Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- CaNNa3IS: Kis előkarácsonyi muzsika csak nektek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Ennél jobb Windows 7 Aero Skin nem igen van Windows 11-re (WindowBlinds 11)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothd1989
tag
Sziasztok! Első blikkre a kezdő linuxos fórumba írtam, de talán itt relevánsabb a kérdés, ha nem haragszotok egy az egyben másoltam a kérdésem:
Mondhatni újdonsült linux felhasználó vagyok, utoljára 10+ éve használtam és akkor sem sokat. Két hónapja viszont vásároltam egy proliant dl380p gen8-at, amit proxmoxot futtatok. Az egyik vm-en ubuntu szerver 24.04 lts (apache, proftp, mysql is) fut. Nos, a probléma az lenne, hogy pár napja vettem észre, hogy sajnos folyamatosan támadják a proftp-t és az apachet is (szerkesztés: az előbb vettem észre a jornalctlben, hogy az ssh-t is), mindenféle ártalmas kóddal illetve jogosulatlan belépésre utaló próbálkozásokkal. Fail2ban-t telepítettem, de közel nem vagyok biztos benne, hogy aktív vagy egyáltalán jól állítottam be (webmin-en keresztül ). A routeremben a szerver dmz módban van, mert a portforwarding nem igazán működik rendeltetésszerűen és a szolgáltatóm sem cseréli - illetve elég sok portra szükségem van, mert játékszerverek (is) futnak. Alapvetően olyan megoldást keresek, ami nem nagy erőforrást igényel és nem szükséges bezárni a portokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASRock lapok általában
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Eredeti játékok OFF topik
- Androidos tablet topic
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Rémisztő árakkal szembesülnek a notebookgyártók az új mobil platformoknál
- Linux kezdőknek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ::::: HATALMAS LEÁRAZÁSOK! I JOGTISZTA MICROSOFT TERMÉKEK I 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I 10 ÉV GARANCIA ::::
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- ÚJ Asus V16 V3607VM - 16" WUXGA 144Hz - Core 5 210H - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 5050 - 3 év garancia
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- iPhone 13 256GB 100% (1év Garancia)
- GeForce RTX 4060 (OEM HP) Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi