Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
TigerCat
üzenetére
Ott gondolom valami más okozta az interferenciát. Én sem tdom a konkrét válaszokat, de nagyon elégedett vagyok a BT-os Logitech egér/bill. kombóval, kényelmesek, jók.
Nekem volt olyan router/eszköz párosom amik nem szerették egymást, ott is a router cseréje lett a megoldás.
A mostani gondot sajnos a vezetékes kapcsolat csak nálam oldotta volna meg a dolgokat, a BT-os kapcsolati hiba egyéb tableteknél megmaradt volna, szerencsére a router cseréje mindent helyre rakott. Manapság szinte mindennel az a szitu, hogy neéz lesz utódot találni, bár amikor sorra kerül akkor lehet, hogy könnyen meglesz a válasz.
-
blakey
titán
válasz
TigerCat
üzenetére
Persze, ez is egy módszer, sőt, mindenben a vezetékes a legjobb kapcsolat, de mint írtam, nálam a router cseréje oldotta meg a gondot, érthetelen, de a másik router, ugyanonnan ugyanazokkal a feltételekkel nem okoz gondot a BT-nak, vezetéknélküli egérnek, stb. Van egy jó billentyűzetem, meg egerem, mindkettő Logitech, vezetéknélküli és hibamentesen működik, nincs kapcsolatbontás, semmilyen kiesés, napi szinten grafikai munkákra használom, szóval nem csak "tologatom".
-
elodman
aktív tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Ave Maxi Cat!
Danke a bővítő szövegért. Jól jött, mert nem vagyok egy kimondott Netizen. :-)
Éljenek a nemes Feline család tagjai, mikro- és makro méretben egyaránt!----------
Maestrok!Szemfáradás ellen vajon sokkal jobb Mac-et bámulni (hd-4k), mint akár hasonló félmilkós Windoz PC-kijelzőt?
(PWM-nem zavar, de az én gagyi Dell E6400 laptomomat többen sem szeresssssük napi pár óránál tovább vizslatni)
-
makaveli666
senior tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Szia, köszönöm a helpet, régebben olvastam a blogot. Mondjuk nem emlékeztem 100%, de mostmár beugrott ez a smoothmouse progi. Az egyetlen baj, hogy HS alatt nem megy
Amúgy ez rival 300 om van, ebbe is kikapcsolható ez a gyorsulás, de sajnos ennek ellenére is tapasztalom. Tudom, hogy a loginak van egere, ami királyul működik, valószínű venni is fogok, de amíg az nem következik be, addig jó lett volna ezt is értelmesen használni 
-
bmwk1200s
őstag
válasz
TigerCat
üzenetére
Apple féle Thunderbolt Display-jel használom, használjuk. Nekünk teljesen jó, bár mióta kedvesemnek megvan a 2016os Pro, nyilván azon többet dolgozik.
Anno egy 2012es, 13" MBP-hoz vettem újonnan 888€-ért, így teljesen megérte.
(#27149) Alex91: De jó vétel volt, mert ahogy a TbD-t 888€-ért vettem, úgy később a mininél is kifogtam egy ilyen akciót és azt is pont 888€-ért vettem.

-
bigsee
addikt
válasz
TigerCat
üzenetére
Végülis meg lehet oldani, csak minden esetben 15 (akármi lehet persze, most próbaként ennyit adtam meg neki) napot tudok megadni és nem tudom, hogy az hétvége, vagy sem.
(Ennél egyszerűbb - sajnos - ha ránézek a papírnaptárra és kettő héttel előttre beírom az eseményt, hétköznapra
) -
-
cigam
titán
válasz
TigerCat
üzenetére
Köszi! Mindjárt átolvasom.
Nem szánnék rá sokat, de az kezd körvonalazódni, hogy 100 alatt nem úszom meg. Most egy 20-as iMac van, de 24 fölé nem mennék. Csak kiszámolnám, hogy ha mini-re váltanék, az mennyibe fájna. Ha most kezdek el gyűjteni, melyik lenne a reálisabb: egy belépő iMac (400k), vagy egy mini+monitor, esetleg egy air(+monitor). Szóval még képlékeny a dolog.
-
Ragnar95
félisten
válasz
TigerCat
üzenetére
Az első 1-2 évben én is így használtam a gépet, kb kéthetente ha le volt húzva a töltőről pár óra erejéig, de hosszabb időre max párhavonta.
Az utóbbi ~2 évben általában heti többször megy akkuról a gép, de nincs látható teljesítmény/kondícióbeli különbség akku szempontjából nálam a két használati mód között. -
Ragnar95
félisten
válasz
TigerCat
üzenetére
Semmi baja az akkunak, nem púposodik egyáltalán, pedig már lassan 4 éves a gép.
Elhiszem, hogy megtörténhet, de nem ennek kéne lennie az általánosnak, simán bírnia kell a MacBookok akkujának is a folyamatos töltést, főleg, ha azért időnként akkuról is van használva a gép. -
madle
őstag
válasz
TigerCat
üzenetére
Megmondom őszintén, soha nem mentettem el a Safariban a jelszavaim a Kulcskarikán keresztül. Valamiért nem merem a böngészőben hagyni ezeket az adataimat. Lényegében úgy használom a Locko-t, mint egy jegyzettömböt ahol tárolgatom a jelszavaimat. Valamiért a böngészőbe beépülős dolgoktól félek.
A kulcskarikát is tudom úgy használni egyébként, mint egy szimpla jelszó feljegyzést?
-
talamasca
senior tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Nekem az iMacen (5K) sajnos rögtön feltűnt, főleg, hogy sok olyan tech-csatornára vagyok feliratkozva, ahol minden videó 4K-ban (is) jön ki.
Értem, egyébként, hogy ebben a Google volt a rossz fiú a codec miatt, de az Apple-t se értem, hogy egy elvileg free cuccot miért nem implementál a böngészőbe...
Tényleg frusztráló, hogy YouTube-t külön böngészőben kell mindig megnyitni.
Ez volt anno a flash esetén is. Csak akkor a telepítés helyett volt kénytelen az ember Chrome-t használni. -
bmwk1200s
őstag
válasz
TigerCat
üzenetére
Igen, azóta nem frissült a modell. Nekem mondjuk még mindig majd egy év AppleCare van rajta
és hibátlanul dolgozik az első bekapcsolás óta.Ha nem nyírják ki a típust, szerintem az is frissülni fog a MacPro-val, iMac-el együtt. Április elejére várható az event. Szerintem várj addig, aztán meglátod.
-
entoni1989
tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Köszönöm az infot, még egy kérdésem volna, mivel ma meglepődtem, lefagyott a mac-em, fullra nem csiált semmit, így ki kellett egy kis hard resettel nyomnom, másképp nem indult újra. Ez gondolom a megtelt memoria (is) okozhatja, mely a legjobb ilyen rendszerkarbantartó program ami így időnként tisztogatná a memóriát és karbantartja a rendszert?
-
blakey
titán
válasz
TigerCat
üzenetére
Napi szinten 10 órát használom sok SMB, AFP és FTP kapcsolattal és borzasztóan zavart, hogy a 2.6-osban egy mappa tartalmát ami pl 50 fájlt tartalmaz, nem kezelte normálisan, azaz nem tudtam simán átnevezni addig amig nem szkennelte végig a tartalmat, a 3.0-ban tökéletes.
-
válasz
TigerCat
üzenetére
Valószínűleg átírja
Egyébként kb. csak nálunk csinálnak ebből ekkora ügyet (mondjuk a sok ügyeskedő miatt lehet hogy nem véletlen). Múltkor egy seller xls-ben küldött nekem cégre számlát (ráadásul pár ezer dolláros tétel volt), amin nem stimmelt valami. Kértem sztornót meg javítást, de totál nem értették mit akarok, azt írták hogy nyugodtan írjam át az xls-ben ami nem stimmel, hiszen szerkeszthető 
-
wm2
őstag
válasz
TigerCat
üzenetére
Kerestem neked vmi szépet. Minden komponense teljes mértékben hackli kompatibilis, de mire a gyerek összerakta az nem kis összegre rúghatott (amúgy ne menj Kapitánynál feljebb ha rászánod magad, mert a macOS hackOS full of szopás). Ha megnézed a Corsair többi ATX/ITX cuccait sztem találsz olyat, amire nem fox dzsungapécézni. Máskülönben akárhogy matekolunk, olyan Apple gépet nem fox találni, ami mindere jó, munkára és személyes használatra egyaránt. Az egyik barátom egész életében mac-en dolgozott, de még ő sem mer egy rossz szót szólni a HP Z-re. A lényeg, ha dolgozol a wines gép netet ne lásson és populáris appokat se telepíts rá. Mellette meg ott a kis almás laposod. Akárhonnan nézzük ma már így megy, mert az Apple hamarabb jön ki egy iPhone 9-el, minth a minit frissítse. De tudod.
-
wm2
őstag
válasz
TigerCat
üzenetére
Accord. Kerülöm a német stb. autókat. Ha nem Accord lenne, akkor EVO. Esetleg régebbi Impreza vagy Skyline. Ezekből simán bevállalnék egy 10 éves modellt. A német csilli-villikből nem. Elég ennyi ha már autókhoz hasonlítunk?

Amúgy egy hacklit munkára bevállalni rizikós, otthon még ok. Máskülönben marad a Dell, Fujitsu stb. Win-el. Ha úgyis munkára kell nem tökmindegy?
-
bmwk1200s
őstag
válasz
TigerCat
üzenetére
Ha nem játszol, akkor semmi különbséget nem látnál abban, hogy a 4K kijelződ egy GTX 980 hajtja vagy egy GTX 1080. Ahhoz a grafikai munkákhoz, amiket tudom hogy csinálsz elég kell hogy legyen. Persze lehet olyan projekted is amit én nem ismerek, de az már nagyon komoly 3D-s render kellene hogy érezd a különbséget.
A két kártya között főleg árbeli különbség van és a tényleges hardveres különbség játékokban jönne ki.
GTX 980
- persze itt 3 van belőle, de 3 4K-s monitor is 
-
bmwk1200s
őstag
válasz
TigerCat
üzenetére
Nem is kell annak lennie. Mondom, nézd csak meg! GTX 980. Mire nem elég, őszintén?
Én meg sosem voltam Nvidiás, a hideg is kirázott tőle, még anno
. Azóta lettem jobban Nvidia párti, hogy bemutatkozott a 10xx széria. Előtte, nagyon rég, még ősidőkben
Sapphire Radeon 3850-em volt... és még AGP-s
Imádtam! -
bmwk1200s
őstag
válasz
TigerCat
üzenetére
500 ezret egy haklira?

Azok már nem is lesznek támogatva. A 10xx szériához nem fog macOS driver készülni, ha igazak a pletykák. Az nvidia nem adja ki a kezéből a drivert, az apple meg csak úgy nem engedi, nekik kell, hogy lássák a forráskódot. Szerintem a GTX 980 bőven elég még mindenre. Kb. 3-4szer erősebb, mint ami most a csúcs 2016os rMBP-ban van. -
bmwk1200s
őstag
-
-
-
-
bmwk1200s
őstag
válasz
TigerCat
üzenetére
Törlést/Formázást itt találod:
[link]Fusion Drive építést itt:
[link]USB-s telepítőről kell bebootolni és onnan a terminallal. Olyat telepítő, ami már ismeri a Fusion Drive-ot.
Ha követi a leirásokat nem lehetne gond, de persze nem vállalhatom a felelősséget.
Miután az új fusion drive kész, lehet rá telepíteni a rendszert.
-
bmwk1200s
őstag
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Én megcsináltam 5 kivitelben (négyzetes, kerek, fekete-fehér, színes és keretes), mert így egyszerre már mindegy volt, a legjobb eredményt a sima kerek adja, ill. a teljesen vegyes.
Meg csináltam hozzá nonfiguratívakat, amiket lehet használni mappáknak vagy amire akarja az ember. (Amiket felraktam, azok igazából fényképekre kerülő overlay-ek, de mivel a fotók, amiket használtam alájuk a végén, nem az enyémek, azokat nem akartam publicba kipakolni.)
(Jobban le kéne kerekítenem a négyzeteseket és azoknak az árnyékolása sem jó, de amúgy is vannak benne apróbb pontatlanságok, nem házi használatra még nem igazán alkalmas, de tényleg iszonyatosan sok meló/idő.)
A különböző formátumokat így képzeld el:

Mielőtt ezeket megcsináltam, egy darabig én is használtam a te szetedet, csak nem akartalak nyúzni a kiegészítésekkel, meg a játékokkal, amik a legjobban zavartak.
-
megema
őstag
válasz
TigerCat
üzenetére
Nekem két mappám van csak egyelőre, de mindkettővel csinálja. A Parallels Toolbox elemeivel mondjuk nem mindegyiknél.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
TigerCat
üzenetére
Köszi, ez bíztató. A Wunderlistet most kezdtem el pilot projekt keretében használni (megátjuk, marad-e, igazából az Androidos teló és a Mac közötti hatékony, egyszerű és gyors ToDo/Jegyzet szinkronizáció a lényeg, amíg iPhone-om volt, a Notes hibátlan volt erre iCloudon keresztül) és zoomolva használom teljesen kinagyítva, szóval ha duplán kell kattintanom minden indítás után, hogy maradjon teljesen kinagyítva az még nem a világ vége
Office-ból Word megy leginkább sima szövegszerkesztésre, amúgy Pages-t használok, ha nem muszáj a Word kompatibilitás vagy elég egy .pdf, mint végeredmény. -
rii
nagyúr
válasz
TigerCat
üzenetére
köszönöm!
felment, működik, jól működik látom a kommenteket is
csak érdekességképp: installkor a CireServeiceUIAgent mem-igánye felmetn 16 GB-ra .-)))) vagy egy óráig tartott az első indulás, de addig is megírtam egy kérelmet .-)
köszönöm a segítséget!!!!
-----------------------------------Alvin_ti4200: amint gond lesz a Libre-vel, akkor őt is megnézem, köszönöm!
-
rii
nagyúr
válasz
TigerCat
üzenetére
sehogy se bírtam elérni hogy a programon kívül is letiltsa a scrollozást az egér bal oldalán .-(((
a programon belül (live view) látni, hogy ott ki van kapcsolva, de hiába állítottam be az InDesigne-okat, (meg már kínomban a Finder-ben is bellítottam) de ott továbbra is volt scrollozás
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- AMD Ryzen 5 5600/3060/512Gb SSD/16Gb RAM/700W
- Lenovo ThinkCentre - i5-6400, 8GB, 250SSD, 200HDD
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RX 6600 XT / B550 / 32GB 3600MHz / 1TB NVMe M.2 / 650W
- GAMER INTEL I5 10400/16GB DDR4/RTX 3070/256GB NVME SSD/500GB HDD
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Samsung Galaxy A80 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Amúgy ez rival 300 om van, ebbe is kikapcsolható ez a gyorsulás, de sajnos ennek ellenére is tapasztalom. Tudom, hogy a loginak van egere, ami királyul működik, valószínű venni is fogok, de amíg az nem következik be, addig jó lett volna ezt is értelmesen használni

Imádtam!