Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
NSmester
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Mi wifi range extender pro-t próbálom beüzemelni, azt írja plug&play, de nekem sehogy sem sikerül csatlakozni hozzá. Próbáltam a hivatalos Play-es appal, és az Orosz appal is, de hibára futok. Nem megy végig a telepítés, nem vált át a led kékre, végig sárgán villog. Mit csinálok rosszul? Próbáltam keresni megoldást a problémára, látom más is járt már így, de nem találtam. Próbáltam régiót is váltani, bár ugye erre lenne megoldás az orosz app, de ez sem segített. -
Baloo27
aktív tag
válasz
Real_Necro #4464 üzenetére
Nekem kínai verzió van ès működik magyar règióval(igaz a child device-ok közül csak a eu règióra szánt verziókat mutatja a hivatalos appal.
-
Madoc
veterán
Vízmentes dobozban van nekem kint 2 db is a hideget birja, párát szerintem nem szereti bár a dobozára amiben érkezik, valami 90% meg - 10,+50 van írva ha jól rémlik.
(Mindkettőre egy egy reed relé van forrasztva és a xiaomi gyakorlatilag csak jeladó nekem, a kötődobozban. A nyitást a vezetékes reed relé érzékeli.) most csinálom a harmadikat ami meg postaláda érzékelő
lesz.
-
Remade
újonc
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a Xiaomi Mi Window and Door Sensor nyitásérzékelő (YTC4039GL) használható e kültéren? Kerestem interneten IP szabványát de sehol se lelem. Van e esetleg valakinek tapasztalata vele?
-
sbazsi
veterán
De úgy is kérdezhetném: melyik gateway-t érdemes megvenni most? (CN)
Bár elvileg ugyanaz, csak ez utóbbit 02.21 után küldik...
Vagy van olyan, ami jobb/többet tud/újabb, mint ez? -
Mi Gateway-t használ valaki developer mode-ban Node-REDdel?
Én próbálkozom, de a node-ot nem engedi telepíteni, mert szerinte elavult.
Köszönettel: MaCS
-
Fastfact
csendes tag
Sziasztok!
Bedside lamp 2-t használok(-nék) reggeli ébresztésre. Úgy van beállítva, hogy hétköznapokon reggel bekapcsoljon és futtassa a napfelkeltét, majd fél óra múlva csökkentse a fényerőt, majd kapcsoljon ki. Tavaly augusztus óta működött szinte hibátlanul. Ehhez képest február 7-én, vasárnap is bekapcsolt. Február 10 óta pedig semmi. Gyanakodtam hogy esetleg elállítódott az időzóna vagy ilyesmi lehet, azonban a logoknál látszik hogy nem működött azóta az automatika. Próbáltam más időpontokat, factory reset is volt. Appból megy minden, csak az automatika nem hajlandó működni. Emagos rendelés, nem kínai webshopos. Újabb firmware-t nem talál.
Tudtok erre valami megoldást? -
radio11
tag
Beállításokban a "manage storage" menü "SD card status" almenüben "recording mode" pontban lehet beállítani, hogy csak mozgásra, vagy folyamatosan rögzítsen (ez a Mi Home appra vonatkozik, én azzal használom). Olyat nem találtam még, hogy a mozgás területét lehetne szabályozni, lehet saját gyári appal tud olyat is
.
-
potcz8
csendes tag
Sziasztok.
Most kaptam kézhez az Imilab EC3 kamerát. Az lenne a kérdésem, hogy a leírásban az szerepelt hogy 270 fokot fordul, nekem csak 180 fokot. Nektek is ennyit fordul? -
xviktorx
tag
Sziasztok!
Hol tudom beállítani a MI kameráimat ( Mi home security Camera Basic 1080 P, és Mi Home Security Camera 360 1080 P ) hogy csak akkor rögzítsen amikor mozgást érzékel? Tudom, hogy az app-on belül kell de nem találom, hogy hol. Válaszotokat előre is köszönöm! -
tlala
addikt
-
TRob1
veterán
válasz
tobias40 #4439 üzenetére
"Lámpáim?"
Kell hozzá BT gateway hogy távolról lásd. (Már ha tényleg nem lámpákról van szó, hanem a linkelt hő és páratartalom mérőkről.)
ui: Nekem pl. nincs külön BT-s gateway-em, hanem a párásítóban illetve a légtisztítóban van... De vannak pl. lámpák is amik tartalmazzák, meg egyéb eszközök is.
-
tobias40
veterán
Megjöttek [link] ezek a lámpáim,nagyon tetszik.
A kérdésem hogy az itthoni hálózatból látom a IHome-ban mint a többi eszközömet de távolról nem mutatja az adatokat.
Mi lehet megoldás?Köszi előre is!
szerk:lehet azért mert BT-os?De akkor nem tudom távolról nézni a hőfokot csak a BT hatótávon belül?
-
válasz
szabi__memo #4437 üzenetére
Nem tudom, a miénk két éves ház és már rendben van. Tudni kell kezelni a műanyag nyílàszàrókat. Amíg fából volt az ablak, jól szellőztek a házak.
-
válasz
< CyberBob > #4432 üzenetére
Nem, ez légszűrő, nem páraelszívó. De csodálkoznék, ha bárkinél magas lenne a páratartalom ilyenkor télen. Nálunk még pluszban dolgozik a mi humidifier.
-
vegyszer
addikt
válasz
< CyberBob > #4432 üzenetére
Gondolkozz fordítva.
Nincs benne víz tartály. Nincs elvezetve a lefolyóba.
Hová teszi a vizet amit összegyűjt?
Nincs benne hűtőközeg. Mivel szedné ki a vizet?Nekem volt párátlanítóm. Napi 6L vizet szedett ki a lakás levegőjéből, gyakorlatilag szeptember és április között első évben, és 0-24-ben ment. Igaz, nem is Mi termék volt.
-
válasz
< CyberBob > #4428 üzenetére
Nálunk a pàraelszívó kb soha nem megy, szintén egybe konyha étkező és nappali. Egy mi air purifier pro van a lenti, egy 3H a fenti szinten. Ha valami odaég, azonnal felpörög és kb 5 perc után nincs égett szag. De egy alap etelszag főzés során lesz. Szűrő kb 3 hónap.
-
xviktorx
tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem a megfelelő topicba írok, de nem találtam a problémámhoz topicot, ezért merészkedek ide írni.
Lecseréltem a routeremet egy Xiaomi AX1800-ra xiaomi.hu oldalról rendelve. 200 megás netre vagyok előfizteve( vidanet), de a router csak 80 megákat ad ki, vagy ettől is kevesebbet. Kijött ma szerelő, rámért a netsebességre a modemen és neki jött a gépén több mint 200 mega többszöri alkalomra is. A gépét összekötötte kábellel a wifi routerrel és több alkalommal is csak 50 megákat mért. Azt mondta ez a router nem tudja biztos a ráírt értékeket. Én el is fogadom, hogy ez nem szolgáltató hiba hisz a saját szememmel láttam hogy a gépén mit mért. Van valmi beállítás a router applikációjába hogy kiadja magából a 200 megát vagy ez tényleg csak ennyit tud?
Válaszotokat előre is köszönöm. -
Madoc
veterán
válasz
< CyberBob > #4428 üzenetére
Ezekre amit írsz egy páraelszívó kell neked akár szénszűrővel. A légtisztítók a szilárd részecskéket szűrik ki.
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Vennék egy Xiaomi Mi Air Purifier 3C vagy Xiaomi Mi Air Purifier 3H okos légtisztítót. Egy egybe konyha nappali helységbe kellene és az étel / főzés szag és pára(fontos) "elszívására" megkötésére használnám. Jó erre ez az eszköz és ha igen melyik lenne a kettő közül és milyen szűrővel. A nyári hónapokba nem menne, mert nyitva az ablak. Ilyen használat mellett mennyi időnként kelleme szűrőt cserélni?
-
Pepeszaju
újonc
Hello!
Elolvastam a 'Téma összefoglalót', igazából csak annyit akarok kérdezni, hogy van-e Okos otthon / okos lakás general topic?
(Csak mert keresővel nem sikerült megtalálni!)
Nem specifikusan Xiaomi-s dolgok érdekelnének!
Köszike előre is! -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Van valahol elérhető táblázat,ahogy a légtisztítók összehasonlítása megtalálható?
-
A.M.D.
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szűkségem, hátha valaki tud válaszolni rá.
Nemrégiben vettem egy Aqara home set -et (HUB: dgnwg05lm), és megmondom őszintén eddig nem néztem, de most figyeltem fel, hogy ebbe nincs bluetooth. Van olyan eszköz, amivel képessé teszi a hub-ot erre? Rendeltem hőmérő szenzorokat, de akkor vettem észre, hogy csak ble-n működnek. (Későbbiekbe okos konnektoros klíma vezérlést szeretnék majd csinálni.)
Van a szetthez a kapcsoló (WXKG01LM), a működési tartományt azt megtaláltam, de azt sehol, hogy ez most kültéren is lehet használni, mennyire bírja a napot, és az esőt?
Ami még érdekelne azok az ehhez a rendszerhez csatlakozó kijelző(k), milyen szerepet tudnak betölteni? pl tudnak olyat, hogy megjelenítik 3db hőmérő szenzor adatait, de ha az egyik mozgásérzékelő érzékel, akkor kiteszi a kamera képét a kijelzőre???
Nagyon sok helyen olvastam, hogy egyedi mp3 hangot fel lehet rá tölteni. Ezt az opciót hol találom, mert én már annyit kerestem, de semmi.
Valamint mi kell ahhoz, hogy hangvezérelt legyen ez az egész? A telefonom androidos. (bár nem tudom, hogy ez lényeges-e.)
A mozgásérzékelőt hogy tudom beállítai, úgy, hogy ha mozgást érzékel akkor a hub-on a lámpa piros lesz (ez a része megvan), ha nincs mozgás akkor zöld, de ne kelljen 2 percet várni, hanem csak 10mp ???? Van erre megoldás?
Nagyon szépen köszönöm, ha valaki tud ezekbe segíteni. -
Moki2
aktív tag
A működéshez segítség , minden eszköznél állítsd be az időzónát , routeren google dns legyen beállítva . Ha valami nem akar ekkor se működni akkor eszköztörlés , újrafelvétel szokott segíteni , illetve mozgásérzékelőknél a kis gomb rövid megnyomása után hub bemondja normal link szöveget , és él a kapcsolat.
-
tlala
addikt
válasz
FeriPapa2 #4417 üzenetére
Nem akarok ünneprontó lenni ebben a topicban, de szerintem a Mi Home appban számos automatizáció nem- vagy össze-vissza működik.
Esetleg nézz még arra rá, hogy nem 7-8 órával később működik-e neked a beállított automatizáció, mert akkor a szokásos régió probléma lesz. -
FeriPapa2
tag
Purifier 3H-val kapcsolatban lenne kérdésem! Azt szeretném, hogy egy alcsony részecske számnál kapcsoljon ki a készülék. Beállítom az automatizálásban, de nem működik. Mi lehet az oka?
-
tlala
addikt
Innen vettem.
Alapból ugyanolyan termosztát mint a Computherm, plusz az okos funkciók.
Ha most is relés (mint a legtöbb kazán), akkor igen, a relés kell neked (water-heating). -
vegyszer
addikt
-
kartalhu
tag
Sziasztok!
Van egy európai Mi Smart Plugin (Zigbe) GMR4014GL konnektor és egy kínai Mi Control Hub2 (rádiós, ledes). Az orosz apk magyar, német és kínai régión is azt írja nem kompatibilis. Mit lehet ilyenkor tenni? -
dareyou90
csendes tag
,
-
bl4ze
veterán
Honnan vetted, mennyi volt?
Szerinted a cirkót biztonságosan kezelné a radiátoros fűtéssel+padlófűtéssel?
Ezt a rohadt hangos és buta Computherm-et szeretném lecserélni, ez éjjel-csendben nagyon hangos. Van, hogy felébredünk rá.
Nekem a relé kontaktos kell szerinted ha a mostani is relés?
Egy Immergas Vitrix cirkó lóg rajta. Te fogod magad bekötni? -
tlala
addikt
válasz
Real_Necro #4401 üzenetére
Ezek mind a termékekhez tartozó gyártói rajzok.
-
tlala
addikt
Nekem a legalsó Mijia Thermostat (Heatold) van, jó kézbe venni, minőségi cucc.
Nem olyan régen érkezett meg, most még csak egy 220-as kábel lóg rajta, és szórakozom vele, mert várom a Xiaomi Gateway-t még a többi cuccomat - illetve rá kell vennem magam, hogy szereljem át a fali dobozt (ezt vettem hozzá), illetve át kell kötni a relés cuccaimat is a kazánnál.
A termosztát működik bluetooth (BLE) gateway-ként is, látom is a 2 db ráakasztott Xiaomi bt hőmérőmet távolról is.
Van benne természetesen hőérzékelő, illetve rá lehet kötni külső érzékelőt is. A reléje kifejezetten halk, sokkal halkabb, mint a mostani termosztátomé.
Többfélét is árulnak belőle, van amelyik relé kontaktot ad, és van amelyik áramot ad ki (max. 3500W). A Mi Home azonnal érzékelte, csak a wifit kellett beállítani neki ill. a bt gateway módot.
Mit szeretnél tudni még tudni róla?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xerox WorkCentre 3025 hibás/donor
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest