- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
TigerCat #26398 üzenetére
Valószínűleg átírja
Egyébként kb. csak nálunk csinálnak ebből ekkora ügyet (mondjuk a sok ügyeskedő miatt lehet hogy nem véletlen). Múltkor egy seller xls-ben küldött nekem cégre számlát (ráadásul pár ezer dolláros tétel volt), amin nem stimmelt valami. Kértem sztornót meg javítást, de totál nem értették mit akarok, azt írták hogy nyugodtan írjam át az xls-ben ami nem stimmel, hiszen szerkeszthető
-
viktorhmv
senior tag
Sziasztok,
A közeljövőben gondolkodom egy asztali Apple gép vásárlásán (PC helyett). Tervezőgrafikai munkára használnám elsősorban (Photshop, Illustrator, Indesign) Plusz esetleg némi videóvágásra de csak hobbi szinten.
Nincs rá végtelen keret de ha olyan 260e Ft körül ha el tudnék csípni egy jó kis használt gépet akkor annak nagyon örülnék.
Ezeket találtam amik alkalmasak lennének az igényeimnek ebben a kategóriában:
- iMac 27" 2011 mid 3,1 Ghz (Intel i5 3.1 GHz Quad-Core, 8 GB DDR3 memória, 1TB Hard Drive, AMD Radeon HD 6970M, 1024MB) 244 900 Ft
- iMac 21,5" vékony 2013 late (ezt pluszban egy 27"-os külső monitorral használnám) 259 990 Ft
- 21,5" iMac Late 2012 2,9GHz (szintén plusz külső monitorral) 240 000 Ft
Mit gondoltok? Mi lenne a jobb választás? A fenti típusoknak van-e valami gyakori széria hibálya amire oda kell figyelni vásárláskor? Az említett iMac + külső monitor kombó technikaliag megoldható?
Köszi szépen előre is
-
Nem tudom mire kell, de én már copyztam ki innét könyvelőnek screenshotot, teljesen jó volt neki. A világ jobbik felén nem tulajdonítanak ennek jelentőséget, jogilag egy zsebben talált papírfecnire is írhatnak számlát. Szóval e-mailben is tök ugyanezt fogod kapni, max egy kicsit más lesz a design (vagy az se).
-
cigam
titán
válasz
felsál #26381 üzenetére
Biztos, hogy jó paramétereket adtál meg? Eddig működött? Pontos hibakód/üzenet van?
Ki a szolgáltatód? Mert pl. a UPC-nél külön kérni kell, hogy külső szolgáltatót használhass. -
felsál
tag
Kezdőként! Air
Email account-ot hogy tudok törölni, vagy újratelepíteni. A bajom az hogy nem kuldi el az üzenetet. -
-
knoxhu
senior tag
Elismerem, hogy világi balf*** vagyok de két napja szenvedek ezzel a géppel. Mindig lefagy, nem tölt be semmit nem lehet újratelepíteni az általam ismert módokon. KÉRLEK segítsetek mik azok a legegyszerűbb módok ahogy egy tiszta telepítést el lehet indítani is a jelenlegi OS-en nem kell mókolni semmit.
-
TBMC
addikt
Appstoreból az imént megvásárolt alkalmazás számláját merre lehet kérni/találni?
-
xedos
addikt
válasz
Barett 50cal #26369 üzenetére
Korábban hallottam ilyen hibáról. Próbáld, meg lekapcsolni a wifit. Ha javul a helyzet, akkor másik csatornára kellene rakni a wifit.
-
blakey
titán
válasz
Barett 50cal #26369 üzenetére
Milyen oprendszer volt azon amivel jól működött és milyen amin recseg?
-
Barett 50cal
senior tag
Hali!
Egy elég bosszantó hibába ütköztem, nem tudom van e erre megoldás a kukán/cserén kívül, de azért gondoltam megosztom, hátha van valakinek praktikája hasonlóra:
Adott 3 eszköz:
Vadiúj 2015ös MacBook Air i7- 500.000
2 hónapos Bose SoundLink 2 fejhallgató - 80.000
Logitech MX Master egér, 1 éves - 25.000A gond, bár inkább jelenség pedig a következő: Az egér és a Bose fejhallgató csatlakozik az Air-hez, DE:
1. Az egér működik, semmi baj
2. A fejhallgató recseg ropog szakad akad szétrobban, megakar halniMire erre rájöttem majdnem széttéptem a Boset: Ha kikapcsolom az egeret és elvesziti a gép a jelét a hang tökéletes lesz. Amint bekapcsolom és visszakapcsolódik újra recseg.
Az oké, hogy Bluetooth meg stb, de egészen tegnapig mindkettőt használtam egy 2013as retinás Macbookkal és semmi ilyesmi nem jött elő. Hogy lehet mindez?? De komolyan, itt most melyik gyártót kéne meglincselni?
Valakinek van hasonló "élménye"?
-
knoxhu
senior tag
Sokadik pram és gép restart után sikerült futtatni egy javítást, be tudtam kapcsolni a gépet használható formába. Most már csak a kulcskarika kérdése áll fent, mivel nem enged bejelentkezni iCloudra ismeretlen hibával. Szerencsére a gépen nincs olyan adat ami mentésre szorul.
-
knoxhu
senior tag
válasz
bmwk1200s #26363 üzenetére
Pram reset nem hozott eredményt. Alt nyomva tartásával ki tudtam választani a lemezt, de nem tudod bootolni csak az áthúzott karika jön ki. Cmd + r eljuttatott legalább az OS X Utilitieshez. Igaz itt egyik opció se nyújt megoldást. Ha idáig el tudok jutni a pendriverol való telepítés lehet egy opció?
-
-
knoxhu
senior tag
Bocs, hogy velem van tele a topik...
Újabb fejlemény az utolsó restart után már el se indul a gép, nincs recovery, nem lehet újratelepíteni, nem talál futtatható rendszert, ilyenkor mégis mi van? -
rii
nagyúr
sziasztok
leüntöttem vízzel a melóhelyi bill-t, és a bal shift nem működik
lehet vele valamit csinálni?
(szervízből most hozták vissza, hogy ők nem ... most nem tudom, hogy ez policy, vagy tényleg nem javítható?) -
oszy
veterán
-
knoxhu
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi hibaüzenetet kapom (MacBookon):
"Apple kulcskarikai hiányzik". Ezután feljön a panel, ahol újra be kell ütni a jelszót, de sajnos nem történik semmi csak a végtelenségig pörög. (Van internet hozzáférés közben természetesen)
Minden tippet szívesen fogadok, előre is köszi! -
Miért gondolja mindenki hogy csatikkal lefelé néznek a kártyák?
Ezek Apple kártyák! Ott vannak rajta a csatik, ahova Ive teszi őket. Vagy nem tesz rá egyet se, mert megakasztja a csít.
-
M@trixfan
addikt
Jó dolgokkal foglalkozik a honlapja alapján, de nem egy műszaki zseni
Fordítva vannak a kártyák a gépben és nem igazán érti a "Thermal Core" lényegét sem. Az egész hengeres elrendezés emiatt van a Mac Pro-nál, ez így már tipikusan "form over function".
Amúgy a mögöttes gondolat érthető, korlátolt lett az "új" Mac Pro. Apple mércével mérve a seggét verné mindenki a földhöz ha 1 GPU és 1 2,5" SSD hellyel érkezik. Már így is negyedelték volna a bővíthetőséget.
-
wm2
őstag
Ez a ház több sebből vérzik. Egyszerűbb egy "Corsair" "mini" Hackintosh, mert a házat hozzáértők tervezik.
De ez még nem nagyasztalos workstation. Ettől az Apple sajnos olyan messze került, hogy már vissza sem talál. Persze nincsen olyan szakács, hogy mindenkinek szája ízére főzzön, főleg ha az a szakács szoknyát hord és legnagyobb újítása a rozé arany szín.
-
Az ötlet, hogy nem egyedileg tákolják össze, tetszik. De az Apple nyilván nem lépi meg, mivel nem érdeke, hogy te később feljavíthasd magadnak. Egyébként ha a VGA fordítva lenne, talán jó lenne. Így nem értem a hűtését. Meg a dizájn sem jön be. Bár ez utóbbi szubjektív, szóval nem lényeges. Összességében talán nem lenne rossz, de valahogy mégsem jön át.
-
TBMC
addikt
Nem tudom volt-e már téma, de eléggé aktuális lenne már, hogy frissítsék a Mac Pro-t. Ez a koncepció, ha megvalósulna elég durca lenne
-
buci30
addikt
Van ingyenes Word a Mac-re amivel képet is lehet beileszteni stb.?
-
agyhalal
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #26335 üzenetére
Köszönöm. Ez volt az
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
agyhalal #26334 üzenetére
Ha jobb gombbal kattintasz a meghajtóra és rányomsz a Get Info menüpontra (magyarul nem tudom, hogy van), akkor a megjelenő ablak jobb alsó sarkában látni fogsz egy sárga lakatot. Arra kattints rá, írd be a rendszergazdai jelszavadat, majd a mellette lévő fogaskerékre kattints rá és választ kis az Apply to enclosed items... menüpontot, ezzel leörökölteti a jogosultságokat az almappákra. Remélem ez az, amit keresel
-
agyhalal
aktív tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Két meghajtó van a gépben és a D-t szeretném úgy megosztani, hogy ahhoz mindkét Usernek teljes hozzáférése legyen. A Megosztásban felvettem a Megosztott mappák közé a meghajtót, a Felhasználók között szerepel mindkét User, a System Admin., az Admin.-ok. Mindegyikre be van állítva az olvasási és és írás jog. Plusz a Megosztott mappákban rányomtam a meghajtón a Jogosultságok alkalmazása... pontra. Ennek ellenére ha létrehozok egy új file-t a meghajtón, akkor ahhoz, hogy a másodlagos Usernek hozzáférése legyen, minden egyes alkalommal el kell játszanom a Jogosultságok alkalmazása mókát.
Ugye én csinálok rosszul valamit és ez nem így működik ezen a rendszeren? Pár hónapja jöttem Windowsról, úgyhogy ez is a nyitott kérdésekhez tartozik még nálam.Előre is köszönöm a segítséget.
-
A számla is lehet mérvadó, de csak ha APR állította ki. Magyarul kb. csak azt a szitut fedi le, amikor az APR nem regisztrálta be az eladást mert elfelejtette/nem érdekelte. Mediamarkt és társai tipikusan ilyenek, mivel náluk az Apple termékek csak cseppet jelentenek a tengerben, így nyilván nincs ott arra ember, aki követi napi szinten hogy XY vett egy macbookot, és akkor most regisztrálni kell az Apple-nél. Ugyanakkor mivel hivatalos viszonteladó, így az általa adott számla majd pótolja ezt a hiányosságot ha arra kerül a sor.
Viszont természetesen ahogy az én családi Kft-m nem, úgy a Kutyásferi GSM Bt. számlája se lesz jó ilyen esetben
-
cigam
titán
válasz
madgie #26325 üzenetére
Nem a számla hitelességével van a gond, hanem hogy az Apple rendszerébe nincs felvezetve, hogy azt a gépet a hivatalos viszonteladó mikor adta el. Garanciáztatás esetén ez az adatbázis a mérvadó, és nem a számla, vagy az első beüzemelés dátuma. Márpedig az ilyen himihumi eladók (minimum áfacsalók) nem álnak szerződéses viszonyban az Apple-el, így hozzáférésük sincs ehez a rendszerhez.
---
Kotobee Author - Windows, mac OS
1 napig ingyenes
Díjnyertes ebook készítő, amivel interaktív könyveket készíthetsz, és több mint 10 különböző formátumban mentheted e azokat. -
-
Blaise
veterán
Attól függ, hogy mit akarsz játszani
CS:GO, Diablo 3 és hasonló régi címek gond nélkül mennek, bár a teljes felbontást nem fogod tudni kihasználni, ahhoz gyengus, vissza kell majd venned alacsonyabbra, komolyabb játékoknál fullHD-ra.
Guglizz rá az m395x gaming kifejezésre, youtube tele van tesztvideókkal.
-
Szerintetek egy 27'es i5, m395x-es mac mennyire használható játékra ? Mennyire erős ez a vga kari egy ekkora felbontású kijelzőhöz ?
-
madgie
titán
-
oszy
veterán
Audio cd mentéshez az iTunes a legjobb?
-
válasz
koma106 #26320 üzenetére
Mert ha nem tudják igazolni a vásárlás időpontját, akkor gyártási napot veszik alapul. Innét meg megint lutri, mert lehet hogy fél évet állt valahol, és akkor ugye neked csak fél év garid van, hiába csak tegnap vetted a jóembertől. Szóval szerencséd volt. Persze lehet ezzel taktikázni is, nyilván egy 1 hónapja piacon levő gépnél ilyen tág intervallum lehetetlen, ott kisebb a kockázat.
Ja és ez is egy több éves belsős infó, azt sosem tudni hogy keverik újra a dolgokat, lehet hogy már nem is így van.
-
-
wm2
őstag
válasz
dorika87 #26318 üzenetére
Ha a szervíz kéri a számlát, márpedig kérheti a vásárlási bizonylatot, akkor a szimpla aktivállással kitörölheted. Ezeket hívjuk "szürkeimportos" termékeknek. A sarki fűszeres által adott bármilyen áfás számla nem jó. Ha esetleg nem APR de a vásárlásnál felhívja a figyelmed, hogy az iCentre vagy egyébbel áll kapcsolatban, akkor nyilván más a helyzet. De egy komoly visszahívási programnál (pl. képernyőfoltosodás, ssd hiba stb.) még a full legál boltokban is verheted magad, nemh egy szürkeimportos termékkel.
-
dorika87
őstag
válasz
ny.erno #26317 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Nekem csak ilyenkor az felfoghatatlan, hogy képes beszerezni az USA-ból ennyire olcsón ezeket az Apple gépeket úgy, hogy még 27%-os magyar számlát is tud adni, magyar hálózati adapterrel, gyári garanciával stb... ez számomra meseszerű! Nagyon jól hangzik, abszolút, szívem szerint ráugranék, de picit tartok tőle.
Jelenleg Mac mini és MacBook Air 13" között vacilálok, de visszatart az, hogy a mini kötöttséget olyan szempontból, hogy nem tudom hordozni. Igaz ritkán hordozom a mostani notebookom, de amikor szükség van rá nagyon jól jön. Ezért még nem tudom hogy döntsék.
Az illető hirdető 8gb 256gb-os Air-t valami hihetetlen áron kínál (299 990,-)Mondjuk az a gáz, hogy most pont nem tudok várni rá. Szóval 1 héten belül be kell szereznem bármelyik mellett döntök is.
-
ny.erno
tag
válasz
dorika87 #26315 üzenetére
Szia!
Én tőle vettem Mac minit jó áron. Néhány napja bruttó 179,000-ért (+9,500 Ft vám+posta) kínált 2.6 ghz-es Mac Minit (új, bontatlan, garis). Igaz várni kell rá bő 1 hónapot, de ha nem sürgős, megéri. -
dorika87
őstag
Üdv. Mac mini 2.6Ghz-et keresek, jó árban. Csakis új jöhet szóba.
Ennél olcsóbban van valahol? -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #26313 üzenetére
Érdekes...Teszek vele pár próbát , aztán hanyagolom.
Az idegrendszeremet is kímélve ezáltal. -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
WhiteWalker #26312 üzenetére
Nem, csak a beépített DVD meghajtóról, telepítőlemezzel.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #26311 üzenetére
Külső dvd meghajtorol csináltam az iso fájlt belső SSD-re mentve...Onnan talloznam...
Ez így elég bosszantó.
Neked sehogy sem ment végül? -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
WhiteWalker #26310 üzenetére
Nekem iMac-en még külső DVD meghajtóval sem sikerült felraknom, pedig korábban – amikor a beépített még működött – sikerült.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #26309 üzenetére
Gondolom , hogy igen , 2012-es macMini.
Itt írtam is a problémáról , csak nem jött válasz rá...
Az SSD-n van elég hely is...Nem értem...
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
WhiteWalker #26308 üzenetére
Támogatott a géped? https://support.apple.com/hu-hu/HT205016
Nekem mid 2010-es iMac-re nem ment fel a Windows 7, illetve csak DVD-ről tudtam volna felrakni, de a DVD meghajtó már elhunyt egy pár éve, ISO-ból, USB-ről nem tudtam felrakni. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #26307 üzenetére
Nekem ugyan ez "csinálja" az El Capitan csak win7-tel.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
tigomigocika #26305 üzenetére
Milyen gép? Jellemzően 2012-es és az utáni modellekre megy csak fel a Win10 BootCamp-pel, legalábbis e szerint:
-
tigomigocika
senior tag
Helló!
Tudna valaki segítséget adni hogyan tudom bootcamp segítségével felrakni a win10-et?
Videók alapján nem megy...
Nekem nem dobja fel a bootcamp az iso file be tallózását....
Köszönöm előre is -
Kommy
veterán
Nektek működik a quick look (space bármelyik fájlon), 10.12.2 (16C67) alatt, sőt a képeket sem látom az ikonon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC , i5 9500 , 1660 Super , 16GB DDR4 , 512GB SSD
- Játékra és melóra egyaránt -kimeríthetetlen memóriával- Ryzen 9 + RTX 3060 Ti+ 128 GB DDR4
- BESZÁMÍTÁS! MSI X370 R5 2600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 970 4GB Zalman Z9 Neo FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime H370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Thermaltake V3 FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Rampage Shiva Cooler Master 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest