Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- ldave: New Game Blitz - 2026
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
ktomcat
senior tag
Visszatért az RR is a Q színeiben
-
arcsin
senior tag
Idézem a sourceforge-ot :"Software downloads aren't possible on this device."
A telefon 2 böngészőjéből próbáltam letölteni, desktop módban is, volt tárhely joga mindegyiknek.
Most tölsem fel telegrammra, töltsem le mobilra aztán recoveryből tallózzam, be meg tegyem fel. Fenét.adb reboot recovery. kész.
adb sideload E:\crdroid.zip
Nem szivatom magam, ha nem muszáj
-
crok
Topikgazda
válasz
arcsin
üzenetére
Nálad ez a sideload fetisizmus.. I also like to live dangerously
-
arcsin
senior tag
1 napos expire datet állítottam be, de megoldódott. A permissive-vel voltak gondjai a fejlesztő szerint, de a simán sideloadoltam YOLO-ban a zipet és bebootolt
A 3.18as kernelre is rá dirtyflasheltem a 4.19es kerneles verziót, mert szeretek veszélyesen élni
Nem mellesleg vásároltam tripodozható huawei selfiebotot, GCAMot meg majd kipróbálom AstroPhoto mode-ban. Parrot043as Gcamom van, bár v2es, a v3-ast majd feldobom. -
crok
Topikgazda
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
3.18-as ROM build?
crDroidAndroid-10.0-20200721-mido-v6.8-3.18.x.zip
UndergroundKernel-mido-20200730.zip
Via 4.0.5
Mert akkor felteszem és belenézek..@(#36314) ktomcat tudom, el vagyok maradva ezekkel a tesztekkel is, elvileg lesz egy kis "pihenésem" - hát remélhetőleg azalatt lesz rá időm (:
-
arcsin
senior tag
Felpróbáltam volna tenni az új updatet Crdroidból. 4.9es kernelről tenném fel, de hibát dob, miszerint : Install error, miután letöltöm, majd az installra nyomok az uődaterből.
Csináltam logcatet . Páromnak ugyanez a készülék, ugyanez a crdroid verzió mellett működik. Tudom, android együttható. -
Kelleret
csendes tag
Rendeltem NOHON akkut aliról. (Csak ezért regeltem oda) Az már biztos életem leglassabb szállítása itt van. 10.hó közepére írják
-
[lAyCsI]
addikt
Érdekes hibajelenségem van a böngészőben (Via) videók lejátszása közben gyakran szétesik a kép zöld kockákkal telik meg, 1-2 mp aztán visszáll normálisba...
Valaki futott már iyesmibe bele? -
-
lócitrom
őstag
hol lehet találni gyári hátlapot mindennel (gombok, ujjlenyomat-olvasó) együtt? nagy kínai internetes boltból is jó, csak valami gyári kellene feketében. vagy esetleg ezüstben, esetleg sötétkékben. valamint látom azt az egy árva akksi linket, de nem létezik jobb ajánlat?
-
crok
Topikgazda
@Gombinyó: igen, csak nálad ránézésre valamilyen custom ROM van fent (crDroid?) és abban a fejlesztői beállításokban van ilyen. De nála szerintem ilyen nincs a Nougat-os Global MIUI 11-en.
@anfer: azért nézd már meg hogy milyen Bluetooth beállítások vannak a fejlesztői beállításokban nálad.
-
crok
Topikgazda
-
anfer
csendes tag
Sziasztok!
Bluetooth problémában kérek segítséget.
Nem kapcsolódik a fejegységre. Másik telóval jól működik a fejegység.
Más eszközökre kapcsolódik a Note4.
Korábbi autóban tökéletesen működött.
Global 11.0.2.0 -
skyrush7
aktív tag
1-2 hete jártam itt, miszerint nem működik a mikrofon a telefonban, csak kihangosítva hallottak minket.
Egyik nap odaadták nekem a telefont, hogy már be se kapcsol.
Az akkumulátor csatlakozója csúszott csak ki, de utána a hangszóró nem működött. Utólag az is kiderült, hogy az akku melletti flex kábel volt szintén félig kicsúszva, minden működik - még a mikrofon is.
-
Upo
addikt
válasz
Kelleret
üzenetére
Szerintem ilyen akku már nem lesz gyáriban, az annak kinézők vagy bedöglöttek vagy hamisítványok. Szerintem jobban jár az ember egy minőségi utángyártóval.
Ma jött aliexpress hírlevél, abban nyomnak most egy Nohon márkát. Lehet, hogy egyre én is rápróbálok. Itt van a listában BN43 akku a mido-hoz: [link]
Kaparós hologramos címke van rajta állítólag, és a weboldalon lehet ellenőrizni az eredetiséget. -
Kelleret
csendes tag
Sajnos én is az akkuval szívok
Visszaolvasva látom valakinek már a 3. is rossz volt

Valaki írta ,hogy aliról kettőt is rendelt. Azóta kapott valaki kézhez akkut ami működik is? Ha igen honnan rendelte? -
-
-
arcsin
senior tag
-
crok
Topikgazda
válasz
csurgoi
üzenetére
Álllllljunkmegegykicsit.
Nem Note 4 Mido?! Ez a Mido topik!
A Rolex az a Redmi 4A, az nem Note széria!Egyébként [itt] van a hivatalos letöltőoldala de ugye innen csak a recovery ROM tölthető le, a fastboot ROM minden készülékre [itt] tölthető le - miután egyeztetted a nevet ugye - mehet fel MiFlash-el. És [ez] a Redmi 4A Rolex topikja.
-
csurgoi
aktív tag
Húhh...na te kifogtál még egy 60 éves öregemebert
Hol találok fastboot rom-ot a Xiaomi Redmi Note 4A (rolex-hez)?
TWRP-z zip-ből fel tudom tenni a Mi Flash-el
A többi meg kissé zavaros
"aztán fact. reset, format /data.. yes.. majd MTP-vel felpattintod PC-ről az EU ROM zip-et (..Magisk zipet ha kell.. meg még amit akarsz..." -
crok
Topikgazda
válasz
csurgoi
üzenetére
"a TWRP-ben a Törlésnél mindent töröltem és mostmár csak a MI jelig jutok el" - meglepne ha nem így lenne, mert most törölted a /system-et szóval nincs rendszer, /boot-ot szóval nincs kernel se, /data-t szóval még ha lenne rendszer és kernel akkor se lenne semmi rendszeradat hozzá (mondjuk akkor legalább beboot-olna..).
Igen, mondjuk TWRP és egy EU ROM.
DE most azt mondom, hogy ha már úgyis "benne vagy" és vannak elég erős problémák.. én most tennék fel egy teljes fastboot ROM-ot MiFlash-el, aztán fastboot és TWRP, aztán fact. reset, format /data.. yes.. majd MTP-vel felpattintod PC-ről az EU ROM zip-et (..Magisk zipet ha kell.. meg még amit akarsz, lazyflasher NEM KELL) és úgy esel neki a ROM telepítésének, egy tisztább, szárazabb érzésért.
-
ktomcat
senior tag
Hát nézegetem a belső tárhelyet de nem találok rá vonatkozó mappát se a data mappában se az android/data se az android/obb-ben

A Vanced managerrel csináltam és ott volt a root-os megoldásnál írva hogy kell hozzá lucky patcher de így jobban átnézve a linkeket valószínű hogy valamelyik "kamu" leírást követtem hiába tűnt eredetinek az oldal, amit most nem találok de lehet az otthoni gépemben meglesz
Soha többet lp...Visszakapcsoltam a play protect-et, most nem hisztizik semmi miatt... Ha nem találok semmi visszamaradott fájlt akkor csak a clean install segít? Vagy csináljam vissza amit lucky patcherrel csináltam lehet azt a módosítást érzékelik az adott programok?
Szerk: Elkezdtem írni a hozzászólást kb. fél óra után fejeztem be így munka közben, és most látom hogy érkezett még tipp, köszönöm

a remove license verification rémlik, de ha hazaértem ráfekszem jobban -
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
Ja, igen, ennyit kell csak tenni:
Lucky Patcher könyvtárat törölni mindenestől.
Elvileg csak a belső tárhelyre csinál könyvtárat,
de ha microSD-n is van akkor onnan is törölni kell. -
crok
Topikgazda
válasz
ktomcat
üzenetére
Határtalan önszivatás amit csinálsz és a leírás amit követtél valami ultragagyi és baromirégi valami lehet. LP-t nagyon nem kell használni.. A Lucky Patcher app lehet nincs ugyan fent de a maradéka még ott van a belső tárhelyen, etc.. ki kell takarítani azt is.
Youtube Vanced-re pedig ott van a Vanced Manager, a Vanced csapat hivatalos appjából feltelepítheted magát a Vanced-et és hozzá a MicroG-t is és frissít is meg amit akarsz, nem kell ide ez a sok marhaság meg LP..
-
ktomcat
senior tag
Sziasztok! Kicsit off, de vasárnap láttam itt megemlítették a youtube vanced-et, és gondoltam újra neki futok (anno nem sikerült a telepítés) és megcsináltam mindent ami kell feltettem a lucky patcherrel is módosítottam amit kell aztán el is indult annak rendje és módja szerint, de jött a play store hiszti hogy a lucky patcher nem kívánt app. Ezekután le is töröltem, de azóta jó pár appom amit megvettem elkezdett letiltani mondván hogy olyan 3rd party appot használok amit nem támogatnak. Snapchat is letilt egy naponként egy napra, mindezt úgy hogy már töröltem a lucky patchert
Ha vanced-et akarok használni ez az ára, vagy van rá megoldás hogy ne tiltsák le az összes megvett appom?
Ha vissza szeretném csinálni akkor csak egy tiszta telepítés segíthet? -
crok
Topikgazda
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
Hát igen, a funkcionalitás mint PoC megy.. de hogy az optimálistól messze van, mint Makó vitéz Jeruzsálemtől.. az egyelőre még bizonyítottan biztos..
-
crok
Topikgazda
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
Kis történelem..
Hát, maga a 3.18 már akkor EOL volt ('17 Jan) mikor a Mido kijött (szintén '17 Jan. de nyilván ez a bejelentés.. jóval előtte meg kellett csinálni a kernelét és a modulokat..), ezért is volt mindig is cinkes a Mido fejlesztése kernel szempontból (mert a Google és úgy általában a gyártók (CAF miatt) akkoriban még vastagon használták a 3.18-at, ez volt a legalja kernel verzó az Oreo-hoz eredetileg (amit egyébként 4.4-re változtattak ("nem régebbi, mint 4.4")) amit mi ugye sose kaptunk meg gyárilag mert.. elfelejtődött.. na jó nem, csak ugye 1 Android főverziófrissítés megy ki.. csak hát a kezdeti Marshmallow alig volt használva, egész gyorsan megkapta a Nougat-ot (2017 Aug körül a MIUI 8.5..) és utána leálltak.. Nougat-ra már nem volt 4.9 kernel-es ROM, meg úgy semmi se). A "nagy" bejelentés 2019 Májusban volt, hogy a 3.18.140 a Linux oldalról jövő utolsó update a 3.18 vonalon és hogy mindenki álljon át és a user-ek is ba.*tasság a hardvergyártókat (nálunk meg maradt a MIUI V11.0.2.0 Nougat Novemberben és nem volt 4.9-re upgrade, maradt 3.18.. nemhogy Oreo, ahhoz kellett volna már régen a 4.9..). Ezután szállt ki Englezos is Októberben (Telegramon volt róla szó, csak ugye törölte a csatornát..) és Franco se csinált 2019 Aug. óta build-et (R21 / Aug. 27). A legtöbb custom kernel "belefejlesztés" backport volt és|vagy CAF-ból jött - csak már most nincs kedvük se backport-olni mert ugye nem egyszerű, plusz egy pár kernel modulnak a forrása nincs meg 4.9-re portolva (infra.. ujjlenyomatolvasó.. DIRAC.. miegymás) szóval marad a CAF, és mostmár majd az is kifut. De ettől még egy évig így is ment a 3.18.140-el a sok ROM, innentől a ROM dev-ek és maintainer-ek dolga hogy maradnak vagy 4.9-re mennek, aztán a user-ek hogy mennek-e velül az úton ahol egyelőre vannak hiányosságok, bugok, ami vagy meg lesznek oldva vagy nem. Az új nem feltétlen jobb, nyilván ha valakinek valamiért a security patch level mindenképp kell akkor nemigen lesz más út. De látod te is hogy van aki (egyelőre) két ROM build-et is ad ki: 3.18-al és 4.9-el (pl. crDroid, Aryan LOS17.1-e). -
[lAyCsI]
addikt
Most olvastam hogy vége a 3.18-as linux kernel fejlesztésének mido-ra,
uhogy úgy néz ki muszáj lesz tovább állni 4.9-re... -
crok
Topikgazda
válasz
csurgoi
üzenetére
Megtennéd, hogy generálsz egy bugreport-ot és elküldöd? Mostmár inkább a logokba lenne értelme belenézni.. tárcsázóba beütöd, hogy *#*#284#*#* és csinálja, majd mondja hova tette [belső tár]/MIUI/debug_log, ebben lesz logcat meg minden egyéb hogy mi történt, hátha ír valami értelmeset a Play Store hogy miért "dobta el"..
-
csurgoi
aktív tag
Mind megvolt!
Semmi változás.
Úgyhogy úgy döntöttem, teljesen újrarakom a euglobal rom-ot.
TWRP-ben törlés, majd fel a rom a lazyflasher, Magisk.
Elindul, belépek a google fiókba,újból elkezdem felrakosgatni a szükséges appokat(Fb,skype, stb)
Van ami simán felmegy és néhánynál eldob(pl.Viber)
Frissíteni sem akar egyes appokat pl. a Google)
Na most akkor mi van?
Ami még a gondom, hogy nem látom a belső tartalmat
Azt hol lehet beállítani, hogy lássam.
A TWRP-ben a Csatolásnál megvolt a felcsatolás. -
crok
Topikgazda
válasz
csurgoi
üzenetére
A Beállításokban az appok listájában keresd meg a Letöltések appot és töröld az adatait: beállítások - alkalmazáskezelés - jobb fent kis menu megnyit - Összes alkalmazás megjelenítése > kapcsold be - keresd meg a listában a Letöltések appot (lehet van 2 is)- állítsd le - töröld az adatait (mindkettőnek ha úgy van) valamint a Play Áruhaz force-close után töröld a cache-ét. Nálunk is elő-előjön, de ez mindig megoldja (épp 15 perce csináltam meg én is).
-
csurgoi
aktív tag
Egy kis segítséget kérnék!
Újratelepítettem a MIUI-t teljes gyalulással és miután feltelepítgettem az appokat a Google Play némely appot nem telepit vissz (pl.VIBER)
Elkezdi a letöltést, de nem tölti le, hanem leáll.
Ugyanez a gondom a téma letöltésnél, ott egy 4000-es hibát ír ki.
Mi a túró lehet a baja.
Nyitott a bootja és EU-s ROM van rajta. -
ntamas97
csendes tag
Köszi, megoldottam. Átírtam a leírás alapján az APN-t, és most úgy tűnik jó.
Egy másik problémám is van, amit meg is találtam az összefoglalóban (bezárja a rendszer a programokat), a következő megoldást írja:
"settings > additional settings > developer options > Memory optimization > állítsd be a low-t"
csak a gondom, hogy itt nem találok memory optimazation lehetőséget.
Erre tudsz vmit tanácsolni?
-
ntamas97
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos a szeretett Note 4-es, nem rootolt telefonommal az utóbbi időben egy idegesítő probléma kezdődött el.
Miui 11 van rajta és amikor a mobilinternetet meg akarom osztani, akkor a telefonon van internet, de a megosztott eszközöknek nincsen és DNS szerverhibát írnak ki hibaként. Aztán kb. minden 10. próbálkozásnál sikerül, és lesz internet a többi eszközön is, de így ez nagyon macerás. A telefonon mindig van internet.
Valaki tud valami megoldást rá? Én próbáltam utánajárni, de megoldást nem találtam.Köszönöm előre is válaszokat.
-
crok
Topikgazda
válasz
dethroner
üzenetére
Az azért volt fontos, mert ha van már abban a könyvtárban bizonyos file- vagy könyvtárszerkezet akkor nem csinálja meg a ROM a start-kor a firmware-ből az új file-ok átemelését (az init script-ek mikor lefutnak akkor az erre vonatkozó script simán kilép mert "nincs dolga") vagyis hiába flashelgetsz bármit semmi nem történik. De ez Nougat előtt és Oreo-tól más volt, megváltozott kicsit, szóval neked erre nem is igen volt szükséged.
-
crok
Topikgazda
all 3.18 kernels are compatible with 3.18 build and
all 4.9x kernels are compatible with 4.9x build
and better not to flash vice versa ( may cause toubles )
and from now ill try to give the details of update in this post
so be updated with comment section
thanks for using crdroidÉs megemlítik még, hogy az emberek ritkán olvasnak, általában csak írnak XDA-n
Ez nagyon vicces volt a számomra, én jót nevettem rajta, ennek nincs köze hozzád csak megemlíettem
-
-
crok
Topikgazda
válasz
dethroner
üzenetére
Pedig ott van,
És amit ő módosított az csak a Redmi 4X-ében maradt meg.
A file-ok pedig ott vannak a Mega tárhelyemen közvetlen a gyökérben a VoLTE_Lackooo84 mappában, gondolom a TTvolte.bin-t keresed, esetleg még a note4test_ROW_REMOVED.bin játszhat. De mikor beszéltem vele írta, hogy veled tesztelt, neked 100% meg kellett legyen akkor. Törölted?
-
dethroner
veterán
Ő korábban is azt mondta hogy csinált valami módosított zip fájlt, amiből kiszedte az alap beállításként működő 3gpp profilt, helyette valami török vodafone profilt rakott bele és hogy azzal megmarad a VoLTE.
Kérdeztem privátban, de nem kaptam linket (még).
Ne haragudj, de nem találom a tárhelyeden. -
dethroner
veterán
Hello!
Nincs meg valakinek esetleg a Lackoo84 által készített bin fájl, amivel újraindítás után is aktív marad a Digi VOLTE?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- BestBuy topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos autók - motorok
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Jövedelem
- Hálózati / IP kamera
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- iPhone 12 Pro 128GB Független/1 hónap gar./Akku 100%/p4867
- iPhone 12 Mini 128GB Független Újszerű/1 hónap gar./Akku 100%/p4866
- iPhone 13 128GB Független/1 hónap gar./Akku 100%/p4865
- Samsung Galaxy S25+ Plus 12/256GB. Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- iPhone 12 Pro Max 128GB Független Megkímélt/1 hónap gar./Akku 100%/p4864 Azonosító:p4864 Tartozékok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DDR5 8GB / 16GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ráböksz és szalad is le.. nálam.. mindenen is.
A 3.18as kernelre is rá dirtyflasheltem a 4.19es kerneles verziót, mert szeretek veszélyesen élni
Júli 14.-n rendeltemn