Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Volkov

senior tag

Sziasztok!

Remélem elfér itt a gondom, talán nem full kezdő kérdés.

Adott egy Gigabyte Brix GB-BACE-3160-as barbone gép, melyen Ubuntu 16.04.2 LTS fut (gui nincs).
    A gép rá van kötve a TV-re HDMI-n keresztül, és Kodi fut rajta non-stop.

A gond a következő: az utóbbi időben sokszor volt 1-1 percre áramszünet itthon. Ilyenkor a gép természetesen újraindul, aminek a következménye, hogy nincs kép. Mivel a Brix el van rejtve, ilyenkor be kell ssh-zni, és bekapcsolt TV-vel reboot, hogy visszajöjjön a kép.

Kérdésem: hogyan lehet force-olni, hogy milyen kimeneten és milyen felbontásban küldje a képet?

Amit eddig próbáltam:

1. xrandr-el felbontást állítani, de amíg nem megy a TV, ez elhasal, mert nem talál aktív monitort. Ha már megy a TV, akkor már vissza lehet hozni xrandr-al, de nem vagyok előrébb mint a reboot-tal.

2.Bekapcsolt TV-nél lementettem az edid-t, majd csináltam két plusz config file-t /usr/share/X11/xorg.conf.d/ alá, 10-monitor.conf és 20-intel.conf.
    Az intel.conf-ban megadtam neki, hogy a custom lementett edid-t használja (x log alapján ez meg is történik) majd a monitor.conf-ban (elvileg) fix-re állítottam a felbontást, de nem működik a dolog, kikapcsolt TV melletti boot után nincs kép.

10-monitor.conf:
    Section "Monitor"
    Identifier "HDMI3"
    ModeLine "1920x1080_60.00" 148.800 1920 2008 2052 2185 1080 1084 1089 1135 +hsync +vsync
    Option "Enable" "true"
    EndSection

Section "Screen"
    Identifier "LGTV"
    Device "card0"
    Monitor "HDMI3"
    DefaultDepth 24
    SubSection "Display"
    Depth 24
    Modes "1920x1080_60.00"
    EndSubSection
    EndSection