Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux - haladóknak (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-09-30 15:51:13

LOGOUT.hu

Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23838) Jester01 válasza bambano (#23837) üzenetére


Jester01
veterán

Nem tudom, mi is használunk xent a cégnél és nem is gondolom magam teljesen hülyének de nekem sokkal bonyolultabb és mágikusabb mint a qemu. Annyira, hogy itthonra eszembe sem jut felrakni. Előnye több virtuális gép és az említett paravirtualizáció esetén jön ki.

Telepítés ügyben meg a qemu egyszerűbb mivel rebootolni sem kell és az aktuális rendszert nem kell sehogy piszkálni (max a kvm modult betölteni ami szerintem minden disztró kernellel jön manapság). Egy már létező szerveren plusz dolgokat kipróbálni ez szempont lehet.

UI: a memória ballonozás izét még nem tudtuk belőni rendesen. Azt meg soha nem fogom megérteni, hogy leállítottam 3 db vm-et majd ugyanazokat később nem tudtam visszaindítani mert nem volt elég memória. Egyszerű megoldásként igényeltünk még 32 gigát mert az olcsóbb mint a munkadíjunk :B

[ Szerkesztve ]

Jester

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux - haladóknak (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.