Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ldave: New Game Blitz - 2026
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vadkörte
addikt
Munkaidő végére már tudtam telefonálni. Mondjuk nem volt őszinte a mosolyom, amikor csak kattogtatta a kamera fókuszát és forgott a crDroid-os boot-szem vagy 30 percig.
#37293 FLATRONW:
Ha nem ragaszkodsz a PE11-hez, a crDroid-nak is van 11-es ROM-ja és ez még nem EOL. AdAway elvileg működik rajt, Adguard-ot nem próbáltam.
Elég fluid még ezen a vén hardveren is. -
crok
Topikgazda
válasz
FLATRONW
üzenetére
Előtte backup (lehetőleg csinálnék egy teljes Swift, egy Migrate zip és esetleg egy Titanium ésvagy OAndBackupX backup-ot meg egy TWRP mentés a végére..), csak hogy biztos legyen a tuti ha beütne a s.*r.
-
crok
Topikgazda
válasz
FLATRONW
üzenetére
Ha a CA cert miatt összeomlik akkor az ennyi.. mivel az a ROM már EOL nincs kinek jelenteni.. A12-n ha benne maradt.. akkor azt még le lehet jelenteni hogy javítsák.
Mivel már nyitott a bootloader így a titkosítás is csak annyit ér.. úgy értem mivel van recovery is meg fastboot-al is formázható így ha ellopják akkor újra használatba lehet venni relatív egyszerűen. Viszont az adataid ilyenkor védettek marad(hat)nak ha használsz PIN-t / ujjelnyomatot / mintát, mert az lesz a titkosítás jelszava, azt viszont nagyon nem triviális megoldani. Igen, érdemes, írás-olvasás nem lesz kardinálisan lassabb (kb. pont semennyire) mert az eMMC chip-et célhardver segíti ebben.
-
FLATRONW
őstag
Kösz, maradtam az alap TWRP-nél.
Fel is tettem a PE11-et. Alapvetően minden rendben van, de mégis van egy gondom. Az Adguard HTTPS szűrő használatához telepíteni kell a CA tanúsítványát, de a telepítés során összeomlik/újraindul a Beállítások. Gondolom ez ellen nem lehet mit tenni, így jártam.
A másik dolog, 9-es esetén automatikusan titkosítva volt a telefon, utólag ki sem lehetet kapcsolni. Jelenleg nincs titkosítva, de megvan rá a lehetőség. Érdemes titkosítani? -
crok
Topikgazda
válasz
FLATRONW
üzenetére
Azóta már jött ki hivatalos TWRP is.. azzal is felmegy, OrangeFox-al is felmegy (én a PE A12-t is azzal tettem fel, amit most leszedtek egyébként) de ha mégis inkább a Kud-ot akarod használni hát a Mega tárhelyemen minden ilyesmi fent van (rég frissítettem már pár dolgot de ilyesmik azért fent vannak még).
-
FLATRONW
őstag
Pixel experience 11-et készülök feltenni. Már mindent előkészítettem, csak a Kud Twrp hiányzik. A webserver nem működik, a mega tarhelyen pedig egy régebbi verzió van fent. Az is jó lesz hozzá?
-
fsdb
aktív tag
Az itthon kapható akkuk milyenek?
Valamelyikkel tapasztalat, melyik fajtát érdemes venni? -
vadkörte
addikt
Az érzés* amikor az egyébként jól működő telefonodon - már messze nem tökéletes, de Istenem idén 5 éves lesz... - ráküldöd a ROM-ra az OTA frissítést, mert ugyan mégis mi probléma** lehet. Természetesen backup nélkül...
* nos, leírhatatlan...
**. pl. bootloop és ROM telepítés ebédszünetben a döner tál fölött...
#37281 crok
Évek óta keresem sz utódját, de eddig nem éreztem egyik jelöltnél sem, hogy ez az ez kell nekem. -
crok
Topikgazda
A12 ROM-okat nezegetek most Magisk es root-ot kereso app-ek mukodes miatt, igazabol eddig mindegyiken megy es az osszes "szemetebb" app is csont nelkul indult eddig Magisk mellett.
Nekem ez most csak a Magisk topik miatt lett fontos (hogy tudjak segiteni masoknak A12 eseten, is) de tulajdonkepp impressziv!
-
Upo
addikt
Párom még használja. Én egyet használok az autóban OBD adapterrel, fiam használta de megáztatta, én meg megmentettem. Kijelzőn látszik az ázás kicsit, a csörgője torz, mikrofon kehes, de a kocsiba teljesen jó. Lányom megreccsentette a kijelzőt, és sajnos nincs normális minőségű hozzá csak zsákbamacska (mármint hogy hány hét után kezd foltosodni a kijelző). A negyedik mido az amit most előszedtem, annak foltos a kijelzője, már cserélt utángyártott, de annak idején már így vettem aprón olcsó pénzért.
-
crok
Topikgazda
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
Oh, van Derpfest Android 12 is:
https://www.pling.com/p/1687335/ -> Files tab ->
DerpFest-12-Official-Shion-mido-20220120-0407.zipMeg Project Arcana is van Android 12:
https://sourceforge.net/projects/project-arcana-releases/files/CLAIR/MIDO/
ProjectArcana-3.1-CLAIR-mido-OFFICIAL-GAPPS-20220119-1128.zip -
crok
Topikgazda
Pixel Experience Android 12 - Init build, Beta (Plus még nincs):
-
crok
Topikgazda
válasz
vadkörte
üzenetére
A gyári TWRP-t is használhatod nyugodtan (egy hónapja jött ki)
vagy akár az OrangeFox-ot is lehet nyugodtan tovább használni:
TWRP: jelenleg a legfrissebb verzió a twrp-3.6.0_9-0-mido.img
OrangeFox: jelenleg a legfrissebb verzió az OrangeFox-mido-stable@R11.1.zipGApps.. ezt csak te tudod hogy mi az ami neked elég. Az OpenGApps-nak ugye vannak különféle nagyságú csomagjai, azoknak [itt] találod az összehasonlítását hogy melyikben pontosan mi foglaltatik benne. Ha még ez a 7 (+1 AROMA) csomag se elég custom hát van lehetőség arra is hogy saját install konfigot csinálj és pl. szemezgess hogy neked csak ez és|vagy csak az kell, akár a nagyobb csomagokból is merítve. Erről (angolul) írtam kicsit XDA-n de ha nagyon kell kifejtem itt is.
Ha valamiért nem jó vagy nem tetszik az OpenGApps.. Épp a napokban készült egy remek összefoglaló / összehasonlító XDA cikk arról hogy milyen népszerű és elismert GApps csomagok vannak jelenleg a "piacon" az OpenGApps mellett, mint pl.:
NikGApps
FlameGApps
BiTGApps
MindTheGapps
Mindhez ott lesz a hivatalos oldal és a letöltési lehetőségek is.Én az OpenGApps pico | nano vagy esetleg a BitGApps mellett tenném le a voksom
(a crDroid egyébként a saját oldalán a BitGApps-ra mutat). -
vadkörte
addikt
Üdv!
Jó régen jártam errefelé. A vén Note 4 azóta is csak működik, csak működik. Bár a napokban volt egy kis megingás. Dec. 23-án éjjel lekapcsolt valamitől és órákon át képtelen voltam elindítani, a töltőre sem reagált. Gondoltam meglepett Karácsonyra egy KO-val, aztán egyszer csak hopp... indult.
azóta is teszi a dolgát. Itt egy kicsit megingott a bizalmam, szerencsére pont aznap mentettem le róla minden fontos adatot, de végtére is bőven elmúlt 4 éves.
Gondoltam felfrissítem egy 11-es crDroid*-dal, és a jelet megfogadva, lassan elkezdem keresni az utódot. Amit baromi nehéz lesz megtalálni.
Melyik recovery ajánlott mostanában? (valami ezer éves Fox van fent) Illetve melyik GApps jó/elég?
Boldog Karácsonyt és ha addig nem jön senki, akkor új évet is!
-
crok
Topikgazda
válasz
Fishor
üzenetére
A gyári MiEmail szerintem rossz. Borzasztó a UI, borzasztó frissítés (semmi), semmi funkció.. semmi állíthatóság..
1, persze hogy nem fog eltűnni, főleg ha NEM POP3-at használsz (annál van "ez" de még akkor is csak akkor ha úgy van beállítva a szerver oldal) hanem IMAP-ot, meg mellesleg jól kell beállítani a GMail-t és tökéletesen fog működni.
2, természetesen nem, ugyanúgy ahogy a GMail SE tölti le ha nem kéred meg erre (menj be a beállításokba, keresd meg, ott van). Be lehet állítani a GMail-t is hogy milyen időre vissza töltsön le email-eket valamint azt is hogy a csatolmányokat letöltse-e vagy. Ettől még a szerveren fent marad (lásd 1,). A telefonodon pedig ugyanúgy fogja a helyet a GMail, csak keresni is ugyanúgy a szerveren keres (pl. csatolmányok auto. letöltésekor simán a GMail app cache-be kerül be a csatolmány). De ezt tudja a többi kliens is ami tud IMAP-on keresni. Az általam ajánlott email kliensek pl. tudják csak nem követted a linkeket a hsz-ekben, mindent is leírtam. Ide kellett volna eljutnod a linkelt hsz-ből.
-
Fishor
senior tag
Szia!
A gyári Email nevű alkalmazás nem jó?
Két dolog van amitől tartok, ha eltérek a gmail-től.
1. A gmail fiókomból nehogy eltűnjenek az üzenetek. Tehát, hogy letölti és törli őket a fiókból. Ezt hogyan lehet elkerülni?
2. Ha másik klienst használok, akkor nem a telefonra fogja letölteni az összes üzenetet csatolmánnyal mindennel? Mert akkor ahhoz nem lesz elég tárhely a telefonomon, illetve ha nem tölti le őket, akkor egy korábbi emailt hogyan fogok megtalálni? Bocs, nem tudom ezeknek a működését, de azt szeretem, hogy keresőbe bármit megtalálok, de a telefonomon nem fogja a helyet a gmail és gépen is bármikor meg tudom nézni.Üdv: Fishor
-
crok
Topikgazda
válasz
Fishor
üzenetére
A megoldás hogy rendes email klienst használsz
Vagy visszaállsz egy régebbi GMail apk-ra és nem frissíted. Info [itt]. Egyébként igencsak eldobta a Firebase reg-et, azért nem kap push-t, azt egy app újratelepítés (jelen esetben egy app teljes adat és frissítés törlés, mivel rendszerapp) megoldhatja. -
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Rég volt már problémám. Nem is hiányzott. De most a gmail nem akar értesíteni az emailekről. Próbáltam gyorsítótárat törölni, az értesítést a gmail beállításoknál kivenni, visszarakni, és ami korábban megoldotta mindig az ilyen problémámat, a telefon beállításánál a szinkronizálásnál a google nél a gmail pipát kivenni és visszaadni. Újra is indítottam, ki is kapcsoltam, de néhány napja sehogy nem akarja jelezni az emaileket, csak akkor, ha belépek a gmailbe, ott látom az új üzeneteket. Mi lehet a megoldás?
Üdv: Fishor
-
crok
Topikgazda
TWRP frissítés - 3.6-ra frissült a hivatalos mido build:
twrp-3.6.0_9-0-mido.imgEszközspecifikus changelog még nincs (legalábbis én nem találok.. XDA thread sincs frissítve..) de a 3.6 hivatalos changelog-ja és XDA híre itt lesz.
-
Upo
addikt
válasz
fudi2002
üzenetére
Az a baj, hogy a használtban is lehet akármi. Nálunk 3 újan vett, egy az apróról, annak már szép foltos a kijelzője.
A gond az, hogy eredetit nem lehet kapni (soha nem is lehetett, hiába hazudja a kínai).
Lányom is elintézte 2 hónapja a kijelzőt, és nagyon nem akart telefont cserélni, de egyszerűen esély nincs normálisat beszerezni. Tényleg csak egy alaplapos darab, aminek biztosan gyári az eleje.
Úgyhogy teló csere lett végül, az egyetlen számunkra értelmes lehetőség, egy Mi 10T Lite 5G személyében. -
fudi2002
nagyúr
válasz
latya73
üzenetére
Nehéz ügy. Én 3dbot rendeltem kínából, nagyon lebeszéllek róla. Fantom érzékeléstől, zöldes kijelzőn át, flekkes kijelző is volt. Itthon hivatalos forrásból annyi lett volna mint a teló használt értéke. Szóval vettünk másik telefont.
Próbálj keresni egy hibás eladó példányt minek eredeti kijelzője van és az még műxik.
-
latya73
csendes tag
Sziasztok. Mido érintő panelt keresek, az se baj, ha fekete. Valaki tipp?
-
crok
Topikgazda
válasz
Joe974
üzenetére
Persze, ez a hivatalos letöltő link:
mido_global_images_V11.0.2.0.NCFMIXM_20191107.0000.00_7.0_global_91ed4d2a3f.tgz -
crok
Topikgazda
válasz
Joe974
üzenetére
Hát ha sérült a modem akkor veszett fejsze nyele.. tényleg egyetlen egyszer se csináltál olyan TWRP/OrangeFox/bármi custom recovery mentés vagy QPST mentést amiben elmentetted volna az EFS-t? Úgy ez nehéz ügy lesz.. egy recovery ROM helyetti MiFlash + fastboot ROM-ot megpróbálnék, hátha az rendbe rázná a NON-HLOS-t..
-
Joe974
csendes tag
Sziasztok ! A segítségeteket kérném. Redmi Note 4 global telefonomon nem müködik a 3 és 4G hálozat. Ubuntu touch os volt rá telepítve, majd TWRP-vel egy gyári android 7 lett vissza rakva. Azóta ha bekapcsolom a mobil netet nincs hálózat, se 4G-n , se 3G-n. Ilyenkor a térerő ikon elhalványodik és egy rublika sem jelez. Ha preferált hálozatnál a 2G- re váltom akkor minden ok. De ugye az a net szinte semmire nem jó olyan lassú. Ha a mobil netet kikapcsolom akkor van újra térerő. Szoftveres lett valami elbaltázva vagy hardveresen feküdt ki valami? Több rom lett már próbálva, stock és custom rom is, de a hiba nem szünt meg. Ötlet valakinek ? Előre is köszönöm.
-
Üdv!
Lehet odaadnám anyukámnak ezt a telót. Van valami nagyjából aktuális betonstabil ROM? Nem kell havonta frissülő meg android 11.
-
kj50
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, frisitettem a telefonom Linage os 18.1 van rajta és most nem kapcsolódik a szgp- hez mit kell átkapcsolni vagy hol keressem. Az usb hibakeresést hiába engedélyeztem nem reagál. -
vornia
senior tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérek
Újabb verzióra cserélném a twrp-t,mit kell flashalnem ?Leszedtem az újat,kiválasztásnám a régiben az az image-t.De vagy 5 dolgot kínál fel,recovery,boot,vendor,stb.
Évek óta nem csináltam ilyet,akkor emlékeim szerint nem kínált fel ennyit
-
guppy
őstag
-
guppy
őstag
Mit rontok el? Szóról szóra követem a leírást [link] , de egyszerűen nem működik a gapps, nem tudok alkalmazásokat telepíteni, a többi megy. Az általa ajánlott orange fox recoveryt és flame gapps basic-et használom , még firmwaret is frissítettem, de mindig ugyan az a hiba, pedig látszólag minden stimmel, működik. - mellesleg clean install volt, még a device datat-is formáztam
-
guppy
őstag
Melyek mostanában az ajánlott stock androidhoz hasonló romok, amik kapnak rendszeres frissítést, és elég stabilak mindennapi használatra ? Official Lineage OS-t használtam ez elmúlt pár évben, szépen végezte is a dolgát, de most elkezdett butáskodni, akkor már kipróbálnék valami újabbat. Pixel Experience 11 és Lineage OS 18.1 by Zeelog között vacilláltam.
Olvasgattam itt a fórumban is, de rég volt már olyan jó kis romösszefoglaló, hátha van új kedvenc
[link] - esetleg még mindig ez a hozzászólás a mérvadó, és válasszak azok közül valamit ?
-
Upo
addikt
válasz
loosht
üzenetére
Egyrészt az amoled túl tarka. Másrészt valahogy úgy tekeri az agyam, nem olyan jó nézni, lehet hogy ez is kapcsolatban lehet a természetellenes színekkel. És szerves mivolta miatt degradálódik is. Tudom, egy darabig kompenzál az algoritmus, de hosszú távra terveznék vele. Pl. Mi 11 lite fórumban is írnak többen egy ideig ottmaradt kép mintázatról, volt ami újraindításra se tűnt el, csak órákkal később. Ezek is biztosan idegesítenének. Jobb a békesség, nem szeretnék több amoledes telefont.
-
Faby
senior tag
Ráadásul hirtelen nem is tudom hogy milyen xiaomi-ra lenne érdemes lecserélni.
Még talán a Mi 10T lite 5G, ami nem amoled, van rajta jack, nem fém/üveg házas és van nfc.Ha nem ragaszkodsz az 5G-hez, akkor Poco X3 (NFC vagy PRO, már nagyjából egy árban van, ha egyáltalán van még a kissebb model), van benne jack, infra, nfc, nem amoled, nem fém/üveg, jó "kis" telefon.
-
Upo
addikt
Normális mido kijelzőt tud valaki? Az ali-s felhozatalt néztem, de nem jók a visszajelzések.
Gyári nyilván nem lesz, nem is volt soha.
Esetleg valami bontott gyári valakinek elfekvőben? Vagy alaplapos készülék?
Az izgalom kedvéért ráadásul fehér kellene.
Ráadásul hirtelen nem is tudom hogy milyen xiaomi-ra lenne érdemes lecserélni.
Még talán a Mi 10T lite 5G, ami nem amoled, van rajta jack, nem fém/üveg házas és van nfc. -
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Adott egy teló. Az utolsó friss hivatalosan frissíthető global rom van rajta, de valamiért nagyon merül.
Simán éjszaka 20-25%-ot használat nélkül. Aksi új
Van valami tippetek? Esetleg valami javasolt normális rom?
Előre is köszi!
-
crok
Topikgazda
válasz
loosht
üzenetére
1. tuti hogy nem eredeti, teljességgel ki van zárva, hogy egy 4+ éves készülékhez 2020 karácsonyán új akkut gyártsanak (a DS az még okay (a gyártó elvileg a másik nagy beszállító a Desay, az első a Sunwoda volt) de a dátum több, mint gyanús..).
2. abban az akkuban a BMS-ben kalibrálatlan / rosszul kalibrált a Coulomb counter.
-
loosht
senior tag
Rendeltem (itthon) egy állítólag gyári akkut. Kevesebbet bír, mint a 3 éves eredeti akkum.
Ráadásul a százalék jelzés is kicsit fura. 96%-nál azt jelzi, hogy feltöltve. Ha kihúzom és visszadugom felugrik 100-ra. Utána a fenti youtube "tesztnél" 4ó 50p alatt lemegy 1%-ra és ott még elmegy 1 órát. Három teljes ciklust próbáltam, ugyanaz volt a viselkedése/teljesítménye.
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz
loosht
üzenetére
Igen, én biztosan újrakezdeném, most leállhatsz vacakolni hogy akkor csak a persist, csak ez, csak az, meg a NON-HLOS meg a többi bin meg a firmware többi része (nem csak img-k kellenek!), meg egyebek.. de sokmindent láttam már itt.. MiFlash-el feltúrsz mindent és kezded elölről, mindig ez lesz a vége.. próbálkozhatsz egy sima firmware flash-eléssel is ha gondolod, esetleg visszatérhetsz egy olyan verzióra ami egyidős az RR Nougat ROM-al, de ha újabb ROM-ot is akarsz feltenni akkor a firmware-t úgyis emelni kel majd.
-
loosht
senior tag
Van benne egy jópár img. Tényleg mind kell?
2019. 11. 06. 20:03 26˙256˙714 boot.img
2019. 11. 06. 20:03 6˙398˙184 cache.img
2008. 12. 31. 18:00 255˙622˙880 cust.img
2019. 11. 06. 20:03 8˙192 dummy.img
2019. 11. 06. 20:03 140˙584 fs_image.tar.gz.mbn.img
2019. 11. 06. 20:03 8˙192 misc.img
2019. 11. 06. 20:03 4˙829˙452 persist.img
2019. 11. 06. 20:03 29˙250˙894 recovery.img
2019. 11. 06. 20:03 927˙859 splash.img
2019. 11. 06. 20:03 3˙028˙289˙700 system.img
2008. 12. 31. 18:00 158˙821˙392 userdata.img -
loosht
senior tag
Nem a Nougat kell.
A gépemen is megvan még, de ezt luis oldaláról szedtem le. Csak egy próba volt, mert anno ez bírta a legtovább, de ugyanannyira jött ki, mint a 4.8-as Havoc. Tettem is volna vissza, de már semmi nem megy, akármilyen romot vagy mentést akarok használni. Most töltöm az MIFlash-t, meglátjuk mi lesz belőle... -
loosht
senior tag
Akkuteszt gyanánt feltettem az anno legjobb akkuidős RR Nougatot. Lemerült 0%-ra feljegyeztem az időt, majd visszatettem a mentésemet és kikapcsolt állapotban csutkára töltöttem. Na, azóta nem működik a telefon!
Bebootol a rendszer, de azt írja, hogy 0%. Pár másodpercig megy, átvált 98%-ra, de újraindul. Újraindulás után ugyanezt játssza. Próbáltam FR-t, clean installt, az RR Nougat újratelepítését, mindenhogy ugyanezt csinálja.
-
crok
Topikgazda
válasz
Marcsello31
üzenetére
Az EDL-nek az egvilagon semmi koze a microSD-hez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310 i5 8500T 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1650 S 4GB Formula Air Mesh G3 400W
- 27% - iiyama ProLite XUB2763QSU-B1 IPS Monitor! 2560x1440 / 100Hz / 2ms / FreeSync
- 269 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5060 (multitouch)
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

azóta is teszi a dolgát. Itt egy kicsit megingott a bizalmam, szerencsére pont aznap mentettem le róla minden fontos adatot, de végtére is bőven elmúlt 4 éves.
Vagy visszaállsz egy régebbi GMail apk-ra és nem frissíted. Info
0%-os akku és újraindulgatás. Recoveryben teljesen rendben van. Jó az akkuszázalék, tölt is, ha kell.