- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
f8enter
aktív tag
Sziasztok,
Magyak 'Kit'-em van (GW, mozgás, nyitás, kapcsoló, EU szerver), és szeretném bővíteni a zigbee lefedettséget, hogy távolabbi eszközöket is el tudjak helyezni.
Van olcsóbb megoldás annál, mint hogy veszek még egy kitet?
Csak a standard Xiaomi Home app jöhet szóba, az orosz nem. -
Robbertho
aktív tag
Lekérdeztem most én is, 3 csak négy napot mutatott, egy pedig egészen szeptember 25-ig, de úgy, hogy volt 3 nap egymás után ami üres volt. Érdekesen működik
Csak azt nem értem, ha nem tud sok napot, a szerver miért nem tárolja el legalább, amit már eddig lekért az ember. -
Robbertho
aktív tag
válasz
farkas-j #3386 üzenetére
Ha már ez a szögletes BLE hőmérő a téma, nektek hány napig tárolja a hőmérsékletet visszamenőlegesen?
Nekem is van négy, azonnal csatlakoztak is egy konnektoros BLE gateway-hez gond nélkül, de a lekérdezéskor mindig csak az előző 24 óra adatait, valamint az elmúlt 5-6-7 nap (mikor hogy sikerül) min és max értékeit mutatja. Ez azért érdekes, mert lenne hely 30-nak is, én azt gondoltam volna, hogy tárolja az előző 24 órát, 30 napi átlagot és 6 havi átlagot, viszont a 6 napnál régebbi értékeket folyamatosan dobja el.
Másik, hogy néha kihagy napokat, de csak a hőmérsékletnél vagy páratartalomnál, ami a következő napi lekérdezéskor vagy egy óra múlva már ott van, nektek csinál ilyet? -
Garold
senior tag
-
carpediem007
tag
Xiaomi IR 360 még mindig kínai nyelvű? Vagy van más alternatíva a rendszerhez? Köszönöm
-
Real_Necro
veterán
válasz
farkas-j #3379 üzenetére
Érdekes ötlet, bár mi sűrűn vagyunk otthon. Nekem csak vízérzékelők vannak átemelőszivattyúk mellé helyezve, mert volt rá példa, hogy a visszacsapó szelepnél szétugrott a cső és elázott a pince, mert a mosógép meg nyomatta a szennyvizet kifele. Most már leáll, ha ilyen történik.
-
farkas-j
őstag
válasz
Real_Necro #3378 üzenetére
A lányom lakása pillanatnyilag nem lakott. Májusban úgy jártunk, hogy a szolgáltatói modemjének tápja gondolt egyet és leégett, lecsapta a kismegszakítót. Pechünkre pont ezen a kismegszakítón keresztül kapott villanyt a hűtő is. Azt észrevettem időben, hogy nincsenek kameraképek a lakásról, a router sem volt elérhető, de mivel a szomszédját telefonon felhívva ő a bejárati ajtón mindent rendben talált, így nagyon nem izgultam, nem törtek be hozzá. Két nap múlva mikor az időm engedte elmentem megnézni, hogy miért nincs net. Ekkor szembesültem a problémával. A fagyasztóban lévő cuccok egy része némileg kiolvadt, így kukázni kellett egy csomó mindent. Ekkor döntöttem el, hogy a hőmérsékleteket is távfelügyelem. Mivel a Gearbest-en volt egy jó akció hőmérőre (4db 14$), így itthonra is vettem, kitudja mikor lesz haszna.
-
Létezik az, hogy a Gateway nem szereti a vendég wifit?
Köszönettel: MaCS
-
bl4ze
veterán
válasz
Real_Necro #3374 üzenetére
Feltöltöttem, de elég hamar 100% lett.
Lehet az volt a baja - ebben bízok. Talán akkor egy órát volt töltőn, és ment ki 100%-kal.
Remélem most jobb lesz, a 1.5 hónap alatt 100%-ról 50%-ra merülés mely ténylegesen 0% volt elég zavaró és béna volt -
bl4ze
veterán
válasz
Real_Necro #3372 üzenetére
Nálam volt egy bosszantó, érdekes dolog - remélem nem úgy fog megint az akku 1,5 hónap múlva "meghalni"
Mert akkor mérges leszek.
Olvass vissza leírtam.
Most kb. 2 hete van kint és megint "100%" ami nem jó jel -
Real_Necro
veterán
Ha te is kínai szervert használsz, ajánlom az én módszerem. Nekem azóta problémamentes megint: [link]
3 hónapja sem elakadt update, sem automata kijelentkeztetés nem volt. Az értesítések is szépen megjönnek, csak akkor lassul be, ha nem törölgetem ki őket a telefonomból és 20 áll egymás után, de én állítottam be, hogy mindent is jelezzen (egyelőre).
Imilab EC2 kamera kinél hogy szuperál? Augusztus 5 óta van felrakva nálam és 75%-on áll az akkuja... Ez így elég jó szerintem, pedig van mozgás alatta...
-
TGa
tag
Gyári app rendetlenkedik evvel a kijelentkezéssel és az értesítések elmaradásával. Eddig nem találtam megoldást a neten. Nagyon sajnálom, hogy ekkora bukta hibákat követnek el, a rendszert megbízhatatlanná teszik. Még egyet próbálok, hogy aqara home alkalmazásra váltok, hátha...
Az okos otthon szetthez tudtok javasolni fali kapcsolót ami együtt tud működni a xiaomi hubbal? A meglévő nem okos világítást gondolnám okosítani a kapcsolókkal. A cél, hogy működjön fali kapcsolóval és rendszerrel is a kapcsoló. Egy és két gombos kapcsolókra is szükségem lenne. Előre is köszönöm a javaslatokat.
-
bupemko
senior tag
Nekem akkor voltak ilyen kijelentkezés parák, amikor több eszközön (iOS, Android) használtam gyári (iOS, Android) meg orosz verziót (Android) is vegyesen. Gyári ugye automatikusan frissült újabbra, orosz meg maradt régebbi amíg manuálisan nem frissítettem, gondolom ezen vesztek össze.
-
Garold
senior tag
Nagyon hasonló frekvencián működik a bluetooth és a wifi is, de szerintem sem fog lefedni egy gateway 2 szinetet. Viszont lehet több gateway-ed is, nekem is most kettő van a rendszerben. Vagy vannak ilyen mini gateway-ek is, de ezzel gyakorlati tapasztalatom nincs.
TGa: gyári app vagy az orosz verzió? Nekem az orosz csinálta korábban ezt, hogy kijelentkeztet, most ez megszűnt a legfrissebb verzióval. Most csak nem küldi az értesítéseket.
-
TGa
tag
A Mi home app újabban többször kidob és az értesítések sem érkeznek meg. A fontosabb téma az értesítések elmaradása, mert enélkül kuka a rendszer a minősítése! Próbáltam régebbi és újabb verzióval, szoftveresen minden beállítva, engedélyezve, mi home program védetté tétele, de semmi eredmény. Eu verzió, Hungary location. Elszomorító! Valahogyan megoldható a helyzet?
-
Robertoq
őstag
Megvan pár dolog, köztük a konnektor meg nyitásérzékelő, de tapasztaltam 1-2 furát eddig:
- nyitásérzékelőt első pár napban néha "szárazon" összeraktam - széthúztam és rendben volt, tegnap felraktam a kisebbik felét az ablakra, a másikat még nem (egymástól 1.5 méterre van) és azóta random módon jönnek notik (amit beállítottam) miközben a logban azt az időt érzékeli utolsónak helyesen amikor szétszedtem. Azért nem raktam fel mert próbáltam az ablaknál is és nem jöttek az értesítések. Az tudni kell hogy ott már harmat gyenge a wifi (holnap jön a mesh router). Ez okozhat random pushokat?
- konnektor: pár napig rendben volt, majd 4. nap reggel meg offline-nak ítétle. Töröltem, újra felvettem és azóta jó. A wifi szintén gyér, nem tudom hogy ez okozhat-e ilyet.
-
<Adamsky>
nagyúr
Sziasztok! Van itt valakinek SMARTMI Electric Heater-je?
-
Robbertho
aktív tag
Halihó,
Van valakinek esetleg tapasztalata Aqara Wall Switch (netural, single) D1 verzióval kapcsolatban?
Történt ugyanis, hogy egy rossz jelölés következtében sikerült eldurrantani a relét egy régi verziós Aqara Wall Switch-ben, ezért rendeltem egy újat. A D1-ről azt olvastam, inkább esztétikai a változás, semi mint valami nagy update.
Mégis, amikor a D1-et sikerült bekötni, nem tudtam hozzáadni a Gateway-hez. Érdekes módon a kapcsoló abbahagyta a villogást amint a Gateway elkezdte keresni, de a Gateway nem, nem is találta meg. Az elromlott kapcsoló amúgy még pukkanás után is "működött" a Gateway-jel, kb. másodperceken belül megtalálta anno.Egyelőre a megoldás az lett, hogy mivel szerencsére a relés modul 1-1 ugyanaz a két kapcsolóban (a mikrovezérlős panel nem), így azt átmentettem az újból a régibe, így az most tökéletesen működik, szóval a problémám megoldódott, csak nekem furcsa volt, hogy nem megy ez az újabb kapcsoló, sőt, nincs is külön új meg régi az (orosz) appban.
Gateway egyébként lumi.mieu01, de az orosz appal eddig minden aqara vagy xiaomi eszköz működött azonnal. -
Winne
nagyúr
Urak be lehet állítani valahogy, hogy PC-n is lássam a 360 Seurity kameráim képét? Másik mobillal osztottam már meg, de gépen nem néztem még.
Androidos környezetet nem akarok telepíteni miatta.
-
bl4ze
veterán
válasz
Real_Necro #3302 üzenetére
Nagyon furcsa dolgot művelt az EC2 kültéri kamera :
több mint 1 hónapig 100%-on volt, majd lement 95%, 90% , 85% és onnan rögtön 50%(!)-ra !
Majd azt vettem észre, hogy szombaton délelőtt 11-től semmit nem rögzít.
Elérni lehetett, a felvett felvételt lejátszotta, de élőkép nem volt. 90%-nál megállt a betöltés, nem volt kép.
Levettem a konzolról és USB-ről elkezdtem tölteni : azonnal jó lett, lehetett látni az élőképet is, és rögzített mozgást is.VISZONT : órákig töltöttem és pirosan világított a LED, nem váltott át ZÖLD-re, hogy kész.
Ha levettem a töltésről akkor az app azt mutatta 100% - ha vissza raktam tölteni akkor pirosan égett és az app-ban az akku jelzés "piros - töltés alatt" ikont mutatott.
Ahogy levettem akkor megint 100% és az akku is "full" ikont mutatott.Szerintetek ???? Elég fura....
-
vegyszer
addikt
Mivel én nem használtam az Apple ökoszisztémáját, csak azt tudom, hogy Mi/Yeelight LED lámpák esetén vannak azonosnak tűnő termékek. Az egyiken van homekit kód, és írja, hogy kompatibilis, a másik eszközön nincs kód, és nem írja.
(szerintem amin nincs QR kód, az esélytelen, amin van, annak mennie kellene, de mint mondottam nem használtam soha. Csak annyira, hogy android alól összegányolt home-ot a apple boltban elérhető Mi Home app alól beléptem. És amit az orosz app összeházasított, az itt is látszott egy két eszköz kivételével)
-
vegyszer
addikt
-
kovsol
titán
válasz
vegyszer #3344 üzenetére
Azt látom, hogy a szlovák oldalról linkelt az apple homekit támogatásos. Ami itthon kapható kezdő szett az is esetleg?
Én szeretnék füst, víz, mozgás, nyílás érzékelőket, meg kamerát elhelyezni a lakásban. Esetleg később pár lámpát még.
Az aliexperessről rendelt víz és füstérzékelő menne az itthoni kezdőszettel együtt? -
A Gateway-em megsértődött.
Két évnyi használat után inaktívvá vált az androidos felületen. Ha újracsatlakozást kérek, szépen végigvisz a folyamaton (reset, sárga villogás, hálózatválasztás, kapcsolódás, örülés), aztán miután kijelentette, hogy minden rendben, a mobilapp közli, hogy a Gateway off-line, szíveskedjek elölről kezdeni, miközben maga a gateway kéken villog.
Tudtok erre megoldást?
Köszönettel: MaCS
-
qolu
csendes tag
Sziasztok!
Yeelight celling lamp vásárlásán gondolkodom. A 650es verziót tényleg nem forgalmazzák szinte sehol(és ott elég drágán), vagy csak én nem találom? Ha nem forgalmazzák, akkor tudnátok nekem más gyártótól mondani olyan lámpát aminek a tetején van külön hangulatfény?
Előre is köszönöm! -
TGa
tag
Sziasztok! Xiaomi Smart Home Kit-ről van szó, az előre beállított riasztó funkció nem tartalmaz késleltető funkciót eszközre sem és riasztásra sem a belépéshez. Hogyan lehet megoldani, hogy a bejárati ajtó nyitására ne szólaljon meg azonnal a riasztás? Magyar szett, magyar régió.
-
vegyszer
addikt
válasz
Robertoq #3342 üzenetére
Ugyan nem magyar, de szlovák raktáras ZigBee Gateway [link]
Esetleg kérdezz rá, hogy szállítanak-e ide, vagy nézz szét a hardverapro.hu oldalon. Néha van eladó.De a xiaomi.hu oldalon lévő kezdő szettet se vesd el. [link] Árban nem biztos, hogy olcsóbb kintről apránként venni minden egyes mutyüt. És ott darabra is van szenzor, kapcsoló, konnektor, és sok minden más is.
Én a hőmérők közül raktam egyet ki (az Aqara félét raktam ki az eresz alá. eső nem éri, de van benne nyomásmérő szenzor is).
Szenzort a Banggood/Gearbest oldalról vettem. Mikor melyik hol volt olcsóbb. Mind kiválóan teszi a dolgát.
-
Robertoq
őstag
válasz
vegyszer #3333 üzenetére
Első körben ezeket szedtem össze:
Gateway:
https://www.aliexpress.com/item/32821192659.htmlKonnektor:
https://edigital.hu/halozati-eloszto/xiaomi-mi-smart-plug-zigbee-okos-konnektor-p739167Nyitásérzékelő:
https://edigital.hu/riaszto/xiaomi-xmmwads-mi-zigbee-nyitaserzekelo-riaszto-okosotthon-szetthez-ytc4039gl-p686583Füstérzékelő:
https://www.aliexpress.com/item/33000008075.htmlHőmérő:
https://www.aliexpress.com/item/4000838681793.htmlVízérzékelő:
https://www.aliexpress.com/item/4001260583216.htmlOrosz app letöltve, akkor ezek elméletben működni fognak vele, ugye?
Illetve szeretnék egy külső hőmérőt is hozzá, de azt nem találtam.Amúgy nem értem hogy itthon miért nem kapni gatewayt? Mert a két edigitalos eszközt addig nem tudom használni mégha meg is érkezne holnap.
-
ANW2
tag
Tiszteletem mindenkinek!
Vettünk nemrég egy MI LED Smart Bulb (White and Color) okos izzót. A problémám az hogy nem akar összekapcsolódni a hálózattal. A router re rákapcsolódik a DHCP klient listen szerepel. Digi net 1000 van nálunk. Viszont kipróbáltam egy másik telefonnal hotspotot csinálva mobilnetet megosztva működik azonnal.
Kérdés hogy mit kell tenni a digivel vagy kinek szóljak?Köszönöm előre is
Üdv, Ádám
-
akos86
aktív tag
Sziasztok!
Okosotthon szetthez lehetséges e vásárolni hatótáv növeléséhez gatewayt... sajnos az egyik érzékelő túl messze helyezkedik el a központi egységtől(zigbee szabvány)
-
vegyszer
addikt
válasz
Robertoq #3332 üzenetére
A konnektort olcsóbban megkapod a Lurdyban.
xiaomi.hu esetleg a xiaomishop.hu oldalon is nézd meg.
Az érzékelő se sokkal drágább itthon.
De mindenképpen kell egy ZigBee Gateway hozzájuk.
Oros appal (keress vissza itt) megoldható a régiók okozta inkompatibilitás, hisz az csak szoftveres gát.Könnyen létre lehet hozni szabályokat. Pl ha mindkét ajtó nyitó érzékelő nyitott ajtót érzékel, akkor a konnektort tegye ON állásba. Egyébként meg OFF-ba.
-
Robertoq
őstag
Szükségem lenne egy ilyenre
https://www.kalyhasbolt.hu/Vezetek-nelkuli-elszivas-vezerlo-alljzat-AS-510viszont arra gondoltam hogy kiváltom ezzel a kombóval
https://www.aliexpress.com/item/4000463541993.html
https://www.aliexpress.com/item/4000628437062.htmlMeg lehet oldani hogy akkor ad áramot ha ki van nyitva az ablak? Illetve egyből kettő érzékelőre gondoltam, mert ha a redőny le van engedve akkor önmagában kevés az ablaknyitás, azt nézné a másik érzékelő (fedett részen van, teraszon)
Konnektornál az van hogy:
Is China connected to mainland China?
Only eu server
Milyen gateway ajánlott? Később hőmérőt, mozgásérzékelőt szeretnék rákötni még. -
asdf_
veterán
Van nem Xiaomi okosotthonos topic? Bár igazából butaotthon a kérdés, wifi-s szobatermosztátot keresnék.(gázfűtés, 230V).
-
g0dl
addikt
A xiaomi gatewayre létezik olyan alternatív szoftver, ami nem csatlakozik semmilyen felhőhöz (se kínai, se amerikai se orosz stb.), csak az otthoni szoftverhez. Én a távoli eléréshez inkább vpn-t használnék.
-
akos86
aktív tag
Sziasztok!
Vásároltam otthonra egy Xiaomi smart home sensor kit kezdőszettet otthonra ami hibátlanul működik... azt szeretném megoldani ha okos gombot megnyomjuk ami a ház elején van akkor a hátul a garázsban megszólaljon a gateway sajnos nagy a távolság csengő és a gw között esetleg egy másik köztes gateway áthidalná ezt a távolságot? -
vegyszer
addikt
válasz
Robertoq #3318 üzenetére
A link lemarad Xiaomi Aqara Two-Way Wireless Relay Controller
Persze ez is Kínában olcsóbb, de van relative értelmes leírása itt. -
vegyszer
addikt
válasz
Robertoq #3318 üzenetére
Attól függ hogy milyen jelet küld. Ha egy egyszerű rovidzár kapcsoló (mint ha a két eret összeérintenéd), akkor ott van erre a Xiaomi Aqara Two-Way Wireless Relay Controller (Kétutas vezeték nélküli relé-modul). Esetleg ha 3 ér megy le, és mondjuk A B C a három ér, és AB leengedi az ajtót, BC felhúzza akkor is ez még tudja ezt oldani.
Nem mélyedtem el a témában, nem látom, hogy két éren hogyan is van vezérelve a kapu. Mert akár végálláskapcsolóval elég lehet egy érpár is, de inkább kérdezz rá. Gondolom ha lent van, ha fent, ugyanaz a csengetési pillanat jel végig húzza a kaput fel vagy le.
Szerintem nem reménytelen a dolog, sőt!
De ez ZigBee-s, azaz egy ilyen Getaway mindenképpen kelleni fog hozzá. -
Robertoq
őstag
Sziasztok! Hörmann garázskaput szeretém felokosítani, valahogy nyithatóvá/zárhatóvá akarom tenni távolról. Jelenleg a távirányító mellett van egy fali billenőkapcsoló (csengőkapcsoló) ami ad egy impulzust 2 eres kábelen az egységnek és az nyit vagy zár. Ezt valahogy elő lehetne idézni Xiaomis eszközzel?
-
Vici
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Xiaomi Mi home 360 kamerám.
Több családtaggal is megvan osztva.
Meglehet nézni valahol hogy ki nézi, és mikor a kamera képet? -
-
Zirowe
nagyúr
-
Zirowe
nagyúr
Bocsánat a dupla posztért, csak közben végigpörgetve a topicot látom, hogy elvileg az orosz app lenne a megoldás a problémámra, de sajnos nem igazán működik.
Felraktam a legfrissebbet, MiHome_5.8.16_63076_vevs.apk, és sajnos ugyanazt írja ki, mint a playes app: ha alap képernyőn megnyomom az eszköz hozzáadást és kiválasztom az eus konnektort, akkor mutatja a két meglévő gatewayem és azt írja, hogy egyik se kompatibilis, ha pedig a gatewayen belül akarom hozzáadni, akkor nem szerepel a listában az eus konnektor.
Szerver továbbra is Kína. -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, kérdés: jelenleg 2db kínai gateway-em (azt hiszem DGNWG02LM) működik 30-40 érzékelővel kínai szerverre állítva, lan com protocol engedélyezve, működnek rendesen HA-ban, xiaomi appot csak új eszköz felvételéhez szoktam használni, netes kommunikáció letiltva.
Szeretném a meglévő kínai ZNCZ02LM konnektorjaimat lecserélni az eus verziójú ZNCZ04LM-re ami csak eu szerveren működik, van is nálam már pár darab belőle.
Ehhez beszereztem egy kínai ZNDMWG03LM multimode gatewayt, ami eu szerverre állítva látja megfelelően az eus konnektorokat, viszont ennek a multimode gatewaynek csak homekites HA integrációja van, ami kritikán aluli és most készült el nemrég egy mqtt-n kommunikáló réteg, ami még nem tökéletes.Van még elfekvőben egy kínai DGNWG02LM gateway-em, amin elérhető lenne a lan com protocol, viszont ezt nem tudom átrakni eu szerverre, mert amikor az app keresi a gatewayt, más a keresett SSID, mint ami a kínainak van.
Meg tudom valahogy oldani, hogy a kínai gateway eus szerverre csatlakozzon és fel tudjam hozzá venni a ZNCZ04LM konnektorokat?
Vagy a kínai gatewayhez kínai szerveren felvenni az eu only konnektort (megjelenik a listában alapból, csak kiírja, hogy nem jó régióban vagyok hozzá)? -
Drughi
addikt
Ahogy nézem ezek többsége már beszerezhető itthon.
Első körben az alap home kit-et venném, de a mozgásérzékelőnek sok hasznát egyelőre nem látom. A nyitásérzékelő jó a bejárati ajtóra, de máshova nem tudom rakni. (3. Emeleten vagyunk)
Én is 2-3 hőmérséklet és páratartalom mérőben gondolkodok, illetve 1-2 kamerában.
Ami nekünk még fontos lehet, az az éjjeli fény. Ezt esetleg a mozgásérzékelőkkel lehet kombinálni? Vagy az éjjeli fényekben alapból van szenzor? -
bl4ze
veterán
válasz
Real_Necro #3300 üzenetére
Az igen! 100% és 3 hete megy, nem túl nyüzsis helyen.
Ez elég meredek
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Steam topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- 3D nyomtatás
- Samsung Gear S3 - második kör
- Ingatlanos topic!
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia