- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
Hirdetés
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Jester01 #6917 üzenetére
Megvan a (fél)megoldás Ghostolásra.
Live CD -> terminál -> sudo -s --> root jogosultság.
nautilus indítása (mert lusta vagyok a tar-t használni.)nautilus filebrowser root jogokkal indult, igy elvileg mindent tud írni/olvasni
(pl tudom szerkeszteni/menteni a smb.conf-ot is nagyon kényelmesen)mountolom a szerverem két particióját (SZERVER_SYSTEM és SZERVER_DATA)
Ahhoz hogy archiválni tudjam el kell menni a "filerendszer/média" mappába, mert ide mountolódtak.Na akkor arhiváljunk....
SZERVER_DATA - csontnélkül archiválódik MENTES particióra
SZERVER_SYSTEM - nem megy, pedig ez lene a rendszerparticio.nem baj... megpróbálom mappánként, tehát belépek a SZERVER_SYSTEM mappába.
Sajna a "dev" és a "lib" mappákat nem lehet archiválni, hibaüzenettel leáll a tömörítés.Probálom GHOSt for Linux-va!
ehhh....
g4l (0.27 ISO) letöltve, kiírva CD-re (winXP alatt) és nem butul... csak kifagy.
Most akkor csináljak egy Norton Ghost full DISK mentést?????
Azért az durva lenne kb. 1GB linux rendszer particó miatt.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PC Game Pass előfizetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3070
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3105
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest