Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mr Dini

addikt

Üdv!

Most egy iSCSI targetet szerettem volna feltenni a NASomra... Mindenek előtt leszögezem, hogy nagyon kezdő vagyok a témában, még csak most kezdem felfogni, hogy hogyan működik...

No, tehát a hw egy ARM NAS, a targetet pedig a tgt (saját fordítás) tartja kézben.

Az első kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy ha kilövöm a tgtd-t, majd újra elindítom, akkor miért tűnik el a már kész konfig? Ez normális? Vagy csak valami bugos és rá kéne nézzek a forrásra ismét? :F

2. Létrehoztam egy alap iSCSI targetet, amihez a LUN egy fizikai pendrive lett. Illetve csináltam két user-t. Az egyik outgoing, a másik egy sztenderd. Aztán open-iscsi-vel próbáltam felcsatolni a meghajtót az Ubuntu-s PC-mre, de az Ubuntu ezt dobja:

sudo iscsiadm -m node --login
    Logging in to [iface: default, target: iqn.<titkos>:<titkos>, portal: 10.0.0.27,3260] (multiple)
    iscsiadm: Could not login to [iface: default, target: iqn.<titkos>:<titkos>, portal: 10.0.0.27,3260].
    iscsiadm: initiator reported error (24 - iSCSI login failed due to authorization failure)
    iscsiadm: Could not log into all portals

És ilyen a dmesg az initiatornál (Ubuntu gépen):

[ 1558.954228] scsi host6: iSCSI Initiator over TCP/IP
    [ 1558.963626] connection6:0: detected conn error (1020)

És itt látható a target konfigja.

Mi lehet a gond?

Nagyon köszönöm! :R

Új hozzászólás Aktív témák