- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Minimalista pénztárca - Focx C2 Advanced
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT.hu
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hali1975
tag
Hat ez a szenzor zigbee-s es nem BT-s:-), azert van benne.
ez bt-s: [link]
meg ez [link]
meg az [link]
meg meg van egy azt hiszem.Ha kell hagszoro, meg led, akkor ez kell.
Ha nem es kell a bt, akkor masik.
Nekem van mind a ketto.
A ledes/meg az elozo verzi/ es az egyelore egy mozgaserzekelovel este 10-hajnalli 05 kozott 2 percig vilagit.
A 3as gw, meg a kis szogletes homerok vegett van, de eleg jo. -
tlala
addikt
válasz Hali1975 #4195 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Az Aqara gatewayre ezt írtad: "csak bt nincs talan."
De a kompatibilitási listájában az szerepel, hogy támogatja a Mi Temperature and Humidity Sensort, ami meg bluetooth-os.
Akkor azzal hogyan kommunikál?[ Szerkesztve ]
-
lehella
senior tag
válasz Hali1975 #4194 üzenetére
Akkor ebben az esetben magyarországi vétel hangzik jobban
A Xiaomi ajtó/ablaknyitás érzékelőt lehet úgy okosítani, hogy csak bizonyos időtartamban jelezzen, ha nyitás van? Gondolok az éjszakai riasztásra, vagy ha távol vagyok, akkor meg csak naplózzon.www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
-
mikej95
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Xiaomi Mi Home Security Camera 1080p (Magnetic Mount) pár hónapja, tapasztalatokat írnám le csak vele kapcsolatban, hátha valakinek hasznára válik később.
Alexa, Google Assistant, stb támogatás nincsen, de ezt dobozon se álltja.
2.4 GHz n Wifi a leggyorsabb amit támogat.
Max 32 GB memória kártya megy bele egy, legolcsóbb Samsung USH-1-es kártya tökéletesen elég neki.
Mi Home integráció természetesen van.
Éjjellátó módban jó képet készít bár kicsit erős a kontraszt.
170° látóterén nem érződik erősen a halszem effektus.
Negatívumok
Mozgásérzékelés éjjeli üzemmódban nagyon érzékeny nagyobb szemű szálló porra, ha az a kamera közelében van. Érzékenység lejjebb vétele megoldja ezt.
Firmware gondok is vannak 4.0.5_0105 verzió az utolsó ami megfelelően működik. Felette nem használható egy időben a folyamatos rögzítés és visszajátszás, a mozgásérzékelés és értesítéssel kombinálva. Olvastam olyat is, hogy ez csak GMT+8 (Kína) időzónán kívül jelentkezik, de most egy EU régiós termékről beszélünk, illene működnie fw-nek amit Mi Home felajánl. Downgrade opció szerencsére van.Azt viszont nem tudják, hogy mi nem tudjuk azt, amiről ők úgy tudják, hogy tudjuk.'
-
Hali1975
tag
-
tlala
addikt
Gatewayt szeretnék vásárolni a meglévő bluetooth-os hőmérőim, wifis termosztátom, stb. automatizációs megoldásaihoz.
Valaki el tudja magyarázni nekem, hogy eszközökre értelmezett működésben mik a különbségek a MI Gateway 3 és az Aqara Gateway M1S között?
(Az Aqara hangszórón/rádió/riasztó funkción, fényjátékon kívül - csak a kapcsolható eszközök érdekelnek.)
Nagyon köszönöm előre is!tlala
kezdő[ Szerkesztve ]
-
farkas-j
őstag
válasz Hali1975 #4187 üzenetére
Köszi, valami ilyesmit írtak nekem korábban amikor vásárlás előtt érdeklődtem. Azért vettem a Bluetooth gateway-t, mert nem volt 3eFt, és olcsón jutottam hozzá az LCD-s szögletes hőmérőkhöz is. Ez volt a legolcsóbb összeállítás. Plusz az LCD-s hőmérőket ránézésre is lelehet olvasni.
Köszi a linket, ha bővítenem kell majd, akkor ebben az irányba fogok!Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
lehella
senior tag
válasz Hali1975 #4190 üzenetére
A hőmérőnek a bluetoothát mennyire használja jobban? Úgy értem hogy most csak akkor megy a bluetooth, ha a telefon csatlakozik hozzá. Ez ugye lassú, de a smart home hubbal gyors lesz. Azért, mert állandóan megy a bluetooth, vagy bizonyos időnként lekéri?
Amit linkeltél a xiaominál 7990 ft, de Alin nem láttam olcsóbban, átlag 28-30$. Lehet itthon akció van épp?www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
-
Hali1975
tag
-
lehella
senior tag
válasz farkas-j #4151 üzenetére
Szia, nekem is ilyenkor hőmérőim vannak. Ez a gateway mire jó pontosan? Illetve miben másabb mint a drágább xiaomi smart home hub?
Egyébként szeretném a hőmérőket távolról nézni, vagy akár valahogy gyorsabban monitorozni, mint amikor egyesével és lassan kérdezem le a telefonnal őket.www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
-
user12
őstag
-
félisten
válasz tobias40 #4179 üzenetére
Nálam már két éve így van. A UPC-s, illetve már vodafone-os vezetékes netről 10-15 másodperc, szintén vodás mobilnetről 2-5 másodperc, amíg megjelenik egy-egy itthoni hőmérő kijelzett értéke.
Ehhez még hozzájön, hogy mindezt két tényező szorzatként kell értelmezni, mivel ha a távoli, szintén mobilneten lógó hőmérőket olvasom ki, az mindig gyorsabb, mint a vezetékesek esetén.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
tobias40
veterán
Mi lehet a baj olyaonkor ha az otthoni gigabites netemről nagyon lassú a MI Home szoftver a mobilnetről pedig pikk-pakk minden?
Kamera kép,hőmérő adatok,ajtó nyitó stb..
A legtöbbször a kamera kép csak percek múlva jelenik meg vagy egyáltalán nem,mobil neten meg pár mp. és ott van minden.Járt már vki így? -
farkas-j
őstag
Nekem azt mondták, hogy az általad berakott fotón lévő hőmérőt az általam linkelt gateway nem kezeli. Nekem is kellett volna egy ilyen hőmérő hogy mínusz hómérsékletet is tudjak mérni. Emiatt kipróbáltam a szögletes LCD-st és tökéletesen mutatja a minusz hőmérsékletet az Mi Home appban. Most légmentesen becsomagoltam két ilyen LCD-s hőmérőt, az egyik a külső hőmérsékletet méri, a másik a fagyasztó hőmérsékletét. Eddig tökéletes!
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
farkas-j
őstag
Nekem ilyen e-nkes órám van, ezt a gateway látja.
-
user12
őstag
-
farkas-j
őstag
A hőmérők a linkelt gateway-hez kapcsolódnak. A gateway WiFi-n kapcsolódik fel a hálózatra és éri el a Xiaomi szervert. Más eszközre nincs szükség ha az Mi home-ban el akarod érni ezeket a hőmérőket.
-
tlala
addikt
válasz flegga92 #4166 üzenetére
Ah, értem, akkor bocs.
Sajnos én is zöldfülű vagyok, nem is akarok nagy hozzáértőt játszani.
Fogalmam sincs, hogy működne-e...Sajnos én még ott tartok, hogy milyen smart plug-ot és gateway-t vegyek, hogy Mi Home alatt is menjen, meg majd az Alexához is jó legyen, hogy ne kelljen mindent újra vásárolnom majd. De nem kaptam választ a kérdésemre.
-
Madoc
veterán
Évekkel ezelőtt mókoltam, asszem bizonyos verziós gateway kell hozzá, talán az újak már nem tudják.Bizonyos verziós mi home szoftverrel ki lehetett szedni a tokent és úgy beleintegrálni a home assistantba.Na ez nekem régen volt már, tokenem azóta megvolt De a home assistant integrációról, használatról nem én foglak felvilágosítani. Google mindenre választ ad, "mi home lan" keresőszóra talán. Amúgy az Okosotthon topicban a home assistantról kapsz kielégítő információkat.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
flegga92
senior tag
Volt próbálva az orosz appal is, azzal sem ment. Gyári appal kínai és EU szerveren is megy a párásító egyébként. Telefonhoz sem párosodott hozzá szűz accounthoz sem. Látta, de hiába nyomtam a párosító gombot, nem történt semmi. Havernak odaadtam, neki volt kínai GW-je, kínai szerveren, de neki sem párosodott össze, telefonnal sem. Elképzelhető, hogy a gomb volt rossz.
A párásítóban van BLE gw, mint pl a Bedside lamp első generációjában. Redditen is olvastam, hogy sikerült BLE eszközöket párosítani hozzá.
Esetleg itthonról egy ilyen megoldás lehet? -
tlala
addikt
válasz flegga92 #4153 üzenetére
Szerintem a hőmérőd is hibátlan, csak belefutottál a szokásos Xiaomi lokalizációs problémába. Ha hozzáadsz egy EU-s cuccot, akkor beáll EU szerverre, és a kínai eszközök már nem adhatóak hozzá. (Ha meg először a kínai hőmérőt adnád hozzá, akkor már az EU-s párásítót nem fogadná el.)
A megoldás az, ha a Google Play áruházas verzió helyett olyan Mi Home appot használsz, amiből kiherélték a lokalizációt, és minden eszköz hozzáadható.A fenti app verzióhoz mindkét eszközt hozzá tudod adni, látni fogod a hőmérő számait is az appban, de ettől még nem fognak tudni együttműködni, mert a bluetooth-os hőmérő nem lesz képes kommunikálni a wifis párásítóval, ehhez egy gateway is kell, ami közös hardver platformot teremt a bt és a wifi között.
[ Szerkesztve ]
-
Madoc
veterán
Home assistant egy okosotthonvezérlő program. Mivel a gateway-em tud csak lan kapcsolatot is, (megvan az egyedi token) . Így beletettem, és pl a xiaomi nyitásérzékelő felkapcsolja a sonoff wifis kapcsolót.. Stb. Mindezt Internet nélkül.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
bb71
őstag
Kerdezem en, hogy merjem ilyeneket olvasva a termosztatot egy ilyen bizonytalan hatteru kinai szerverrol jaratni? Arra jutottam, h felelotlenseg lenne.
-
bl4ze
veterán
Nekem a GH (Google Home) és GA (Google Assistant) alól hirtelen eltűnt a 3H légtisztító.
Azt vettem észre nem lehet kapcsolni: majd látom nem tud kapcsolódni próbálkozik és semmi.
Lecsatoltam a Mi Home-ot és vissza. Semmi. Eljutottam oda, hogy a másik 4 eszköz is offline lett ami rendben ment.
Második google accountról beléptem , felcsatolás és a 4 eszköz látszik, de a 3H végleg eltűnt...
FB Xiaomi csoportban többen írták, hogy Ők is így jártak, valamit bénézik a Xiaomi.:. bl4ze .:.
-
Madoc
veterán
Kis érdekesség:van 4db zigbee-s hőmérőm egy aquara gateway-el. Random időnként egy egy eszköz offline lett. Beintegráltam home assistant alá és ezzel a lendülettel el is vettem a gateway-től a netet. A hálózaton rajta maradt csak netre nem lát ki. Na 2 hete mióta ezt megcsináltam, semmilyen eszközöm nem volt offline. Viszont ma vettem 3db nyitásérzékelőt és a hozzáadás idejére adtam netet a központnak, és a hőm~rséklet érzékelőből rögtön 2 offline lett. Végeztem a nyitásérzékelők hozzáadásával, elvettem ujra a netet és lám minden online ujra, a home assistant szépen logol.
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Van egy Smartmi párásítóm, még az első, kijelző nélküli EU verzió. Szeretnék hozzá külön hó és páratartalom mérőt, ugyanis kikapcsolva nem mutatja pontosan. Korábban vettem aliról kerek kijelzős BT-s hőmérőt, de nem akart vele menni, mondjuk telefonnal sem, csak a Mija temp appban láttam, szerintem hibás volt.
Aki használ ilyen párásítóval hőmérőt, tudna egy tutit mondani? Lehetőleg kijelzőset. -
Tortug@
csendes tag
Szia - nekem is van egy ilyen "hokikorong" és nem sikerült Vevs-es app-ban itthoni régióval megtanítani neki a Daikin légkondinkat. Sőt...amikor kiválasztottam, hogy milyen eszközt szeretnék távirányítani, akkor meg sem jelentek a különböző márkák. Kíváncsiságból átléptem Kínába és ott egyből betöltődtek a légkondi márkák. Ezek alapján arra gondolok, van néhány olyan dolog ami itthoni régióval nem működik. Engem nem zavar, mert automatizmust állítottam be hőmérséklet alapján és csinálja magától. Az IR kínai szerveren elketyeg a klónozott alkalmazásban és a másik alkalmazásban meg itthoni régió van és minden más működik rendesen. Esetleg próbáld meg átrakni kínai régióra és teszteld le. Sok sikert!
-
user12
őstag
Sziasztok
Adott egy Xiaomi Mi Smart Sensor set, ami jelenleg is üzemel
Szeretnék hozzá hőmérőt. Ha jól értelmezem a leírást ehhez:
kell valami Bluetooth gateway cucc? Ez egy külön egység lenne vagy a Set-ben található központi egység is el tudja látni ezt a funkciót?
Illetve van ez:
ha jól gondolom ez minden más készülék nélkül üzemel a kezdőszettel?
Köszönöm előre isRendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
tlala
addikt
-
tlala
addikt
válasz vegyszer #4137 üzenetére
Igen, cirkót.
Van gyerekzár a vezérlésében. A Mi Home appban egy kézi csúszka is, illetve a választható automatizmus funkciók között is.Szerintem nem ezzel kellene a radiátorszelepnek kompatibilisnek lennie, hanem a Mi Home-mal, hogy a rendszerbe integrálható legyen. És a radiátorszelep jelével lehetne új automatizmusokat létrehozni, amelyet össze lehetne kapcsolni a termosztáttal.
Mutatom a választható lehetséges funkciók listáját, amit új automatizmus felvételekor feldob a termosztátnál ("Then") a Mi Home (csak 2 képre fért rá a hosszú lista): -
tlala
addikt
válasz vegyszer #4136 üzenetére
Biztos jó, de sohasem használtam smart plug eszközt, ezért kérdezek.
Meg az egész témában abszolút (lelkes) kezdő vagyok.
Ehhez a ZigBee eszközhöz kell gateway, hogy a Mi Home-ban használható legyen, ugye? Bár úgy tűnik, azt amúgy sem úszom meg, ha érdemben használni is akarom a BT e-inkes hőmérőimet. -
tlala
addikt
Kérdezni szeretnék én is.
Van olyan smart plug az olcsóbb kis kerek EU-s fajtákból (Mi nagy oválison kívül), amelyik Mi Home alá is illeszthető? -
tlala
addikt
Sziasztok, most találtam rá erre a topicra.
Olvasgatom, és látom, hogy többen kerestetek termosztátot, ami működik a Xiaomi rendszerben.
Megosztom, hogy ezt a termosztátot rendeltem, és a Mi Home azonnal látja és jól integrálja.
Nálam nem süllyesztett az aljzat, így rendeltem hozzá ilyen falon kívüli kiemelő dobozt is. -
radio11
tag
Imilab EC3 kültéri kamera érkezett ma a rendszeremhez (Banggoodról, mert magyar forgalmazóknál nincs). Ma volt a szoftveres installáció, Global készülék, Global Mi Home, csont nélkül párosodott és működik . Holnap jön el a kültéri felszerelés napja.......és remélhetően kiderül milyen kutya tojik éjszakánként a kertembe .
-
7Sony7
addikt
Nem tudom már srácok. A lényeg, hogy ha tudtok nagyon olcsón, akkor jöhet.
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
7Sony7
addikt
Üdv. Hol lehet olcsóbban kapni hő és páramérőt?
Néztem ebay-en is, de ott is csak drágát találtam.Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
bl4ze
veterán
Semmi nem kerek ezzel a Mi Home-GH-GA trióval.
Volt GH alól cache törlés, majd adatok törlése is.
Beléptem újból, látszott mind az 5 egység a mi home-ból de már EGYIK sem volt elérhető.
Unlink-Reconnect : semmi
Szétvágott az ideg, most már az sem ment ami eddig. (3 db socket, 1 db porszívó)
Megoldás az lett, hogy a másik google accounttal léptem be GH-ba, majd ott újból felvettem a Mi Home-ot. Ott már sajnos az "Air" nem is látszott, csak 4 egység
De azokat sem kapcsolta, nem konneltált.
GA alatt újból kapcsolódtam a Mi Home-ra, és most legalább a 4 egység jó, de a 3H "Air" eltűnt végleg.... Agyrém !.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
Nem. Nagyon fura, de minden eszköz megy kivéve a 3H air purifier. Mindent kapcsol ki-be a Google Home a Google Assistant hang parancssal, de egy ideje az "air" nem megy , hibát dob : "Sorry it looks like Mi Home is unavailable now." De csak erre. Semmi más eszközre nem. Nem értem Jó volt, mostanság csinálja csak ezt.
GH alatt látszik is , de nem tud connectálni. Pedig minden EU-s és ment is korábban
"Connecting" "Not responding" amit a Google Home ír[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
bb71
őstag
Lehet, hogy félrevezettelek, mert én erre a hibára asszociáltam sajnos:
Temporary unavailable in your country or region. -
bb71
őstag
Bocsi, egy dolgot elfelejtettem: akkor működött nekem a fűtőkészülék (ugyanolyan elérhetetlen állapot), miután a pluginjét lecseréltem a vevs félére:
https://ru.kapiba.ru/mihome/files/plugins/
itt kellene kitalálni, hogy a 3H Air Purifier az melyik nevet jelöli ha egyáltalán ott van...Itt a leírásom, hogy csináltam: [link]
zhimi.airpurifier.mb3 ha ez a tied, sajnos ott nincs.[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
Köszönöm, letöltöttem : MiHome_6.0.214_63314_vevs.apk
Semmi nem változott. A 3H air purifier továbbra is offline, nem tud kapcsolódni a Google Home, és a GA is azt mondja, hogy "Sorry it looks like Mi Home is unavailable now."Nem tudom miből gondoltad a vevs-szel jó lesz, de sajnos nem. Minden más eszköz megy - a légtisztító nem elérhető Google-nak
.:. bl4ze .:.
-
Baloo27
aktív tag
Sziasztok! Èrdeklődnèk,hogy van-e valakinek air purifier 3c lègtisztítója? Van e nagy különbség a 3c ès a 3h modellek között? A szálló porral hogyan bírkóznak meg a lègtisztítók? Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Ukrajnai háború
- MSI notebookok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest