- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
48500 - 48401
68442 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 49901 49900 - 49801 49800 - 49701 49700 - 49601 49600 - 49501 49500 - 49401 49400 - 49301 49300 - 49201 49200 - 49101 49100 - 49001 49000 - 48901 48900 - 48801 48800 - 48701 48700 - 48601 48600 - 48501 48500 - 48401 48400 - 48301 48300 - 48201 48200 - 48101 48100 - 48001 48000 - 47901 47900 - 47801 47800 - 47701 47700 - 47601 47600 - 47501 47500 - 47401 47400 - 47301 47300 - 47201 47200 - 47101 47100 - 47001 47000 - 46901 46900 - 46801 46800 - 46701 46700 - 46601 46600 - 46501 46500 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-10-30 16:01 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
krisztofer55
tag
Uraim,
egy elméleti kérdés: stúdió hangfalpár meghajtásához létezik olyan külső DAC, melynek 2db USB bemenete van? Vagy van esetleg megoldás a két számítógépről történő meghajtásra? -
TromF
tag
Sziasztok.
Szuksegem lenne egy akkumulatoros jack+bluetooth kapcsolatos hangfalra elfogadhato minosegben es arban. Lehetoleg kicsi legyen.
Nagyjabol kertipartik hatterzenejere es kisebb szobakban a zsebprojektoron nezett filmek kihangositasara lenne hasznalva.
Van most valami ajanlott vetel?Koszi
-
FistXL
senior tag
-
capulet75
addikt
Te: "Felraktam a Tannoy után ugyan azokat a zenéket ,munkáimat elindítva nincs nagy különbség ,Tannoy mélyei és magasai picit erősebbek voltak ,viszont ennek van közepe és egyenletesebb hangzást add ,így zenei munkára biztosan alkalmasabb a Mackie ,általános felhasználásra (zene hallgatás/filmezés/játék) jobb a Tannoy ,viszont el kell sajnos viselni a gyengeségeit (búgás/pukkanás/veszélyes gyári tápegység).
Mackie nek semmi búgása ,kikapcsolásnál nincs pukkanás ,hátul akusztika segítő kapcsoló is rendelkezésre áll ,hogy helyileg a helységben hol helyezkedik el a hangfal ,annak megfelelően be lehet állítani.
Zene készítésre jobban jártam vele ,ennek ellenére sajnálom a Tannoy okat de nem mertem bevállalni az említett gyengeségeit ,minőségibb összeszerelés hozzáképest a Mackie MR524."Még mindig te: "Bocsánat a dupláért ,de időközben állítgattam hátul az új Mackiet ,
Ezzel a beállítással ugyan arra a szintre tudtam hozni a hangzását mint a Tannoy -nak volt!
Jó minőségű zenéknél teljesen ugyan azt adja mint az 502-es pár ,ahol vannak hibák (zenékben) ott már nem ,ami nekem nagyon jól jön mert így hallom a hibákat amik javítandók." -
Kókuszdió
nagyúr
Hála égnek nem került semmilyen anyagi káromba + egy nagyon méltányos bolt járt a kedvemben.
Le írtam ,hazánkban nincsenek földelve ezek a cuccok ,feszültség védelemmel ellátott elosztó lett a megoldás.Járt nálam jó pár 5 colos studio moncsi ,az MR524 is ami közelébe sincs egy jó hangfalhoz áráért.
Plusz szerencsémre a mostani párom nem is búg ,szóval akadnak még teljesen hibátlan darabok is ,ezek a Tannoy ok velem együtt fognak megöregedni.
Szép estét ,

-
capulet75
addikt
Nem kötözködés, de 8743765x visszavitted a Tannoyaidat, mert mind búg, meg pukkan, és nem viccből ilyen olcsók ezek. Aztán kihirdetted hogy a Mackie524 milyen f@sza, aztán meg beraktad kb a WC-be mert a led kiviszi a szemed....

Az E5-nél jobb a 524, a Tannoynál meg pl a Kali Lp6 szvsz. ( És a KRK is nagyon jó cuccokat gyárt. ) Szóval ez elég szubjektív műfaj.
-
SunMount3r
nagyúr
-
Viktor77
titán
Az 1280 is ennyi, ahogy látom. Ezen élhetőbb helyen vannak a kezelőszervek, plusz táv.
-
SunMount3r
nagyúr
A Microlab B-77 teljesen kifutott és az Edifier R980T ára pedig felment 24K-ra. Ez utóbbi megér még ennyit, hogy egy Genius SP-HF1250B-t váltson?
-
Kókuszdió
nagyúr
Nem lehet se cipőt ,se ruhát ,se hangfalat venni ,személyesen kell ki probálni.
Ezek közt a Presonus E5 a legjobb ,de nem jobb egyik sem egy 502/802-es Tannoy nál.
Esetleg nem tudod sajnos kiprobálni személyesen ,akkor muszáj hinned nekünk:
Búgnak de nem feltűnően és zavarhatóan ,náluk jobbat hangzásban dupla pénzért sem kapsz.Bocsánat ,ott vannak az 5 colos Adam ok ,csak mindig szokásom elfelejteni őket ,velük nincs búgás para és hozzák a szintet.

-
oliwwer
aktív tag
Sziasztok!
2.0 -t szeretnék venni az alábbiak függvényében:
Panelban lakom, ezért a mély nem fontos, inkább közép és magas terén legyen pontos, egy szép lágy mély bőven elég.
Alacsony hangerőn is kiadja amit tud.
Búgás, alapzaj ne legyen. Tannoy 502-t néztem, de azt olvastam róla, hogy kb a példányok 50%-nak van egy hallható alapzaja. Solo 6c-m volt ezelőtt, az is olyan kis búgós volt néha, de most annak az áránál többet szánnék rá, így szeretném ha ilyen téren nem kellene kopromisszumot kötni.
Néztem a Mackie Cr3-t, de a youtube és az amazon is tele van olyan hozzászólásokkal, hogy 1 év után meghal a hangfal, vagy kihagy, vagy csak az egyik szól. Kár érte, pedig a kialakítása nagyon tetszik.
Minél több gari kellene. Sajnos annak ellenére hogy az igényeim megvannak, nagyon nem értek a hangfalakhoz, mármint mechanikailag, és ha elromlana, biztosan nem tudnám megcsinálni, még ha kis gondja lenne sem.
Mint írtam, Solo 6c-m volt előtte, nagyon szerettem. Most egy kicsit esztétikusabbat keresek, és talán egy kategóriával feljebb, hangminőségben.
Csak számítógépre lesz követve, 5x6os szobában, zenére és filmre / sorozatra.
Amit rászánnék összeg, az 100 000ft, de ha van olyan, ami megfelel a fentieknek és olcsóbb - best buy kategória, akkor jöhet.
Amik esélyesek:
- Mackie CR4 - Nagyon tetszik a kialakítása, ez is ilyen elromlós fajta?
- Presonus Eris E3.5
- Presonus Eris E4.5
- Presonus Eris E5
- TannoyREVEAL 402 - ő is búg?
- Mackie MR5 mk2
- Mackie MR524
- KRK ROKIT RP4 G3
Köszönöm szépen!
-
FistXL
senior tag
Sziasztok!
Régóta szeretnék egy komolyabb hangfalszettet a PC mellé, most úgy döntöttem idén karácsonyra meglepem magma vele. Jelnlegi hangfalszettemet kókány.1-nek tudnám nevezni: Van elöl 3db Trust Soundwave 240 3D hangfal egy LG FE-S198AWE mélyládával, hátsó hangszórók nélkül, egyszerűen nincs olyan hosszú kábelem ami elér a szoba végéig. Piacról van az egész szett kb 6000 Forintért. Kitömködtem vatelinnel a Trustokat. Alaplapi nyöszörgőről hajtva is úgy szól mint egy álom, a 10 000 Forintba kerülő Creative A250-et és Genius 1250B-t gyakorlatilag fényévekkel lehagyva mind minőségben és hangerőben egyaránt kenterbe veri. 30 ezerig bezárólag meghallgatam elég sok hangfalszettet, de mind rosszabbul szólt, mint a kókány.1
. Meghallgattam viszont 1 két és félszer drágább hangfalszettet is a Logitech Z906-ot, na az tényleg jelentett minőségbeli előrelépést. Azért írom most a kérdést, mert ha netán épített/használt cuccot ajánlotok, akkor nézegetném a használt piacot, és amennyiért már megérné ha kifogok egyet olcsóbban és nagyon jó ajánlat lenne az összegért, lecsapnék rá hamarabb Lényeg: maximum 70-75 ezer forintért szeretnék egy minőségi 5.1-es hangrendszert venni, ami mindenre IS lenne használva, legtöbbet talán mégis játékra, ezt követően filmre, nem utolsó soron zenére, erre viszont annyira nem sokat. Használt cucc is jöhet garanciával és megbízható eladótól. Nem riadok el továbbá az épített rendszerektől sem, cask annyi a kritérium, hogy ha netán külön erősítőt ajánlotok, az néma legyen, mert 3 méterre alszom tőle. Köszönöm! -
samu2062
senior tag
Egyetértek.
Én is lemezezek, egy Microlab Solo 9C-vel és egy előerősítővel.
Én inkább megtartanám a hangfalakat és egy jóféle előfokot vennék hozzá. Az többet számít, mint egy másik, alig jobb hangfal. -
keménygödör
tag
-
prime77
aktív tag
Srácok!
Szerintetek nagy különbség van egy Trust Tytan 2.1 és egy Edifier S330D között?
És, ha igen akkor melyik a jobb?
Gondolom az Edifier.
Köszönöm szépen előre is a válaszokat! -
Mice_007
tag
-
duo
addikt
Szia Bodz!
Lemezjátszót is szeretnék és ahhoz egy kicsit nagyobb dinamikát/teret, neaggyisten több/mélyebb basszust.
Gazdasági megfontolásból, meg az egyszerűség kedvéért maradnék az aktiv hangdoboz vonalon.
a dilemma az hogy a prodipe-ok tényleg remekül szólnak. nulla alapzaj. csak tartok tőle hogy a bakelitekhez sovány lesz. Meg kiváncsi is vagyok.
-
Bodz
nagyúr
-
duo
addikt
Hú, ez remek ár. kérdés hogy mennyiben gyengébb a középtartomány...
-
krisztofer55
tag
-
sympatex
csendes tag
Köszönöm, ez megfontolandó. Akkor viszont módosítanám a kérdést, amihez az is hozzátartozik pluszban, hogy a régi Creative G500 (bár hangzásban nem volt egy hifi csúcskategória) zseniálisan volt kitalálva ahhoz, hogy fejhallgatóval is lehessen kombinálni. Gyakorlatilag egy nagyon jó minőségű fejhallgató erősítőként is funkcionált, és olyat is tudott, hogy ha bedugtam a jack-et, akkor lekapcsolta a külső hangszórókat, és az összes beállítás (hangerő, magas, mély) arra az állapotra állt be, amit utoljára fejhallgaóval állítottam be. Ha pedig kihúztam a jack dugót, akkor a hangszóróra beállított értékek léptek érvénybe. Tehát kvázi memorizálta a kétféle outputnak megfelelő beállításokat.
Úgy olvasom tőletek itt a fórumban, hogy ilyesmit ma már nem csinálnak a gyártók, mert drága, bonyolult, stb (pedig kár érte). Sőt már maga a fejhallgató kimenet megléte is csodaszámba megy, ez is egy kicsit a Logitech Z623 mellett szólt volna, mert azon még van.
Na de sebaj, ha ez van akkor alkalmazkodni kell, ezért a következő szett-tervre kérnék véleményeket:
Adott egy hangkártya, amit meg szeretnék tartani, mert szerintem nincs nála jobb DAC, ez egy Audigy 2 ZS Gold (őslelet, de szerintem jobban szól mint az xfi-k

1. Kellene egy analóg fejhallgató erősítő, aminek van egy bemenete és van két kimenete, egy fejhallgató és egy vonali - létezik egyáltalán ilyen? A fiio-k között kerestem de egyelőre nem találtam.
2. Lenne egy 2.0 konfig, például Genius 1250B - vagy feljebb Edifier 1700BT, ezt még ki kell találni
3. Kellene egy önálló subwoofer, ami szükség esetén rá tudna segíteni a 2.0-s hangfalakra a mélytartományban. Valamint kellene ehhez olyan infó, hogy hogyan lehet a 2.0-sat és az önálló mélyládát összekötni?
Előre is köszönöm ha tudtok segíteni!

-
duo
addikt
Sziasztok!
A prodipeokrol mire erdemes tovabblepni kb 60.000/db áron Szerintetek? Kali, JBL 306, vagy Mackie 624? ezek fernenek bele. meghallgatni tovabbra sem tudom, ezert kicsit lutri, de igyekszem tajekozodni. -
smiti
veterán
Sziasztok!
Valaki meg tudná most hirtelen mondani, hogy az Edifier R980T-be maximum mekkora átmérőjű hangfal kábelt lehet bekötni?
Sajnos elfelejtettem megnézni és rendelnem kellene valami nem cérnametélt minőségű kábelt hozzá.
-
sympatex
csendes tag
Sennheiser HD600. Persze hallani különbséget, de nem tűnik borzasztónak, és az oldalról meghallgatva egy csomó másik 2.0-t, elgondolkodtató hogy jóval magasabbra pozícionált hangszórók egyáltalán nem szólnak olyan jól mint gondolnánk. Például az Edifier 1700BT az nagyon korrekt, de a vele összehasonlított egyebek szinte kuka: dobozhang, csörgőhang, "kockahang" stb. Azokhoz képest a Z623 melegsége meglepően kellemes, és érdekes hogy a közép és a magas is megvan amennyire lehet. A basszust meg nyilván le lehet halkítani annyira, hogy közelítsen a 2.0-sokhoz

-
norba69
őstag
-
sympatex
csendes tag
Sziasztok, tönkrement a régi Creative G500 szettem, ezért elkezdtem keresgélni utánpótlás után. Sajnos egy fontos helykorlát, hogy a hangszórótól (vagy szatellittől) mérhető maximális hallgatási távolság legfeljebb 80-90 cm tud lenni. Néhány egyéb szempont szerint a Logitech Z623 jöhetne szóba, de a topicot olvasgatva a JBL LSR305 típus jóval minőségibb hangot ígér, aminek utódja a JBL 305P lenne. Azán az egyik fórumtárs linkje alapján rátaláltam erre a zseniális összehasonlító oldalra, ahol ezt a meglepő videót láttam-hallgattam:
Logitech Z623 vs JBL 305P MKII || 6-Track Comparison
https://youtu.be/h7LFYzrzuwU?t=86
A két JBL között alig hallható különbség, az utód ugyanazt tudja:
JBL 305P MKII vs JBL LSR305 || 6-Track Comparison
https://youtu.be/e7w5SvLxFIU?t=357
A Logitech egyáltalán nem szerepel olyan rosszul, mint amilyen a "hírneve". Ugyanitt több összehasonlítást is meghallgatva, úgy tűnik mintha túlságosan alulértékelt volna - például a több mint háromszor drágább Edifier S350DB mellett is simán versenyben van:
Edifier S350DB vs Logitech Z623 || 6-Track Comparison
https://youtu.be/LoUt487ttgc?t=161
De a 2.0-s hangfalak között is elég jól szerepel. A fentieket, valamint a maximális hallgatási távolságot figyelembe véve mi a véleményetek?
-
cimbi186
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy 30nm-es(5x6) nappalit kihangosítani egy pár aktív hangfallal.
Elektronikus zenehallgatásra lenne használva. Se film ,se játék.
A Bluetooth az fontos lenne.
Amit a fórumból és az összefoglalóból eddig kiderítettem az az,hogy legalább 8” és lehetőleg állványon(állványom az van)
Sajnos az összefoglalóban pont nincs az ajánlottak között bluetooth 8”-os.
Sima „fun” kategória megfelelne.( ami az összefoglalóban talán a legközelebb lenne az a Modecom Eclipse 180)
Segítsetek lécci valami típusokkal, esetleg bolttal, ahol ilyeneket lehet kapni,meghallgatni .Egyáltalán élvezhetően menne két ilyen aktív hangfallal ekkora nappali. Vagy gyűjtsek valami belépő sztereóra. Minden tanácsot szívesen veszek.
A keret az max 100K. -
MeSKA
aktív tag
Én is ezt néztem, mondjuk a kisebb változatát (asszem 1850). Ott van külön sub kimenet és koax digitális bemenet.
-
krisztofer55
tag
-
MeSKA
aktív tag
Sziasztok! Én max 50e Ft-ig keresek 2.0-s hangfalat számítógéphez. A sz.gép egy Asus Strix DLX hangkártyáról szólna analóg kimeneten. Viszont jó lenne a TV-t is rá dugni (vagy analóg vagy digitális, mindegy). Mit tudtok ajánlani? Előre is köszi!
-
magickonfig
tag
-
SunMount3r
nagyúr
Próbáltad arrébb vinni a hangfalat, pl. másik szobába egyből? Az is lehet (mint nálam), hogy csak kb. fél méterrel kell arrébb pakolni őket és megszűnik. Nekem sípol amúgy, ha egy bizonyos helyen van, 20cm-el arrább már nem. (Szomszédok/saját teló/Wi-Fi, ilyesmi, meg a földhurok stb...) Már kiderült, hogy ez típus érzékeny az ilyesmire, persze nálad attól még lehet más gubanc is...
-
Viktor77
titán
-
smiti
veterán
-
norba69
őstag
-
abéla
senior tag
Thomann ár brutális(-an alacsony) JBL 308P 55e, Reveal 802 51e
... ezt hogy csinálják?
Van náluk áfás szla. meg garancia, ilyesmik? Tapasztalat?Mondjuk ezekhez dukál már azért egy ilyen is , mert meggörbítik a teret (~asztallapom) ezek a buszmákok.
Tannoy darabja 13kg
- bicepszezni is jó lesz.szerk:
a subot egyébként későbbi fejlesztés végett kérdezném (Edi s1000- JBL 305p- MackieMR524 második lépéseként) , de így azért lehet jobb egyből egy nagyobb speaker, mert hát csak átmegy a subon a jel, az meg hogy szépen is jöjjön ki, gondolom, kell a minőségi darab, így meg már fordul a kocka: sub köré építem a többit
-
krisztofer55
tag
-
krisztofer55
tag
-
Bodz
nagyúr
Egy példa. Nekkst K10S segge. iDSD-ből a szub line in bemenetére, line outból meg az aktív hangfal.
Amúgy szub helyett talán jobban járnál, ha mondjuk rögtön valami nagyobb (8") hangfalat nézel. Többségnek ez így elég is szokott lenni. -
abéla
senior tag
( +zsizsef /krisztofer55): köszi a tippeket.
Még egy butus kérdés: vajh' amennyiben szeretnék esetleg egy (aktív)subot kötni az ifi-re (az RCA-kon ugye az aktív speakarek) akkor a még szabad hátsó s/pdif/coax kimenetre mehetne sub-jel (line-in) kimenet vagy ne akarjak ennyit ettől a kis nyomitól?

Esetleg egyéb ötlet aktív subhoz?
-
Bodz
nagyúr
-
Bodz
nagyúr
-
krisztofer55
tag
Szia,
az általad említettek közül én mindenképp a JBL 306P MKII-t választanám. Sajnos személyes tapasztalatom nincs, de nagyon sok tesztet olvastam, illetve hallgattam már. A Kali LP-6-nak annyi előnye van, hogy alap esetben olcsóbb, mint a JBL, nagyon sok elhelyezésfüggő beállítással rendelkezik, és talán kicsivel a hangja is szebb. A JBLtöbb helyen akciós, szerintem nézz szét a www.thomann.de oldalán, most 51e ft körül mozog az ára!
-
zsizsef
senior tag
Ezt a listádra tehetnéd:Edifier Studio 6 2.0 (R2600)
-
abéla
senior tag
Üdv,
aktív speaker körkérdés:mire:
game, music (gyakoriság szerint: grunge/funk-nu-metal/punk/rock/new-synthwave/rap), film, összehasonlító tesztek hallgatása
mivel:
iFi iDSD micro black label(RCA out; mint preamp/line-out)menyiért: 50-100e
miért: mert a régi egy rakás sz*a*r (vlmi logitech műanyag 2.1 izé) és kell a szoundsztédzs (ha már a HD660s-nél nincs
), meg a zene, ha nincs a fejemen a bödönhogyan: ne V-shape, de ne is szikár monitor-hangzás--> warm, balanced-kicsi bassheadséggel, ha lehet ne lomhán
jelöltek: (ár szerint növekvő)
JBL One Series 104 (ezvajonmi?)
Edifier R2000DB (csóró sweetspot?)
Edifier S1000DB (sztem a többi 75-85e-s jobb, de ?)
PreSonus Eris E5
JBL 305P MkII
Mackie MR524 (AB amp, lehet is hallani teszteken, tetszik, csak "drága", meg néha pusztul(?))khm itt kicsit ugrunk... ezek a fentiekkel nem összevetendőek (nem is egy kat.), csak úgy érdekelne:
JBL 306P MKII (ez nagyon jól hangzik teszteken... jöhetne is, csak hát 130-140 ugye)
Kali LP-6 (ezt ajánlják a fentiek helyett, hámé'?)Köszönöm
-
Mice_007
tag
Hali!
DAC csoporban kaptam a javaslatot, hogy ugorjak be ide hangfal ötletért.Szóval srácok, keresek egy pár hangfalat, ideálisan 2.0 de 2.1 felállás is jöhet.
Íróasztal vagy az íróasztalom mögötti polcra keresem, kb 15m2 lehet a szoba, de ha az segít tudok pontosabb méreteket is mérni.
DAC-em nincs még, jelenleg egy régi de digitális AKAI highend erősítőt használok, optikai kábellel a PC-ről, egy fejhallgatóval (Beyerdynamic DT770).
Ezt a felállást szeretném lecserélni egy normális de nem túl nagy aktív hangfal szettel (Solo 7 méret kb jó) + DAC/AMP amiről ezt illetve a fülest meg tudnám hajtani, USB vagy optikai kábelről.Árban valahol 50-100e között nyújtóznék, ha ebbe belefér jó szett.
Ja és hogy mire kéne... főleg zene (vegyes, de tényleg, 60-70-80-as évek rock, pop, elektronikus, illetve pár mai).
-
scansat
tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne, hogy egy Gigabyte Z390-es alaplapra szeretnék hangfalakat.
https://www.gigabyte.com/Motherboard/Z390-AORUS-PRO-rev-10#kfÁllítólag lehet rá 2...4...5.1...7.1 rendszert kötni. A 7.1 macerásabb mert át kellene kábelezni a mikrofon csatit, de az 5.1-et azt csak összedugdosni. Most van egy ilyen GX Gaming 2.1-em.
http://cz.geniusnet.com/product/sw-g21-3000
Ahogy nézegetem, ezt csak a fejhallgató kimenetről tudom hajtatni, hogy 2+1 legyen.
Ha 5.1-es hangot szeretnék milyen aktív hangfalakat ajánlanátok? Nézegettem, de nem értem a bekötést. 1 jack-en a center meg a subwoofer? Ilyent hol kapok? Az 5.1 hang 3 jack aljzaton jön ki.
Igazság hogy a sztereónál leragadtam, de most kipróbálnám már az 5.1-et mondjuk cirka 50 ezer ft erejéig.
Esetleg a meglévő GX -et fel lehetne használni? -
Viktor77
titán
Akkor gyakorlatilag nem. Van egy alig hallható valami, de ahhoz már hozzá kell érintenem a fülem a hangfalhoz és csak a fő hangszórón hallható (így gondolom, ez mindenképp lesz).
-
smiti
veterán
-
magickonfig
tag
Erről a sub-ról tud esetleg valaki mondani véleményt. Fame Audio Studio RPM 10s
Aktív studió monitornak a kiegészítéséhez lenne. Honalpján agyon dícsérik árához képest.
-
smiti
veterán
Emagról rendeltem ma egy újracsomagolt Edifier R980T -t nem egész 12k-ért. Remélem nem fürdök be vele....

-
pulutodurumo
őstag
-
Viktor77
titán
Hi!
Vettem egy 1250B-t. Nagyon tetszik a hangja, minden igaz amennyire dicsérik (ennyi pénzért).
Annyi a gondom vele, hogy van egy alig hallható zúgása (kb. 60-70 centire ülök tőle), ami nem zavaró, mert a legkisebb hangerejű zene is elnyomja, de csak tennék ellene.
Ha kihúzom a kábelt ami a gépbe megy (a Jack-RCA-t), akkor nincs ez a zúgás. Egy jobb kábel megoldaná a gondot? Elég csirke amit hozzá adnak. -
SunMount3r
nagyúr
Ha van egy elég jó szett, amiből sok részlet kihallatszik és gyakran hallgatjuk rajta ugyan azokat a zenéket, akkor miután egy gyengébb szetten halljuk ugyan azt, amiből nem hallatszanának amúgy ki ugyan azok a részletek, vagy csak sokkal gyengébben, akkor is úgy "érezzük", mintha jobban, intenzívebben kihallanánk (mint egyébként), mert az agyunk már "tudja", hogy ezek a részletek ott és hol vannak (lennének).
Tehát az emlékező agy, mint egyfajta belső "erősítő" működik ilyenkor és felnagyítja azt, ami egyébként sokkal gyengébben van jelen. Részlegesen "placebo" féleségnek is lehetne nevezni.
A fentiek csak teória szintű gondolatok, de így érzem logikusnak. Tényleg érdekes kutatási terület lenne.
-
SirRasor
addikt
Üdv mindenkinek!
Egy érdekes dolgot szeretnék megosztani mindenkivel, aki imádja a zenét:
Kb. másfél éve vettem egy Fluid Audio F5 stúdió monitort a számítógéphez, mert szerettem volna jó minőségben zenét hallgatni. Van hozzá kb. korrekt hangkártya is, és a zenék 90%-a FLAC-ben van. Ami a lényeg, hogy tényleg szépen szól, de kisgyerek stb. miatt egyre kevesebbet volt időm az elmúlt pár hónapban a számítógép előtt zenét hallgatni. Hetente max 1 alkalom.
Viszont munkába járáskor, edzésnél és alvás előtt van időm zenét hallgatni, úgyhogy belenyúltam a hordozható világba és ~80k-ig beruháztam DAP+IEM-be (Fiio M6+FiiO FH1). A hangminőség bámulatos, a Fluid Audio F5 sehol sincs ehhez képest részletességben, térben, dinamikában, textúrázottságban.
Ettől függetlenül néha még odaülök a gép elé zenét hallgatni, mert akkor úgy praktikus.Ahogy telik az idő, Fluidból egyre több mindent hallok ki! Tehát a DAP-korszak előtt hiába telt el X idő, nem változott a zenei *kihallásom*, de ahogy valami megmutatta, hogy ott még van bőven részlet, úgy elkezdett hozzá alkalmazkodni az agyam/fülem és máshol is kihallok már több mindent.. Sőt! Raktam anno a TV mellé egy Edifier R1600T III-at, ritkán ezen is megy zene és...abból is egyre több részletet hallok ki!
Több fórum is boncolgatja, hogy milyen a jó hangcucc, de az agy-fül kombóról és annak fejlesztéséről vajmi kevés infó van. Pedig fejleszteni kell valahogy, mert lehet, hogy bőven ott vannak a részletek, csak...nem halljuk

Az életkorról nem is beszélve, mert gondolom idősebb korban szűkül a tartomány... -
Bodz
nagyúr
-
alphamooncam
őstag
-
Erinlin
csendes tag
Sziasztok!
Pc-mhez szeretnék hangfalat venni, kb. 45k -t szánnék rá max. Egy 5x5m szobában az asztalon lenne és olyan az elrendezés, hogy bőven van hely a faltól minden irányban. Főleg zenehallgatáshoz kellene, ami most van a pc-re kötve az számomra rettenetesen szól (samsung SS-2153), igazából ezen nem is szoktam zenét hallgatni, hanem mindig kiírtam CD-re a dolgokat, hogy a hifin tudjam hallgatni (Sharp CD-E500H- ha mond valakinek valamit), de ez eléggé félmegoldás
Emiatt többnyire fülessel hallgatok zenét, filmet stb. a számítógépen.
Szóval az ajánlott dolgokból nézelődtem és először a Microlab solo 6c-n gondolkodtam, de szerintem túl nagy lenne, így ezeket néztem: (főleg ezt
Alesis Elevate 5 MKII, esetleg a Tascam VL-S3, Edifier R1280T. Hangzásban kiegyensúlyozottat szeretem, de azért legyen egy „telt” mélye. További extra nem szempont.
(Később még tervben van egy külső hangkártya beszerzése is.)
A neten próbáltam tesztek után nézni, de csak összezavartak
Ha van bármilyen típus, amin érdemes még elgondolkodni, írjátok nyugodtan.
Sajnos hallgatózásra nincs lehetőségem, elég messze lakok bármely ilyen szaküzlettől, ezért próbálok itt segítséget kérni.
-
Bodz
nagyúr
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Szerintetek Edifier R1010BT vagy R980T -t érdemesebb? Nem mérvadó a BT, nem az fog dönteni szerintem. Hangzásra, teljesítményre nincs lényeges különbség köztük ugye?
-
tibi14
tag
Sonja
Köszönöm nektek!
Windows update, BCDEDIT /SET DISABLEDYNAMICTICK YES úgytűnik megoldotta. -
SunMount3r
nagyúr
Integrált hangkártyának (ha jó) sem kellene csinálnia ilyet. De tényleg lehet Win frissítéstől is. Driver uninstall/reinstall-t próbálhatod még meg és esetleg próbálj valami új gyártói driver-t keríteni hozzá a hangkártya chipje alapján.
Szerk.: ha telóról is pattog, akkor lehet a hangfallal van valami.
-
tibi14
tag
Oké! Na úgy néz ki telefonnal semmi pattogás sincs, még teszetelem.
Sonja
Alaplapi hangkártyát használom asrock b360 pro4 lapon.
Eredeti win10 1903Édemes lenne valami belépő szintű hangkártyát beszerezni?
kiegészítés : telefonról (A50) akkor pattan egyet amikor elindul valami zene vagy bármi, és akkor amikor vége lesz.
-
Sonja
nagyúr
Milyen hangkártyát és Win-t használsz? Mert lehet a Win 10 frissítéstől is!
-
SunMount3r
nagyúr
-
tibi14
tag
Sziasztok!
Az összefoglaló alapján megvettem a Genius SP-HF1250B, ég és föld a 6 ezer forintos 5.1 után.
Használom kb 2 hónapja, és arra lettem figyelmes, hogy tartalom fogyasztás közben, pl youtube zene néha hallani egy pattanást/mély pukkanástami ami elég zavaró (nem tudom, hogy ez elejétől ilyen, csak nem vettem észre, vagy későb kezdte el csinálni.Van ötletetek mi okozhatja? -
jackooo84
tag
-
szabeska
addikt
-
jackooo84
tag
-
szabeska
addikt
Nekem van. Nagy, de ha van hely, megeri. Kis zugasuk van allitolag, de engem pl nem zavar, ugyis megy a tv, pc, ps is, vagy a zene rola. Ha kozel hajolok, hallatszik kicsit a hatulja felol valami. En nem bantam meg a vetelt, bar akkor vettem, amikor extra akcios volt, 40900*2 azt hiszem.
-
jackooo84
tag
Hali!
Tannoy 802 van valakinek?Vélemény róla? Mennyire problémás a cucc?

-
VIPowER
őstag
-
mokus1
addikt
-
makoss
veterán
-
PuMbA
titán
-
VIPowER
őstag
-
makoss
veterán
-
PuMbA
titán
-
mokus1
addikt
Sziasztok!
Van egy Logitech Z5300-as szettem. Nagyon régóta megvan, vigyáztam rá és nagyon szeretem mert baromi szépen szól. Viszont az új TV-n nincs jack kimenet. Csak optikai. Erre van valami megoldás vagy cserélnem kell ezt is?
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
makoss
veterán
-
PuMbA
titán
-
makoss
veterán
-
PuMbA
titán
-
makoss
veterán
-
PuMbA
titán
-
makoss
veterán
-
SunMount3r
nagyúr
A szinkronosnál épp a beszéd nem gond (ott inkább meg a többi
, de most hagyjuk), de az eredetinél bizony szokott az lenni. Régebbről is emlékszem, amikor még noti-ról filmeztem MPCHC-val, hogy ott is gond volt. A zajok/zene már ordít, ha annyira feltekerem, hogy érthető legyen a beszéd. A DRC-vel akkor próbálkoztam mérsékelt eredményekkel, meg ugye az nem minden hangsávhoz jó. A többit akkor nem próbáltam, lehet érdemes ilyenkor. Az is lehet, hogy épp a Stereo-ra lekeverés (konvertálás) is közre játszik ebben és egy rendes 5.1-es hangrendszeren ez már nem jönne elő ennyire. Azt is megfigyeltem egy párszor, hogy ha van eredeti 2.0-ás hangsáv is a videóban (nagyon ritkán), akkor ott sokkal jobb a helyzet és hangosabbak a beszéd hangok is. Szóval lehet ez lekeverés is közre játszik. -
PuMbA
titán
Én csak az 5.1 -> sztereó lekeverést használom MPC-HC-ban és tökéletes a hangzás szüleimnél és nálam is. Biztosan valami beállítás gond, ha nem halljuk rendesen a beszédet, mert magyar szinkronnál még rá is erősítenek a beszédhangokra az eredetihez képest és én angolul nézem a filmeket.
-
SunMount3r
nagyúr
Az MPCHC-ban az Audio Switcher-ben van olyan, hogy Normalize és az Internal Filters->Audio Decoder-ben olyan is, hogy Dynamic Range Compression és ott is a Mixing alatt egy Normalize Matrix opció. Ezek, ha jól tudom valami hasonlót eredményeznek, mint szeretne, tehát (valamelyest) kiegyenlítik a hangerőt...?
Nálam is állandó probléma, bár én ugye média Box-ot használok, abban meg egyáltalán nincs ilyen opció.
De pl. a KODI-ban is van valami hasonló.
UHD filmek lejátszása Topic az amúgy.
-
PuMbA
titán
-
makoss
veterán
Üdv!
Bocs ha rossz helyre írtam volna, de szerintem ez nem csak nállam fordul elő mostanában.
A filmek többségével amit torrentről leszedek párbeszédek hangja elég halk, ha meg hangosítok, minden más zaj a filmben is aránytalanul megnő.
Létezik erre beállítás, vagy topik a prohardveren ahol ezt ki lehetne tárgyalni?
Köszönöm előre is!
-
alphamooncam
őstag
-
keménygödör
tag
-
Kókuszdió
nagyúr
Mi az a mix vagy zene ,demo? Sáv alapján elég gyengusz lehet
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
magickonfig
tag
dac rovatban nem kaptam sajnos választ ,megpróbálokozm itt is talán több szerencsével. Lassan összáll a rendszer.
Megavan az aktív házimozi sub is hozzá a Genelec 8020.A DAC beszerzés alatt egyenlőre hangkártyán megy a rendszer.Fórumon utánnaolvasva egy usb Bespeco és Rolland kábelek leszenk.
A sub-ládának belőttem az optimális helyét hangzás alapján: sub csatlakozása1:balra asztal alatt / elmegy, kicsit még be is rezonál az asztal..
de rövidre tudom fogni a kábelméreteket2. jobbra kicsit mögöttem/ tökkéletes
de a kábel méreteknek nagyon hosszuak lesznek, valahogy így gondoltamPc---3musb--->DAC-----2mTRS-RCA--->SUB--------5mRCA-XLR----->Aktiv hangfal
Kérdésem , hogy mi lenne az optimális elhelyezés?
Para az asszimetrikus kábelek zajosak lesznek, meg presze függ a sub procijától is mit fog gerjeszteni a hangszorókban
[ Szerkesztve ]
-
duo
addikt
Sziasztok! a kérdésem félig off csak, mert a meglévő tascam us2x2+prodipe pro5 v3 -hoz keresek a számítógépen kívül egy másik forrást. hozzájutottam egy csomó vers meg klasszikus bakelithez, így lemezjátszót vennék. korlátozott forrásaim és utánaolvasás után ezt néztem ki újonnan:
[link] jól tévedek hogy egy rca-din csatlakozóval tudom a tascamba dugni? továbbá kell e esetleg tápot vennem a tascamhoz ha rajta lesz a lemezjátszó?(más: aki esetleg látogat hifis topikokat és ott emberszámba veszik, tudna más lemezjátszót ajánlani akár használtat - én a korábbi kérdésemet moderátorral végül töröltettem olyan megvető és értékelhetetlen választ illetve hozzáállást tapasztaltam, hogy ott már inkább nem is kérdezek.)
hálás köszönetem!
duo
Új hozzászólás Aktív témák
-
48500 - 48401
68442 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 49901 49900 - 49801 49800 - 49701 49700 - 49601 49600 - 49501 49500 - 49401 49400 - 49301 49300 - 49201 49200 - 49101 49100 - 49001 49000 - 48901 48900 - 48801 48800 - 48701 48700 - 48601 48600 - 48501 48500 - 48401 48400 - 48301 48300 - 48201 48200 - 48101 48100 - 48001 48000 - 47901 47900 - 47801 47800 - 47701 47700 - 47601 47600 - 47501 47500 - 47401 47400 - 47301 47300 - 47201 47200 - 47101 47100 - 47001 47000 - 46901 46900 - 46801 46800 - 46701 46700 - 46601 46600 - 46501 46500 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- 27% - ASUS ZenDrive U9M optikai meghajtó DVD RW Ezüst
- Lenovo T14 Gen2 Ryzen 5650U - Refurbished - Garancia
- iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4594
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5520 FHD notebook - i7 7820HQ 16GB DDR4 256GB SSD M1200 4GB WIN11
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Meghallgattam viszont 1 két és félszer drágább hangfalszettet is a Logitech Z906-ot, na az tényleg jelentett minőségbeli előrelépést. Azért írom most a kérdést, mert ha netán épített/használt cuccot ajánlotok, akkor nézegetném a használt piacot, és amennyiért már megérné ha kifogok egyet olcsóbban és nagyon jó ajánlat lenne az összegért, lecsapnék rá hamarabb Lényeg: maximum 70-75 ezer forintért szeretnék egy minőségi 5.1-es hangrendszert venni, ami mindenre IS lenne használva, legtöbbet talán mégis játékra, ezt követően filmre, nem utolsó soron zenére, erre viszont annyira nem sokat. Használt cucc is jöhet garanciával és megbízható eladótól. Nem riadok el továbbá az épített rendszerektől sem, cask annyi a kritérium, hogy ha netán külön erősítőt ajánlotok, az néma legyen, mert 3 méterre alszom tőle. Köszönöm!

... ezt hogy csinálják?

Amúgy ha visszakeresel fórumon, vannak mindenféle vélemények, 50-50% a "zavarási" arány 

dinamikájú