- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Sonarr és Radarr
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Volkov
senior tag
Sziasztok!
Remélem elfér itt a gondom, talán nem full kezdő kérdés.
Adott egy Gigabyte Brix GB-BACE-3160-as barbone gép, melyen Ubuntu 16.04.2 LTS fut (gui nincs).
A gép rá van kötve a TV-re HDMI-n keresztül, és Kodi fut rajta non-stop.A gond a következő: az utóbbi időben sokszor volt 1-1 percre áramszünet itthon. Ilyenkor a gép természetesen újraindul, aminek a következménye, hogy nincs kép. Mivel a Brix el van rejtve, ilyenkor be kell ssh-zni, és bekapcsolt TV-vel reboot, hogy visszajöjjön a kép.
Kérdésem: hogyan lehet force-olni, hogy milyen kimeneten és milyen felbontásban küldje a képet?
Amit eddig próbáltam:
1. xrandr-el felbontást állítani, de amíg nem megy a TV, ez elhasal, mert nem talál aktív monitort. Ha már megy a TV, akkor már vissza lehet hozni xrandr-al, de nem vagyok előrébb mint a reboot-tal.
2.Bekapcsolt TV-nél lementettem az edid-t, majd csináltam két plusz config file-t /usr/share/X11/xorg.conf.d/ alá, 10-monitor.conf és 20-intel.conf.
Az intel.conf-ban megadtam neki, hogy a custom lementett edid-t használja (x log alapján ez meg is történik) majd a monitor.conf-ban (elvileg) fix-re állítottam a felbontást, de nem működik a dolog, kikapcsolt TV melletti boot után nincs kép.10-monitor.conf:
Section "Monitor"
Identifier "HDMI3"
ModeLine "1920x1080_60.00" 148.800 1920 2008 2052 2185 1080 1084 1089 1135 +hsync +vsync
Option "Enable" "true"
EndSection
Section "Screen"
Identifier "LGTV"
Device "card0"
Monitor "HDMI3"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1920x1080_60.00"
EndSubSection
EndSection
20-intel.conf:
Section "Device"
Driver "intel"
Identifier "card0"
Option "CustomEDID" "HDMI3:/home/kodi/edid.bin"
Option "IgnoreEDID" "false"
Option "UseEDID" "true"
EndSectionTud valaki segíteni?
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3348, 93% Akkumulátor
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3244
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3288
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest