Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24330) sifarr válasza tonyrulez (#24325) üzenetére


sifarr
senior tag

Kíváncsi voltam, kiszámoltam 2 opciót ...
Én ebben a polémiában végig a kérdező igényeihez és vállalásához igazítottam a hsz-emeimet. Ő nem akar kártyadíjat, számlavezetési és egyéb díjat fizetni, valamint nem akar havi jóváírást és számlán tartott pénzt válalni.
Ehhez képest sok tanács feltételezéseken alapul: ha ezt vagy azt vállalod, ha ennyit pénzt tartasz a számlán, stb., akkor ez vagy az a jó. Szerintem nincs értelme a feltételezésekből kiinduló tanácsnak.
Hazánkban egyébként a lakosság 40 %-a fizetéstől fizetésig él, tehát az esetükben kamatszámolgatásoknak sem.

A számolásod biztos jó. Azt is elhiszem, hogy neked a Bajnok jobban bejön, mint a Gold 2.0.
Én is azok közé tartozom, akik ragaszkodnak az értesítésekhez.
Viszont abban .tnm-mel vagyok egy véleményen, hogy nem a folyószámlán akarok kamatbevételt elérni. Nagyon könnyen, kényelmesen, fáradság nélkül lehet jobb bevétel elérni a Gránit kamatainál a kincstárnál.
Nem a Gold 2.0 védelmében, csak a kérdés másik lehetséges megközelítése miatt írom:
Te kiszámolod, hogy mekkora összeg termeli ki a Gránitnál a kártyadíjat. A Rafinál nincs kártyadíj (átlag havi 42 ezres vásárlás esetén, ennyi mindenkinek megvan). A Bajnokkal utalsz havi 100 ezret, havi 100 díjért, ami évi 1200. A Rafinál az utalás ingyenes. A Rafinál az sms évi 4248, te a Gránitnál fizetsz kártyadíj + utalás díja évi (3390 + 1200) 4590. Mennyi a különbség és melyik javára? De a különbség nincs egy gombóc fagyira való sem. Nem érdekes.
És persze számolhatsz magasabb parkoltatott összegnél magasabb a számlakamattal a Gránitnál. De én azt inkább máshol parkoltatnám többért.
Az én megközelítésemben a Gold pont azért, mert nem kell számolni az utalási díjjal. Ha bármiért beesik pár évente egy sokmilliós utalási szükséglet, jól jön az.

De hangsúlyozom, ha neked bejön a Bakjnok, elégedett vagy vele, maradj annál! Nem akarlak rábeszélni a Goldra, nekem sem az van.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.