- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VladimirR
nagyúr
válasz
bambano #7540 üzenetére
awk szerintem marad, amennyire neztem, ennyit meg egyforman csinal meg a gawk es a mawk is, meg gondolom a kompatibilitasi problemak nem egy egyszeru print(f)-nel, vagy egy osztasnal kezdodnek
bash-t ha jol remlik, hordozhatosag miatt nem szoktak ajanlani (pontosabban inkabb sh-t ajanlanak), bar sosem neztem igazan utana a kulonbsegeknek (itt sem)
viszont amit irtal, a $() nekem mukodik rendesen sh-val is
kerdes, hogy veletlenul, vagy ez igy normalis, s nem is szukseges csak emiatt valtani?34. sorban miert kell a $ jel ele a \? nekem attol elsirja magat az awk (bar nem idezojelet, hanem aposztrofot hasznalok
ennek amugy, hogy aposztrof, vagy idezojel awk-nal, shell script-nel milyen jelentossege van? (amit eszrevettem, az az pl, hogy aposztrof-nal mintha a valtozokat nem ertelmezne, hanem egy echo '$valtozo' kiirja, hogy $valtozo, nem pedig annak erteketread mukodni tunik, koszonom
47. sorban az osztas miatt van awk, siman shell script-tel nem sikerult valos osztast vegrehalytanom (azaz vegrehajtja, de az eredmeny egesz)
ha erre tudsz mondani valami szebb/jobb megoldast, akkor ott valoban nincs szukseg az awk-ra, sima echo is megtennea tobbit, amit nem irtam kulon, azokat megneztem, valoban jobb/szebb/gyorsabb, koszonom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Dobta az OLED kijelzőt a Honor MagicPad 3
- Battlefield 6
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Melyik tápegységet vegyem?
- Linux kezdőknek
- TCL LCD és LED TV-k
- Wise (ex-TransferWise)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest