- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bitpork: Ha Isten létezik...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2026
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamy
őstag
Sziasztok!
A kezdők topicban már feltettem a kérdésem, mivel inkább ahhoz érzem magam közelebb, de ott nem született válasz, így itt is rákérdezek:
FreeBSD (pfSense) alatt szeretnék lemezkvótát beállítani a samba felhasználók csoportjának. Millió leírást átolvastam, hozzáadtam az fstab-hoz a usrquota,grpquota opciót, az rc.conf-ba pedig beírtam a quota_enable="YES" check_quotas="YES" sorokat. Mellesleg hiába írom ide be pl. a samba_server_enable="YES" parancsot, nem indul el magától, de ezt kiküszöbölöm egy indítóscripttel, viszont ebből kiindulva gyanítom, hogy a kvótára vonatkozó opciók is hatástalanok. Akármilyen opcióval állítanám be a kvótát, csak az alábbi választ kapom:
usage : setquota [-u | -g] [-f fs] [-bhval] [-bsval] [-bgval] \
[-ihval] [-isval] [-igval] user/group ...Ezeket próbáltam:
setquota -g csoportnév; setquota -u felhasználónév; setquota -u felhasználónév 10000 10000 0 0; 10000 10000 0 0 /home/osztMilyen formában kellene megadnom, és hogyan tudnám lekérdezni?
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 7
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Futás, futópályák
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Napelem
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- VGA-kavarás, CES-ciki, AI-túltolás — HTTP #1
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest