Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-11-20 07:55:08

LOGOUT.hu

Samsung LCD és LED TV-k

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#74937) BBéci válasza Teasüti (#74934) üzenetére


BBéci
titán

Azt tisztáztuk, hogy a folyadékkristályok mozgása lassú (de sokszor leírtam, elmagyaráztam már ezt itt a Fórumon), ezért még nem teljesítette az első parancsot (nyiss vagy zárj), máris megérkezik az ellentéte. El sem jut a végpontig az alatt az idő alatt, amit a gyors mozgások megjelenítése megkívánna. Ennek elfedésére kellenek az interpolált képkockák, vagy a tartalom nélküli feketék, amikor a háttérfény kialszik.
A benchmark tesztábrákon (valójában filmfájlok) különböző sűrűségű mozgó vonalsorok kóvályognak, azokat kell figyelni. Amelyiknek mindegyik elemét, vonalát tisztán, elkülönülten, megszámolhatóan látni, az még a mozgóképfelbontás határán belül van. Amelyik "csokor" összemosódik, azt már nem tudja a TV megjeleníteni. Értelemszerűen mindegyik egy értéket képvisel, abból adódik a 300; 600; 800, stb. mozgóképfelbontás adat.
Hétköznapi körülmények között ez látványosan megmutatkozik egy emberi arcon, amin álló helyzetben minden pihe, szeplő, ránc, pórus tisztán látható, de amint megmozdul, az egész összemosódik, mint egy vízfesték, vagy mintha hirtelen vastag alapozó réteget kentek volna a bőrre. Persze nem a szoba túlsó feléről, hanem a táblázatokban megadott nézési távolságból szemlélve.
Más szavakkal: nem frissül egyszerre az összes képpont.
Az utánhúzás más tészta.

(#74936) nightshadow
Feleslegesen koptattam a billentyűket, megelőztél.
Az akkori plazmák közül még kevesen tudtak 1080 soros mozgóképfelbontást, ám 2012-re csak a leggagyibbak maradtak el ettől.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.