Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#44381) King Unique válasza tpeter77 (#44378) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Először is nem formázta, hanem inicializálta, vagy máshogy nevezve ilyen partíciós táblát rakott rá. Ez most milyen HDD, operációs rendszer fut róla (milyen), vagy csak + plusz adattár a gépben (SATA)? Előbbinél a Legacy / UEFI boot alapból meghatározza az MBR / GPT partícióstílust. Utóbbinál elvileg használható mindkettő, de adattár célra a GPT-nek nyilván 2 TB felett van igazán értelme, illetve akkor kötelező is.
Az nem derült ki, hogy pontosan mit csináltak vele - ahogy más fontos dolgok sem - , de azért jó lenne megnézni Windowsban egy eszközkezelőt, lemezkezelőt, hogy ott látszódik-e a lemez? Mert nyilván nem is a fájlkezelő mérvadó ilyen téren... Lemezkezelőben jó esetben lehet csak meghajtóbetűjel hozzárendelése szükséges, de ha "Nem lefoglalt / RAW", vagy egyéb ismeretlen partíciónak mutatja, akkor az szívás... Olyankor jöhetnek az alábbi programok [link]. Esetleg, ha felismeri, akkor egy HDS-el is érdemes ránézni a lemez állapotára.
Ha sikerül a helyreállítás / adatmentés, akkor utána innen a 3. számú megoldás kell. De külső - AOMEI, MiniTool - partícionáló programok közvetlenül át tudják konvertálni MBR-re adatvesztés nélkül is.

Problémásabb esetben Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikban célszerű érdeklődni.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.