Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- ldave: New Game Blitz - 2026
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Aktív témák
-
Peat;)
veterán
válasz
kkriszx
üzenetére
Nagyon úgy néz ki hogy a kijelzőhiba hardwares hiba...így beadod és lehet majd kapsz egy új készüléket az addig ebben a fórumban olvasottak alapján. Most az "szív" groteszk módon, akinek jó a kijelzője de csak 256-os a gépe. Bár ez nem tudom mekkora veszteség, reálisan nézve. Az 512-es verziónál is lehet hogy előjön egy komoly hiba, 1-2 napot még várjatok az asztalborítgatással, nehogy kicseréljék és csömörből vederbe...

Tomate: az új szállítmányban ennyit ír az android, aztán hogy mi az igaz és mi nem...lehet kínaiak meghackelték a feladatkezelőt, csak hogy befogja már a nép és vegye csak meg

-
esox
senior tag
én tőlük rendeltem 3 euróért 6 db van a csomagban, ingyenes postával
-
r0by
addikt
Az Android System Info-ból a Build Infos rész az érdekes, az 512-es verzióban a FingerPrint:
ZTE/P729T_TMOBILE/blade/blade:2.1-update1/ERE27/201011.27.114500:user/release-keys
Kollega 256-os pengéjében ez különbözik csak. -
kkriszx
csendes tag
Sok sikert a balhézóknak, remélem jutunk valamire

Mert csóri kis pixelhibás + gradienshibás + 256os userek (mint én) most ehetik a kefét, hogy se nem cserélik, se nem javítják.. (max januárban - ha igaz)Tomate: kösz a fólia tippet!
-
vampire17
addikt
Ha jol ertelmezem akkor a kulfoldrol vasarlas kb ertelmet vesztette. Hiszem memoria ugyanannyi (mostmar) illetve allitolag az angolokhoz is az LCD megy mar...
-
Tomate
veterán
Megjött ebayről a kijelzővédő fóliám ma. Nagyon jó a cucc. Igazi best buy ráadásul 3-at lehet venni 1$-ért, ingyen postával. A fólia pedig tökéletes. Mintha rá öntötték volna. Komolyan szerintem ezt árulják ZTE Blade fóliaként. Ha valakit érdekelne ez az! Aki meg mondta, hogy ilyen fóliát vegyek annak köszi!
Érintésérzékenységből semmit nem vesztett. -
zsombi915
csendes tag
válasz
SutiAdi
üzenetére
Akkor én szerintem holnap délután, elmegyek a dunaplázába, és megint megkérdezem, hogy akkor most hogy is gondolják ezt?? Mert nekem nem akarta kicserélni a vagy 6 pixelhibámmal és grádienshibámmal az istenért sem, csak az hajtogatta, hogy vagy odaadom a telefont és akkor 3 hétig nemlátom, vagy január elején odaviszem és pár perc alatt megcsinálják.
-
zsombi915
csendes tag
Sok sikert, azt is mond nekik, hogy leeht hogy nem az ő saruk hogy a zte nem 512-es bladeket adott nekik, de mint HIVATALOS közvetítő legyen már bennük annyi gerinc, hogyha elba.tak valamit, akkor intézkednek a zte-vel, nehogymár a kis mezei felhasználónak kelljen a zte-hez fordulni.
-
darky4e
tag
Egész napom a rohadt szerződési feltételek felett fogom tölteni..
-
Cimi86
tag
Pixel hibám nincs,de gradiens annál inkább. Ezzel érdemes megpróbálni a cserét? 3 napon bőven túl vagyok.
-
stefi68
addikt
Akinek 512 RAM van a telójában kiírhatná a szoftververziót....
Ez a 256 MB RAM-osé:
Firmware: 2.1-update1
Baseband: TM_P729TV1.0.0B01
Kernel: 2.6.29
Build: TM_P729TV1.0.0B02 -
aronpapa
tag
Nekem is de. jött meg, de a meló miatt csak most tudtam foglalkozni vele.
Pixel hiba szerencsére nincs, és az Erőforrásoknál is az alábbiakat írja:
Használt memória: 127,53M
Szabad rendsz. memória: 287,14M
Teljes rendsz. memória: 414,79MEzek szerint akkor ez is 512M-mal van gyártva?
-
SutiAdi
tag
Erről a szervizeltetésről meg annyit, hogy múlt héten bennjártam a győri T-pontban (ahol nem cserélték ki a telefont a pixelhiba miatt), és azt mondták, hogy a jelenlegi állás szerint egy ZTE-t sem szervizelnek, ha bármi baja van, akkor cserélik. Vagyis tulajdonképpen azt tanácsolták, hogy várjak, amíg nem csak 3 pixel lesz hibás, hanem több, és tulajdonképpen a 2 év garin belül cserélik akármikor, ha valami baja lesz (természetesen amíg meg nem változik az az álláspont, hogy nem szervizelik, hanem cserélik).
-
marcitp
őstag
Nincs ötletetk véletlen arra, hogy nem működő ROM-ból hogyan lehetne kinyerni a névjegyzékemet?
A backup-ban gondolom benne van. IMG állományt mivel szerkeszthetek? -
zsombi915
csendes tag
válasz
darky4e
üzenetére
Nem cserélik. Csak 8-napon belül. Pixelhibát javítják, mégpedig kijelző cserével.
Engem is így hajtottak el december elején, hogy vagy adjam oda nekik a telót és 3 hét mulva visszakapom, vagy január első hetében vigyem oda és megcsinálják helyben. (mivel nemvolt nekik kijelző raktáron, egyébként kiba.ott idegesítő volt a csávó, ahogy nézett meg beszélt, komolyan mintha örülne neki, hogy hibás, majnem leba.tam neki egyet.)
Szóval szervíz lehet hogy nincsen, de ettől függetlenül belekontárkodnak a t-mobilos géniuszok. -
Saccco
nagyúr
válasz
kaller1
üzenetére
Én most indulok majd, kiverem a balhét... először csak finomul aztán meglátjuk mi lesz... max fogyasztóvédőset játszunk...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azért mindennek van határa... szerintem ez ilyenkor a vásárló becsapása és megkárosítása.
Úgy lett volna ildomos, hogy mindenki kap egy sms-t, hogy elnézést, cseréljük. -
Latency
senior tag
Na, most mérges vagyok a több ramos gépek miatt. Majd próbáljátok meg fél-egy év múlva eladni a 256-os gépeket, mert tuti mindenki az 512-est keresi majd.
-
sagesz93
addikt
Én azt csodálom hogy a tré tudja hogy most már fél giga rammal jönnek a telók

-
darky4e
tag
Vagy mondjuk ha megcsinálom azt,hogy a kijelző ne működjön,persze szoftveressen akkor kicserélik sztetek? D:
-
tjb007
nagyúr
válasz
zsombi915
üzenetére
Valóban rosszul látod.
A T-mobile sehol sem állította, hogy a készülékben 512 MB RAM található. Az, hogy a ZTE sajtóközleményében ez állt nem a T-Mobile sara. A gyártónál kell reklamálni nem a szolgáltatónál.Az viszont megoldható lehetne, hogy a gyártóval közösen megegyeznek abban, hogy a korábbi verziókat kicserélik. Hogy erre mekkora az esély ? Közel nulla.
-
mexel
veterán
Angliában az Orange-nál a 20+10 fontos telefont hogyan lehet megvenni? Ismerősöm kint van, ő meg tudja venni, vagy ez előfizetéses? Annyiért nagyon szeretnék egyet. Simán boltban is kapható, vagy csak webshop-on keresztül? ( mondjuk kint él, és van lakcíme is ez nem jelentene gondot ha nem előfizus a telcsi) Gyorsan szólnék neki, hogy vegyen egyet. vagy ha lehet 2-őt, így a garival sem lenne gond

-
darky4e
tag
Ha pixel hibás és webshopos kicserélik 8 napon túl is? mivel szervíz az nincst,de kijelző hibának minősűl nem?
-
istnag
addikt
Felhívtam a t-t azt mondták,hogy sajnos arról nem tehetnek,hogy most módosult ram -al adják és nem cserélik ki a régieket. A gradiens hibát meg szervízeltetni tudom. Pixel hibám meg nincs ezért azt nem tudom olyankor mi van....
Tényleg azt lehet tudni ilyenkor mi van(jogilag)? Kicsit becsapva érzem magam!
-
zsombi915
csendes tag
Most olvasgattam a fórumot, és láttam hogy már 512-esek a bladek a t-nél.
Na ha ez tényleg így van, akkor leeht hogy rosszul gondolom, sőt valószínű, de nem kéne kicserélni a készülékeket amiket eddig eladtak 512-esekre??
Hiszen miben különb egy vásárló aki december végén veszi meg a telefont mint az aki novemberben?? Nekem ez felfoghatatlan, hogy ez így jogilag a helyén van.
Vagy legalább az 512-es lenne drágább, vagy csak más néven árulnák.
Értitek amit mondok? Szóval hogy ugyanazt a készüléket egyik embernek 256-al másiknak 512-vel adják ugyanazon az áron.Ja és hogy ez biztos hogy 512-esek az újak?? Honnan veszitek?
-
pitterr
tag
válasz
atillaahun
üzenetére
Könyörgöm, most már magyarul is leírták RAM info minden telón alapból:
FELADATKEZELŐ azon belül ERŐFORRÁS! (angolul task manager / resource) -
-
Frozzy
őstag
most akkor télleg van 512megás blade ? 11.16-án vettem a telefont kicserélik igaz? vagy 2-3 pixel hiba is meg ugye gradiens hiba is.. valahogy nem érzem fairnak a többiekkel szemben akik ugyan azzal az árral és konstrukciókkal jobb felszereltségű telefont kapnak. ez ellen biztos fel lehet lépni valahogyan ha már igy "teli van" hibával a készülék.
-
kkriszx
csendes tag
-
sto1911
veterán
válasz
pitterr
üzenetére
Akkor viszont meg mindig all a kerdes:
Gyari telefonnal telepites nelkul a boltban hogyan lehet megnezni a RAM meretet?
(#9540) SutiAdi: A helyes érték a feladatkezelő Erőforrás paneljén található. Akinek 256-os a gépe, annak 161MB, akinek 512-es, annak 414 vagy valami hasonló.@Land: Nekem sajnos nem ilyen infoim vannak a csererol, de bemegyek szemelyesen is...
Miert nem fog visszamenni a gyari ROM? -
vampire17
addikt
Nah megjött az enyém is!
tapasztalatok:
- pixel -gradiens hiba nincs.
- Wifi jelet tartja, ha lezarul akkor is, siman van mindig, ha kimegyek a hatokorbol es vissza akkor is.
- 512 Mega memoria van benne (meglepodtem)
- muholdat lakasban kb 30 mp alatt talal, odakinn kb 10 mpegy hibat vettem eddig eszre, a terero marha alacsony, viszont hivast fogadni, inditani siman lehet. Szal szerintem ez valami szoftveres nyavalya.
A telefon piszokul tetszik, sztm marha jo vetel!!
-
pitterr
tag
válasz
atillaahun
üzenetére
(#9525) pitterr - itt már leírtam egyszer! Task manager/resource
-
Land
veterán
Felhívtam a T-Mobilet. Azt mondták 72 órán belül kicserélhetem 512 MB RAM-osra. Meg olyasmi, hogy csak ott tudom kicserélni, ahol vettem... De én Miskolcon vettem. Azért bepróbálkozok a West End-es T-ben...
-
SutiAdi
tag
Az az annó az bizony a 3 nappal ezelőtti péntek (Land azt írta, ő akkor vette a készüléket). Több, mint valószínű, hogy most még hiába verjük magunkat, mivel a T üzletek 90%-ában még a 256MB-os készülékek vannak, egy-két hét múlva talán már más lesz a helyzet.
És az a memória nem az a memória, amit te írsz.
-
maláj
addikt
milyen jó, hogy nem ugrottam bele a 256 MB-osba még annó

lehet, hogy ha még várunk 1 picit akkor OLED-es is akad![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szerk: itt
Memória
512 MB memória (200 MB szabadon felhasználható), microSD kártyával 16 GB-ig bővíthető
-
veector
senior tag
úgy tűnik új 1. hsz kell

-
KIZS
aktív tag
válasz
atillaahun
üzenetére
PDA-knál ez úgy van általában, hogy van a RAM ami pont olyan mint a számítógépben levő RAM és van(nak) a ROM(ok), ami igazándiból valami fajta EPROM(ok), tehát írható-olvasható, de kikapcsolásnál nem felejt. Gyakorlatilag az asztali gép merevlemezének felelnek meg. És ez a "ROM" általában két részre van osztva, az egyiken van az oprendszer (pl. Android vagy WinMo), a másikra pedig szabadon másolgathatsz állományokat.
Nem olyan bonyolult.----
úgy látom lassan gépelek
-
Land
veterán
T-Mobilénál melyik gombra jön be az ügyintézővel való beszélgetés? Nem igazodok ki..
-
totog
tag
válasz
atillaahun
üzenetére
Az a belső memória, tárhely, vagyis ROM, nem pedig a RAM tudtommal. Ez a menüpont nálam 208 MB-ot ír, pedig 414 MB a rendszer memóriája (ugye 512 mínusz video, stb.).
szerk: na, megelőztek

-
Saccco
nagyúr
válasz
atillaahun
üzenetére
A memory részben az internal memory-t mutatja csak.
-
válasz
atillaahun
üzenetére
Ez a homály azért van, mert valami elfuserált trend miatt még a nemzetközi köztudatban is a "ROM" a belső NAND flash szinonímája lett, pedig semmi köze a "csak olvasható"-sághoz.
-
atillaahun
veterán
Így tudod megnézni Dialer > *983*0# > Memory
Egyébként ez a memória téma még mindig kicsit homály nekem. Jól gondolom, hogy a Blade esetében az 512 MB ROM a telefon alap tárterülete, ahova az SD kártyához hasonlóan mindenféle cuccokat lehet másolgatni? A RAM-ot pedig a programok futtatásához használja a rendszer és nem hozzáférhető?
Csak mert középiskolai számítástechnikai tanulmányaimból a RAM mint memória még csak rémlett, de mintha a ROM-ról akkor azt mondták volna, hogy az meg a BIOS, ami a gép alapvető beindításához szükséges infókat tartalmazza. -
marcitp
őstag
#9508-ra vki? Vagy linux alól kimásolni a file-t, ami tartalmazza a contact-okat?
-
darky4e
tag
Még jó,hogy meghagytam pixel hibássan akkor
visszacseréltetem ha az webshopban 
-
HXY
addikt
Én amikor a UPC-nél akarok valami hibát bejelenteni, akkor mindig arra szoktam menni, hogy új előfizetői szerződés megkötése, és azonnal felveszik a telefont.

Egyébként meg régebben volt, hogy 1/2 várakoztattak, és ráadásul nem is ingyenes a számuk. A T-mobile-nál legalább ingyen van... -
Saccco
nagyúr
Azért vicces, hogy senkivel nem lehet beszélni a Tnél... Sehol egy ember aki felveszi a telefont...
-
KIZS
aktív tag
Ha elsétálok egy T pontba és a kezembe veszem a készüléket, akkor meg tudom nézni benne valahogy a RAM méretét?
---
Ezért kérdeztem tegnap, hogy változott-e valami. Pont ara gondoltam, hogy az új szállítmány már a szokásos 512MB -tal érkezett, de még van a régiből is és szerencse alapon adják hol ezt - hol azt. És inkább leszedték a RAM méretére való utalást a honlapról. Pont ilyenek jártak az agyamban...
-
Land
veterán
Tudtok ajánlani egy jegyzettömb programot?
-
Land
veterán
Vazz én pénteken kaptam 1-et a T-s pontból és nekem 161 MB-ot ír ki!
-
HXY
addikt
Saccco:
Annyiban igazad van, hogy nem volt rendes tájékoztatás.
A sajtókonferencián is azt mondták, hogy 512MB a RAM.
Nekem a T-Mobile ügyfélszolgálata azt mondta, hogy 16GB-ig lehet bővíteni.atillaahun :
Nem tudom, hogy a FF miért nem tölti be újra, hiába nyomogatom az F5-öt.
De ami igazán érdekes, hogy egy órával ezelőtt még nálam is 30 GBP volt a FF-ban..
-
marcitp
őstag
Sziasztok!
Van egy kis problémám... én balga, próbáltam rárakni a gingerbread témát a telóra. Előtte nem csináltam backup-ot. Vannak fontos számok, amik nem voltak szinkronizálva, ergo nincsenek meg a régebbi (régebbi backup-om volt) működőképes ROM-omban.
Van vmi tippetek? Próbáljak ráengedni másik témát? -
pitterr
tag
válasz
sonique
üzenetére
Az enyém is ma jött meg és 414MB RAM-ot jelez ki!!! Több programmal is néztem, meg maga a telefon infoja is alapból ennyit ír! A szabad ROM az ugye 160 valamennyi, arra annnyit is ír, RAM-ra azonban kajakra 414et. Bakker, ha ez tényleg igaz, akkor tényleg jó vétel volt.
-
SutiAdi
tag
Előre is elnézést a hangnemért, de most már a f***om tele van a T-vel. Nem elég, hogy nem cserélték ki a pixelhibás Blade-emet arra hivatkozva, hogy nem befolyásolja a rendeltetésszerű használatot (hát nekem igenis befolyásolja, mivel este az ember tekintete a hibás pixelre terelődik akaratlanul is), de most meg ez a RAM dolog is. Főleg annak tekintetében, hogy a ZTE oldalán a hivatalos közleményben az áll, hogy Magyarországra 512 RAM-mal szerelt készülékeket szállítanak. Hát ezek után el tudom képzelni, hogy először tévedésből nem azt hoztak, de ha már itt van, akkor nem küldték vissza, hanem eladták nekünk idiótáknak. Ha ezt tudom, várok még egy hetet a vétellel.
Ezúton is gratulálok T-nek, hogy ismét jól átvertek minket. -
Saccco
nagyúr
Itt pont nem erről van szó.
Hanem arról, hogy ugyanazért a pénzért nem azt kapom amit a mostaniak kapnak!
És nem azért mert ők Blade2öt kapnak. Elvileg ugyanannak kéne lenni. Ilyen módon engem most megkárosítottak.szerk:
Azért komoly, hogy egy nyamvadt ügyintézőt sem lehet elkapni... Csak gép van értelmetlen opciókkal. -
plgr
tag
válasz
atillaahun
üzenetére
én eddig sehol nem láttam, a most említett android system infot- feltéve derült csak ki.
De kezdő felhasználó vagyok, lehet hogy valahogy elő lehet varázsolni.*983*0#-nél
Total:208M
Available:32MSima t-s blade, nem SF.
-
tanygab
tag
válasz
Murderer69
üzenetére
Nekem Alpha4 lite ROM van fent, és még flashelés előtt kicseréltem a lockscreen-t a gyárira... Így nekem semmi gondom a wifivel, fix nélkül használom...
Ezt is kipróbálhatjátok, ha szeretnétek...
Murderer69: Akkor ezek szerint nem segített a tegnapi uninstall/reinstall...?
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 12 Pro 128GB Független/1 hónap gar./Akku 100%/p4867
- iPhone 12 Mini 128GB Független Újszerű/1 hónap gar./Akku 100%/p4866
- iPhone 13 128GB Független/1 hónap gar./Akku 100%/p4865
- Samsung Galaxy S25+ Plus 12/256GB. Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- iPhone 12 Pro Max 128GB Független Megkímélt/1 hónap gar./Akku 100%/p4864 Azonosító:p4864 Tartozékok
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚRIS10!!! RAMÁRON! LEGION 5 i7-13650HX 16GB RAM 512GB SSD RTX 5070 8GB
- HP Elitebook 830 G5,FHD,13.3",i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR KAMERA
- MiniITX GAMING PC! Ryzen 7700 / RTX 5070 / B850I / 32GB DDR5 / 2TB NVMe / 750w Gold! BeszámítOK
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Érintésérzékenységből semmit nem vesztett.

))

)