Hirdetés
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- TheLázs: Nem tudom átugrani az árnyékomat,
- gban: Meghalt Chuck Norris
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lionhearted
üzenetére
Terminal alatt azt értem, hogy ha terminal alatt megyek rá, vagy adom ki az adott parancsot, ott be tudok lépni a rendszerbe, látom mi van a szerveren. De ha indítok egy fájlkezelőt és rámennék, hogy bele tudjak nézni, nem enged.
Na terminálon keresztül nincs ilyen. Ott be tudok lépni. Nem dob hibát. Itt meg ezt írja.
-
Lenry
félisten
válasz
MasterMark
üzenetére
arról megy a vita, hogy ez az első kis lépés a nagy behódolás felé.
-
-
Dißnäëß
nagyúr
fyi (kezdőbe tettem)
Érdekel a véleményetek, ki hogy látja.
-
-
Ablakos
addikt
Az envir. bejegyzésbent az ssh agent ezt mutatja:
declare -x SSH_AUTH_SOCK="/run/user/1000/gcr/ssh"A flatpak alkalmazásban viszont ez látszik:
*** System environment variables:SSH_AUTH_SOCK=/run/flatpak/ssh-authPróbáltam override -olni a flatpak filesystem bejegyzést, de nem akar a jó helyre mutatni. Van erre valami jó megoldás? (vagy inkább standard kézzel telepítése az alkalmazásnak)
-
Ablakos
addikt
Az agentbe több private kulcsom is be van töltve. Amikor ssh -zom soha nem kérdezi melyik kulccsot használjam. Mi alapján találja ki, melyik kulcs a jó, mert mindig betalál. (a kulcs megjegyzések össze-vissza nem user@hostname alapján vannak)
-
-
Ablakos
addikt
"miért kell neki shell?"
www-data tulajdonában van a webhely és a nevében akarok mindent elkövetni. (pl. drupal config fájlokat módosítani)
Terminálban eddig úgy csináltam, hogy a su "-s /bin/bash" paraméterrel kapott ideiglenes login shellt a www-data. (Ahogyan írtad, alapból nologin shellje van ennek a tech. usernek.)Most már ssh kulccsal is elérem a www-data usert közvetlenül DC-vel távolról, de shell nélkül ez jön: "This account is currently not available."
Ezért még elkövettem a "chsh -s /bin/bash www-data"Lehet vadhülyeség, amit alkottam, de nem tudtam jobbat kitalálni.
-
Ablakos
addikt
válasz
urandom0
üzenetére
Az volt a terv: Desktop linuxon (DC) grafikus ablakban akartam belépni egy távoli szerverre www-data userként.Mivel nincs jelszava a www-data usernek, ezért csak (sudo) su paranccsal lehet terminálban is kapcsolódni. Ráadásul a sudo jelszót pipolva akartam átadni, de a mondás szerint rossz ötlet.
Elengedtem ezt a jelszavas akármit.
Készítettem ssh kulcsot és valódi shellt a www-data usernek. (jelszava továbbra sem lesz)
Működik, ez a vége.
Köszi mindenkinek a tanácsokat. -
sonar
addikt
Most nem azért de ez a www-data nem egy technikai user akinek nincsen shell-je?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD FX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos tablet topic
- Xbox Series X|S
- Nintendo Switch 2
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Így műküdik és terminálon látom is mik vannak benne. Fájl kezelőben is megjelenik a mnt mappa de nem tudok hozzáférni. Nem értem. Lehet meghaladja a képességeimet de samba alatt könyebb volt a megosztás. :/