Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31001) Atomgeszi válasza axioma (#31000) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Miért MBH-nál már van ilyen?

(#31002) TCr válasza Atomgeszi (#31001) üzenetére


TCr
veterán

Igen.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#31003) Atomgeszi válasza TCr (#31002) üzenetére


Atomgeszi
veterán

És push üzenet?

(#31004) RR-13 válasza Atomgeszi (#31003) üzenetére


RR-13
őstag

Az meg nincs. :(
Pedig nagyon kellene sok esetben.
Viszont nemsokára jön a globális MBH Mobilapp magánszemélyeknek is, talán abba már benne lesz, ha a háttér is meglesz hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#31005) Atomgeszi válasza RR-13 (#31004) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Nem semmi. A szuperbank. :D

Mi örülünk, hogy szabadultunk tőlük.

(#31006) RR-13 válasza Atomgeszi (#31005) üzenetére


RR-13
őstag

A folyószámla jellemzően nagyon drága náluk, és a bejövő utalási feltételei is magasak, hogy kedvezményes legyen a sz.vezetés díja.
Nekünk már csak Hk. van, azzal elvagyunk. :K

(#31007) Gallmix válasza zsola400 (#30996) üzenetére


Gallmix
aktív tag

Curveöt nagyon nem erőltetném, ahogy olvasom, eddig sem volt jó, most meg még rosszabb + rengeteg korlátozás. Sokan tervezik megszüntetni, leépíteni.

(#31008) pictigjis válasza Gallmix (#31007) üzenetére


pictigjis
senior tag

egyszerűen csodálatos, hogy "olvastam", "hallottam", "úgy tudom" alapon mindenhez is értesz

(#31009) Gallmix válasza pictigjis (#31008) üzenetére


Gallmix
aktív tag

egyik hozzászólást pont tőled olvastam :)
Hogy nem voltál megelégedve vele és a változásokkal... ez már jó indikátornak nem? Ha már te is így kezdesz vélekedni...

[ Szerkesztve ]

(#31010) pictigjis válasza Gallmix (#31009) üzenetére


pictigjis
senior tag

még az én tapasztalataim is lehetnek olyanok, amiket éppen egyedi hiba okoz. ezért (meg amúgy is) általában az a legbölcsebb, ha az emberek nem írkálnak, de főleg nem adnak tanácsot olyasmikről, amikről semmi érdemi tapasztalatuk nincs

mert ez megint csak a felesleges, érdemi tartalom nélküli hozzászólások gyarapítása. az úgy olvastam, úgy hallottam, mások azt mondták stb. az kevés ahhoz, hogy mindenben is önjelölt szakértő lehessen valaki

(#31011) Gallmix válasza pictigjis (#31010) üzenetére


Gallmix
aktív tag

oké,, csudi jó dolog a curve curve5 mindenkinek :) Elnézésedet is kérem.

sebaj, hogy számtalan topikban pont ellenkezőjét írják a használói, ez biztos csak egy trükk... de hát én ezt nem érthetem :U

inkább teljesen figyelmen kívül hagyom a hozzáoszlásaid... tiéd sem mind arany egyébként sem.

[ Szerkesztve ]

(#31012) Hintalow válasza István89 (#30993) üzenetére


Hintalow
senior tag

Már a rafi is dolgozik rajta

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#31013) axioma válasza Hintalow (#31012) üzenetére


axioma
veterán

Ha mar itt vagy, nem tudod, a push-on is? Nekem szemelyesen nem hianyzik (jo, hat en mondjuk ingyen kapok sms-t a fszla-nal igy konnyen beszelek), de itt a topikban is jol latszik, hogy ez gyakran vizvalaszto.

(#31014) .tnm


.tnm
addikt

Arról van valakinek tapasztalata, hogy ha átteszem a csoportos beszedéseimet egy másik bankszámlára, de nem törlöm a régi számlán, akkor mi lesz a régin ezekkel?
Arra gondolok, hogy tapasztalatom szerint (bár évek óta nem kellett újat felvennem), ezeket nem annyira gyorsan dolgozzák fel a szolgáltatók. Az kevésbé zavar, ha a következő levonás még a régiről történik, csak azt nem akarom, hogy törlöm a régiről őket, ezért onnan nem megy a levonás, de a szolgáltatói lassúság miatt még az újról sem történik meg. Azt már nem feltételezem, hogy a régiről törlődnének ezek automatikusan. (Most vettem észre, hogy lassan egy éve eladott autóm után fizetett KGFB-ez tartozó csop. besz. ottmaradt, pedig a biztosító már vissza is fizette az el nem használt időre szóló díjat.)

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#31015) cocka válasza .tnm (#31014) üzenetére


cocka
veterán

Hát nem tudom más banknál hogy van. A CIB-nél ott maradnak a már érvénytelen megbízások is, gondolom azok csak akkor tűnnek el, ha kitörlöd őket. De a teljesítésre várók listájánál kb. 4-5 hónap alatt kifut a már érvénytelen megbízás valami ilyesmi szöveggel, hogy: felhatalmazás nem létezik. (Onnan nyilván nem enged törölni, de automatikusan eltűnnek egy idő után)

[ Szerkesztve ]

(#31016) sifarr válasza .tnm (#31014) üzenetére


sifarr
senior tag

... ha átteszem a csoportos beszedéseimet egy másik bankszámlára, de nem törlöm a régi számlán, akkor mi lesz a régin ezekkel?
Ahogy tapasztaltad is, maradnak.
Ha az új bankodnál felhatalmazást adsz, akkor a bank csak a szolgáltatót értesíti, a "régi" bankot nem. Nem is tudná, hiszen nem tud a régi bank, felhatalmazás létezéséről.
Ha a szolgáltatóhoz akkor érkezik be az érteítés, amikor már van kész, folyamatban levő, de még nem rendezett számla, akkor - bár rögzíti az új felhatalmazást, de - még a régi bank felé nyújtja be. Ha ott nem lett törölve, akkor levonják. Ha törölve lett, akkor nem. A szolgáltató ilyenkor benyújthatja az új bank felé pótlólag, de ez nem jellemző. Ezeket neked kell "manuálisan" rendezned. A következő számlát már az új bank felé nyújtja be a szolgáltató. Tehát sok múlik a felhatalmazás megadásának időzítésén. Ezért is lehet megadni, hogy mikortól legyen érvényes a felhatalmazás.
A régi bank az egész folyamatról nem is értesül. Nála annyi történik, hogy vagy benyújtanak egy beszedést, vagy nem. Ha évekig nem, akkor sem törli a felhatalmazást.

Más eset az egyszerűsített bankváltás esetében. Ekkor az új bank a régitől kéri le a csopbeszedési felhatalmazások adatait, hogy azok alapján értesítse a szolgáltatókat. Ebben az esetben is igaz, hogy a már kész számlát még a régi banktól hívja le a szolgáltató. Ezért van szükség a váltásnál a kb. 3 hetes átfutási időre. A régi bank ebben az esetben sem törli a csopbeszedések felhatalmazásait. Kivéve, ha a váltás során a régi számla felmondásra is kerül.

(#31017) .tnm válasza sifarr (#31016) üzenetére


.tnm
addikt

Arra gondoltam volna, és logikailag minden adott lenne hozzá, hogy a szolgáltató tudna a (régi) bank felé nem csak lekérést kezdeményezni, hanem azt is jelezni, hogy a felhatalmazás lejárt, törlendő.
Merthogy feltételezem, hogyha most az újról törölném a felhatalmazást 3 hónap múlva, úgy, hogy a régiről sem töröltem, akkor a szolgáltató nem fallback-elne a régire. Viszont a régi bank rendszere alapján a meglévő felhatalmazást se tudnám újra inicializálni csak törölni és újra felvenni.

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#31018) sifarr válasza .tnm (#31017) üzenetére


sifarr
senior tag

Arra gondoltam volna, és logikailag minden adott lenne hozzá, hogy ...
Logikailag teljesen igazad van.
Ugyanakkor a szolgáltató a maga oldalán a lehető legegyszerűbb megoldásra törekszik. És igaza is van! Miért foglalkozna a régi felhatalmazással, bankkal? Neki a régi kiértesítése egy felesleges lépés, és egyben költség. Az pedig a régi bankot sem zavarja, ha az ügyfélnél nyilvántartva vannak lényegében megszűnt felhatalmazások. Elférnek. Arra azonban tekintettel kell lenni, hogy ezek a megszűnt felhatalmazások élnek, azaz a szolgáltató gyakorlatilag benyújthat rá terhelést, a bank teljesíteni fogja.

Elvben egy régi, már nem használt felhatalmazást lehet reaktiválni. A szolgáltatónak csak újra a régi bankhoz kellene a számlát benyújtania. Ezt az ügyfél csak a szolgáltatónál kellene kérnie, jelezve, hogy a régi felhatalmazás él, nem lett törölve. Hogy ezt megteszik-e szolgáltatók, azt nem tudom.

(#31019) Noxy válasza .tnm (#31017) üzenetére


Noxy
veterán

Én 5 éve arra gondoltam, hogy az összes ilyen csoportos beszedési megbízást kiszervezem a banktól. (OTP) Elegem volt hogy minden cs.b.m után felszámoltak még +89Ft (kez..költ,+SMS) X5=445/ho
Már minden szolg.. van appja, vagy az iCsekk app-ban szintén lehet fizetni. Semmit nem fizetek bankon keresztül, egyedül csak a havi rendszeres jövedelem érkezik a b..számlára.
Ennek meg az az előnye számomra, ha bankot akarok váltani, csak a sz..számot kell a jövedelem utalásához átírni. Az UC-re is már úgy váltottam, hogy nem volt semmilyen cs.b.m az OTP-nél.

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#31020) Gedeon31


Gedeon31
addikt

A Cib bank mobil alkalmazásában van mód betét feltörésére ? Eddig még nem találtam ott ilyen lehetőséget.

(#31021) Hintalow válasza axioma (#31013) üzenetére


Hintalow
senior tag

Tudtommal azon is, de eléggé kezdeti szakasz, szóval egy jó 1-1,5 év még szerintem :K

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#31022) pictigjis válasza Hintalow (#31021) üzenetére


pictigjis
senior tag

juj, az soknak tűnik. ez az időtáv valami olyasmit jelent nekem féllaikusként, hogy valamit teljesen az alapoktól kell újraprogramozni, hogy működni tudjon

(#31023) kleinguru


kleinguru
addikt

Sziasztok!

A napokban sikerült belefutnom a curve díjak változásába. Lényegében nekem innen használhatatlan lett (rendszeresen ezzel vásároltam jelentős összeget költve / hó és néha vettem fel pénzt is vele). Jó volt, hogy bármelyik automatából tudtam felvenni pénzt "gondolkodás" nélkül, amikor kellett. Ezt már nem tudom megtenni, illetve nem éri meg.

Milyen alternatívai vannak ennek magyar oldalon (kp felvét elsősorban). Raiffeisen gold2.0 van (max 300K / nap / alkalom összesen 4x egy hónapban) - nem rossz, de a közelben nincs Raiffeisen automata (20km). Cib max 400K havonta 1 alkalom (CIB sincs közel). Unicredit esetén van beállítva a törvényi 150.

Esetleg tipp nem magyar esetén? Revolut 75K ismert és van is.

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#31024) axioma válasza Noxy (#31019) üzenetére


axioma
veterán

CSBM-ert fizetni helyett en hitelkartyahoz rendeltem, igy nemcsak hogy ingyenes, hanem visszateritest is ad (mbh). Nem mind1...

[ Szerkesztve ]

(#31025) axioma válasza Hintalow (#31021) üzenetére


axioma
veterán

Hat az tenyleg sokara, de legalabb tudjak, hogy szukseg van ra. A prioritast lehet allitani kene, persze lehet hogy egy csomo jogi eloiras elozi be, akkor sok esely nincs ra...

(#31026) Gallmix válasza .tnm (#31014) üzenetére


Gallmix
aktív tag

Nekem olyan eset volt, hogy :
Én egyszer befizettem kártyával és levonták a csoportost is, ha volt annyi pénz a számlán.
Ezekre érdemes oda figyelni :)

" Ezért van szükség a váltásnál a kb. 3 hetes átfutási időre. "
Legtöbb helyen lehet már kártyával rendezni. A kérdéses hónapban pl.

[ Szerkesztve ]

(#31027) Gallmix válasza kleinguru (#31023) üzenetére


Gallmix
aktív tag

Gránit? Ott bármelyik banki atmből vehetsz fel azonos feltételek mellett. Bajnos Plussz csomagnál 0 Ft havi első 4 db belföldön

vagy platinum kártya 4 belföldön 2 külföldön*

* ez a külföldi atm üzemeltetőre nem vonatkozik ő számíthat.

Még Wise is egy lehetőség 80 ezer vehető fel.

(#31028) zsola400 válasza Gallmix (#31007) üzenetére


zsola400
aktív tag

Több mint 3 éve használom rendszeresen teló + fizikai kártya és kb. 4x volt elutasítás vagy dupla levonás, ezért ajánlottam.

(#31029) István89 válasza Hintalow (#31012) üzenetére


István89
tag

Ez jó hír, köszi. Gondolom ebből már csak jövőre lesz valami.

(#31030) akos_ur válasza Hintalow (#31012) üzenetére


akos_ur
aktív tag

én hiszek neked, de ez valamilyen biztosabb forrásból infó? :)

(#31031) axioma válasza akos_ur (#31030) üzenetére


axioma
veterán

(Regebbi topiklakok tudjak, hogy o a Raiff-nal dolgozik, szoval mint forras hiteles. Az mas kerdes hogy en is - nem banki de info - teruleten dolgoztam mar sok mindenen, ami kesobb el lett kaszalva vagy le lett priozva, ez nagyon sok egyeb dologtol fugghet es ritkan lathato elore. Tehat a dolgoznak rajta az csak egy 1-nel kisebb valoszinuseggel jelenti azt, hogy mar nemsokara kesz lesz.)

[ Szerkesztve ]

(#31032) DavidQ


DavidQ
tag

Sziasztok! A gránit ügyfélajánlás mikor lesz aktív? Új regisztráló vagyok, megvan az app, a 3db ténylegesen lekönyvelt bankkártyás vásárlás 1000ft fölötti értékben. Hiába kattintok az ügyfélajánlásra ugyanúgy azt írja hogy 3 bankkártyás tranzakció után válik elérhetővé. :F

Nem minden kínai szirszar szar!

(#31033) Sziszilabi


Sziszilabi
csendes tag

Sziasztok,

Gránit ügyfél ajánlókódot szeretnék, ha tud valaki küldeni, privátban rámírna? Köszönöm előre is :R

(#31034) Neil Watts


Neil Watts
veterán

Sziasztok!

2024. januarjanak elejen jar le a Bankmonitoros CIB ECO-nal a ket evem. Addig szeretnek elmozdulni valamerre ahol ugyanilyen vagy kedvezobb feltetelek vannak.

Van a CIB-nek ugyfelmegtarto akcioja ami ugyanezt adja tovabb? Vagy legyen inkabb UniCredit? :) El vagyok veszve kicsit.

Koszi!

Udv.

(#31035) RR-13 válasza Neil Watts (#31034) üzenetére


RR-13
őstag

Azonos akciós csomag, vagy kedvezmény nincs a CIB-nél, mint amit a BM ECO adott. :N
Jobb az UniCredit egyébként, ha a költségkímélés a cél. :K

Előnyöket, hátrányokat olvashatod az összefoglalóban.

[ Szerkesztve ]

(#31036) bigdady válasza Sziszilabi (#31033) üzenetére


bigdady
nagyúr

Ment

(#31037) Sziszilabi válasza bigdady (#31036) üzenetére


Sziszilabi
csendes tag

Köszönöm mindenkinek, aki írt. :R

(#31038) angyalpc2


angyalpc2
aktív tag

Mi történik abban az esetben, ha egy utalásnál rossz nevet adok meg véletlenül?
Tehát a számlaszám az jó és pontos, de mondjuk nem Kis Pista hanem Nagy László névet írtam be az utalásnál.
Fog ez problémát okozni, valahol észreveszik(bank, vevő akinek utalok), vagy nem is számít a név, csak a számla szám jó legyen?

(#31039) bigdady válasza angyalpc2 (#31038) üzenetére


bigdady
nagyúr

Semmit. Nem vizsgáljàk a bankok. Túl sok elütés ékezet stb miatti nem teljesítés lenne

(#31040) Gallmix válasza bigdady (#31039) üzenetére


Gallmix
aktív tag

Akkor miért kérik? Mi értelme?
Ha befizetsz valahol ott is kérdezik a nevet, rákérdeznek.

(#31041) bigdady válasza Gallmix (#31040) üzenetére


bigdady
nagyúr

Kérdezd meg a bankot miért. Nem vizsgálják ez a lényeg. Próbáld ki utalj Gipsz Jakabnak ;)

(#31042) namenlos válasza Gallmix (#31040) üzenetére


namenlos
tag

Ha Gipsz Jakabot írsz be, akkor is teljesül az utalás. Akkor van jelentősége, ha az utána bármi miatt firtatva lesz (visszahívás, levonás, munkabér stb.).

(#31043) Gallmix


Gallmix
aktív tag

oké... rendben. köszi. Eddig tőlem mindig kérdezték, rákérdeztek. Személyes, fiókban történő utalásnál.

(#31044) axioma


axioma
veterán

MBH bohozat uj felvonas. Kaptam ma levelet, hogy 24-en intezkedtek a 30e jovairasrol a hitelkartya-szamlamra, es elnezest a kellemetlensegert. De semmi szamlamozgas nem tortent... [ez viszont azt jelenti, ha oda akarjak eleve jovairni, hogy aka'r ma beszanthatnam a folyoszamlat - csak kinek van erre banki idoben ideje].

[ Szerkesztve ]

(#31045) eron009


eron009
tag

Sziasztok

Gránit bankhoz kérhetek valakitől ajánló kódot? (Még nem 100%, hogy nyitok számlát, de hajlok rá)
Illetve, jól értem a hirdetményt, nem csak NFC chipes "Szelfis" számlanyitással él a black friday ajánlatuk, hanem videós és személyes számlanyitással is? Weblapon csak a szelfis van kiemelve, de gondolom nem az a mérvadó, az csak a reklám.

(#31046) rushty válasza eron009 (#31045) üzenetére


rushty
senior tag

Szia! Igen, ment.

Revolut meghívó pü-ben

(#31047) Gallmix válasza rushty (#31046) üzenetére


Gallmix
aktív tag

Nem vagy semmi hallod. Csak úgy lemásolni az aláírásom... Még arra sem vetted a fáradtságot, hogy kitalálj egy sajátot.

(#31048) pictigjis válasza Gallmix (#31047) üzenetére


pictigjis
senior tag

igazi mélypontra jutottunk. legjobb lenne az ilyen aláírásokat is betiltani, nehogy a végén verekedés legyen...

(#31049) attiati


attiati
veterán

Van valakinek friss tapasztalata, hogy MBH (gold) és OTP (gold) hitelkártyával a Revo feltöltés kp felvételnek minősül?

(#31050) pictigjis válasza attiati (#31049) üzenetére


pictigjis
senior tag

nem minősül annak, de visszatérítés sem jár rá

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.