Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18001) axioma válasza gyulank (#18000) üzenetére


axioma
veterán

Azert nem jellemzo minden kedvezmeny-lejaratra, hogy a zarodatumkor meg is szunik a kedvezmeny (a lejaratnak az az oka, hogy igy - amennyiben gazdasagilag muszaj - a kedvezmeny eltorlesevel kovetkezmenyek nelkul emelhetnek dijat, egyeb esetben lejarat elott kicsivel kitoljak a datumot kesobbre). A cib bm eco az mondjuk tenyleg fix 2 evig van (nyitastol, maga az akcio mar tobb mint 2 eve majdnem folyamatosan), de azert az nem jellemzo hogy evente kell valtani, pl. lesz akinek nem akciosan is a cib eco a jo.
En voltam cib-es, aztan mikor jott a zero szamla kh-s (addig csak a lakashitel miatt kotelezo minimum volt ott a zero-ra atkoltoztem), aztan az megszunt most raiff premium, de ez ugy 20 ev tortenete. Igaz, normalis hivatalos fizuval, meg van cib bm eco-m egy hitel miatt, de nem kell evente ugralni (raadasul ha nem hasznalod a macerasan koltoztetheto dolgokra mint beszedesi megbizas, allando atutalasok, akkor nem is nehez a koltozes sem, plane ha a beerkezore meg tudod kerni hogy a masodlagos azonositot hasznaljak).

(#18002) cocka válasza sifarr (#17991) üzenetére


cocka
veterán

Cocka a befizetésről írta, hogy csak a számlavezető banknál lehet.

Igen, meg arról, hogy ha ő akar utalni másnak. Akkor sem lehet random összevissza válogatni a bankok közül. Netbankos nyelvre lefordítva: ha nem vagyok egy adott bank ügyfele, akkor belépni sem tudok a netbankjukba, hiába érhető el az összesnek a honlapja illetve azon része, ahol a belépést lehet kezdeményezni. :D

a pénzintézetek fiókhálózata, annak közeli elérhetősége.

Ami ott nála meg is fekszik, hogy nemhogy egy bank, de posta sincs a környéken. Tehát lehet utazgatni. Itt jön ki az, hogy mennyire drága is valójában nagyon vidéken lakni. Gondolom ha bolt van is, az is Coop, ami vagyonokért ad mindent, mert megteheti, hiszen úgy sincs más.

A te esetedben ez különösen igaz.

Meg különösen nehéz még körvonalazni is az igényeit, nemhogy konkrétumot mondani. :D

(#18003) cocka válasza gyulank (#17993) üzenetére


cocka
veterán

ha nekem nincs számlám, akkor hiába van pénzem?

Erre mondtam, hogy posta. Másképp nem fog menni. De alaposan meg kell nézni azt is, hogy kit szívatsz jobban, magadat, amikor a posta vmi horror díjat felszámol az utalásért vagy esetleg a fogadó felet is, akinek a számlájáról is levonnak emiatt. Ezt nem árt egyeztetni, mielőtt hűbelebalázs módjára rohansz kp.-t tolni postán számlára.

Vagy, ha bemehetek, akkor csak olyan bankba, amilyen a számlaszám?

Szerintem banki átutalás alatt számlapénzmozgást értenek. Számlapénz számlákon van. Az átutalás két számla közt történik. Ha te akarsz küldeni pénzt másnak, azt csak olyan bankban teheted meg, amelyiknél vagy amelyeknél számlát vezetsz. Ebben a történetben nem szerepel kp.

Ha viszont nonstop csak kp.-t kapsz (mondjuk nem tudom melyik az a munkáltató, amelyiknél még mindig nem kötelező a munkavállalóknak a számla megléte, holott már papíron januártól szinte az összes kereskedőnek is biztosítania kell valamilyen kártyás fizetést vagy ahhoz hasonló bűvészmutatványt), akkor lehet utazni a legközelebbi, neked a legkedvezőbb feltételeket biztosító bankig, ahol érdemes számlát nyitni, annak érdekében, hogy ne kelljen állandóan postára hurcolászni a lóvét és szopatni magadat meg esetleg a fogadó felet is a postás költségek miatt.
Ja és hát a netbank ilyen esetekben alap, hogy ne kelljen minden piszlicsáré szarral újra utazgatni feleslegesen. Ha szerencséd van és van a faluban normális 4G, akkor van esélyed netbank használatra, de ha még normális mobilnet sincs.. akkor tényleg nincs több tippem. KÖLTÖZÉS LOL Ha az sem opció, akkor marad a rendszeres UTAZGATÁS és kp. hurcolászás meg ződhajnalban kelés (esetleg telefonos ügyintézés), mert a bankok nem viszik túlzásba a nyitvatartást. De ha szerencséd van és legalább egy megyeszékhelyre mész, akkor esetleg lehet olyan ATM, amibe befizetni is lehet, HA van az adott bankhoz tartozó ATM-nél számlád!

[ Szerkesztve ]

(#18004) cocka válasza dptrsk (#17995) üzenetére


cocka
veterán

De leírta, hogy nincs ott semmi. Senkiföldjéről muszáj utazni minden marhaságért.

(#18005) cocka válasza cocka (#18003) üzenetére


cocka
veterán

HA van az adott bankhoz tartozó ATM-nél számlád!

Na már fáradok, szóval HA van az adott banknál, melyhez az ATM tartozik, számlád.

(#18006) gyulank válasza cocka (#18005) üzenetére


gyulank
addikt

De úgy veszem észre, hogy nem reagáltatok az utolsó hozzászólásomra. Bár én elejétől kezdve azt írtam, hogy a sajátomra akarok pénzt rakni, hogy utána kártyáról utalhassak. Tehát akár tehetek rá annyi pénzt is, hogy 2 helyre is utalhassak belőle, és akkor már eggyel kevesebbszer kell bemenni. Visszatérve a Pölöskeinél csak szám van, szóval nem is tudom, hogy milyen bankból lehetne kp-val fizetni. De akkor nem kp-nál már akármi másra is lehet utalni, meg fogadni? Csak a kp-vel vannak problémák?

ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22631.2361 Ubuntu 23.10 x64

(#18007) cocka válasza gyulank (#18006) üzenetére


cocka
veterán

Jó tök mindegy. A lényeg, hogy pusztulatfalváról úgy is utazni kell, mondjuk a legközelebbi megyeszékhelyig, ha válogatni is akarsz. De a válogatás előtt talán érdemes lenne tanulmányoznod a kondíciós listákat, hirdetményeket. Aztán ha megvan a kiszemelt bank, bemész, számlát nyitsz és befizeted a lóvét, annyit, amennyit akarsz. Kérsz bankkártyát és lehet neten fizetni vele stb.. Csak ne Maestro-t kérjél, mert azzal többnyire nem lehet.

szóval nem is tudom, hogy milyen bankból lehetne kp-val fizetni.

Semmilyen bankból. Le lett írva, hogy mivel céges számlaszám, nem szeretik az ilyen jellegű kp.-s befizetéseket, mert nekik az költség. A saját magánszemélyként létrehozott számládra fizeted be a kp.-t és azt utalod tovább nekik. Ennyi.

Fogadni eddig is lehetett akárhonnan. Ha számlád van, akkor arra a számlára akárhonnan fogadhatsz, ha meg nincs számlád, elvileg postai úton is küldhet neked valaki pénzt számláról.

Lehet utalni akárhova, ha van számlád. Amíg nincs, addig csak a gyökölés meg a körülményeskedés megy.

(#18008) emeritus válasza gyulank (#18006) üzenetére


emeritus
tag

Ha van saját számlád, akkor arról úgy utalhatsz egy másik számlára, hogy "rendelkezel" erről a saját bankodnál. Megteheted neten, telefonon, vagy a saját bankod fiókjában személyesen. A Pölöskei számlaszámára így tudsz utalni. Egy célszámlára készpénzt befizetni a célszámlát vezető bank fiókjában lehet. További lehetőség a postán csekkel, készpénzzel, vagy kártyával, alternatíva lehet akár "idegen" bank erre alkalmas bankautomatáján befizetni a célszámlára a saját bankkártyáddal. (A kártyadíj, ha van, éves, a költségek egyediek, nincs ingyen ebéd.)
A kártya elfogadóhelyeken használható fizetésre, a Pölöskeinél tudtommal a webshopban kártyával is lehet fizetni. A kártya használata is a (bank)számládon levő összeget terheli, de jellemzően előnyösebb, mint az utalás. Bankválasztásra használj bankszámla-kalkulátort.

Az a jó megoldás, amelyről ez a gyakorlatban bebizonyosodik.

(#18009) cocka válasza emeritus (#18008) üzenetére


cocka
veterán

Amit írtál az nem teljesen úgy van! Az ATM lekérdezi a kártyához tartozó számlaadatokat és csak arra a számlára enged befizetni.

(#18010) emeritus válasza cocka (#18009) üzenetére


emeritus
tag

Tudtommal adott bank megfelelő automatájánál az adott bank által kiadott kártyával az adott banknál vezetett másik (idegen) számlára is lehet befizetést teljesíteni. Tapasztalatom nincs.

Az a jó megoldás, amelyről ez a gyakorlatban bebizonyosodik.

(#18011) bigdady


bigdady
nagyúr

https://fintechzone.hu/budapest-bank-erkezik-az-apple-pay-es-elokeszites-alatt-a-google-pay-is/
[link]

(#18012) ElektrikusDE válasza emeritus (#18010) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Szia!

"Tapasztalatom nincs."

Nekem meg van:

Bankkártya ATM-be berak.

PIN kód megad.

Befizetés menü pont kiválasztása.

Bankjegyek berakása a fiokba.

A felismert bankjegyek összegének elfogadása.

A nem felismert bankjegyek elvétele a fiókból.

Nem kér közben számlaszámot!

Igy más számlaszámra nem lehet befizetni csak a bankkártyához tartozóra!

Persze onnan oda utalsz ahová akarsz...

[ Szerkesztve ]

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#18013) emeritus válasza ElektrikusDE (#18012) üzenetére


emeritus
tag

Köszönöm, a saját tapasztalat a biztos. De: "Magyarországon elsőként novembertől bármely K&H-s bankszámlára fizethetnek be pénzt a bank ügyfelei ATM-en keresztül, nem csak a sajátjukra – közölte a második legnagyobb magyar bank." "Az OTP Bank ATM-jein keresztül nemcsak a saját, hanem más OTP-s számlákra is befizethetnek pénzt az ügyfelek."Tavalyi sajtóhírek. (Google))

[ Szerkesztve ]

Az a jó megoldás, amelyről ez a gyakorlatban bebizonyosodik.

(#18014) ElektrikusDE válasza emeritus (#18013) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Persze a tapasztalatom csak a saját Bankomra vonatkozik, meg kell kérdezni különböző Bankokban (telefonon is lehet) hogy lehetséges ilyet tenni vagy nem.

Ui:

Egyébként az a bankszámla ami nekem is van lenne nagyan jó választás a kérdezőnek, csak azért nem javasolnám neki, mert Magyarországon nincs. (Bank van, de ilyen számla nincs) :)

[ Szerkesztve ]

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#18015) emeritus válasza ElektrikusDE (#18014) üzenetére


emeritus
tag

Remélhetőleg a bankodnál (melyik?) is megnyílik ez a lehetőség. Remélhetőleg - kártyás azonosítás után - további banki műveletekre is lesz mód, igény - előzmények szerint - lenne.

Az a jó megoldás, amelyről ez a gyakorlatban bebizonyosodik.

(#18016) gyulank


gyulank
addikt

Legközelebb Gmaps szerint Takarékbank; Korona Takarékszövetkezet, ATM van, meg amik Egerben vannak. Szóval vannak, amiknek nincs ATM-jük. Gondolom a bankban is lehet amit ATM-ben, csak ott van nyitvatartási idő.

ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22631.2361 Ubuntu 23.10 x64

(#18017) cocka válasza emeritus (#18010) üzenetére


cocka
veterán

Ahhoz be kéne pötyögni a számlaszámot. Tudtommal pl. CIB-nél erre nincs lehetőség. Más bankét nem ismerem. De azt tudom, hogy amit írtál, hogy az adott banknál más számlájára: ez a módszer bankpénztárban működik.

CIB-en kívül mely bankoknál lehet még ATM-nél befizetni AZONNAL? Esetleg OTP vagy K&H?

(#18018) cocka válasza gyulank (#18016) üzenetére


cocka
veterán

meg sokkal drágább

(#18019) gyulank


gyulank
addikt

Nem tudom, hogy ez itt off-e, de mindenhol mindig azzal rémisztgetik az embereket, hogy ha megadja az adatait, lelopják a pénzt. Milyen adatokat? Gondolom van valami jelszó, aztán azon kívül meg lehet adni nem?

ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22631.2361 Ubuntu 23.10 x64

(#18020) ElektrikusDE válasza cocka (#18017) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Igen az OTP-nél

Sőt Magyarországon még más, szintén OTP-s számlájára is be lehet fizetni! :)

[link]

emeritus:

Ezt eddig nem is tudtam...

[ Szerkesztve ]

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#18021) Lackooo84


Lackooo84
nagyúr

Postán bármilyen bankszámlára lehet átutalni/befizetni pénzt. Igaz nem ócó... :DDD

[ Szerkesztve ]

The Truth is out there...

(#18022) emeritus válasza cocka (#18017) üzenetére


emeritus
tag

Nyilván be kell írni a számlaszámot, ha nem a kártyához tartozó számlára fizetsz be. Ismert, hogy adott bankok, pl. K&H, OTP alkalmas automatáin más számlákra is befizethetnek pénzt az ügyfeleik. Nyilván más ilyen bankok is vannak, érdeklődők tájékozódhatnak.

Az a jó megoldás, amelyről ez a gyakorlatban bebizonyosodik.

(#18023) cocka


cocka
veterán

Mondjuk a CIB-esnél az jutott eszembe, hogy akkora hatalmas holt tér van, amikor beteszed a lóvét vagy kiadja a lóvét, hogy rablótámadásoknak simán célpontja lehet. Főleg egy kültéri ATM esetén.

A régi kis kiadó nyílásnál ezt azért jóval nehezebb kivitelezni, itt meg jön valaki, erőteljesen félrelök felkapja a zsét EGYBEN és már húz is a francba. Elég gáz.

(#18024) w.miki


w.miki
veterán

Granit videobankja mikor van "nyitva"? Hétvégén is működik, vagy csak munkaidőben?
A kezdő számlára kell pénzt befizetni? Utalni is lehet rá, ha valaki vidéki?

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#18025) emeritus válasza gyulank (#18019) üzenetére


emeritus
tag

A bankszámlaszám megadása nem aggályos. Cégeknek meg is kell adniuk a bankszámlájuk számát, hogy oda fizess be (Pölöskei) és nem aggódnak, hogy közzétett számlaszámukra nem befizetés, hanem terhelés érkezik. (A saját számládra egyedi azonosítással juthatsz be, az egyedi azonosítók másokkal való megosztása erősen ellenjavallt.)

[ Szerkesztve ]

Az a jó megoldás, amelyről ez a gyakorlatban bebizonyosodik.

(#18026) cocka válasza w.miki (#18024) üzenetére


cocka
veterán

A kezdő számlára kell pénzt befizetni?

Nem. Én Ödönéknél nyitottam még tavaly és nem volt nálam egy forint sem. LOL Mondjuk én járok Pesten néha. Miért ne lehetne rá utalni?

(#18027) sajtos365 válasza cocka (#18026) üzenetére


sajtos365
tag

Ödön fasoron rögtön adtak kártyát? :DD

(#18028) dptrsk válasza w.miki (#18024) üzenetére


dptrsk
addikt

[link] videobank nyitvatartás

(#18029) dptrsk válasza sajtos365 (#18027) üzenetére


dptrsk
addikt

Igen, westendben is.

(#18030) gyulank válasza emeritus (#18025) üzenetére


gyulank
addikt

Pontosabban, részletesebben? Láttam olyan oldalakat, ahol nem azt kell megadni, hanem kártyaazonosítókat. Azért kérdezem. Plusz azt hiszem írtam már, de a Pölöskeinél csak szám van, az sincs ott, hogy milyen bank.

ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22631.2361 Ubuntu 23.10 x64

(#18031) ReSeTer


ReSeTer
senior tag

Helló!

Jelenleg Takarékbanknál vagyok, bankszámla+ csomagban és kíváncsi lennék, hogy az OTP-nél Smart csomagban és K&H-nál minimum plusz csomagban vonnak-e valamit kártyás fizetés után? Takarékbanknál vonnak tranzakciós díjat, ami a 0,3%, de mi a helyzet a fentebb írt bankoknál? Sok 0ft-ot láttam én már reklámban, közben meg kifelejtették ezt az adót.

(#18032) cocka válasza sajtos365 (#18027) üzenetére


cocka
veterán

Nem kértem. Normál bankkártyát kértem. Ráért volna, sőt bankkártyát sem akartam egyáltalán, de közölték, hogy kötelező. Utána meg az élet úgy hozta, hogy jó is hogy van.

(#18033) cocka válasza gyulank (#18030) üzenetére


cocka
veterán

K&H Zalaegerszeg, Kossuth Lajos utca 8.

Ott nyitották a számlát. Egyszerűsített hitelesítő táblából megtudható. De miért fontos, hogy a címzett melyik banknál van? Továbbra se értem.

Le lett írva mit hogy csinálj. Mi nem világos még mindig?!

A bankszámlaszámot nem te adod meg, hanem ők. Tőled max. kártyaadatokat kérnek a fizetéshez.

[ Szerkesztve ]

(#18034) SzGee válasza gyulank (#18030) üzenetére


SzGee
aktív tag

nem tudom, hogy most trollkodsz, vagy tényleg ennyire értetlen vagy, napok óta ezt kell olvasni, komolyan már fáj :U :(

[ Szerkesztve ]

If you leave me, can I come, too?

(#18035) sifarr válasza SzGee (#18034) üzenetére


sifarr
senior tag

+1

(#18036) w.miki válasza gyulank (#18030) üzenetére


w.miki
veterán

add oda a pénzt akinek van bankszámlája, és ő átutalja nekik

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#18037) bbdzyx válasza SzGee (#18034) üzenetére


bbdzyx
senior tag

Ezt én sem értem. Hogy lehet így létezni a 21. században?

“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One

(#18038) sajtos365


sajtos365
tag

Bofa ios appjával lehet ach utalást indítani vagy csak zellevel lehet utalni? Sajnos én itt letölteni sem tudom az appot.

(#18039) cocka válasza bbdzyx (#18037) üzenetére


cocka
veterán

Mondjuk értelmi fogyatékosságról hallottatok már? Nem kell ahhoz teljesen kettyósnak lenni, hogy valaki értelmi fogyatékos legyen. Enyhe esetek is vannak.

De vannak még más mentális zavarok, szerintem nem itt kéne felsorolnom.

(#18040) gyulank válasza cocka (#18033) üzenetére


gyulank
addikt

Magyarul írtam, hogy mi nem világos, így nem én vagyok értelmi fogyatékos, ha nem érted. Mi számít olyan kártyaadatnak, amit nem szabad megadni? Mert minden adat arra való, hogy azonosítsanak... Én simán csak jelszót feltételeztem, de ti többesszámban azonosító adatokról beszéltetek. Ha annyira vágod a témát, magadtól is tudhatod, hogy nem csak fizetésre lehet használni, és nem csak számlaszámot kérhetnek... De ha nem vágnád is írtam. Te vagy az aki vagy nem akarja érteni, vagy nem érti. És az is érdekelne, hogy hol lehet megtalálni azokat az adatokat amikről beszéltek. Mert én nem találtam se azt, hogy K&H, csak google találatban, de ha rámentem, akkor azon az oldalon mégsem volt, meg a bankoknál sem volt az a táblázat sehol, amit valaki berakott. És annál sem volt ott, hogy az olyat hogy kell keresni. Ezen túl abban is mást írtak, mint a főoldalon. Nem énb nem értettem, hanem mást írtak mindenhol.

ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22631.2361 Ubuntu 23.10 x64

(#18041) sifarr válasza cocka (#18039) üzenetére


sifarr
senior tag

Ezt azért nem kellett volna! :(((
Átléptél egy határt ...
Törölni kellene.

(#18042) sifarr válasza gyulank (#18040) üzenetére


sifarr
senior tag

Mi számít olyan kártyaadatnak, amit nem szabad megadni?
A kártyadatokkal kapcsolatban itt egy tájékoztató. Kitér a biztonsági kérdésekre.

(#18043) MasterMark válasza gyulank (#18040) üzenetére


MasterMark
titán

Ez ahogy írsz nem magyarul van, ne haragudj.

Switch Tax

(#18044) kuksa90 válasza gyulank (#18040) üzenetére


kuksa90
őstag

"Mert én nem találtam se azt, hogy K&H, csak google találatban, de ha rámentem, akkor azon az oldalon mégsem volt, meg a bankoknál sem volt az a táblázat sehol, amit valaki berakott. "

PL ez azért piszok messze van a magyartól. A szavak igen, de az összefűzésük.... :((

»» Redmi Note 13 ProPlus5G 12/512««»» MI 8 PRO 8/128 EUdev 20.9.4««

(#18045) cocka válasza sifarr (#18041) üzenetére


cocka
veterán

Miért is?

Elég szégyen, hogy nem lehet polkorrekten fogyatékosságokról beszélni. Persze én is értintett vagyok, de ez nem ide tartozik.

De volt már szerencsém értelmi fogyatékosnak magyarázni és hát.. húúú... ha birkatürelmed van, akkor talán sikerülhet, de különben jó esélyed van feladni, főleg ha nincs semmilyen taktikád arra nézve, hogy hogy kell mégis megértetni velük valamit.

(#18046) cocka válasza gyulank (#18040) üzenetére


cocka
veterán

így nem én vagyok értelmi fogyatékos, ha nem érted.

Akkor ha nem az, valamilyen más mentális zavar (ami persze nincs diagnosztizálva, különben elismernéd, hogy nem tudsz érthetően fogalmazni), mert le lett írva kb. háromszor legalább, hogy mit és hogy csinálj. Ennek ellenére még mindig görcsölsz felesleges infókon.

Mi számít olyan kártyaadatnak, amit nem szabad megadni?

Most tényleg ennyire paranoiás módon állsz hozzá a netes fizetéshez? Kártyaadatokat szoktak kérni, kártyaszámot, lejárati dátumot, nevet, meg esetleg kártyatípust és CVC vagy CVV kódot. Slussz.

Én simán csak jelszót feltételeztem,

A jelszó az új baromság, a PSD2-vel jött be, van ahol jelszót is meg kell adni, de pl. ha Amazonon fizetsz, ott nem kell megadni a kártyaadatokon kívül semmit, mert székhelye USA, így szarnak a PSD2-re.

De te még nem tartasz ott, hogy bankkártyád van, tehát kár is erről beszélni.

(#18047) cocka válasza sifarr (#18041) üzenetére


cocka
veterán

Ugyanis ha tudod, hogy valami van a háttérben, ami miatt egy feleslegesnek tűnő vitába torkollik a beszélgetés, akkor feloldhatod úgy, ha tudod hogy kell az adott illetővel beszélni, mit és hogy kell mondani, hogy elfogadható legyen a beszélgetés kimenetele. Ez az, amit nem tanítanak sehol az épeknek. (max. gyógypedagógiai főiskolán meg pszichológia szakon stb..)

Sajnos az érzékenyítés még mindig a béka segge alatt van és a társadalomnak csak egy kis hányada találkozik ezekkel a jelenségekkel.

[ Szerkesztve ]

(#18048) sifarr válasza cocka (#18045) üzenetére


sifarr
senior tag

Elég szégyen, hogy nem lehet polkorrekten fogyatékosságokról beszélni.
Én sem vagyok a pc híve. :N Sőt ...! :K
De mindennek megvan a helye és a helyes módja. Egy topicban - témájától függetlenül - nincs helye egymás minősítgetésének. Akkor sem, ha - és itt semmiképp nem gyulankra utalok - esetleg a minősítés megalapozott.
Ezernyi okból lehetne nem egy hozzászólót és hozzászólást minősíteni, de az nem ide való. Kezdve a helyesíráson, a magyartalan fogalmazásokon, logikai bukfenceken, stb.
Ha nem tetszik valakinek a hozzászólása, a személye, akkor ne reagálj, ne szólj hozzá a hsz-hez, de ne is minősítsd. El fog hallgatni, ha hiába ír. Ha troll, azt felróhatod, akár jelentheted is, de mást ne.
Az ismeretlen felé pedig legyél empatikus - önös érdekből is. Gondolj arra, amivel most minősítettél egy ismeretlent, az bármikor megtörténhet veled is. Elég egy baleset, egy agyvérzérzés, vagy vénségedre megjön majd a demencia is. Neked se esne jól ...

Persze én is értintett vagyok, de ez nem ide tartozik.
Miért is nem? ;] Ha rájövök, akkor se?
Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű?
Hol itt a következetesség antipollkorrektileg? ;)

(#18049) cocka válasza gyulank (#18040) üzenetére


cocka
veterán

Eddig annyit vettem le az egészből, hogy kéne neked egy ingyenes vagy olcsó számla, amit a faluból esetleg meg tudsz nyitni, ha van ott normális 4G, mondjuk pl. kapásból egy Gránit Digitálist vagy lehetne másikat is, ahol lehet online is számlát nyitni pl. OTP vagy CIB stb..

Hogy melyiket válaszd az a szokásaidtól függ, minden bank honlapján ott vannak a "kondíciós lista" "hirdetmények" vagy hasonló szövegrészek alatt azok a pdfek, amikben leírják mely számlacsomagokban mi mennyi. Hogy miért használ mind más terminológiát azt itt most nyilván nem fogjuk megfejteni, de sok kondi lista elolvasásával kitapasztalja az ember, hogy mi micsoda.

De jobb híján a bankmonitorral is ki lehet választani egy a szokásaidnak megfelelő számlacsomagot.

Aztán ha megvan a bank és jó eséllyel Egerben is van, akkor elmégy Egerbe, megnyitod a számlát, kérsz bankkártyát meg netbankot és elkezded használni. Ennyi. Viszed a kp.-t befizetni első körben. (sőt ha a nyitáskor befizetni is akarsz, akkor kizárólag a személyes számlanyitást javaslom)

A többi a használat során úgy is kiderül.

(#18050) cocka válasza sifarr (#18048) üzenetére


cocka
veterán

nincs helye egymás minősítgetésének.

Ez igaz. Csak ha vmilyen fogyatékosság vagy mentális zavar miatt a kommunikáció örökké félresiklik, akkor nem lehet szemet hunyni felette. Mert a helyzetet nem segíti a szőnyeg alá söprés sem. Végül az illető nem kap segítséget vagy legalábbis úgy érzi, a többiek meg morcosak lesznek, hogy mennyi idejük elment rá.
De ha előre tudod, hogy mi van, akkor köröket lehetne megspórolni.

Ha troll, azt felróhatod, akár jelentheted is, de mást ne.

De valahogy nem érzem, hogy troll lenne. Csak körülményesen érdeklődik.

Az ismeretlen felé pedig legyél empatikus

:DD Ezt jó embertől kéred.

Neked se esne jól ...

Csak én nem tagadnám olyan hevesen, mint ő.

Ha rájövök, akkor se?

Mire?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.