- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Retro: 3dfx Voodoo 2 SLI
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothd1989
tag
Sziasztok! Első blikkre a kezdő linuxos fórumba írtam, de talán itt relevánsabb a kérdés, ha nem haragszotok egy az egyben másoltam a kérdésem:
Mondhatni újdonsült linux felhasználó vagyok, utoljára 10+ éve használtam és akkor sem sokat. Két hónapja viszont vásároltam egy proliant dl380p gen8-at, amit proxmoxot futtatok. Az egyik vm-en ubuntu szerver 24.04 lts (apache, proftp, mysql is) fut. Nos, a probléma az lenne, hogy pár napja vettem észre, hogy sajnos folyamatosan támadják a proftp-t és az apachet is (szerkesztés: az előbb vettem észre a jornalctlben, hogy az ssh-t is), mindenféle ártalmas kóddal illetve jogosulatlan belépésre utaló próbálkozásokkal. Fail2ban-t telepítettem, de közel nem vagyok biztos benne, hogy aktív vagy egyáltalán jól állítottam be (webmin-en keresztül ). A routeremben a szerver dmz módban van, mert a portforwarding nem igazán működik rendeltetésszerűen és a szolgáltatóm sem cseréli - illetve elég sok portra szükségem van, mert játékszerverek (is) futnak. Alapvetően olyan megoldást keresek, ami nem nagy erőforrást igényel és nem szükséges bezárni a portokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Diablo II: Classic és Resurrected
- AMD FX
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Új könyv: Grandpierre Attila: Az élő világegyetem könyve
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest