Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24501) dredjudge84 válasza wopi (#24499) üzenetére


dredjudge84
őstag

Unicredit partner aktív zero-t nem nézted esetleg?

[ Szerkesztve ]

(#24502) axioma válasza wopi (#24499) üzenetére


axioma
veterán

Engem a KH tobb(!) ugyintezoje azzal probalt rabeszelni hogy a Zero helyett naluk szerzodjek ujra, hogy a Raiff is meg fogja szuntetni az ingyenes utalasos/havidijas csomagot. Hany eve is annak, mennyire volt igazuk? Es a KH pont a hirekben volt hogy minden kulonadot tovabbterhel.
Ha szumma koltsegben nezed, eleg nehez elkepzelnem olyan helyzetet hogy jogosult vagy jovedelmileg a KH-ra, de nem csinalsz annyi fizetos forgalmat naluk, amennyi meghaladja a +1 kartyadijat. [Remelhetoleg nem kvaziingyen naluk parkoltatott penzbol van egyiknel sem ingyencsomagod, ha igy lenne surgosen nezz at a megtakaritasos topikba. A Raiff megoldhato (kh-nal nem tudom) kis plusz havi odafigyelessel akkor is ingyenesnek.]

[ Szerkesztve ]

(#24503) sepsi0


sepsi0
őstag

Sziasztok!

Remélem jó helyen járok, kis iránymutatásra lenne szükségem.
Rendszeresen € készpénzhez jutok. Ezt szeretném külfőldi webshopokban elkölteni, ezzel elkerülve a váltásokat.
Szóval kellene egy számla (deviza), amire tudnék Euró készpénzt feltőlteni és ezt online vásárlásra felhasználni.

Jelenleg OTP banknál van forint számlám, itt tudnék is nyitni deviza számlát, amit fel tudnék tőlteni bankfiókban. Szóval mindent tudna, ami nekem kellene, de ahhoz hogy vásárolni is tudjak, ugye kell bankkártya is. Webkártya nincs deviza számlához :D, van fizikai kártya, ami évi 30€, de első alkalommal kb 50€....

Na ezt szeretném elkerülni valahogyan, nekem nem kell fizikai kártya csak online szeretnék vele fizetni.
Van valami mód erre bármelyik banknál? Erste, Raffi nincs a közelben.
Nézegettem a virtuális szolgáltatókat, de csak utalni lehet nekik.

Segítséget előre is köszönöm! :R

(#24504) INGJOKE válasza sepsi0 (#24503) üzenetére


INGJOKE
veterán

Szerintem erre nem hagyományos bank kell neked… :)

(#24505) sepsi0 válasza INGJOKE (#24504) üzenetére


sepsi0
őstag

Tudnál esetleg megoldást javasolni?
Sajnos nem tudom mit keressek és nem vagyok otthon az altarnatív bankolásban.
Eddig ha kellett valami kintről, azt megvettem bankkártyával, banki váltással. Most ugye az a gondom, hogy fizikai pénzből elektronikus pénzt csináljak....

[ Szerkesztve ]

(#24506) INGJOKE válasza sepsi0 (#24505) üzenetére


INGJOKE
veterán

Hátha nem elektronikusan jön az euró neked akkor nagyon leszűkül a kör. Próbálkozzál inkább a Revolut, wise, Curve topicokban. :)

(#24507) wopi válasza dredjudge84 (#24501) üzenetére


wopi
aktív tag

Köszi a sok építő hozzászólást. :)

Jelenleg a Magnetnél van számlám, de az elmúlt időszakban többször volt problémám. Jellemzően online kártyás fizetési hibák voltak. Mivel a jövedelmem alapján a legtöbb banknál prémium csomagra vagyok jogosult, ezért gondoltam körbe nézek, és a k&h, illetve a Raiffeisen csomagja tűnt szimpinek. De nem véletlen írtam ide... Ti jobban képben vagytok. :)

Leírom a szitut, hátha tudtok tippet adni, mit érdemes megnézni. A feleségemmel egy számlára érkezik a jövedelmünk, összesen kb havi 650e ft. Jellemzően kártyával fizetünk mindenhol, kp-t alig veszünk ki, havi szinten kb 50e ft-ot 1-2 részletben. Utalásaink vannak, havi kb 8-10, jellemzően 10-30e ft. Konkrét banki kötődésünk nincs (lakáshitel, stb). Nagyobb összegű megtakarítás, lekötés (sajnos) nincs. Nekem fontos, hogy jól használható mobil applikáció, netbank legyen.

Ennek tudatában Ti, mint a téma szakértői mit választanátok?

Hálásan köszönöm az infókat.

(#24508) dredjudge84 válasza wopi (#24507) üzenetére


dredjudge84
őstag

"Köszi a sok építő hozzászólást. :)"

Nem tudom ez szarkazmus volt-e, vagy sem, de én csak azért említettem meg, mert én is ezzel szemezek. Sőt, holnap megyek megnyitni a számlát. Nekem jól hangzik hogy három évig semmi költségem nem lesz, ingyen lesz az utalás stb és utána is egy egész elfogadható csomagban maradok.

Jelenleg cib Eco számlám van, ami számomra szintén elfogadható lenne, hogyha a CIB Bank internetbank nem omlana össze minden hónapba egyszer.

De ha szerinted hülyeségeket írok, akkor elnézést kérek és többet meg se szólalok, nem tudom milyen sok építő jellegű hozzászólásra gondolsz, amikor csak egyet írtam neked, hogy megnézted az Unicredit partner aktív Zero számlát. Tudom te konkrétan két számlát kérdeztél, de gondoltam hátha ez is játszik.

[ Szerkesztve ]

(#24509) wopi válasza dredjudge84 (#24508) üzenetére


wopi
aktív tag

Semmi rosszindulat nem volt bennem, hárman írtatok teljesen értelmes dolgokat, így erre a három hsz-ra értettem, csak épp a Tiédnél nyomtam a válasz gombra.

Semmi irónia nem volt a részemről. Mindig örülök, ha valaki segítő szándékkal valászol. :R

(#24510) sifarr válasza wopi (#24507) üzenetére


sifarr
senior tag

A leírás alapján egyértelműen a K&H Prémium.
A Rafinál a társkártya évi cca. 6800, ha kértek sms-értesításeket, akkor 10e fölé megy a költség. Itt a limitállítás is pénzbe kerül. Gpay pedig nincs. A havi (400e) jóváírási feltételt lehet 3 részletben teljesíteni, de ez akciós. Hosszabbítják nagyon régóta, de erre garancia nincs.
A K&H-nál a jóváírási feltétel 3 tételben teljesíthető, ez nem akcós. A két kártya ingyenes, ráadásul legalább az egyik gold-kártya lesz, amivel biztosítás is jár. Az utalásra felszámítják a tr. illetéket, de csak a 20e fölötti részre. Így az utalásaitok költsége bőven nem fogja elérni a rafis társkártya díját.
Ha fegyelmezettek vagytok, akkor meg fontolandó - ahogy dptrsk írta - egy hitelkártáyát is kérni. Ez bőven kitermeli az utalások díját. Ráadásul a teljes kártyatarozásra lehet kérni automatikus törlesztést - ez is ingyenes.
Szóval az esetetekben a megoldás a K&H.

(#24511) TrollBalint


TrollBalint
addikt

Próbált már valaki regisztrálni Unicredites zéró csomagot, akinek az elmúlt 8 évben volt náluk számlacsomagja? Ha igen, sikerült? Feleségemnek próbáltunk regisztrálni, de a végén ezzel az indokkal megtagadta. Ami egyébként igaz, viszont az elmúlt bő 2 évben már nem náluk van.

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#24512) axioma válasza sifarr (#24510) üzenetére


axioma
veterán

Hitelkartya: szamolgatni kell, ill. nem mind1 hogy tudja-e a szolgaltatoi beszedeseket is, de reszemrol +1. Mondjuk a Raiff eseten en biztos masik banknal kernem, hogy ha az egyik rendszere all, a masikkal lehessen fizetni (KH-nal ott viszont mar utalasi dij lenne).
Az igaz, hogy parazosaknak (limitallitas, tranzakcionkenti sms) nem jo a Raiff, de sztem errol se pro se kontra nem nyilatkozott a kerdezo. Azt se tudom mibol vagy biztos benne hogy az 1x400e nincs meg valamelyik felnel (bar mint mar emlitettem, ez megoldhato visszaszigoritasnal is). Egyebkent szerintem nem mind1, hogy a 650-bol az utalasokon es kartyas vasarlason kivuli resszel mi tortenik, az is arnyalhatja a kepet.
Es en meg megemlitenem a Revolut kartyat mint lehetoseget (bar az is egyfajta plusz macera).

[ Szerkesztve ]

(#24513) Noxy válasza sepsi0 (#24505) üzenetére


Noxy
veterán

OTP-ben nyitsz egy deviza számlát. (kártya nem kell) A fiókban befizeted rá kp-ben az €. Regisztrálsz egy Revolut, vagy Wise számlát.
Mindkettőnek van számlaszáma, ahova eltudod utalni az OTP-ből az €. Nyilván az utalásnak lesz költsége, de másképp nem igazán tudod az € másképp a Revolut, vagy Wise € számlára (zsebbe) juttatni. Vagy ahonnan kapod a pénzt, megadod neki a Revolut, vagy Wise számlaszámot.

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#24514) dredjudge84 válasza TrollBalint (#24511) üzenetére


dredjudge84
őstag

Amúgy milyen az unicredit? Mik az általános tapasztalatok? Én este nézegettem a győri fiókrol véleményeket, és tele van egy csillagossal, így kicsit most eltántorodtam. Magával a bankkal és szolgáltatással minden ok?

(#24515) zsola400 válasza TrollBalint (#24511) üzenetére


zsola400
aktív tag

Úgy emlékszem, hogyha személyesen nyitod meg fiókban akkor csak 1 évet néznek.

(#24516) sifarr válasza axioma (#24512) üzenetére


sifarr
senior tag

Hitelkartya: szamolgatni kell,
Ha a betéti kártyás vásárlások helyett használnak creditet, akkor a számlán marad a pénz, nem kell számolgatni, a kiegyenlítés automatikus, fedezet van.

ill. nem mind1 hogy tudja-e a szolgaltatoi beszedeseket is, de reszemrol +1.
Nem írta, hogy csopbeszedést használ-e, ezért ezzel nem számoltam.

Mondjuk a Raiff eseten en biztos masik banknal kernem, hogy ha az egyik rendszere all, a masikkal lehessen fizetni (KH-nal ott viszont mar utalasi dij lenne).
A kérdező használati leírása egy minimalista használót mutat, egy és közös számla a párjával, kártyák is egy banknál. A rendszerleállások azért annyira ritkák, hogy ezzel számolni nem nagyon érdemes.

Az igaz, hogy parazosaknak (limitallitas, tranzakcionkenti sms) nem jo a Raiff, de sztem errol se pro se kontra nem nyilatkozott a kerdezo.
Én sem számoltam vele, csak megemlítettem. Ha igényli, akkor számoljon költséggel. A számolásnál csak a 6800-at vettem figyelembe.

Azt se tudom mibol vagy biztos benne hogy az 1x400e nincs meg valamelyik felnel (bar mint mar emlitettem, ez megoldhato visszaszigoritasnal is).
Egyáltalán nem vagyok benne biztos. Épp ezért írtam, hogy ő - aki ismeri a 650 bontását - ha kell, akkor ezt is vegye figyelembe. Visszaszigorításnál valóban egyszerűen megoldható a 400e, de ahhoz kell egy másik számla (pl. kincstár). Viszont a leírásból úgy tűnik, hogy minél kevesebb számlával akar foglalkozni.

Egyebkent szerintem nem mind1, hogy a 650-bol az utalasokon es kartyas vasarlason kivuli resszel mi tortenik, az is arnyalhatja a kepet.
Annyit írt, hogy jelentősebb megtakarítás nincs. Ebbe az belefér, hogy pár millió akár lehet is. Ez valóban árnyalja a képet. Én pl. likvid tartalékot semmiképp sem betétben, hanem a kincstárnál tartanám a helyében. De megtakarításával kapcsolatban nem kért tanácsot, ezért nem vettem figyelembe.

Egyébként ő azon ritka kérdezők egyike, aki adott annyi információt, ami alapján érdemi tanácsot lehet adni. Viszont a többi eshetőséggel én nem foglalkoztam. Ha kell neki, akkor kérdez újra. A hitelkártyát is csak azért említettem, mert dptrsk felvetette.

(#24517) zsola400 válasza dredjudge84 (#24514) üzenetére


zsola400
aktív tag

Bank, szolgáltatások, app ezekkel semmi gond, nekem csak az ügyintézőkkel volt gondom az elmúlt 1x évben, amikor személyesen kellett valamit intézni, több fiókban voltam általában Bp. de vidéken is pl. Győr és szinte mindig valami flegma, nem segítő, sokszor saját rendszererük működésével, csomagjaikkal nem voktak tisztában az ügyintézők. (valószínű ezért az 1 csillag )
Tavaly mikor páromnak nyitottunk itt számlát viszont nagy +++pozitív csalódás volt személyesen nyitásnál (Bp.), nagyon segítőkész volt mindent normálisan elmagyarázott, a csomagokkal képbe volt, türelmes volt pedig több kollégája beteg volt (covid) és mellette még pénztárazott is, még zárás után is bent voltunk és kérdezte, hogy mindent értettünk, elmagyarázza ami nem tiszta.

(#24518) wopi válasza sifarr (#24516) üzenetére


wopi
aktív tag

Válaszok:

- Nincsenek csoportos beszedéseim.
- Abszolút minimalista felhasználó vagyok. :) Feltételezem, hogy nagyobb bankoknál nem jellemző, hogy előre nem tervezett leállás történik. Nem gondolkodtam abban, hogy két külön banknál tevékenykedjek, ahogy írtátok.
- SMS szolgáltatást nem veszek igénybe, mivel remélhetőleg a bank applikációja értesítést küldd (jóváírás, terhelés).
- 500e + 140-160e az összetétel.
- Nem szeretném túlságosan kommentálni, hogy a fennmaradó résszel mi történik, legyen elég annyi, hogy 1M feletti megtakarítással jelenleg nem rendelkezünk.

Srácok, tényleg köszönöm a hozzáállásotokat a kérdéseimhez, teljesen pozitív.

(#24519) vacs válasza wopi (#24518) üzenetére


vacs
veterán

Sajnos a K&H mobilapp NEM küldd push értesítést, jelenleg nincs erre lehetőség, nekem is ez az egyetlen problémám velük, mert amúgy az app szinte hibátlan! :K

(^)(>.<)(^)

(#24520) sepsi0 válasza Noxy (#24513) üzenetére


sepsi0
őstag

Köszönöm! :R
Pont este nézegettem ezt a lehetőséget. Ma bemegyek a bankfiókba. Sajnos ez csak kp és maximum a külföldi vásárlásaimat fedezhetném vele, nem nagy összegek, ezért is sokaltam az évi 30€ a kártyára.

(#24521) merqree válasza INGJOKE (#24506) üzenetére


merqree
őstag

Az a baj, hogy egyik általad ajánlott "fintech" sem nyújt készpénz befizetési lehetőséget, mivel nem rendelkeznek fiókkal.

(#24522) TrollBalint válasza dredjudge84 (#24514) üzenetére


TrollBalint
addikt

elég rég óta Unicredites vagyok (kb 10 éve már :) ) Az appjukat szeretem, lehet vele elvileg kártya nélkül is felvenni készpénzt, de még nem éltem vele.
személyes ügyfélszolgálatnál csak budapesti tapasztalataim vannak. A Sugárban van bankfiók, oda csak végszükség esetén, nekem anno a központ, ami most nem jut eszembe hol is van, se volt egy nagy szám. Viszont ami a Shopmarkban van, az nagyon pozítiv, ott nagyon segítőkészek mindig.
A telefonos részük szintén elég barátságos, mindig tudtak gyorsan segíteni, maga a telefonos menüjük viszont nem tetszik, szinte sose találom, ami nekem kell :D Ellenben éjjel-nappal hívható, ami nekem anno nagy szám volt, nem tudom most más banknál mi a szokás.

Nem nagyon használom egyébként a kártyájukat, egy helyre volt beregisztrálva (egyébként Curve mögött használom), Kiszivárgott a bankkártya adatom, telefonáltam, azonnal letiltották ugye, azt mondták 10 munkanapot vállalnak a kinyomozásra, de kb. 3 nap múlva már vissza is kaptam a leemelt összeget.

Nekem pozítiv a tapasztalatom velük, de ha nem náluk lenne a hitelem, minden zokszó nélkül váltanék bankot, annyira nem ragaszkodom hozzájuk :D

zsola400: köszi, ezt jó tudni, akkor nem adjuk fel :)

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#24523) dredjudge84 válasza TrollBalint (#24522) üzenetére


dredjudge84
őstag

Köszi a választ. A másik amiért egy csillagot adtak sok értékelés esetén pont a telefonos ügyfélszolgálat elérhetetlensége. De akkor ezek szerint ez már helyreállt.

Más kérdés hogy volt valakinek itt már átvizsgálása a bankjánál? Miből áll egy ilyen folyamat?

(#24524) dredjudge84


dredjudge84
őstag

Közben találtam egy ilyet róla, de nem tudom értelmezni, csak talán nagyjából:

4,5 millió forint összeghatárt elérő, vagy meghaladó összegű ügyleti megbízás
teljesítésekor (függetlenül a tranzakcióban használt pénznemtől), ideértve az
egymással ténylegesen összefüggő ügyleti megbízásokat is, ha azok együttes értéke 1
naptári éven (365 napon) belül eléri a 4,5 millió forint összeget.

(#24525) axioma válasza wopi (#24518) üzenetére


axioma
veterán

Ja a Raiff-nal a szamlainformacios sms az ingyenes (utalasok, jovairasok), viszont a kartyainformacios az nem, tehat a kartyatranzakcioval foglalt de nem konyvelt tetelekrol nem kapsz ertesitest, ha nem fizetsz elo a kartyaor szolgaltatasra. Mondjuk mivel en is hitelkartyabol vasarlok most me'g azt se tudom megmondani, hogy a beteti kartyas vasarlasokrol konyveleskor jon-e egyaltalan valami.

(#24526) merqree válasza axioma (#24525) üzenetére


merqree
őstag

Kétféle SMS van nekem a Gold2.0-hoz:
- egyik a folyószámlán történő összes tranzakcióról értesít
- a másik az összes (beleértve a társkártyát is!) bankkártya tranzakcióról értesít. Tehát ez utóbbi miatt nem lehet suttyomba vásárolni, mert a másik rögtön megtudja...

(#24527) TrollBalint válasza dredjudge84 (#24523) üzenetére


TrollBalint
addikt

Nekem viszonylag hamar fel szokták venni (ha egyszer eljutok oda, hogy kapcsoltatni tudjak egy élő embert :) )
Ami esetleg hiányozhat a Unicreditből, az az egyszer használatos kártya generálása. CIB-nél láttam ilyet, mondjuk azzal 5-ből 4 esetben nem sikerült a fizetés, de a lehetőség ott volt :) (Persze ez csak annak lehet szempont, akinek nincse Revolut, Curve, stb.)

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#24528) dredjudge84 válasza TrollBalint (#24527) üzenetére


dredjudge84
őstag

Én vissza is akartam adni a cibnél a fizikai kártyát. Gondoltam kreálok egy virtuálisat ami fél évig jó, és azt hozzáadom a curve-höz. Működik is a dolog, amíg megvan a fizikai kártya. De ha visszaadod a fizikai kártyát, akkor nem generálhatsz virtuálisat. :W Meg akartam spórolni az éves kártyadíj át, dehát ez nem jön össze.

(#24529) zsola400 válasza sepsi0 (#24503) üzenetére


zsola400
aktív tag

Ami még megoldás lehet, nyitni kell Á.Kincstárnál számlát, ide lehet elvileg € kp. fiókba befizetni, innen kiutalni Revolut, Wise stb.

(#24530) sepsi0 válasza zsola400 (#24529) üzenetére


sepsi0
őstag

Hmmm köszönöm, ennek utána olvasok. :R

(#24531) axioma válasza merqree (#24526) üzenetére


axioma
veterán

De csak az elso ingyenes a csomagban, nem? En a fizetoset kikapcsoltam, tarskartya meg nincs is.

(#24532) merqree válasza axioma (#24531) üzenetére


merqree
őstag

Két kártyánk van, havonta 2x2x170 forintot fizetnünk az SMS szolgáltatásokért.
A főkártya ingyenes, ha évi 500ezer forintot bankkártyával fizetsz. Ez simán, pár hónap alatt teljesíthető :D

(#24533) axioma válasza merqree (#24532) üzenetére


axioma
veterán

Hat en a fokartyaval nem fizetek annyit, de szerencsere beleszamit a hitelkartyas is.
De teny, en me'g ugy emlekeztem hogy sms darabra ment. A hitelkartyamon bekapcsoltattam amig kulfoldon voltam, de sztem tul sokat terheltek azert kapcsoltattam ki mikor feltunt, hogy miert nem ingyenes (premiumra vonatkozo ingyenesseg arra mar nem terjed ki), itthon nem kell.

(#24534) merqree válasza axioma (#24533) üzenetére


merqree
őstag

Emlékeim szerint Te Select-es vagy ;)

(#24535) axioma válasza merqree (#24534) üzenetére


axioma
veterán

Valoban, de nekem nem remlett hogy ettol barmi pluszt kapnek a kulfoldi kp-felvet es a rohadt dragan kerheto gold hitelkartyan kivul. Utobbi volt egy ideig azert valtottam fel, de visszaadtam mar. Bocs ha felrevezeto volt, nyilvan mindenkinek a sajat kondilistajat kene ismerni (es mint latszik en csak hellyel-kozzel felelek meg ennek...)

(#24536) geleati


geleati
tag

Sziasztok! Jelenleg Raiffeisen gold 2.0 számlám van és gondolkozok, hogy szeretnék hitelkártyát. Eddig nagyon ellene voltam, de értem már, hogy hogyan működik, így szerintem ki tudnám használni az előnyeit.
Úgy láttam, hogy a rafis hitelkártya nem olyan csábító, de ha más banknál szeretném, akkor oda kell folyószámla is?

Soha ne dobj vízbe alkálifémet!

(#24537) sifarr válasza geleati (#24536) üzenetére


sifarr
senior tag

... ha más banknál szeretném, akkor oda kell folyószámla is?
Nem.

(#24538) axioma válasza geleati (#24536) üzenetére


axioma
veterán

a kartya mogott ugynevezett hitelkartya-elszamolasi szamla lesz [otp bonusz tudtommal az egyetlen aminel trukkos a jovairas, csak honapzaraskor irjak jova amit az elozo fordulo ota az akkor fennallo tartozason felul befizettel].
Ha beszedesivel tudsz rezsit, akkor a beszedesit is tudo'k kozul valogass [ez valtozo, sok van vele es nelkule is], ill figyelj a visszateritesi hatarokra [elkoltott forint sorrendje is szamithat] ha arra is jatszol [curve, bar az ingyenesnel egyre kevesebb BIT-et enged].

[ Szerkesztve ]

(#24539) Darth_Revan


Darth_Revan
veterán

Sziasztok!
Megyünk külföldre és eur-t szeretnék váltani. OTP-ben ez megoldható? Vagy hol javasolt valutavaltas ?

(#24540) TrollBalint válasza Darth_Revan (#24539) üzenetére


TrollBalint
addikt

Megoldható, de nekem úgy rémlik (még a Revolut előtti időkből), hogy elég magas áron adják, lehet néznék a helyedben valami pénzváltót. Annak idején én itt néztem körbe, hogy melyikbe menjek: http://www.valutacentrum.hu/
Ha esetleg ismerősi körben van Revolut / Curve, akkor lehet érdemes velük beszélni és vennének fel nektek készpénzt, Ti pedig kifizetitek nekik.

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#24541) axioma válasza Darth_Revan (#24539) üzenetére


axioma
veterán

valuta [keszpenz] a valutavaltoknal [pl correctchange], ha nem surgos, akkor csinalj revolut-ot, ne ismerost keress, a deviza [szamlapenz, pl. kartyaval fizetes] is jobb kint vele mint sajat banknal

(#24542) geleati válasza axioma (#24538) üzenetére


geleati
tag

Köszi neked és sifarrnak!
Az összehasonlító oldalak az Erste Max-ot dobta ki a legjobbnak. Van esetleg más, ami még ajánlott?

Soha ne dobj vízbe alkálifémet!

(#24543) axioma válasza geleati (#24542) üzenetére


axioma
veterán

Az erste max tudtommal nem tud beszedesit, es az elso 200e forintra per ho jarHAT csak visszaterites, ha abban olyan tetel van ami nem jogosult, akkor az vegleg bukta. Ettol fuggetlenul kijohet jol, csak ezt tudjad. Erste kulon szivat azzal, hogy _utolag_ terheli az eves kartyadijat, tehat ugy tunik mintha az elso eves dija kevesebb lenne, de nem, csak kesobb kell fizetni (es persze az 1 ev mulva ervenyes dijon).
Amugy multkor neztem a bonusz meglepoen jo jelenleg, ha beszedesibol is van nagyobb teteled es keves az extra bonuszos koltesed az erstenel. (Csak nekem mashogy is tejel igy nem arra hasznalom.)

(#24544) Moleman


Moleman
addikt

Sziasztok!

CIB-es kérdésem lenne: most találtam rá, hogy van ez a 20 ezer forintos faültetős meghívós program, van egy is egy barátom, aki meg tudna hívni. A hirdetményből kiderült, hogy a jóváírás ellenében 1 évig nem szabad megszüntetni/módosítani az ECO számlát, viszont 1 év után már fizetni kell kártyadíjat. Mi történik, ha 1 év és 1 nap után meg akarom szüntetni, de már levonták a következő évi kártyadíjat? Időarányosan visszafizetik? ;]

Azt már láttam visszaolvasva, hogy az ingyenességhez elég, ha máshonnan utalok rá 133 ezer forintot. Van máshol valami buktató?
Az összefoglalóban leírt havi egy ingyenes CIB automatás készpénzfelvét csak a bankmonitoros regisztrációra vonatkozik, ugye? A meghívásos rendszerrel csak a "hatósági áras" havi 150 ezer lesz ingyenes, ha ott igényelem?
Ha jól látom, az ingyenes utalás is bankmonitoros privilégium, de anélkül megvagyok, most is Revoluton keresztül intézek minden utalást, csak egy kicsivel tovább tart.
Itt látszólag van egy gyakorlatilag korlátlan kártyalimit opció, mint az OTP-nél, az mindenképp hasznos lenne. Ritkán kell a nagy keret, de olyankor nagyon, pl Államkincstárba befizetni. Remélhetőleg ingyen is van a limitmódosítás, mert nem találtam rá vonatkozó díjat.

Köszi!

A 829 ft havidíjú OTP Smart számlám egyelőre még mindig megvan, nem mertem piszkálni (csak az extra csomagokat és a webkártyát mondtam le), mert ott vannak a hitelkártyáim, de lassan újra át kéne gondolnom, mert a havi 150k ingyenes készpénzfelvéten kívül nem használom semmire.

#24545 pictigjis
Ó, micsoda ördögi ötlet! Köszi! :D
Egy számlámat mindenképp meg fogok tartani hosszú távon, csak hogy legyen, de az valószínűleg az olcsóbb Gránit lesz.

[ Szerkesztve ]

(#24545) pictigjis válasza Moleman (#24544) üzenetére


pictigjis
senior tag

a szamlat nem szabad megszuntetni, de a kartyat miert ne mondhatnad fel a 11. honap vegen?

(#24546) sifarr válasza Moleman (#24544) üzenetére


sifarr
senior tag

kártyadíjat? Időarányosan visszafizetik?
Igen.

elég, ha máshonnan utalok rá 133 ezer forintot. Van máshol valami buktató?
A jóváírási feltétel a nettó minimálbér. Jelenleg 133e, de ha januártól nő, akkor annyi lesz.

havi egy ingyenes CIB automatás készpénzfelvét csak a bankmonitoros regisztrációra vonatkozik, ugye?
Igen.

A meghívásos rendszerrel csak a "hatósági áras" havi 150 ezer lesz ingyenes, ha ott igényelem?
Igen.

Itt látszólag van egy gyakorlatilag korlátlan kártyalimit opció, mint az OTP-nél, az mindenképp hasznos lenne.
5 millió a beállítható maximum. A limitállítás korlátlan számban ingyenes.

(#24547) Moleman válasza sifarr (#24546) üzenetére


Moleman
addikt

Köszönöm szépen! :R

(#24548) geleati válasza axioma (#24543) üzenetére


geleati
tag

Köszi szépen, hát olvasgatni kell még :)

Soha ne dobj vízbe alkálifémet!

(#24549) Peter.70


Peter.70
őstag

Sziasztok,
Gránitbank megint beterhelt 06 hóra SMS díjat ( 220 Ft ). :W Természetesen az értesités ISMS-re van állítva ( a kezdetek óta ). Érdekes módon a sokat szidott OTP-vel nincs ennyi gondom.
Akinek Gránitbankos számla van, érdemes ránézni a szla forgalomra.

[ Szerkesztve ]

(#24550) dptrsk válasza Peter.70 (#24549) üzenetére


dptrsk
addikt

Nálunk ismerősi körben 4 számla esetén, minden ok, nem történt téves terhelés.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.