Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-05 18:11:35

LOGOUT.hu

DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#57701) Gejza1981 válasza Cr00py (#57700) üzenetére


Gejza1981
tag

Jelenleg nincs információnk arról, hogy...
ha ismersz szerelőt, technikust akkor az lehet megsúgja de hivatalos kommunikációban nem fogsz ilyen információt megtudni...

(#57703) DarkChild válasza Brandynew (#57694) üzenetére


DarkChild
senior tag

Nem hinném, hogy nagy titkot árulok el, de a DIGI már évek óta építi a saját mobilhálózatát. Elméletileg már tavaly tavasszal el kellett volna indulniuk, de nem a tervezett ütemben haladtak a bázisállomások telepítésével, így hát csúszás van.
Épp a tegnap voltam DIGI-nél, rákérdeztem, azt mondta a srác, pontos indulási időt még ők sem tudnak, de most az idei nyár lett a következő céldátum...

(#57704) Soma01 válasza Cr00py (#57700) üzenetére


Soma01
veterán

Nálunk most kábelezték be a lépcsőházat optikai kábellel. Olvass vissza, leírtam sokmindent. Igaz, csak a saját szempontomból. Debrecen többi területéről nem tudok semmit.

(#57706) Cr00py válasza Soma01 (#57704) üzenetére


Cr00py
senior tag

Igen, láttam pár hsz-t, Rá is kerestem kimondottan Debrecen-re..De van ahol 1 éve raktak ki szórolapot az átépítéssel kapcsolatban, emiatt is érdeklődtem, hátha van aki tud bármi pontosabbat. Közel lakom a reptérhez, így ez a "körzet" lenne érdekes számomra. :)

(#57707) Attila 1 válasza #69059072 (#57705) üzenetére


Attila 1
tag

Igen van.
Nálunk 254 lakás van a társasházunkban.
Januárban csinálták meg az átalakítást.

[ Szerkesztve ]

“Nem kell ahhoz semmi különleges ok, hogy jól érezd magad – egyszerűen elhatározod, hogy azonnal boldog leszel, egyszerűen csak azért, mert élsz, egyszerűen azért, mert így akarod.” (Anthony Robbins)

(#57708) leslieke válasza #69059072 (#57705) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Simán belefér.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#57710) TeeJay válasza Brandynew (#57694) üzenetére


TeeJay
félisten

jó csak azért van bőven költsége az FTTH kiépítésnek
plusz minden előfizetőnek ONT és CATV modul ami azért ha konténeres mennyiséggel rendelik akkor is van ára, és ilyen 2ezres netes csomag ár mellett pár év kell mire nullára fedezi a költségeket
és utána mennyi év kell hogy annyi hasznot termeljen hogy jöhessen a 10GPON-ra való fejlesztés?

Telekom-nál ugye már olvastuk hogy legtöbb helyen van 10GPON képes kártya az OLT-ben
így ők 1-2-3év múlva elkezdik behozni amint lesz megfizethető 10GPON ONT rá
és akkor adhatják a 2-3gigás csomagot olyan eszközre

csak ott olyan áron megy az 1000 és 2000-es csomag is hogy bőven hozza nekik a hasznot és van miből fejleszteni.

nem féltem a DIGI-t de szerintem túlságosan levitték az árakat
5ezres áron is legjobb ajánlat volt az 1000-es csomag kár volt mindenkinek megadni meg 2ezres áron :U

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#57713) Brandynew válasza TeeJay (#57710) üzenetére


Brandynew
őstag

Nem hiszem, hogy hasraütésszerűen vitték le az árakat, biztosan megvolt rá az okuk. Ez a nagyon-nagyon olcsó ár akkor érhető el, ha mellé telefont és tévét is rendelsz. Lehet, hogy számolgattak meg felméréseket csináltak, és az jött ki nekik, hogyha lecsökkentik a net árát, akkor lesz annyi új tévé és telefon előfizető, akik megfinanszírozzák a veszteséget. Nekik jóformán nem is plusz költség, ha plusz X embernek telefont és tévét szolgáltatnak, szóval kb. mindegy nekik, hogy valakinek 5 ezer Ft-ért adnak csak internetet, vagy 5290 Ft-ért netet+telefont+tévét, aminek sok esetben nem 5290 Ft a vége, ha az illető használja is a telefont és plusz tévécsatornákra is előfizet (pl. HBO), na meg általuk többet kapnak a csatornáikon megjelenített reklámokért is.

Persze mi itt hiába okoskodunk, a Diginél biztosan vannak olyan emberek, akik ezt jól kiszámolták, rálátásuk van a számokra és megalkották a stratégiát. Nyilván van valami elgondolás az üzletpolitikájuk mögött, és nem véletlen, hogy gyakorlatilag megszüntették a különböző tévécsomagokat és már csak egyféle van, majd ugyanez következik a netcsomagokkal is. Nem értek hozzá, de el tudom képzelni, hogy ezáltal az adminisztrációs költségeik is csökkennek valami úton-módon, vagy több folyik így be a reklámokból.

Valószínű az is tudatos döntés, hogy nem 10GPON-t vásároltak első körben, pl. lehet, hogy úgy gondolkodtak, hogy ezeknek az eszközöknek az élettartama igencsak véges, és nem éri meg most megvenni őket, mert mire cserélni kéne, már fele áron jutnak hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#57714) 01 válasza Tommmysun (#57687) üzenetére


01
tag

Szia!Nálunk is a falban van teljesen a kábel, újra is kellett húzni az egészet...De behúzták, a bejárati ajtótól előszobába egy derékszög, utána át a konyhába, majd onnan a nappaliba, ahol a dobozból lefele, majd egy derékszöggel addig a pontig, ahol kijön..Ráadásul itt csatlakozik a tőlük kapott zte routerbe, viszont abból a tv-hez menő kábelt vissza kellett vinni a dobozig, mert onnan megy tovább egy másik úton a tv-be...
Kicsit megizzadtak, de sikerült. Törték a fejüket, hogy mi a megfelelő bekötési megoldás, de normális szerelők voltak, és jól megcsinálták.

(#57715) 01 válasza 01 (#57714) üzenetére


01
tag

Még annyi, hogy a routert is lehet dizájnosabban feltenni.
Aliexpressen ha rákeresel, yazi wireless router box.

(#57716) k.daniel91


k.daniel91
tag

Sziasztok!
a segítségeteket szeretném kérni.
Most váltottunk Digi 500-as csomagra Bp Xi kerület, tömblakás, ahogy olvastam a GYIK-ban kapnunk kellett volna egy ZTE routert, de nem kaptunk, ez azért van, mert nem kértem hogy kössék be a VOIP telefont?
Igazából nem hiányzik nekem az az eszköz, de valami nem oké a váltás óta a nettel, speedtest-en mért sebesség szárnyal, viszont még egy google betöltése is időként eszméletlen hosszadalmas, mintha egy 2000 évek beli Telekom netünk lenne. (router restart időszakosan megoldja - Router: TP-Link Archer C7).
Lehetséges hogy a modem ami a tömbbe van bekötve vacakol?
Digivel beszéltem telefonon szerintük minden rendben van a hálózattal. Valakinek hasonló tapasztalata, ötlet, megoldás?
Köszönöm!

(#57717) Andralin


Andralin
aktív tag

Sziasztok!

Eddig 100 Mbit-es internet csomagom volt, nemrég kértem a bővítését 500 Mbit-re. Tegnap hívott a szerelő, hogy jövő héten jönne. Azt mondta, hogy nem bejönnie a lakásba, csak a lépcsőházi dobozban fog átállítani valamit (panel lakás) és majd csak alá kell írnom. Kérdésemre azt mondta, hogy a lakásba bemenő UTP kábelt sem kell kicserélni, biztos jó lesz a régi.

Nem tudom, hogy milyen kategóriájú lehet a meglévő bejövő kábelem, de 2011-ben húzták be, akkor fizettem elő, még az 50 Mbit-es csomagra. Szerintetek tuti biztos, hogy az akkor behúzott kábel vinni fogja gond nélkül az 500 Mbit-es sebességet is?

(#57718) Soma01 válasza Andralin (#57717) üzenetére


Soma01
veterán

Nézd meg a kábelen a feliratot, ha Cat5e, akkor jó.

(#57719) Andralin válasza Soma01 (#57718) üzenetére


Andralin
aktív tag

Rajta kell legyen a kábel oldalán, ugye? Holnap leszek csak otthon, majd megnézem.
Köszönöm a tippet! :)

(#57720) Brandynew válasza Andralin (#57719) üzenetére


Brandynew
őstag

Általában rajta van, az enyémen nincs. De 2011-ben 99,99%, hogy már CAT5e kábelt raktak be.

(#57721) Tommmysun válasza E300TD (#57698) üzenetére


Tommmysun
senior tag

Én valami egyszerűbb Arduino + piezo megoldást vártam, de ezt is kábelezni kell, főleg a pneumatikát, szóval nem ok :P

(#57722) Vakegérke válasza Brandynew (#57720) üzenetére


Vakegérke
veterán

Nálam még a TvNetWork kötötte be a NET-et (is) anno jaj de régen, elsőként a lakótelepen. Miután a DIGI átvette az "uralmat", jöttek, láttak, átkötöttek mindent, de kábelt nem cseréltek, hiszen CAT5E volt már akkor is.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#57723) Tommmysun válasza 01 (#57715) üzenetére


Tommmysun
senior tag

Köszi a tippet ... nem mondom, hogy diszkrétebb ez a vigyorgó fejes, meg virágos megoldás, mintha simán szabadon állna az eszköz :DDD , de nem gondoltam volna, hogy a kínai ipar már erre is ráállt :). Ezek szerint nem csak engem zavar ennek a rengeteg STB-nek, routernek a látványa :).... azért otthon majd rákeresek, hogy van-e valami kevésbé feltűnő dobozka, mert az alap ötlet jó (igazából már én is agyalok ilyesmin egy ideje, de én valami könyvhöz, vagy lefűző dossziéhoz hasonlító dobozoláson gondolkodtam eddig :) ... könyvet imitáló órát már láttam is Alin, ami alapvetően egy üreges doboz, csak sajnos nem elég nagy a belső mérete :U ).

(#57724) Brandynew válasza Tommmysun (#57723) üzenetére


Brandynew
őstag

Arra ügyelj, hogy az antennák kívül legyenek és legyenek rajta lyukak a szellőzés végett.

(#57725) jeriko2 válasza Gyurka6 (#57690) üzenetére


jeriko2
tag

Amikor hozzánk (kertes házba) behúzta a szerelő, másfél órát kínlódtunk ketten, amíg a tető résein + padláson sikerült a kábelt behúzni a lakótérbe. Utána a szerelő kiment, hogy a kábel másik végét bekösse az oszlopon lévő fehér dobozba, majd fél óra múlva szólt, hogy gond van, a fehér dobozban valamiért nincs jel, így csak a következő oszlopra tudja kötni, ami +50 méter, de mivel a kábelt meg levágta, újra kell húzni az egészet, mert toldani nem lehet.
És kezdtük újra...

[ Szerkesztve ]

(#57726) Tommmysun válasza Brandynew (#57724) üzenetére


Tommmysun
senior tag

Az antenna nem kell, a saját routeremnek jó helye van ott ahol van, annak ott van szabadon az antennája. Elrejteni esetleg az STB-t, a IPTV routerét meg mostmár, ha bekötik, akkor a DIGI eszközét kéne, egyiken sem akarok wifit használni ... a szellőzést viszont tudom, hogy meg kell oldani valahogy ... ha nem így lenne, már rég bedobtam volna őket valami fiókba :K

(#57727) 01 válasza Tommmysun (#57723) üzenetére


01
tag

A vigyorgó fejes megoldás jobban bejön a csajoknak, mint egy router a maga valójában, hidd el!😁

(#57728) Tommmysun válasza 01 (#57727) üzenetére


Tommmysun
senior tag

Hááát az enyémnek kétlem :) ... lehet inkább kirakna vele együtt :D

(#57729) TeeJay válasza Brandynew (#57713) üzenetére


TeeJay
félisten

hát ne legyen igazam de annyira lenyomták az árat hogy ebből így sokára lesz 10GPON fejlesztés
márpedig ha mindenhol 1000-es net lesz egységesen akkor előbb utóbb lesz majd mikor bedugul a hálózat és nem lesz 900+ megabit lefelé
ilyen 2ezres ár mellett 1000megabit meg 10GPON mellett majd 3-4ezres 2gigabitet fog hozni?
mondjuk akinek kell a sebesség annak megéri még 5-6ezret is kifizetni érte mivel jobb ONT-t kap meg nagyobb osztott kapacitást

csak ugye országosan ennyi ügyfélnek ONT-t rendelni sem két fillér lesz
még így hogy 2 cuccost adnak is azért lesz jó pár ezer forint/előfizető és azt ki kell termelni :U

UPC meg úgysem tud olcsóbb árat mivel full aktív hálózatuk van
erősítők, meg CMTS meg minden ami sosem lesz olyan olcsó mint egy GPON hálózat
ennyire kár volt rájuk verni árban

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#57730) Brandynew válasza TeeJay (#57729) üzenetére


Brandynew
őstag

Na de hát pont arra akartam kilyukadni abban a hozzászólásban, amire választ írtál, hogy a Digi csak úgy mellékesen adja bónuszba a netet, nem az abból befolyt pénzből fog 10GPON-t fejleszteni. Meglátod, hogy 5 év múlva már 10GPON lesz a legtöbb helyen.

(#57731) zsolt501


zsolt501
nagyúr

Mi van, mi ez az előrerohanás, hová és mihez kell már a 10G és mihez kevés az 1G?

Jelen pillanatban még 10G-s hardver is csak elvétve található megfizethető szinten, és még a 1G-s hálózat sem általános, és az azt kihasználó hardverek sem minden esetben elterjedtek (itt arra gondolok ami ténylegesen ki is használná a gigabites hálózatot) de sok felhasználónak még a 100mbit-es hálózat is sok vagy bőven elég pláne úgy hogy csak böngészget és hírfogyasztó, vagy csak kapcsolat tartásra használja a netet, de a jelenlegi belső hálózati eszközei sem kíván többet.
Szóval szép és jó dolog lesz majd egyszer a 10G de jelenleg nem látom létjogosultságát még évekig, az meg hogy mi lesz 1-2 év múlva egy szolgáltató hálózatával jelenleg még a szolgáltatót sem mindig izgatja, pláne akkor ha fejlesztésekre uniós és állami pénzeket is lehet kapni...

Szóval ne rohanjunk ennyire előre a 10G-val, és azzal se hogy mennyire nyereséges vagy nem a digi árképzése, mert bizony az árképzés mögött több minden van mint azt sokan tudhatnak.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#57732) Brandynew válasza zsolt501 (#57731) üzenetére


Brandynew
őstag

10GPON != 10 Gigabit net.

(#57733) dchard válasza TeeJay (#57729) üzenetére


dchard
veterán

Ott tévedsz, hogy egy bizonyos ponton egyszerűen olcsóbb lesz a fajlagos kapacitás ára 10GPON mellett, mint GPON-on. Ez 1-2 év. Arról már nem beszélve, hogy sokkal olcsóbb szegmentálás helyett 10GPON-ra váltani, azt pedig ismerjük, hogy kevés tartalékkal épült a hálózat. A szutyok kínai ONT-k 2-3 év múlva elkezdenek majd hullani, addigra lesz olcsó ONT is, és minden adott lesz a 10GPON-hoz.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#57734) csiba00 válasza zsolt501 (#57731) üzenetére


csiba00
csendes újonc

:) Olvasva a fórumot el szoktam azon gondolkozni az utóbbi időben, hogy mire lehet kihasználni az 1G-s hálózatot. Nekem is ez van, de csak azért mert nem lehetett más :) Bőven elég lett volna az 500-as is, azt is akartam megkötni, de mondta a Digi-s hölgy, hogy nálunk már csak 1000-es van, nincs más. Így "kénytelen" voltam ezt választani. Megfelelő géppel mértem már sebességméréskor 950/300-as Mbps sebességet is. De pl. amikor letöltök valamit ott max 25-27 MB/s a sebesség. Gondolom ez a fizikai korlátja a használt eszközeimnek. Így is baromi gyorsan lejönnek, amiket leszedek, szinte már hiányzik a vrakozási idő :DD

De ez csak a saját példám.

(#57735) Brandynew válasza csiba00 (#57734) üzenetére


Brandynew
őstag

A Digi is ezzel számol: sokan nem használják ki még a 100 Mbit-et se, szóval bátran lehet nekik akár a Gigabitet is adni.

Viszont ki lehet használni a Gigabitet, én is ki tudom használni. SSD kell hozzá, nálad valószínűleg az a szűk keresztmetszet. A legtöbb felhasználó valószínűleg nem fájlszervert üzemeltet (mint én), hanem csak simán a letöltésre kell neki a Gigabit. Pl. én is szeretek BD50-es lemezt letölteni, és nálam az bevett szokás, hogy ledőlök az ágyba a párommal, és ott helyben keresünk és töltünk le filmet és egyből meg is nézzük. Ehhez kell az 1 Gigabit, meg másra is lehet használni, csak fantázia kell hozzá. Na meg ahol vannak akár 5-en vagy még többen a családban, és mindannyian torrenteznek, játszanak, 4K-ban nézik a YouTube-ot stb., oda is kell a Gigabit.

Ja amúgy nyilván meg lehet ezeket csinálni 100 Mbit-tel is, de ha az ember hozzászokik a jóhoz, akkor azt nehéz elengedni. Pl. már frusztrál, ha egy 1000 MB-os film letöltése tovább tart 2 percnél, képzelheted mi van a 60 GB-os BD50-es változatnál :D Ahhoz bizony kell a nagy sebesség.

Régen a weboldalak betöltése is 1-2 percig tartott, de most már megszokták az emberek az 1 mp-et, és valószínűleg már mindenkit frusztrálna az 1-2 perces betöltési idő. Lehet élni nagy sebesség nélkül, de ha már tudod, hogy van alternatíva, akkor időpazarlásnak tűnik, ha egy film nem 1, hanem 20 perc alatt jön le (ez csak példa, másra is lehet ám használni azt a Gigabitet, de nyilván ez a legjellemzőbb).

[ Szerkesztve ]

(#57736) TeeJay válasza zsolt501 (#57731) üzenetére


TeeJay
félisten

mivel mindenhol 1000-es net lesz már így előbb utóbb bejön majd az hogy használják is az előfizetők
és máris nem 900+ megabit lesz hanem csak 4-500 esetleg
10GPON-ra váltással senki sem mndta hogy 10gigás netet fognak adni
ugyanúgy 1gigabit maradhat csak éppen akkor már 10usert ki tud egyidőben szolgálni nem csak 2-t
meg feltöltésre nem 1,2gigabit lesz hanem 2,5
aztán azzal megint csak 2x annyit tudnak kiszolgálni vagy ha 500megabitre emelik akkor 5-öt adott 32-es osztáson

tény hogy baromi jó lesz az is hogy FTTB-ről FTTH-ra kerülünk
évekig el lesz rajta vígan mindenki főleg ilyen príma áron hiszen most az agyon osztott FTTB is bőven bírja a strapát csak ugye 5-10évre előre lehet gondolkodni

csiba

1gigás hálózatot nehéz kihasználni
de ha olvasod a fórumot akkor láthatod hogy sok helyen FTTH részen biza 3-500megabitre esett a sebesség és azt meg nem nagy cucc kitolni

[ Szerkesztve ]

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#57737) WaterWave


WaterWave
veterán

Szerintem totál felesleges a gigabit... 100/100-as net vígan elég, azt se használod ki... Persze a kertesházaknál ha a szolgáltató ezzel dob meg, hogy csak gigabitet tud adni szaréhugyé, akkor elfogadod, de azon túl hogy egy bd25 ös film nem 25 perc alatt jön le, hanem 5, nem sok minden másra tudod maximálisan kihasználni... Youtube, facebook, böngészés, zene vagy plexmédia fölösleges a gigabit. Nem beszélve arról, statisztikát nem tudok, de kb 10 lakásból 8-nál nem kellőek a körülmények a gigabitre, mert vagy a hálókártya, vagy a proci, vagy a hdd nem kellően gyors, így ki se használja az előfizető... Max a lelkének jó, hogy a lakásán gigabit van, csak azt nem értem, ha ilyen 400/120-akat mér, akkor miért jön fel ide és sír, hogy nem 930/220?? Nem mindegy? Szolgáltató oldaláról a minimum bőven megvan, az meg hogy a prohardverre rányomj párszor a frissítésre, hogy ki mit írt, arra se kell a gigabit.

Az hogy a digi 2.000ft alatt adja a szolgáltatásait, az az ő döntésük, biztos meg volt azoka.. Én sem féltem a digit, hogy az olcsóságának majd felhigulás az ára, biztos látják, hogy ennyiért is vígan megéri nekik... Fejlesszék, nekünk csak jó... Gigabitnek egy előnye van, hogy az árakkal és a fejlesztésekkel versenyhelyzetet teremt más szolgáltatókkal, ezáltal vagy több csoma gközül választhatsz, vagy leviszik az árakat, hogy a versenyhelyzetet meg tudja nyerni, ezzel meg az előfizetők járnak jól...

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#57738) TeeJay válasza WaterWave (#57737) üzenetére


TeeJay
félisten

na 100/100-as nettel töltsél le egy 70-80gigás 2160p filmet és rájössz hogy kell az 1000-es net :D

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#57739) zsolt501 válasza TeeJay (#57736) üzenetére


zsolt501
nagyúr

Nem feltétlen, mert az hogy kötögetik az 1000-es netet még nem egyenlő azzal, hogy mindenki elkezd nap hosszat töltögetni akkora sebességgel ami a csövön kifér, ráadásul a nagyobb sebesség miatt még az is lehet hogy hamarabb végez az illető és így a terhelés csökkenhet.
Jelenleg sajnos az FTTB rendszerrel az a gond hogy nagyon alul lett sok helyen méretezve és nem ezekre a csomagokra és felhasználó számra lett méretezve, igaz még így is vannak olyan helyek ahol ez nem okozott gondot, pl a nyugdíjasok jelentős részére nem jellemző hogy óriási adatforgalmat generáljanak, szóval elég sok minden tudja egy terület terhelését befolyásolni, és nem hiszem hogy jellemzően többet fog valaki azért töltögetni le mert nagyobb a sávszélessége, bizonyos szokásokat nem a sávszélesség változása befolyásol, és a napi életritmusa sem mindenkinek olyan hogy naphosszat azért üljön a gép előtt hogy le és fel töltögessen, és nem mindenki tart otthon bekapcsolva folyamatosan gépet hogy az az töltögessen.
Több ismerősömnek van más szolgáltatóknál a legkisebb előfizetése, mert még azt sem használja ki, és ezért nem is volna szolgáltatót sem váltani hogy csak gyorsabb legyen a netje, mert ugye minek.
Több olyan ismerős is van ahol még TV előfizetés sincs, mert jobbára reggel elmennek dolgozni és este érkeznek haza, és otthon is várja a házimunka és a család, szóval még Tv nézésre se nagyon van ideje.

(#57738) TeeJay De ugyan hány előfizetőnek fontos ez, hogy ekkora anyagokat töltsön?

[ Szerkesztve ]

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#57740) dethroner válasza TeeJay (#57738) üzenetére


dethroner
veterán

Kell a fenét. Nekem még a 100/50-es csomag van, én is minden filmből az elérhető legnagyobb változatot szedem le, mégse érzem hogy kevés lenne. Egy titka van, nem akkor kell kitalálni hogy mit akarsz nézni, amikor a tévét bekapcsolod és így nem akkor kell letorrenzetni. Filmnézési idő előtt 3 órával kijelölöd és ott van időre :)

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#57741) Intruder2k5 válasza TeeJay (#57738) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nem mindenki ipari méretű torrentezésre használja ám a netet.

(#57742) Doki16


Doki16
addikt

Van egy TP-Link Archer C5 V2 routerem. Most kötötték be az 500-as digit, de sajnos csak ennyit hoz. [link]
Direktbe kötve a gépbe viszont jön amennyi kell. [link]

Tudtok abban segíteni, hogy mit állítsak a routeren, hogy jobb legyen a sebesség?

A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.

(#57743) Brandynew válasza WaterWave (#57737) üzenetére


Brandynew
őstag

WaterWave: ami totál felesleges, az az ezen való vitázás. Sokan ki tudják használni a Gigabitet. Az, hogy neked elég a 100/100, nem azt jelenti, hogy mindenkinek elég.

Igazából minden hozzászólás totál felesleges, amelyik azt írja, hogy nem lehet kihasználni a Gigabitet, mert ki lehet használni és biztos, hogy sokan ki is használják.

[ Szerkesztve ]

(#57744) Multibit válasza Doki16 (#57742) üzenetére


Multibit
veterán

Kábellel mértél routeren, igaz?

(#57746) Doki16 válasza Multibit (#57744) üzenetére


Doki16
addikt

Igen kábellel. A digis szerelőnek is csak ennyit tudott a saját laptopján.

A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.

(#57747) leslieke válasza TeeJay (#57738) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Ez se nem átlagos használat, se nem naponta van ilyen. Életszerű példával gyere.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#57748) WaterWave válasza Brandynew (#57743) üzenetére


WaterWave
veterán

ki lehet használlni a letöltés idejéig... utána minek...

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#57749) zsolt501 válasza Doki16 (#57742) üzenetére


zsolt501
nagyúr

Gyári szoftver van a routeren?

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#57750) WaterWave válasza TeeJay (#57738) üzenetére


WaterWave
veterán

eléggé érzékeny vagyok a filmekre... ez főként abban nyilvánul meg, hogy csak házimozin nézek filmet itthon... de még nem vettem rá magam, hogy ultraHD formátumban töltsem le azt, ami bd25 kiterjesztésben ne lenne jó... de ebbe most nem megyek bele, mert aki szereti a 4k-t annak rendben van. Letöltés idejére ki tudod használni... leszedsz 2 darab 80gb-os anyagot 30 perc alatt gigás nettel... de utána elfogy a tudomány letöltési részről is és seed részről is... Tehát a példád nem jó:D

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.