Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VladimirR
nagyúr
válasz bambano #7540 üzenetére
awk szerintem marad, amennyire neztem, ennyit meg egyforman csinal meg a gawk es a mawk is, meg gondolom a kompatibilitasi problemak nem egy egyszeru print(f)-nel, vagy egy osztasnal kezdodnek
bash-t ha jol remlik, hordozhatosag miatt nem szoktak ajanlani (pontosabban inkabb sh-t ajanlanak), bar sosem neztem igazan utana a kulonbsegeknek (itt sem)
viszont amit irtal, a $() nekem mukodik rendesen sh-val is
kerdes, hogy veletlenul, vagy ez igy normalis, s nem is szukseges csak emiatt valtani?34. sorban miert kell a $ jel ele a \? nekem attol elsirja magat az awk (bar nem idezojelet, hanem aposztrofot hasznalok
ennek amugy, hogy aposztrof, vagy idezojel awk-nal, shell script-nel milyen jelentossege van? (amit eszrevettem, az az pl, hogy aposztrof-nal mintha a valtozokat nem ertelmezne, hanem egy echo '$valtozo' kiirja, hogy $valtozo, nem pedig annak erteketread mukodni tunik, koszonom
47. sorban az osztas miatt van awk, siman shell script-tel nem sikerult valos osztast vegrehalytanom (azaz vegrehajtja, de az eredmeny egesz)
ha erre tudsz mondani valami szebb/jobb megoldast, akkor ott valoban nincs szukseg az awk-ra, sima echo is megtennea tobbit, amit nem irtam kulon, azokat megneztem, valoban jobb/szebb/gyorsabb, koszonom
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Házimozi belépő szinten
- BMW topik
- Politika
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest