Új hozzászólás Aktív témák

• n00n

őstag

válasz letix #26097 üzenetére

Lehet nem volt teljesen érhető, amit írtam, megpróbálom újra. :)

Jelenleg ez a felállás:

Otthoni kliensem ---> VPN szerver a munkahelyemen ---> Belső hálózat a munkahelyemen.

Viszont most egy másik cég szerverre elérhető lett a mi belső, céges hálózatunkból. Azt akarom megoldani, hogy ezt én is elérjem a VPN-en keresztül, szóval:

Otthoni kliensem ---> VPN szerver a munkahelyemen ---> Belső hálózat a munkahelyemen ---> A munkahelyem számára whitelistelt szerver

Mint írtam az openvpn konfigban már megadtam, hogy legyen egy ilyen route. Kipróbáltam ezt a konfigot egy másik teszt gépen tűzfal nélkül és megy is. Szóval az openvpn konfig része jó. Magáról a VPN szerverről is elérem a gépet, viszont a VPN-en keresztül nem megy. Gondolom a VPN szerver tűzfala megfogja, ha VPN szerver külső (eth0) interfészén akarok kommunikálni, mert eddig csak a belsőn (eth1) ment minden kommunikáció, hiszen csak a belső hálózat gépeit címeztük. Az első hozzászólásomba beraktam a VPN szerver iptables szabályait, hátha valaki tud benne segíteni. Elkezdtem utánaolvasni addig, csak azt hittem, hogy valakinek ez csípőből megy. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés