Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-05 18:11:35

LOGOUT.hu

DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#78001) CirrMee válasza joey04 (#78000) üzenetére


CirrMee
addikt

Nekem megtalálták az eredeti szerződést minden alkalommal (telefonos üf*szolgálat), bár az első két alkalommal eltartott vagy 15 percig.

Mondjuk első alkalommal ezt tolták levélben:
Tisztelt Ügyfelünk!
A 2019. november 25-én, telefonos ügyfélszolgálatunkra érkezett megkeresésével kapcsolatban, engedje meg, hogy az alábbiak szerint válaszoljunk:
Nyilvántartásunkban tárolt dokumentumokat megvizsgálva megállapítottuk, hogy E-számla kedvezményünket vette igénybe, mely (1.500, - Ft) a 2019/******* sorszámú számlában lekönyvelésre került.
A fentiek alapján számlázásunk hibát nem tartalmaz, a kiállított számláink helyes adatokat tartalmaznak, így számlázással kapcsolatos panaszát nem áll módunkban elfogadni.
Csatolva megküldjük a fent említett dokumentumot, szíves felhasználásra.

Majd csatolták az eredeti szerződés fénymásolatát, amivel igazolják, hogy van hűségem (amit nem számláztak le), megkaptam az eszámlás' 1500Ft -ot, azt' fogjam be a pofámat.

“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

(#78002) joey04 válasza CirrMee (#78001) üzenetére


joey04
titán

Igen, most visszakerestem a topikban a storyt. De az nem járja, hogy nincs hűségkezdemény, de felmondani sem lehet, mert van hűség. Elmennek a fenébe.

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#78003) qqcqqc válasza CirrMee (#78001) üzenetére


qqcqqc
őstag

Engem 100-asról kötöttek át optikára, kötöttem egy év hűséget. Behúzták a fénydrótot, a szolgáltatás ment, szerelő mondta, hogy másnapra (szombat) meglesz az emelés. Nem lett.
Nézem az ügyfélkaput előfizetés 100-as. Hívom az ügyfél szolgálatot.
Szerinte nem történt átkötés.
Mondom, akkor miért van az előfizetésemhez eszköz jelölve?
Ja... tényleg. Átállítjuk.
Rendben.
Jön az első számla, nincs kedvezmény a hűségre. Újra telefon.
Ja tényleg.
Két hónap, mire lecsengett minden, de azóta rendben van minden.

(#78004) CirrMee


CirrMee
addikt

Uraim, kisebb csoda történt!
Rekord rövid idő alatt (a szokásos 26-32 nap helyett), az imént érkezett válasz a délutáni (azaz sorrendben harmadik) panaszomra:

Tisztelt Előfizetőnk!
A Társaságunkhoz 2020. január 16-án telefonon beérkezett panaszára vonatkozóan az alábbiakról tájékoztatjuk:
Elsősorban szeretnénk szíves elnézését kérni az okozott kellemetlenségek miatt. Társaságunk számára rendkívül fontos ügyfeleink elégedettsége, valamint elsődleges céljaink közt szerepel az ügyfélkiszolgálás minőségének folyamatos fejlesztése, ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy hasonló eset ne forduljon elő a továbbiakban és továbbra is elégedett ügyfeleink között tudhassuk.
Sajnálattal vettük tudomásul, hogy kellemetlen tapasztalata volt a korábbi ügyintézéssel összefüggésben. Ügyfélkapcsolatunkon dolgozó munkatársunkkal az ügy körülményeit átbeszéltük, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő.

Szeretnénk jelezni, hogy a DIGI Kft. a 2020. évben is elsődleges céljai közt tartja számon az ügyfélkiszolgálás minőségének további javítását, ezért kollégáinkat folyamatosan oktatjuk, tudásukat fejlesztjük. Mivel Cégünk számára rendkívül fontos ügyfelei elégedettsége, ezért ügyintézőnk munkájával kapcsolatos visszajelzését Társaságunk illetékes vezetői felé továbbítottuk.
Tájékoztatjuk, hogy a mai napon 2020.01-17-2020.04.16 közötti időszakra beállításra került a DIGINet 1000 FTTH 2019 internet csomag e-számla kedvezmény. A kedvezményes időszak a következő havi számlakiállítások során kerül jóváírásra.

Ez a hivatalos rész, amit az imént kaptam. Az ügyfélkapus adatok között mondjuk még továbbra sem látható a hűséges rész, remélem a dátum szerinti időponttól az is előkerül. Szóval akkor most várunk.

“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

(#78005) hackeeeee


hackeeeee
Jómunkásember

Sziasztok!

Kollégámnak most kötöttek be FTTH-s szolgáltatást, és kapott egy 8143A5 ONT-t. Ami fura, speedtest-tel megvan a 1000/300, viszont letöltésnél 300-400Mbps-nél lekoppan, nem megy feljebb.

Előtte 500-as UPC volt, azzal simán ment 60MB/s-sel a letöltés. Azonos beállítások mellett jelenleg max 30-35MB/s megy nála.

Szerettünk volna egy forward-ot csinálni az ONT-ben, de csak port mappingot találtunk. Mit lehetne tenni? Vagy csak rossz helyen keressük?

Köszönettel

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#78006) 4Grider válasza hackeeeee (#78005) üzenetére


4Grider
nagyúr

Valóban hatalmas probléma.
UPC-nél is fos szolgáltatói gw-t használt?
A letöltés alatt torrentet kell érteni sok forrásból, vagy egy adott forrásról írsz? A válasz további kérdéseket is felvet...

(#78007) sfdrakex válasza hackeeeee (#78005) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Kérjétek át a Digis ontot bridgebe, és tegyetek be egy rendes routert.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#78008) hackeeeee válasza 4Grider (#78006) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Most addig játszottunk vele, hogy 106MB/s.. Szal úgy néz ki megoldódott.
Mindegy milyen letöltés volt. És, mindegy volt milyen HGW/ONT, a lényeg azon volt, hogy ott működött, itt nem. De már megy, köszi.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#78009) stickermajom


stickermajom
addikt

Sziasztok!

Február végén költözünk olyan házba ahol jelenleg is aktív FTTH előfizetés van. Február közepén történik meg a birtokba vétel. A Digi szerződést is át tudom venni, vagy a jelenlegi tulajnak fel kell mondania, kikötik, elviszik az eszközt és utána tudok csak szerződni és onnan vállalják a 60 napot?

(#78010) Dragon3000 válasza stickermajom (#78009) üzenetére


Dragon3000
veterán

Digi oldaláról:

Névátírás igény esetén a szerződést átadó és átvevő félnek szándékukat közös írásbeli kérelemben kell jelezni, s beküldeni címünkre, vagy személyes ügyfélszolgálati pontjainkon személyesen el tudják intézni. Bővebb információ itt található. A szerződés új tulajdonosra történő átírásának egyszeri díja: 3600 Ft, mely az új előfizetőt terheli; 480 Ft, ha kábeles oldalon kéri.

(#78011) Hauptmann


Hauptmann
addikt

Érd, F668, pirosan villog a LOS LED, nincs net, másnál is?

(#78012) sfdrakex válasza Hauptmann (#78011) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Újraindítás volt?

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#78013) 4Grider válasza sfdrakex (#78012) üzenetére


4Grider
nagyúr

Piros LOS Led esetén szerintem nem igazán szokott segíteni az újraindítás.

(#78014) Jorus válasza Hauptmann (#78011) üzenetére


Jorus
nagyúr

Nálunk műxik rendben (Fenyvesváros).

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#78015) Kiratheonly válasza st3v3np3t3r (#77945) üzenetére


Kiratheonly
tag

Szerintem, ilyenre van szükséged: [link]

Bár nem tudom, hogy azzal a kábellel működik-e, amit a DIGI-sek húznak.

[ Szerkesztve ]

The pain you feel today is the strength you feel tomorrow.

(#78016) sfdrakex válasza Kiratheonly (#78015) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

1 hetes hszre válaszoltál, amire egyébként a következő hszben, pontosan azt linkelték amit te is :D

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#78017) Hauptmann válasza sfdrakex (#78012) üzenetére


Hauptmann
addikt

Persze. Egy fél órás kiesés volt valamiért.

(#78018) st3v3np3t3r válasza Kiratheonly (#78015) üzenetére


st3v3np3t3r
veterán

köszi, de az ára miatt elvette a kolegám...

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#78019) adika4444


adika4444
addikt

Hali!

Ha egy IP felé igen kalandosan jutnak el a csomagok a traceroute szerint, de egy másikra sokkal értelmesebb útvonalon, azzal tud-e kezdeni valamit a DIGI?

Contabo VPS, haver és az én szeróm ugyanabban a nülmbergi adatközpontban van. Hozzá a Telián át mennek a csomagok, és 20--30 ms közt ugrál a ping (ez Contabo terheltségtől függ), az enyémre viszont teljesen más az útvonal, és nem is olyan jó a kapcsolat. Telekom hálózatból nincs ilyen gond, teljesen ugyanúgy érem el mindkét szerót, és egymást pingelve is óriási, jellemzően 1.0 ms alatti pingidőket mérek.

Na szóval ha láthatóan ugyanott van a cél, akkor tud valamit segíteni a DIGI? A VPS szolgáltatónak már jeleztem, de annyira nem izgattam fel őket, a hibát elismerték, de szerintük a beeső sebesség és felszökő ping teljesen rendben van.

Ha a VPS-ről csinálok ide traceroute-ot, akkor mindkét gép eljut a pesti Telia linkre, de az enyém még kalandozik valami két román IP-címen, míg haveromé kevesebb trace-szel jut el ide.

Tudom, hogy nem teljesen szakmai a probléma megfogalmazása, ettől független köszönettel vennék valami ötletet, hogy egyáltalán keressem-e a DIGI-t. A VPS-re próbáltam új címet kérni, de csak mellébeszélést kaptam, új gépet meg nem akarok csinálni, mert aktiválási díjjal húznak le és nem is biztos, hogy jó IP-t kapok. Az én címem egy /18-as blokkból van, havernak azthiszem /24-es van, gondolom emiatt használ a két cím más routingot...

üdv, adika4444

(#78020) 4Grider válasza adika4444 (#78019) üzenetére


4Grider
nagyúr

Nem szokás a routing-táblákat piszkálni előfizetői bejelentésre. Már csak azért sem, mert jópár havi előfizetési díjba kerül egy ilyen művelet.

(#78021) Johnny70


Johnny70
tag

Sziasztok!
Router kapcsolatos gondom van. Apáméknak 100-as nete van, eddig direktben volt a notiba bekötve. Aztán előtúrtunk egy routert, (mert kellett a wifi is) és betettem a gép elé. Nem emlékszem, hogy néztem-e akkor a sebességet, de úgy rémlik, hogy minden rendben volt. A héten szóltak az öregék, hogy akadozik minden. Megnéztem és a letöltés LAN-on keresztül 10-és 20 megabit közötti, míg a feltöltés stabilat 90-92.... Wifin hozza a 70-75-öt mindkét irányba. Mi a túró lehet, merre induljak el vele? A router TP-Link WR841N. Előre is köszi.

[ Szerkesztve ]

(#78022) 4Grider válasza Johnny70 (#78021) üzenetére


4Grider
nagyúr

Ezer éves eszközökkel nem routolunk. Ha rákényszerülünk, akkor az a minimum, hogy rátesszük az utolsó még elérhető firmware-t.

(#78023) adika4444 válasza 4Grider (#78020) üzenetére


adika4444
addikt

Köszi, akkor megpróbálok megint harcolni egyet a VPS szolgáltatóval. Látják a problémát ők is, de szerintük ez ténylegesen nem jelent gondot, szabad fordításban azt válaszolták, hogy azért nem adnak új IP-t, mert az túl nagy erőfeszítéseket igényelne mindkét oldalon. Hát nálam nem igényelt volna, mert révén új gép volt ezt teszteltem és jeleztem a problémát, nekik meg szintén nem lehet nagy cucc a saját rendszerükben az IP-met kicserélni. Jópénzért tudnak újabb IP-t beállítani, érthetetlen, hogy enélkül miért olyan marha nehéz a csere. A régit kiveszik, az újat bekötik, aztán vagy rescue rendszerről kipofozom az IP-beállításaim, vagy újrahúzom a gépet...

üdv, adika4444

(#78024) Johnny70 válasza 4Grider (#78022) üzenetére


Johnny70
tag

Átmeneti állapot, már megrendelték a gigabites netet, csak adig gondoltuk, hogy feltesszük. A fw-t szerintem frissítettem, bár az se mai, ami fent van a gyártó oldalán. legfeljebb kihúzzák tisztán wifin azt a 2-3 hetet, amíg megjön az upgrade.

(#78025) jobesz válasza Cyberslider (#76026) üzenetére


jobesz
tag

Üdv. Hogy tudtál belépni a zte eszközbe? Nekem nem adtak meg lehetőséget...

Sonymdr cd550,,mdr-cd580 /AKG k371/ Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!

(#78026) adika4444 válasza jobesz (#78025) üzenetére


adika4444
addikt

A DIGI végponti eszközeibe szinte mindig a felhasználónév user, a jelszó pedig digi.

üdv, adika4444

(#78027) ToBeY


ToBeY
nagyúr

Hello
A digis router "sárga portja" mire használható?

(#78028) bitpork válasza ToBeY (#78027) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Attól függ: belefér az iPhone és egy pohár sör? ;]

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#78029) Met válasza ToBeY (#78027) üzenetére


Met
nagyúr

A kínai adókhoz ;]

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#78030) ToBeY válasza bitpork (#78028) üzenetére


ToBeY
nagyúr

jó,mostmár látom,hogy hülyeséget kérdeztem...
A régi digis routerre emlékeztem,ahol volt egy sárga port ami nem volt használható valamiért.

[ Szerkesztve ]

(#78031) jaroslav


jaroslav
aktív tag

A nálam jobban hozzáértő fórumtársakat szeretném kérdezni a következő témában:

Nekem jelenleg Digis, 1.000 MB-es netem van (FTTB).
Ma jött egy fickó, hogy írjak alá egy szerződést, hogy váltok 1.000 MB-es FTTH netre.
A szerződést egyenlőre nem írtam alá. Mondtam a srácnak, hogy még meggondolom.

Az lenne a kérdésem, hogy mindent figyelembe véve, érdemes-e átváltani az 1.000 MB-es FTTH-s netre?
Kötelező-e váltanom? Mivel a mostani 1.000 MB-es FTTB-s nettel meg vagyok elégedve.

Előre is köszönöm a segítséget!

[ Szerkesztve ]

Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt két nem fogadott hívása Chuck Norristól.

(#78032) PeterPH válasza jaroslav (#78031) üzenetére


PeterPH
senior tag

Tekintve, hogy az FTTB-t nem fogják az FTTH átállás után üzemeltetni, nem úszod meg.

(#78033) TeeJay válasza jaroslav (#78031) üzenetére


TeeJay
félisten

Ha már FTTH hálózat ott indul akkor csak abból választhatsz hogy váltasz optikai hálózatra (teljesen a lakásodig optikai kábel lesz) vagy ha nem váltasz akkor megszűnik az előfizetésed mivel hamarosan a régi FTTB-t megszüntetik

Megéri hidd el és az egészben csak annyi változás lesz hogy most bejön egy koax meg egy UTP kábel, ezentúl ehelyett bejön majd egy optikai kábel és lesz rajta egy ONT onnantól minden ugyanaz lesz mint eddig

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#78034) jaroslav válasza TeeJay (#78033) üzenetére


jaroslav
aktív tag

Ezek szerint nem lesz gond a váltás. Főleg, hogy nincs is más választásom.

Köszönöm mindenkinek a segítséget és az információt!

Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt két nem fogadott hívása Chuck Norristól.

(#78035) b0rZ


b0rZ
aktív tag

Sziasztok, használ esetleg valaki pfSense alapú routert a DIGI FTTH-hoz? PPPoE kapcsolat simán megy vele?

(#78036) Multibit válasza b0rZ (#78035) üzenetére


Multibit
veterán

OPNsense-t használok (pfSense fork). Igaz, nem FTTH, csak FTTB 500, de nincs gond a teljesítménnyel. OpenVPN és Intrusion detection/prevention is terheli a vasat.

(#78037) pw12345 válasza jaroslav (#78034) üzenetére


pw12345
aktív tag

Amit itt PeterPH és TeeJay leírt tavaly előttig igaz is volt, azóta árnyaltabb a kép. Átálltak a mobil fejlesztésre és emberük sincs.
Van, ahol tájékoztatás sincs, pedig át "vannak" kötve, lassan fél éve, mégis (információim szerint) mindenki B-n nyomja, azt sem tudják, hogy már van H (meg, hogy mi az és eddig B-n voltak).
Nálunk hirdeti az ezrest, holott konkrétan tudom, hogy nincs.
Az egész blokkban, fél kerületnyi nincs.
Ezt is nekem kellett kinyomozni. :DDD
Nem tudom a Tré is, milyen megfontolással tolja ezt az optikai témát.
Sunyiban húzták be a 2Gb-et, se plakát, se levél, se szórólap, semmi.
A honlapjukon eldugva, alig találtam meg mit áskálódtak.
Gondolom ott is minden ONT-ról menne, ehhez képest két helyre húzták be az optikát, nem hirdettek semmit és a TV-seket, telefonosokat sem macerálták eddig, hogy át kellene kötni bármit...
Ha járt nálad üzletkötő mákod van, hogy egyáltalán tájékoztatnak. :DKötelessége lett volna figyelmeztetni, hogy áttérsz, vagy elpusztulsz leoltanak. :))
Nem olyan rózsaszín, ahogy TJ leírja :N (neki hiányzik már a H), ugyanúgy megmarad a koax és az UTP, csak az optika miatt át kell variálni (ha szerencséd van a bejáratnál, ha nincs, mint nekem, akkor pókhálózhatod át az egészet). Az ONT (mellé kapsz esetleg egy routert is) is olyan, hogy kifoghatsz egy jót és, akkor nincs gondod, nekem, eddig szolgáltatói készülékből működő példányt nem sikerült megcsípni. :( Évi 4-5 alkalommal, vagy már aznap gond volt velük. És, akkor se net, se TV, amíg (ha) a szerelő bácsi, arra nem téved (általában munka időben, tehát minimum egy napod kilőve). :((
A többi szolgáltatónál dettó. Ezért pattintottam le a UPC-Vodát:K

(#78038) b0rZ válasza Multibit (#78036) üzenetére


b0rZ
aktív tag

FTTB-nél is PPPoE van, vagy az DHCP-zik? Valójában az a problémám, hogy felépül a PPPoE kapcsolat, majd 3 másodpercen belül el is bont, és ezt ismétli. A logokban pedig nem látszik semmi releváns (caught fatal signal TERM). Gondoltam hátha más is találkozott már ezzel..

(#78039) Multibit válasza b0rZ (#78038) üzenetére


Multibit
veterán

FTTB-nél is PPPoE van. Nálam nincs gond a stabilitással.

(#78040) sfdrakex válasza b0rZ (#78038) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

FTTBnél is PPPoE van, mivel hozod létre a pppoe-t?

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#78041) b0rZ


b0rZ
aktív tag

Hogy érted, hogy mivel hozom létre? WAN interfészen IPv4 Configuration Type PPPoE, be van neki adva a user/pass, és kb. ennyi..

(#78042) sfdrakex válasza b0rZ (#78041) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Router, pc, konzol akármi?

Gondolom router. Típusa?

[ Szerkesztve ]

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#78043) b0rZ


b0rZ
aktív tag

Az imént írtam. pfSense router.

(#78044) sfdrakex válasza b0rZ (#78043) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Ja ok. Próbáld meg router nélkül, közvetlen pcre dugva.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#78045) b0rZ válasza sfdrakex (#78044) üzenetére


b0rZ
aktív tag

Úgy minden rendben van vele. Ezért kerestem kifejezetten olyan kollégát, aki szintén pfSense-el használja a szolgáltatást.

(#78046) Multibit válasza b0rZ (#78045) üzenetére


Multibit
veterán

Itt érdeklődj!

(#78047) b0rZ válasza Multibit (#78046) üzenetére


b0rZ
aktív tag

Köszi!!

(#78048) b0rZ válasza Multibit (#78039) üzenetére


b0rZ
aktív tag

Tököm.. 10.0.0.1 a DIGI-s gateway címe. Ugyanezt használom a LAN interfész címének is amióta az eszemet tudom. Nyilván nem működött. :D

(#78049) adika4444 válasza b0rZ (#78048) üzenetére


adika4444
addikt

Ha nagy címterek kellenek, állj át 172.16.0.0 - 172.31.255.255 tartomány egyikére, nekem pl. a vendégwifi 172.17.0.0/16, egy darabig elég cím lesz ;]

Helyi hálózatra a 10.0.0.0/8-as tartományt nem szeretem, mert a legkülönfélébb szolgáltatói átjárók esnek ebbe bele...

üdv, adika4444

(#78050) b0rZ válasza adika4444 (#78049) üzenetére


b0rZ
aktív tag

Majd húsz évig semmi gond nem volt vele. Mindegy, elengedtem. :D

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.