Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• VladimirR

nagyúr

válasz bambano #7540 üzenetére

awk szerintem marad, amennyire neztem, ennyit meg egyforman csinal meg a gawk es a mawk is, meg gondolom a kompatibilitasi problemak nem egy egyszeru print(f)-nel, vagy egy osztasnal kezdodnek

bash-t ha jol remlik, hordozhatosag miatt nem szoktak ajanlani (pontosabban inkabb sh-t ajanlanak), bar sosem neztem igazan utana a kulonbsegeknek (itt sem)
    viszont amit irtal, a $() nekem mukodik rendesen sh-val is
    kerdes, hogy veletlenul, vagy ez igy normalis, s nem is szukseges csak emiatt valtani?

34. sorban miert kell a $ jel ele a \? nekem attol elsirja magat az awk (bar nem idezojelet, hanem aposztrofot hasznalok
    ennek amugy, hogy aposztrof, vagy idezojel awk-nal, shell script-nel milyen jelentossege van? (amit eszrevettem, az az pl, hogy aposztrof-nal mintha a valtozokat nem ertelmezne, hanem egy echo '$valtozo' kiirja, hogy $valtozo, nem pedig annak erteket

read mukodni tunik, koszonom

47. sorban az osztas miatt van awk, siman shell script-tel nem sikerult valos osztast vegrehalytanom (azaz vegrehajtja, de az eredmeny egesz)
    ha erre tudsz mondani valami szebb/jobb megoldast, akkor ott valoban nincs szukseg az awk-ra, sima echo is megtenne

a tobbit, amit nem irtam kulon, azokat megneztem, valoban jobb/szebb/gyorsabb, koszonom

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés