Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAMválság és annak lehetséges hatásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
VladimirR
üzenetére
Az a gond, hogy egy halom olyan dolgot javasoltam, ami bash specifikus is lehet. Nem olvastam el ilyen szinten a kottát, hogy pontosan lássam, melyik. Elvileg ha a bash-t sh-ként hívod, akkor sh kompatibilisen kellene futnia, azt nem tudom, hogy ilyenkor a nem sh dolgokkal mit csinál. Normális esetben hibát kellene adnia, de ha valamit elírtak a programozók, akkor lehet, jól végrehajtja és akkor lenyomozhatatlan inkompatibilitási problémát generáltunk.
Ezért tisztább munka bash-ként hivatkozni rá, akkor nem fordulhat elő, hogy portolják más rendszerre és nem derül ki, miért nem megy.
Ha aposztrófot használsz az awk script delimitereinek, akkor a benne levő stringet szövegként átadja az awk-nak, további feldolgozás nélkül. Emiatt a $device nem fejtődik ki hda-nak vagy sda-nak. Ezért kell idézőjelek közé tenni, ebben az esetben viszont a printnél a 13. argumentumot a bash behelyettesíti első script argumentumnak és egy 3-as literálnak. Vagyis a $13-ból {$1}3 lesz. Ezt nem akarjuk, ezért escape-lem a $ jelet, és akkor azt az awk már rendesen $13-nak kapja meg.
Az itt emlegetett dolog az shell tulajdonság, nem awk, ahogy te is írtad.
Én úgy szoktam pl . 10-zel osztani, hogy printf "%d.%d" $(( $valami / 10 )) $(( $valami % 10 ))
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- SörcsaPH!
- Futás, futópályák
- Belerohan a hazai piac Kína saját csúcsmemóriáiba
- Gitáros topic
- Mini PC
- További aktív témák...
- Árváltozás+játék!The Witcher 2 Assassins of Kings Collector's Edition
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Path of Exile 2 (POE2) Early Access kulcs
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922, 100% Akkumulátor
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest