Új hozzászólás Aktív témák

• Anakin007

aktív tag

Bocsi, hogy ilyen vihart kavartam, nem volt szándékomban :)
    Viszont a probléma ugyanaz, mert akkor maximum nem a 25-ös porton fog az exim ketyegni, hanem valami máson és látatlanban megmerem kockáztatni, hogy ugyanúgy nem lesz jó (este kipróbálom azért).
    Közben szereztem egy t-online-os és egy externetes smtp accot tesztelni és valóban: blokkolják a 25-ös portot, telnettel se érem el pl. a mail.externet.hu-t digikábel hálózatából. A t-s pedig 465-ös porton, SSL-el működik.
    Kb. 10 évvel ezelőt pedig megcsináltam, működött, majdnem tök ugyanígy, csak postfix-el (sztem lényegtelen az MTA): volt egy szerver-masina, debian woody, egy postfix és egy bind + teljes SSL support a postfix-nek. Elsődleges nameserver-nek önmaga volt beállítva, MX10-es bejegyzéssel és akkor se volt szolgáltatói smtp-m. Simán működött, XP-s kliens gépről, outlook-ból és magáról a szerverről is, mutt-ból lehetett levelet küldeni, akár nemlétező feladói e-mail címmel is :). Annyi gyíkja volt, hogy néhány szolgáltató visszadobta a levelet, mert open-relay -nak észlelte még ha a saját mail-címemről ment is ki, de ezt is megoldottam anno vhogy.
    Azt nem hiszem, hogy csak a portszűrés miatt nem megy, tutira elcsesztem valamit, mert ezekkel az FQDN meg host nevekkel mindig is problémáim voltak, nem vagyok képben :F

Van egy ukrán ingyenes mail acc-om, ami támogat SSL-t levél küldéskor és letöltéskor(!) is, tudok levelet küldeni pl. outlook-al vele bármilyen hálózatból, de csak ha a saját ukrán email-címem van feladónak beállítva, amit viszont nem szeretnék mindenkinek elárulni. Kiküldi azért akkor is a levelet, ha teljesen más a feladó e-mail domain neve, de ilyenkor kb. 1 perces késleltetéssel "díjazza" és néhány ilyen móka után bannol 24 órára webes felületen is.
    Szóval szeretném ezt megoldani valahogy aztán akár közzétenni, hátha másnak is kéne... :R :R :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés