Hirdetés
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Pitterix: Gyógytorna
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gép1: Renault Kangoo vizhűtő ventilátor fokozatok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamy
őstag
Sziasztok!
A kezdők topicban már feltettem a kérdésem, mivel inkább ahhoz érzem magam közelebb, de ott nem született válasz, így itt is rákérdezek:
FreeBSD (pfSense) alatt szeretnék lemezkvótát beállítani a samba felhasználók csoportjának. Millió leírást átolvastam, hozzáadtam az fstab-hoz a usrquota,grpquota opciót, az rc.conf-ba pedig beírtam a quota_enable="YES" check_quotas="YES" sorokat. Mellesleg hiába írom ide be pl. a samba_server_enable="YES" parancsot, nem indul el magától, de ezt kiküszöbölöm egy indítóscripttel, viszont ebből kiindulva gyanítom, hogy a kvótára vonatkozó opciók is hatástalanok. Akármilyen opcióval állítanám be a kvótát, csak az alábbi választ kapom:
usage : setquota [-u | -g] [-f fs] [-bhval] [-bsval] [-bgval] \
[-ihval] [-isval] [-igval] user/group ...Ezeket próbáltam:
setquota -g csoportnév; setquota -u felhasználónév; setquota -u felhasználónév 10000 10000 0 0; 10000 10000 0 0 /home/osztMilyen formában kellene megadnom, és hogyan tudnám lekérdezni?
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Mozilla Firefox
- Nem tudom a dal címét, előadóját
- Mobvoi TicWatch Pro 3 - Wearzióproblémák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 5
- Azonnali informatikai kérdések órája
- EAFC 26
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3755, 91% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia T1200 4GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest