háttérvilágítású a kijelző és MATT.
Ugyanakkor unibody 15"-ost is lehet MATT kijelzővel kapni!!!!
Ebben már lehet T9900-as proci 3Ghz 106-os FSB!A notikba kell egy drága SLC-s SSD és hozzá egy külső Firewire 800-as winyó -akkor gyors lesz!
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
BLOODSHOT
üzenetére
Akkor teljesen rendben vagy. Nincsen azzal semmi gond.

Persze sokkal profibb egy "külső" kijelzős megoldás,de nyilván Mac-ek esetében elég korlátozott a lehetőséged. MacPro-ra kinek van pénze, a Mini meg lehet, hogy nekem elég,de sokmindenkinek nem.
A panel az nagyon jó az iMac-ben,de elektronikát azért lehet amögé a panel mögé komolyabbat is tenni.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
BLOODSHOT
üzenetére
Erről könyveket irnak kb.
Nem hiszem hogy e hely keretei közt el tudom mondani. De mi a kérdés igazából? Mi miért?Milyen monitort kalibráltatsz? Mert ha valami szutykot, akkor ennyi erővel égethetnéd is el a pénzt

Két havonta.... Inkbb félretenném, és vennék egy profi monitort. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
BLOODSHOT
üzenetére
Gyakorlatilag ugyanaz. Nincs olyan, hogy "szinhübb". esetleg pontosabban, vagyis inkább nagyobb mértékben fed egy bizonyos szinteret. De az apple kijelzői egy jó ideje 100% sRGB körüliek, ezt tudják, és pont.
más kérdés, hogy tudsz ennél komolyabb kvalitású monitort venni jóval olcsóbban
Főleg, ha jól nézem neked nem ártana egy AdobeRGB szinterű monitor

-
TonTomika
aktív tag
válasz
BLOODSHOT
üzenetére
Mail.app gyakran rakoncátlankodik sajnos, nálam is szar a T-net, nekem leginkább a modemmel vannak bajaim. Amiket érdemes kipróbálni:
Milyen protokollt használsz? IMAP vagy POP3?
Teljes rendszer restart - csináltál már?
Mailbox menüben Rebuild.
Accountok törlése, és újra hozzáadása.
Egyenlőre ennyi jutott eszembe!
-
Alex91
félisten
válasz
BLOODSHOT
üzenetére
Nekem van egy Studio 500 GB, egy World 1TB, es egy Freagent eXtreme 1 TB. Kb. egyforma idle-ben mindegyik hangja. Hasznalatnal meg mindegyiket hallom
. (A Seagate pl. annyira szepen kerepel, hogy tudom mikor indult be a Time Machine
. Es talan idle-ben is ez kicsit hangosabb...) -
bmwk1200s
őstag
-
válasz
BLOODSHOT
üzenetére
Egy másik jó mód a gépek kiismerésére a MacTracker, elég részletesen leírnak minden modellről alapvető információkat
Elvileg ha 2008. végi a géped, akkor E8235 vagy E8435 van benne.
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- BestBuy topik
- Battlefield Redsec - Ma délután indul az EA ingyenes battle royale játéka
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- Gumi és felni topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- HPE Aruba switch, 48G PoE+, 4SFP+, L3, Smart managed
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- HP 65W töltő eladó
- Hp Zbook 15 G5 15,6" FHD/ i7-8850H, 32GB, 512GB SSD, Quadro P2000, Magyar- Win11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem hülyeség a Mac Pro ötlet

!
TigerCat