Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-05 18:11:35

LOGOUT.hu

DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#57735) Brandynew válasza csiba00 (#57734) üzenetére


Brandynew
őstag

A Digi is ezzel számol: sokan nem használják ki még a 100 Mbit-et se, szóval bátran lehet nekik akár a Gigabitet is adni.

Viszont ki lehet használni a Gigabitet, én is ki tudom használni. SSD kell hozzá, nálad valószínűleg az a szűk keresztmetszet. A legtöbb felhasználó valószínűleg nem fájlszervert üzemeltet (mint én), hanem csak simán a letöltésre kell neki a Gigabit. Pl. én is szeretek BD50-es lemezt letölteni, és nálam az bevett szokás, hogy ledőlök az ágyba a párommal, és ott helyben keresünk és töltünk le filmet és egyből meg is nézzük. Ehhez kell az 1 Gigabit, meg másra is lehet használni, csak fantázia kell hozzá. Na meg ahol vannak akár 5-en vagy még többen a családban, és mindannyian torrenteznek, játszanak, 4K-ban nézik a YouTube-ot stb., oda is kell a Gigabit.

Ja amúgy nyilván meg lehet ezeket csinálni 100 Mbit-tel is, de ha az ember hozzászokik a jóhoz, akkor azt nehéz elengedni. Pl. már frusztrál, ha egy 1000 MB-os film letöltése tovább tart 2 percnél, képzelheted mi van a 60 GB-os BD50-es változatnál :D Ahhoz bizony kell a nagy sebesség.

Régen a weboldalak betöltése is 1-2 percig tartott, de most már megszokták az emberek az 1 mp-et, és valószínűleg már mindenkit frusztrálna az 1-2 perces betöltési idő. Lehet élni nagy sebesség nélkül, de ha már tudod, hogy van alternatíva, akkor időpazarlásnak tűnik, ha egy film nem 1, hanem 20 perc alatt jön le (ez csak példa, másra is lehet ám használni azt a Gigabitet, de nyilván ez a legjellemzőbb).

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.