Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 Archívum II. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#44451) kutga


kutga
nagyúr

Sziasztok!

Lecserélem a videókártyámat, nVidiáról Atira váltok, már el is kelt a régi, viszont elfelejtettem a régi eszközt eltávolítani a winből (Win7 Ultimate 64bit).

A kérdés egyszerű, lesz-e valami probléma ha beépítem az új kártyát a régi rendszerbe? Wint nem akarok újratelepíteni, ha nagyon nem megy megpróbálok szerezni egy csere nVidia kártyát csak addig hogy eltávolíthassam.

Let the Zone take me if I am.

(#44452) Morden24 válasza kutga (#44451) üzenetére


Morden24
nagyúr

Töröld a kapcsolódó szoftvereket (enmtom, nV mennyi lomot hagy a gépen), mielőtt telepítenéd az Ati drivereket, és ennyi, nem lesz gond.

Sectumsempra - For Enemies

(#44453) kutga válasza Morden24 (#44452) üzenetére


kutga
nagyúr

OK köszönöm!

Csak a drivert telepítettem, semmi sallangot.

Let the Zone take me if I am.

(#44454) azbest válasza Morden24 (#44450) üzenetére


azbest
félisten

oh shit... tudom már... telepítés után a frissítések felrakásához kellett és nem állítottam át :W :R lehetne olyan opció, hogy megvárja telepítés után a kérdés a user reakciót :)

(#44455) canniball válasza fatal` (#44440) üzenetére


canniball
nagyúr

"Nem, nem gyorsabb, nem tudom ki terjeszti ezeket."
Én is olvastam ilyet és mivel személyes tapasztalatom nincs miért ne hittem volna el?

Ha már itt tartunk: a 32bites rendszerem beállításait át tudom menteni 64bitesre?

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#44456) Steelmanus válasza azbest (#44454) üzenetére


Steelmanus
addikt

Valaszd ezt a megoldast, en legalabbis igy hasznalom mert igy megjelenik egy ikon az ora mellett hogy van uj frissites es igy ha valamit csinalsz akkor majd felteszed azutan ha befejezted a munkad.

Azert akik meg irtak a temaban azoknak bekereteztem alul a szoveget mert tehat a Nyilatkozatba betettek hogy nem telepites utan hanem meg a kereses elott is ujraindithatja onmagat.
A frissites elhalasztasarol nem is tudtam azt hogy lehet beallitani, a feladatkezeloben vagy hol, azt a 4 orat.

(#44455) canniball En hasznaltam egy ideig parhuzamosan 32 / 64 bites W7-t, es meglepodtem amikor mar be voltak jaratva a gepek (tobb honap) utan bizony a 32 bites progik a 32 bites W7-en gyorsabban reagaltak tobb esetben is. Nagyjabol azonos volt a mostani gepemmel a masik gep is, es abban is 4 Gb RAM volt csak a Tulaj nem akart 64 bites rendszert a W7-re is alig tudtam rabeszelni mert megrogzott XP-s volt de uj gepet rakatott ossze velem igy meggyoztem. Az mas kerdes hogy honapokig telozott neken emiatt :)

[ Szerkesztve ]

(#44457) Воланд válasza Steelmanus (#44456) üzenetére


Воланд
titán

"A frissites elhalasztasarol nem is tudtam azt hogy lehet beallitani, a feladatkezeloben vagy hol, azt a 4 orat."

Miután telepítette a frissítéseket, és szükséges újraindítás, akkor a képernyő jobb alsó sarkában megjelenik ez.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#44458) Steelmanus válasza Воланд (#44457) üzenetére


Steelmanus
addikt

Koszonom, akkor nem voltam eleg figyelmes mert ezt nem vettem eszre.

[ Szerkesztve ]

(#44459) Morden24 válasza Steelmanus (#44456) üzenetére


Morden24
nagyúr

a Nyilatkozatba betettek hogy nem telepites utan hanem meg a kereses elott is ujraindithatja onmagat.

És? Akkor ugyanúgy van lehetőséged postpone-ra, ha a frissítés előtti frissítés újraindítást igényelne. Na meg persze ha be van lőve a manuális telepítés, akkor meg az egész ugyanúgy lényegtelenné válik :)

Az a kis szövegbox olyan szempontból érdekes, hogy lehet, hogy te éppen az SP1-et keresnéd a WU-n, de az csak a KB1234567-et ajánlja fel, mást meg nem, így a dependency telepítése után fog felbukkanni a te általad keresett whatsname. Újraindulás szempontjából nem sokat számít, mert ugyanaz vonatkozik továbbra is erre, mint az összes többi esetben.

[ Szerkesztve ]

Sectumsempra - For Enemies

(#44460) Steelmanus válasza Morden24 (#44459) üzenetére


Steelmanus
addikt

Ertem, igazad van, csak hat ugye aki nem vagja az angolt es kezdo annak ez uj dolog, mint ahogy en sem tudtam errol az idoeltolasrol, de csak azert mert mindent, OS-et programot kezzel frissitek, semminek nem engedem meg hogy magatol dontson.

(#44461) Воланд válasza Steelmanus (#44460) üzenetére


Воланд
titán

"csak hat ugye aki nem vagja az angolt"

Az ne használjon angol nyelvű OS-t. :)

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#44462) Sub-ZeRo válasza Morden24 (#44449) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Én sem akarok okoskodni de:

Ha telepítés végén megadod a windowsnak, hogy nem kell semmit sem bekapcsolni,
akkor nem kapcsolja be az automata frissítést. DE amint pl. egy office 2010 telepítést abba hagytam, mire rámentem volna, hogy close, már fel is jött az ikon, hogy települnek a frissítések. 2 fel is ment és a vicces, hogy az update résznél már automatán ment a keresés és a telepítés is. Akkor nem a user a hülye, hogy ő beállította, hogy semmi se történjen, de ha pl. az office 2010-et felrakod, már át is állította, úgy, hogy egyetlen egyszer sem indítottad el a programot. Pedig akkor még rá is kérdez, hogy mit szeretnél használni beállításnak.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#44463) Morden24 válasza Sub-ZeRo (#44462) üzenetére


Morden24
nagyúr

amint pl. egy office 2010 telepítést abba hagytam, mire rámentem volna, hogy close, már fel is jött az ikon, hogy települnek a frissítések

Izé, az Office-nál is van kérdés szerintem arra, hogy nyomuljanak-e a frissítések. Most nem akarok hülyeséget mondani, mert régen telepítettem, de határozottan emlékszem valami ilyesmire.

Sectumsempra - For Enemies

(#44464) canniball válasza Steelmanus (#44456) üzenetére


canniball
nagyúr

Köszi az infót, akkor maradok 32biten.
Viszont akkor kérdés ezzel a 3,5GB-s memória-korlát mizériával kapcsolatban, mert ez nekem még mindig nem teljesen tiszta: ha a 4GB RAM-ból a BIOS-ban 512MB-t adok a videokártyának, akkor a maradék 3,5GB-tal garázdálkodik az OS vagy akkor csak 3GB-t kezel és 0,5GB parlagon hever?

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#44465) Morden24 válasza canniball (#44464) üzenetére


Morden24
nagyúr

32 bit esetében 4GB memóriát tud kezelni. Ebben benne van minden, tehát a vinyók cache-étől kezdve a vga ramján át amit csak fel lehet fedezni. Ez mind csökkenti a 4GB-s keretet - a fennmaradó lesz a fizikai memóriád, már ha van annyi, nyilván.

Tehát ha te 4GB memóriával rendelkezel, és ebből 512-őt osztasz a vga-nak, akkor kábé 3,5 marad a rendszer számára. Ennél némivel (fentebb említett okok miatt) kevesebb.

Sectumsempra - For Enemies

(#44466) mukievil


mukievil
tag

Sziasztok! Hozzátok fordulok ismét egy kérdésemmel!

Tehát a probléma az egy online játszható játékkal van! Méghozzá az, hogy laggol a játék!
A kérdéssel azért hozzátok fordulok, mert sztem igen elképzelhető hogy a windows 7 miatt!

-win 7 home premium
-telenor mobilnet- korlátlat- 3g lefedettség - 7mbit-es modem
-starcraft2 a játék
-vipre firewall, ahol a játék ki van engedve, minden mást már letiltottam

A gond pedig az, hogy elkezdek játszani, majd egy idő után elkezd laggolni, néha meg is áll a játék teljesen, akár 10 másodpercre is, aztán nyomok egy alt-tabot, és hallom, hogy a háttérben a játék megy tovább. Visszaalttablok, és megint megy a játék egy kis ideig... Néha idegesítően megáll 3 másodpercenként, néha csak fél oránként, de eléggé zavaró.

Én a mobilnetre és a win7re gondolok amivel gond lehet.
Nekem úgy tűnik, mintha a win7 vagy lefoglalná a sávszélességet, vagy pont a játék ideje alatt, mintha lezárná a netkapcsolatot, és ahogy ki alt-tabolok, felépíti a kapcsolatot ismét!

Van valami ötletetek ?
Olvastam a qos állításáról, az működhet?

(#44467) polonic válasza mukievil (#44466) üzenetére


polonic
félisten

Nem hiszem, hogy a win7-nek lenne ehhez köze.
Inkább a mobilnetnek, túl nagy a ping, azért laggol.

(#44468) mukievil válasza polonic (#44467) üzenetére


mukievil
tag

Lehetséges, de akkor azt mivel magyarázod, hogy ha ki-alt-tab-olok a játékból, akkor hallom a hangok alapján, hogy megy a játék rendesen lagg nélkül!

Ettől lehet hogy teljesen más a probléma, de gondoltam megkérdezem itt hátha valaki tud segíteni!

(#44469) Dömy


Dömy
tag

Sziasztok!

Hogy tudom azt megcsinálni hogy a 2 partícióra osztott vinyómon a nagyobbikból a kissebnek (rendszerpartíciónak) "átadjak" pl 10 gigát? A win7 lemezkezelőjébe a zsugorításnál csak 6 gigát engedett volna zsugorítani holott majdnem 40 giga szabad hely van? Esetleg tudnátok valami programot ajánlani erre a célra? De csak ha adatveszteség nélkül is megoldható lenne!

(#44470) Morden24 válasza mukievil (#44468) üzenetére


Morden24
nagyúr

Sokat nem fog segíteni, de én mobilnetről nyomom otthon is (igaz TéMob, nem Telenor), és ilyesmit nem tapasztaltam, de ha szar a vétel vagy éppen rossz a hold állása, akkor tud érdekeseket produkálni a mobilnet. A ping az alapban magas. Ha az SC2 erre érzékeny, akkor valószínűleg semmivel nem fogod megoldani ezt a problémát.

Sectumsempra - For Enemies

(#44471) Sub-ZeRo válasza Morden24 (#44463) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Igen, van, de akkor, amikor elindítod és ott megkérdezni. Na 2010-nél telepítést befezi és mire bezárnád az ablakot már jönnek is a frissítések és beállította magát ajánlott beállításokra szóval auton jön a frissítés és telepíti is az összeset.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#44472) Steelmanus válasza canniball (#44464) üzenetére


Steelmanus
addikt

Milyen gepre szeretted volna tenni a W7 64-et? Igen ugy van ahogy (#44465) Morden24 mar megvalaszolta, es az adatlapodon szereplo Intel D945GCLF2 alaplaprol volna szo?
Mert ahogy olvastam csak 2 Gb memoriat tud lekezelni.
Amugy magam is 32 bitessel kezdtem mert csak 2 Gb RAM volt a gepemben, majd bovitettem 4 Gb-ra, de nem erdekelt hogy parszaz Mb karbavesz, tehettem vvolna bele csak + 1 Gb-ot igy nincs pocseklas, viszont ugrik a Dual Chanel ami fontosabb mint a kihasznalatlan memoria.
Akinek csinaltam a gepet annak azert nem kellett a 64 bit, mert a Program Files (x86) zavarta de szo szerint, hozza volt szokva az XP-s verzios Program Files mappahoz en meg rahagytam de Neki is 4 Gb memoriat raktam a gepebe, gondolva a jovore.

(#44473) Воланд válasza Steelmanus (#44472) üzenetére


Воланд
titán

"Akinek csinaltam a gepet annak azert nem kellett a 64 bit, mert a Program Files (x86) zavarta de szo szerint, hozza volt szokva az XP-s verzios Program Files mappahoz"

Ez így most betett.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#44474) Topanka válasza énvagyokAdam (#44441) üzenetére


Topanka
aktív tag

énvagyokAdam Vagyis ha feltelepítem a 64 bites Windows 7-et, utána ha van 64 bites prg-ot telepítsek, mint pl a microsoft office ( ebből van 64 bites)
De ha csak 32 bites verzió van, az sem baj, csak nem lesz változás a 32 bites op rendszerhez képest. Vagyis kompatibilis velük?
Az XP alatt lévő cuccaim, képek, filmek, doksik, játék átvihető a W7 64bit alá?
Vagy kell a Windows Virtual PC és a virtuális Windows XP?

(#44475) wetsom


wetsom
tag

A frissítés után fura dolog történt, a monitorom nem tud 1280X1024-nél többet(1920X1080 volt eddig). Hiába csináltam rendszer visszaállítást az sem segített.
Mi lehet a baj?

(#44476) polonic válasza Topanka (#44474) üzenetére


polonic
félisten

Így van, a 64 bitest telepíts a programból, ha van neki olyan változata. Amiből meg 32 bites van, az meg mehet föl ugyanúgy. Semmi változás nem lesz, baj sem lesz.
Miért ne lennének átvihetők? A nagyon régi játékok nem biztos, hogy mennek rajta. De valószínű a 32 bitesen se mennének.
Virtual winxp nem játékra való egyébként.

(#44477) Topanka válasza polonic (#44476) üzenetére


Topanka
aktív tag

Na, megnyugodtam.
A konfig P8P67 Asus alaplap
i7 2600k proci
GTX 580 vga
és az alaplap honlapján található javasolt RAM-okból egy tipust találtam ami 2x4 GB,
A-DATA AX3U1600GC4G9-2G 8GB ( 2x 4GB ) 22.474.-Ft
A többi 1-2 GB-os kártyák. Érdemes így gondolkodnom?
Így a W7 64 bit kényelmesen kezeli, és később bővíthető ha akarom.
Csak az a furi, hogy nem lehet más RAM-ot használni ami kártyánként nem 1-2 GB?
Akkor az XPM mire is kellhet?

Különben nagyon köszönöm a válaszokat, és segítségeteket.

[ Szerkesztve ]

(#44478) canniball válasza Morden24 (#44465) üzenetére


canniball
nagyúr

Nos ez jól hangzik, akkor azt hiszem nem vesztek semmit (integrált VGA+(ha jól tudom) cache nélküli SSD lesz a lapra dugva).

Steelmanus!
Nem, az új jövevény egy Asrock E350M1/USB3+4GB RAM. És továbbra is úgy tűnik maradok a jól megszokott x86-on, mert ezek szerint semmiféle hátránnyal nem jár.

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#44479) csdm


csdm
senior tag

Hali!
Infoerettsegihez készülök valaki tudna egy szép választ adni erre a kérdésre?
"Milyen összefüggés van a kódolható karakterek száma és a kódszóban a bitek száma között?"
köszönöm
Elméletileg a válasz 2 az N ediken, de valami levezetésféleség jól jonne hogy tudjam hogy miről beszélek és hogyan jön ki ez..
Bocsi az OFF-ért!

(#44480) RootRulez válasza Воланд (#44473) üzenetére


RootRulez
félisten

:DDD

═════════════════════════════════════════

(#44481) cigam válasza csdm (#44479) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

A bitek számossága meghatározza a rajta kifejezhező pozitív egész számokat. A kódolás során a számok meghatároznak egy-egy karaktert. Ezért a bitek számossága mehatározza a kódolható karakterek számosságát is.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#44482) pzstm válasza Topanka (#44477) üzenetére


pzstm
titán

erre a gépre x86-ot felrakni már-már az erőszak kategóriába sorolnám :DDD

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#44483) Dömy


Dömy
tag

már nagyon elveszett a kérdésem a sok új között, valaki tudna segíteni?

(#44484) Lenry válasza Dömy (#44483) üzenetére


Lenry
félisten

valószínűleg megvan a nyomós indoka a Windowsnak, hogy miért nem engedett többet lekapni a maradék helyből, és nem biztos, hogy jó ötlet ezt megerőszakolni egy külsős programmal, de ha mindenképp szeretnéd, akkor én az EASEUS-féle Partition Master-t ajánlom, nekem bevált.

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#44485) buvez


buvez
tag

Sziasztok!

Kis segítséget kérnék. Nem tudok a tálcára rögzíteni semmit, egyszerűen nem engedi. Ha odahúzom a tálcára az ikont se marad ott és intézőben az ikonra jobb klikk és "rögzités tálcára" sem csinál semmit, még csak zárolva sincs a tálca. Win 7 home premium. Mitől lehet ez? :F

Billentyűzet hiba! Folytatáshoz nyomjon F1-et! [HOT]<buvez>

(#44486) Dömy válasza Lenry (#44484) üzenetére


Dömy
tag

nah mire ezt olvastam addigra már csak levágtam a nagyobbik részből azt a 6 gigás részt, mivel végülis annyi is elég nekem, csak az a baj, hogy most nem tudom egyesíteni a rendszerpartícióval! Amit linkeltél programot abba az megoldható, és ha igen, akkor leírnád a lépéseket?:) sajna nem nagyon tudok angolul, és magyar nyelvet nem találtam benne :B

(#44487) Topanka válasza pzstm (#44482) üzenetére


Topanka
aktív tag

pzstm Jó-jó, de ne vegyétek zokon, ha szoftverosan ennyire gyenge vagyok.
Hardverben még valahogy elevickélek.
Végül is úgy érted, hogy ez a konfig már kötelezővé teszi a w7 64 bit op rendszert?
Csak ha gondom lesz itt ott , ne hagyjatok cserben.
Meg vagyok győzve.
Köszi mindenkinek.

(#44488) Morden24 válasza Topanka (#44487) üzenetére


Morden24
nagyúr

Teljes mértékben kötelező, hiszen máskülönben teljesen, azaz teljesen feleslegesen vettél egy olyan gépet, amiben 8GB memória van. A GTX580 meg ráadásul másfél gigás, nem?
Ez azt jelentené, hogy a géped kevesebb, mint 2,5GB-t használna a 8GB ramodból. Na mi ez, ha nem kötelező? :D

Nem hagyunk cserben, de egyébként meg valószínűtlen, hogy gondod lesz bármivel is. Arra figyelj, hogy vírusirtó meg ilyesmi az olyan legyen, ami támogat 64 bites rendszert, ilyen tweaker meg optimalizáló szarokra ez duplán érvényes (ezeket meg inkább simán ne használj), driverekből természetesen szintén ez a helyzet.

Sectumsempra - For Enemies

(#44489) Воланд


Воланд
titán

Windows 7 is now Common Criteria Certified!

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#44490) polonic


polonic
félisten

Van valami mód arra, hogy az msconfig rendszerinditás fülénél található elemekből szó szerint eltüntessem a dolgokat?
Tehát nem csak azt akarom elérni, hogy ne induljon el egy progi, hanem látni sem akarom ott.
Leszedtem a prime95-öt kipróbálás erejéig, nem állítottam semmit, csak egyszer elindítottam, nem is teszteltem vele, utána töröltem. De közben ez a mocsok meg beette magát oda az msconfigba és látom ott. Ez engem roppant idegesít. :D El akarom tüntetni.

(#44491) Laccoss válasza buvez (#44485) üzenetére


Laccoss
addikt

Véletlenül nem tüntetted el a shortcut nyilacskákat az asztali parancsikonokról? Mert az okozhat ilyen problémát.

(#44492) Воланд válasza polonic (#44490) üzenetére


Воланд
titán

[link]

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#44493) polonic válasza Воланд (#44492) üzenetére


polonic
félisten

Köszönöm! Eltüntettem a retket! :D

(#44494) buvez válasza Laccoss (#44491) üzenetére


buvez
tag

Köszönöm szépen! :R

emiatt volt :)

Billentyűzet hiba! Folytatáshoz nyomjon F1-et! [HOT]<buvez>

(#44495) fatal`


fatal`
titán

Sziasztok! Egyik napról a másikra dőlt lett a betűm a windowsban mindenütt, meg ilyen vékony betűtípus van. Ahol a programok szabályozzák ott jó (böngésző, total commanderben jó pl.). Mi okozhatja ezt és hogyan lehet visszaállítani?

Szerk.: Kikapcsoltam FF hardvergyorsítást és jó lett...

Dehogy ennek miköze a windowshoz meg a tálcán pl. az órához fogalmam sincs.

[ Szerkesztve ]

(#44496) Topanka válasza Morden24 (#44488) üzenetére


Topanka
aktív tag

Köszönöm a segítséget.
NOD32-t használok, system32 mappában 6954 fájlt vizsgált, és a syswow64 mappában
1706 fájl vizsgált 64 alatt. Vagyis teljesen kompatibilis a 64-el.

(#44497) Morden24 válasza Topanka (#44496) üzenetére


Morden24
nagyúr

Nod32-ből külön 64 bites kliens van (a teljes listára kell kattintani).
A megvásárolt kulcsoddal a 64 bitest is tudod aktiválni, tehát nem kell új licencet vásárolnod.

Sectumsempra - For Enemies

(#44498) csdm válasza cigam (#44481) üzenetére


csdm
senior tag

Köszönöm.
Erre is válaszolna valaki? Nagyon fontos lenne holnap vizsgázók.. :S

"Mi kötheti össze az internet gépeit? Hogyan kapcsolódhatunk az internethez? "
(erettsegi tétel kérdés)

(#44499) Lenry válasza csdm (#44498) üzenetére


Lenry
félisten

remélem nem magyarból :(

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#44500) Воланд válasza csdm (#44498) üzenetére


Воланд
titán

Érettségire készülők topicja

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 Archívum II. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.