Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simba86
senior tag
válasz bala6120 #7195 üzenetére
nem válasz akar neked lenni, de érdekelne, hogy vki tudja-e, hogy mitől függ, hogy a telón 4G vagy LTE felirat jelenik meg? akárhol vagyok, nekem csak 4G-t ír ki, LTE-t sosem. (most flottás korlátlan hipernetem van, előtte a telekomos mobilnetre is csak 4G-t írt.)
elnézést kérek, ha buta a kérdés...
[ Szerkesztve ]
Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11
-
dimitrov68
csendes tag
válasz kriszpontaz #6840 üzenetére
Szia!
Köszönjük a segítséget! Kérdeznék még valamit! Az, hogy Hongmi, vagy Global számít? Csak a belseje, és a hátulja más, vagy az egész kijelző és a keret is?
Köszi! -
Upo
addikt
válasz Simba86 #7201 üzenetére
Szerintem attól, hogy milyen szöveg van rá a romban. Ha felteszel olyan romot, amiben a "4G" szöveg helyett "LTE" van, akkor azt fogja kiírni. Ha meg fordítasz magadnak saját romot amiben átírod a szöveget mondjuk "Rambo"-ra, akkor meg "Rambo"-t fog ott kiírni.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
juve600
nagyúr
Added more icons grid layout 4x5, 4x6, 5x5, 5x6
számomra ez egyik fontos különbség a glob dev meg az eu között -
kriszpontaz
veterán
válasz dimitrov68 #7204 üzenetére
Hongmi = Redmi
Global pedig az a verzió ami nekünk van. A 4/64-es kerete elvileg más valamiben. Nem véletlenül írják le a termékleírásnál. Az, hogy miben más, nem jöttem még rá. Aszerint válassz kijelzőt + keretet amilyen telefonod van (3/32 vagy 4/64). A Honorbuy-on kapható kijelző biztos hogy jó a 3/32-hez, és gyári, valamint a billentyűzet világítás helye ott van. Láttam már Aliexpressen nem egyet amin hiányzott a belső keretről a lyuk.[ Szerkesztve ]
-
helixP
nagyúr
Aki új MIUI-n van kérem, nézze meg, hogy Hangoutson, vagy Keep-en való helymegosztásra továbbra is összefossa-e magát a rendszer?
Előre is köszönömIlletve üssetek, ha már megválaszolták, de ahogy visszanéztem 3x kérdezték meg, de nem találtam a megoldást a következőre: bekapcsolás után "szólva van", a fájlkezelő által, hogy SD-kártya , SD kiadása.
[ Szerkesztve ]
-
memoril
aktív tag
Nem tudom mi lehet a baj a MiFlash programmal akarom feltelepíteni az új developer romot és amikor flash-re nyomok gyorsan végig megy a zöld sáv és azt irja hogy kész de nem flashelte fel a romot . Mi a megoldás ? Win 10 van a gépen !
-
Upo
addikt
válasz kriszpontaz #7210 üzenetére
Ez még mindig a régi kavarás. Régen a qualcommosból nem volt 4/64-es, az az mtk-s volt. Most már qualcommból is van 3/32 és 4/64, a global meg a frekvencia kiosztást jelenti. A megnevezések meg maradtak kaotikusak, a régi időkből.
Teljesen mindegy hogy mennyi ram van benne meg hogy b20 vagy nem, ha qualcommos a teló akkor qualcommos kijelző kell, ha mediatekes akkor meg a mediatekesbe való. Mindenképp érdemes az eladóval tisztázni rendelés előtt, hogy melyik elnevezés takarja az általunk kívánt terméket, attól függetlenül hogy minek nevezi. A lényeges paraméter a színe, és hogy qualcomm vagy mediatek. Ennyi. Én nem tudhatom hogy neki milyen kell, írtak már ide a qualcommos topikba mediatekesek is.De látom nagyon bele vagy te még mindig kavarodva, hiába próbálták magyarázni.
Két formájú alaplap van, a mediatekes (nikel):
Más a formájuk, máshol vannak a csatlakozók.
Minden alkatrész/tartozék (kijelző, akku, tokok, fóliák, stb) csak és kizárólag attól függ, hogy a készülékben melyik formájú alaplap van.
Nem számít hogy 3 giga vagy 4 giga a ram, 32 vagy 64 a rom, mind a két féle alaplapból létezik több féle. De a forma nem változik attól, hogy milyen ram chipek, flash ic-k, bluetooth chip, radio rész kerül ráforrasztásra.
Bumm, a ram/rom mennyiségből nem lehet megmondani hogy melyikről van szó! (kicsit sántít, mert 2 giga ramos csak mediatekesből létezik, illetve ott létezik 4/32 konfiguráció is, de ezt hagyjuk).Ráadásul az idiófa xiaomi adott ki mediatekest note 4 és note 4x néven, valamint qualcommost note 4 és note 4x néven.
Bumm, az elnevezéséből nem lehet megmondani, hogy melyikről van szó!Ráadásul nem egyszerre jöttek ki a szériák, hanem időben jócskán eltolva. Tehát régebben felkerült cikkeknél még volt jelentősége annak amikre hivatkozol (4 giga meg global meg ilyesmi), mert akkor még igaz lehetett amikor régen felkerült a cikk, de azóta is folyamatosan kavar a xiaomi, úgyhogy a régebben helytálló megnevezések mára bizonytalanná, egyes esetekben megtévesztővé váltak. Vannak olyan eladók akik pontosítottak közben, ott fel van tüntetve egyértelműen hogy mediatek-hez vagy qualcomm-hoz való. Minden egyéb esetben rá kell kérdezni, ha nem akarunk lukra futni.
Tehát engedd el a 3/32 4/64-et, kizárólag az számít hogy melyik alaplap van benne.
Szerencsére mindegy mit kavarnak, az a vége, hogy 2 alaplap van, ahogy 2 rom is, a mido (qc) és a nikel (mtk). És ehhez igazodóan végülis összesen 2 féle alkatrész/tartozék, függetlenül a megnevezésektől, ramoktól stb.
Tehát vagy qualcommos kijelzőt veszel a mido telefonba, vagy mediatekes kijelzőt a nikel telefonba. Nem számít más. Ne kavarjunk...Ja, és ugye tudjuk, hogy a fénykép ami a cikk mellett van az nem számít, a kínainál az csak illusztráció. Simán láttam olyant hogy 1 cikkhez keverten voltak mediatekes és qualcommos képek összekeverve, mert nem számít, és reklamálni se tudsz miatta, mert csak illusztráció.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
sputyi70
aktív tag
"Illetve üssetek, ha már megválaszolták, de ahogy visszanéztem 3x kérdezték meg, de nem találtam a megoldást a következőre: bekapcsolás után "szólva van", a fájlkezelő által, hogy SD-kártya , SD kiadása."
Nem tudom ez megoldás-e ,de ha a filekezelőt megnyitottam az sd kártyát adta be. Átváltottam belsőtárhelyre most nem dumál egyenlőre. Persze lehet más a problem, meg netto hülyeség amit irtam,de most csöndben van.
[ Szerkesztve ]
-
kriszpontaz
veterán
Mindjárt dobok egy linket amin látszik miről beszélek.
[link]Miért írja akkor oda ezt???
For 5.5" Xiaomi redmi note 4X note 4 Global Version
Qualcomm Snapdragon 625 Octa Core 4GB 64GB!!!!NOT FOR Redmi note 4 global 3GB 32GB!!!
Nem csak a teteje, az alja is lényeges...lehet ott van difi.
Mondjuk eszerint meg minddel kompatibilis:
[link]Compatibility:
for Xiaomi Redmi Note 4 4GB + 64GB
for Xiaomi Redmi Note 4 (Global Version)
for Xiaomi Redmi Note 4 Pro Snapdragon 625
Please choose Right modelNa mindegy, nem okoskodom, csak leírtam.
[ Szerkesztve ]
-
kriszpontaz
veterán
Elhiszem amit írsz és igazad van, nem kötözködök, de ezeken a Kínaiakon nem lehet elmenni.
A két modellt meg tudom különböztetni de az elnevezés marhára béna. Lett volna inkább Note 4 és Note 4S (mint a Redmi és Redmi 1S-nél volt (S mint Snapdragon)).
Az biztos hogy jól meg kell nézni mit vesz az ember. A linkelt kijelzőknél is ott virít hogy nem gyári . -
memoril
aktív tag
Akkor nyitás nélkül nem is lehet frissiteni az uj developer romra ? A miFlashal nem megy nyitás nélkül !
[ Szerkesztve ]
-
holozis_HUN
veterán
Jó kib*sztok velem, egész nap az összefoglalót szerkesztem De bele is tettem az összefoglalóba. (Egyébként köszönjük Upo a munkásságod, nagyon jó kiegészítéseket írsz az összefoglalóhoz! )
Amúgy dacsa: milyen romolásra gondoltál az összefoglalóban? Az alapok ott vannak a blogban, utána mindenki azt rak fel, amit szeretne... Ott van XDA-n egy rakat. Utána már csak letölt, felmásol telóra, TWRp, wipe és install és kész is az új rom. De ez meg is van írva a blogomban az összefoglalóban.
[ Szerkesztve ]
El errar es humano y el perdonar, divino.
-
juve600
nagyúr
[link]
itt a leírás a EU-s romhoz -
memoril
aktív tag
-
trebrona
nagyúr
válasz memoril #7237 üzenetére
Teljes adatvesztéssel jár. Ha ennyire parázol tőle, előtte factory reset.
Régebben edl módban lehetett zárt bootloader mellett fastboot romot flashelni. Illetve most is lehet, csak az edl módot körülményesebb elérni.
[ Szerkesztve ]
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
kila25
csendes tag
Segítsetek légyszi.
Próbálom nyitni a bootloadert de az oldalon az engedély kérésnél az irja ki, hogy
"please input the correct name"
pedig csak tudom már mi a nevem... Nem értem...
Valaki valami tipp?
-
-
holozis_HUN
veterán
nem tudom írtam-e már, ezért leírom:
Letéptem a rákba () a full covert, végre nem tükröződik vissza, jobban látom a notif. ledet és a navigációs gombokat, meg a színek is picit jobban helyreálltak... Meg az egész telefon tapintása jobb, a képernyőn simábban csúszik az ujjam, meg jóval könnyebb lett a telefon... Jó lesz ez így csupaszon
El errar es humano y el perdonar, divino.
-
nagyúr
válasz holozis_HUN #7244 üzenetére
Neeeeeee, akkor mi védi a karcoktól és ütésektől?
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Fulár
senior tag
Ha nem tudnám,hogy már a Miui 9 van a telómon akkor nem biztos,hogy észrevenném,hogy ez nem a 8-as.Az a minimális változás ami a skint érinti számomra inkább negatívum.A motorháztető alatt történő változásokból pedig szart sem veszek észre.Fogalmam sincs,hogy mit is vártam a Miui 9-től de ennél talán egy nagyon kicsivel többet.
Azt,hogy gyorsabb lett vagy jobb a Ram kezelés....ezekkel eddig sem volt semmi gondom. -
norbert400
tag
válasz holozis_HUN #7246 üzenetére
irigyellek. utálom az üvegvédőt rajta. viszont sajna én hajlamos vagyok leejteni szóval ha nem akarok pénzt költeni feleslegesen akkor rajta kell hagynom
-
nagyúr
Na ki mit szól a MIUI 9-hez? Jó lett? Ja látom már van 1 negatív komment róla. Többiek?
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs