Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Epox topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#1049) Tyberius


Tyberius
aktív tag

Üdvözletem!

Van nekem egy Epox 8RDA3+PRO alaplapom (a 6600GT topikban Flashget kolléga ezt fikázta le, mint azt be is linkeltétek ide pár száz hozzászólással ezelőtt :) ), nagyon jó, csak éppen 2 kínja van, amivel nem boldogulok:
- zúg. Nem tudom, mi okozza ezt, valahonnan a proci környékéről jön. Az éppen aktuális terhelés függvényében változik, idle állapotban magas frekis zúgás, szinte sípolás, nagyobb terhelésen meg más ritmusú zörej. Pl. 3dmark2006-ban, miközben 3-4 fps-sel megy a renderelés, az alaplap minden képváltást egy halk kattanással kísér. Szal ezt vajon mi okozhatja?

- nem bírja a tuningot. Illetve a proci remekül megy 200FSB-n (2500+-os Barton), de a fölé nem nagyon lehet vinni, 220 FSB-n már nem volt stabil. Ez azért érdekes, mert olvastam, hogy a tuningpotenciál attól is függ, mennyire bírja a ram alapórajelen az alacsonyabb feszültségeket. Nos, ez a Barton 12x200-on megy 1,5V fesszel, alapórajelen pedig 1,35V is elég neki. Az ember azt hinné, hogy tud ez többet is, nem? Amúgy egy Primecooler III+ full réz hűtő van rajta.

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Epox topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.