Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
l.skywalker
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Úgy néz ki hivatalos formában itthon egy darabig nem lesz kapható Series X.
A hazai forgalmazás hiányában a következő módon lehet a hivatalos MS store külföldi oldaláról konzolt rendelni:Ha nem megy, akkor próbáld ki ezt:
* KIEGÉSZÍTÉS *Köszönjük a megosztást ndomokos
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
[Ixub]
üzenetére
Az hogy nem teszed tele markerrel a mappot, az nem vilàgmegvàltó új feature, csak a jàtékosok többsége igényli azt hogy fogjàk a kezüket. Màr a 86-os legelső zelda sem mutatott semmit hogy mi merre, meg hogy mit kéne csinálni, és az akkori viszonyok közt az is openworld volt.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
persil
üzenetére
Teljesen evidens, de ez es az a teny, hogy nem pontosan ugyanazt az ezer zaszlot veszed fel, meg ugyanazt az outpost-ot pucolod ki(ugy, hogy elobb felgyujtasz ket ilyet, ellopsz 3 olyat es megolod a vezetot. Every. Single. Time.) mar onmagaban paradessa teszi.
Hát én ezt ennyire kategorikusan nem jelenteném ki. Oké, hogy felszopási időszak van még, de már látszik, hogy egyáltalán nem olyan változatos az open world, itt is ugyanaz a pár feladat van, minden dungeon, rom, tábor ugyanaz a séma, a bossok folyamatosan ismétlődnek. Kicsit olyan érzés, mintha az eddigi játékaikban megismert területeket nagyították volna fel és szórták tele több contenttel.
A lehetőségek miatt tűnik többnek, de az meg már a játékos hozzáállásán és karakterén múlik, mennyire lesz kreatív, nem az open world designer munkáján, emiatt tényleg jobban működik, mint egy átlag akció rpg az elmúlt évekből. -
Moby
veterán
Bár megvan megjelenés óta, még nem került sorra az Elden Ring, de szerintem azért korábban is volt egy rakat jobbnál-jobb OW játék. Ezeknek ül a trónján most (SZERINTEM) a W3 és a Zelda, de ez csúcs folyamatosan támadás alatt van, szóval ez pont az a zsáner, ami nagyon ki van tömve rohadtjó címekkel, és folyamatos az ellátás. És bármilyen nagyra tartom a Zeldát, nem tett az le semmilyen alapot, egyszerűen csak kiválóan implementálták azokat az elemeket, amiket korábban is láttunk már, csak ő még egy kicsit jobban csinálta. De itt van most a HFW hogy távolabbra ne is nézzünk, hát az is eléggé odatette magát. Aztán majd kíváncsian várom az ER-t, bár attól pontnem azt várom, hogy OW-ként legyen nagyon jó. Ha úgy is az, akkor az a plusz benne.
-
persil
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
"Az Elden Ringnél sem csinálsz nagyon mást, nem találta fel Miyazaki a spanyol viaszt, a pszichológia más mögötte"
Teljesen evidens, de ez es az a teny, hogy nem pontosan ugyanazt az ezer zaszlot veszed fel, meg ugyanazt az outpost-ot pucolod ki(ugy, hogy elobb felgyujtasz ket ilyet, ellopsz 3 olyat es megolod a vezetot. Every. Single. Time.) mar onmagaban paradessa teszi.
"Ha egy modern AC-ben kikapcsolod a térkép jelzéseit, ugyanezt kapod meg és az open world feeling is hasonló lesz, a lehetőség adott."
Nagggggggggggyon nem. A kulonbseg csak annyi lesz, hogy nem latom elore a 700 megmaszando tornyot. De attol meg ugyanaz a 4-5 aktivitas van benne nulla valtoztatassal 1200x a vegigjatszas alatt.Az egyetlen(!) ow jatek, amibe nem lehet beleunni 10-20 ora jatek utan(hiaba jok) az a witcher 3 volt az elden elott.
"viszont mindig tweakelnek valamit rajtuk, hogy ne legyen teljesen ugyanaz az élmény."
Es pont ez teszi 5 fenyevvel egy AC fole. Nyilvan nem is lehet osszehasonlitani egy faek akcio-rpg-t egy souls rpg-vel, mert bar mindketto nagyon jo, de nagyon mas is egyben. Most, en legalabbis, szigoruan az open world milyenseget firtattam. -
-
Bad Pritt
félisten
válasz
persil
üzenetére
Szerintem ennél árnyaltabb a kép, az eddigi open world játékok nagyon sok mankót adtak vagy adhattak a játékosnak akár a térképekkel, akár iránytűvel, akár speciális látás képességgel, vagy bármi mással.
Az Elden Ringnél sem csinálsz nagyon mást, nem találta fel Miyazaki a spanyol viaszt, a pszichológia más mögötte: ugyanúgy feladatokat pipálgatsz, csak a játék ezt nem jegyzi, nem ír ki semmit igazából, magadban viszont elkönyveled, melyik dungeon van kész, melyik romot lootoltad már, miket gyűjtöttél össze, akár a térképen is lajstromba tudod ezeket venni a markerekkel. Ha egy modern AC-ben kikapcsolod a térkép jelzéseit, ugyanezt kapod meg és az open world feeling is hasonló lesz, a lehetőség adott.
Azt is is hozzátenném a lehető legobjektívebb módon, hogy nagyjából most van annyi játékidőm az Elden Ringben, mint amennyi az első Dark Souls 3 végigjátszásom volt és amennyit a Valhallába tettem eddig és ennyi idő alatt itt sokkal több az újrahasznosított elem, mint a DS3-ban vagy az AC-ben volt, viszont mindig tweakelnek valamit rajtuk, hogy ne legyen teljesen ugyanaz az élmény.
Szóval az irány jó, a Dark Souls formula működik egy open worldben is, de van hova fejlődni. -
[Ixub]
tag
Ennek a típusú open worldnek tette le az alapjait pár éve a Zelda Breath of the wild ugye. A Nintendonál a technikai háttér nem volt elég, hogy ilyen grafikát kihozzanak, de a többi nem ilyen nehézségben, de ott született meg.
-
persil
nagyúr
válasz
mcwolf79
üzenetére
Duh, nagyon nem az.
Ilyennek KELL lennie innentol az open world jatekoknak. Itt nincs teleszurva a terkep feleleges szemettel, mint az AC jatekokban, hogy a huszezredik toronytol mar a szedules fogjon el. Helyette minden sarkon van valami erdekes, amit nem azert nezel meg, mert addig vilagit az ikon, hanem azert, mert kivancsi vagy. Ha meg nem erdekel, akkor meg elsetalsz mellette, nincs "bevasarlo lista" amin kipipalgatja a jatek a tennivalokat.
Szrk.: A halo - ha tetszik a fanoknak, ha nem - ehhez kepest egy ures sivatag.(Open world szempontbol. Mondjuk szerintem amugy is minden letezo ertelemben az elden alatt van 30 fenyevvel, de ez utobbi mar teljesen szubjektiv.)
-
-
.LnB
titán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Ahh olyan jól néz ki amúgy ez a játék. Az a nagy sárkány is tök király. Meg az egész hangulata. Tetszik nagyon a videók alapján. Bár nevettem eléggé a DF videón, hogy sehol, soha nem tud stabil fps-t tartani.
Már most van három friss megjelenés, amit meg kellett volna vennem, de én még mindig a GP-s ME:Andomeda-val játszok. 
-
persil
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Ez az irtozatos, borzaszto, kibirhatatlan 4 masodperces toltesi ido (a 2 helyett...) szerencsere engem sem zavar. Nem kell percenkent meghalni es akkor keveset latja az ember.

Azert bennem meg elenken el az emlek, hogy one x-en egy warframe, vagy destiny 2 hajlamos volt egy teljes percig is tolteni a szazszor kisebb teruleteket(felreertes ne essek, imadom mindkettot).Performance modban teljesen okesan fut a jatek, latom, hogy be-beesik 45 korulre, de tavol van a szaggatastol/zavarotol. Olyan nagyon meg drop nincs, hogy beakadjon, mint pc-n szamoltak be rola, szimplan bizonyos teruleteken kicsit lassabban fut(de meg mindig 10 millioszor jobb, mintha 30-on kellene bohockodni).
-
válasz
icemad
üzenetére
Ha Magyarországon élsz, akkor az Euronics raktára "rogyásig" van fejhallgatóval együtt árult XSX-el.
Én pénteken rendeltem egyet és kedden mentem érte a kiválasztott üzletbe.Az konzolt már beüzemeltem a meglevő XSS mellé, a fülest még ki sem bontottam.
U.i.:
Igen tudom: ez ~15 ezer Ft-tal drágább, mint az alap, de ez van.
Nekem még ennyi plusz (éppen hogy) belefért... -
beyruth82
veterán
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Bontott azt jelenti valaki megvette online és elállt a vásárlástól?
-
icemad
nagyúr
válasz
üzenetére
Gondolom, mert jóval olcsóbb úgy... Pl néztem a holland akciófigyelő programban az elden ring xbox digitális akciót (talán Argentina) és több, mint 2000-en likeolták, azért az sokat elmond. Senki sem a saját pénze ellensége. Plussz ott van az is, hogy sx még mindig nehezen beszerezehető, SS meg van szarásig.
-
sith7
félisten
Köszönöm a válaszokat mindenkinek
-
törölt tag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Az. Azt viszont senki nem firtatta, mekkora is ez a réteg.
-
törölt tag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
RDR2-ből nem 20 milla ment el az első 2 hónap alatt? Amúgy ez csak UK nem? Kéne egy worldwide adat is.
Szerk.
Az Xboxon történt eladàsok 84% digit volt. Az azért nem semmi... -
hombre[EU]
nagyúr
Bigger than Assassin's Creed Valhalla, bigger than Cyberpunk 2077
#rétegjáték

-
törölt tag
válasz
persil
üzenetére
A kapunàl, ahol van ez az óriás is, ami leugrik, ott lévő tábort farmoltam rengeteg ideig, szerintem az ottani knight dobta.
Azóta ma indítottam egy Asztrológust, és úgy talentolom hogy a Night & Fire Legendary Sword-öt tudjam vele forgatni, azzal talan végre Margitnak is befogom a pofikàjàt végre.
-
persil
nagyúr
válasz
üzenetére
Ezt szoktuk szajkozni amugy. Divat utalni az egeszet, meg hogy lehet ezzel jatszani, csak szopatja magat az ember, de 99%-ban azok irjak ezeket, akik eletukben nem probaltak ki egyiket sem.
Aki szereti az rpg-t, meg vagyik egy kis kihivasra, azt konnyen beszippanthatja. Persze van, hogy nem jon be, nincs azzal sem baj, csak legalabb adjon maganak az ember egy eselyt.
-
törölt tag
Ez egy szimpla mob, még csak nem is boss, de jó érzès volt leverni első alkalommal, még ha bénàn is, de sikerült. Én aki vilàg életében kerülte ezt a műfajt, mert "nem nekem való", most kb úgy vagyok hogy érjek màr haza hogy folytathassam. 22 òra után én úgy érzem hogy nagyon játékosbaràt, hisz nem vagy beszorítva sehova, nincs ràdkényszerítve nagyon semmi. Mindenki megtalàlhatja a mòdjàt hogy szórakozva haladjon benne.
-
persil
nagyúr
válasz
üzenetére
Kozelebb all az egeszhez pedig, mint a sekiro, vagy a jedi.
De ezek mind masok egy kicsit. Mind jo, mindet erdemes vegigtolni.

De, ha feltetlen kellene egy sorrendet irnom, kulonben agyonlonek:
- elden
- ds3
- sekiro
- bloodborne
- ds1
- ds2
- remnant
- hellpoint
- the surge
- minden mas
- orakig nezni egy betonkockat
- mortal shell -
Bad Pritt
félisten
válasz
üzenetére
Teljesen másképp működik, mint a többi From játék, kapásból az egy óriási hátránya, hogy single player, esélyed sincs segítséget kérni, ha mondjuk kéne.
Nekem a DS3 az abszolút csúcs, utána a Bloodborne és talán utána a Sekiro, mert számomra egy nagyon jó, friss élmény volt, de nem venném meg újra, max ha bekerül passba leszedem. -
sith7
félisten
Köszönöm a válaszokat, a jedi megvan, fiam 2316351x végigtolta, persze nem a legnehezebb fokozaton ...
Akkor Remnant ?
-
sith7
félisten
Ha valaki még sosem játszott soulslike játékkal, és egyelőre nem szeretne rá költeni, félve attól, hogy nem jön be, akkor melyiket ajánlanátok a 2 közül, ami a GP - ben van ?
Remnant vs Mortal Shell ?
-
törölt tag
válasz
persil
üzenetére
Azt elfelejtettem írni, hogy Fizzie-nél van sajnos a probléma. Mindennel tudunk játszani, kivéve a Dying Lightot (ott senki máshoz nem tud kapcsolódni), bezzeg a második rész prológja után simán ment neki. A Remnant volt a második ilyen problémás játék.
Gears 5, FH5, Rocket League, Human Fall Flat, illetve tegnap az Among Us.
Utóbbi mondjuk egy nagyon jó ötlet volt, mert betegre röhögtük magunkat. Nem tudom hány kört játszottunk, de ő kábé kétszer nem volt Impostor, viszont akkor is előbb-utóbb kilőtték az űrbe.

-
persil
nagyúr
válasz
üzenetére
Ha arra gondolsz, amikor sikeres kapcsolodas utan van spectate-ben a jatekos, akkor igen, csak ugy tud bekerulni, ha a kristalynal behivjatok. Ha a harmadik jatekosnal valami nem teljesen oke a nettel/geppel/jatekkal, akkor ez valoban nagyon bosszanto tud lenni sajnos.
Viszont:
- A jatek nagyon haklis a moderate/strict nat-ra, erdemes megnezni
- Eloferdul, hogy buziskodik kicsit a matchmaking, de max. egy jatek ujrainditassal megoldodik. Altalaban akkor hulyul meg, ha a host hibajabol kivag a jatek. De sajat jatekba meg public beallitas mellett is azonnal belep, szoval ez utobbi nem nagy ervagasErdemes lesz tehat nala ellenorizni az ilyesmit, ha ti ketten viszont tudtok jatszani.
-
törölt tag
válasz
persil
üzenetére
Hárman voltunk este, ki akartuk próbálni a Remnantet, de mivel öt percenként kidobta őt a játék, egy idő után meguntuk, hogy nem haladunk, hanem mindig vissza kellett mennünk beteleportálni őt, mert csak mozizni tudott. Ez ilyen? Spectate-ből sehogy sem tud magától belépni a játékba?
-
-
AMD Power
titán
válasz
hitvanyalak
üzenetére
Köszönöm meglesz!
Fizzie Ezek után biztosan.
-
törölt tag
Amikor hajnali 5-ig jàtszol az Elden Ring-gel, majd ~4 óra alvàs után folytatod, akkor tudod igazàn hogy megérte az àràt, még akkor is, ha amúgy nem szereted a Souls játékokat.
-
hitvanyalak
senior tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Jó játékot kívánok!Én is megvettem a trial lejárta előtt lemezesen. Régen megvettem pc-re is, de azért így sokkal szebb-jobb. Szerintem most nekem ez lesz az elfoglaltságom minden kis játékos szabadidőmben.
Nagyon tetszik, hogy a sima verzióhoz is adnak kis apróságokat, a kompendium pl. tök hasznos (pedig én elolvastam a nagy világkönyvüket is) és ad egy kis képet a világról.
Én az elején sem haragudtam rájuk, de most meg aztán újr a kedvenceim (egy UBI vagy EA messze nem ér a nyomukba nálam) -
AMD Power
titán
Elkezdtem a CP2077-t. Meg nagyon az elején vagyok. Nagyon hangulatos és szerintem a grafikája is megállja a helyét. Nagyon jó,hogy magyar benne a felirat.
-
Steve1207
veterán
válasz
Neurotoxin
üzenetére
A Bloobernél az a baj, hogy nem mondható kis csapatnak, 10x akkora. Játék szempontjából érdekes, hogy kb hasonló minőséget képviselnek mindkét cég termékei azonos kategórián belül, kicsit egyik itt jobb, másik ott.
Tárgykeresés: nekem ilyen sétaszimeknél alapvető, hogy bejárom az egész területet, de még így is szoktam kihagyni dolgokat
Jobban zavar, hogy nem tudom xy résznél, hogy az egy új "vissza nem térhetek" checkpoint-e és onnantól cseszhetem a keresgélést.Mediumban talán 2-t nem vettem fel, meg az elején nem értettem a fotózást és azt az egyet nem hívtam elő...
MID nekem is tervben van amúgy. -
Neurotoxin
őstag
válasz
Steve1207
üzenetére
Az LKA-val simán összeállhatnának, nem hiszem el, hogy ezek a kis csapatok nem monitorozzák egymást. A Martha is dead nagyon ígéretes, rápróbálok később, mert nagyon bejönnek ezek a horrorsztorik. (77 jelenleg a metascoreja). Viszont az nem gyere be, mikor valami elhanyagolható tárgyat kell keresnem olyan helyen, ahol semmit se látni és fogalmam sincs, hogy mit is kell pontosan keresni, plusz még bele is akadok a falakba..Most hogy a Bethesda felvásárlással bekerültek az Evil Withinek a GP-be, azok is tervben vannak és idővel az Agony.
-
persil
nagyúr
válasz
beyruth82
üzenetére
Ez mind(marmint a mufaj jatekai) arrol szol, hogy adaptalodj. Ha valami 15x nem megy, akkor valamit nyilvan rosszul csinal az ember(Ilyenkor mindig Vaas jut eszembe.
) Aztan valtoztatsz ket aprosagot a taktikadon es vegigvasalod a zonat, bekapott sebzes nelkul. Utana jon egy ujabb akadaly, ami megint lehetetlennek tunik. Ez a szepsege is egyben. 
Hazaerek melobol es radirok itt, aztan leradirozzuk azt a majmot.

Szrk.:
"mi lesz ha valamilyen csoda folytán esetleg eljutok addig?"
En magam nem szeretem a farmolast/tulfejlodest, de barmikor at tudsz lepni adventure-be, kikapni valami fontos targyat a buildhez, egy ujabb armort, vagy csak nehany extra szintet, hogy konnyebb legyen folytatni a kampanyt. -
beyruth82
veterán
válasz
persil
üzenetére
Köszönöm szépen az nagyon jó lenne

Tetszene a játék csak amikor már tizenötödjére se sikerül egy részt megcsinálni, azért bele lehet unni. Ráadásul lattam sokkal komolyabb ellenfelek is lesznek benne, mi lesz ha valamilyen csoda folytán esetleg eljutok addig? Pedig jó lenne beletanulni ezekbe a soulslike játékokba.... -
persil
nagyúr
válasz
beyruth82
üzenetére
Nem nehezebb normal modban ertelemszeruen.

Egyszerun csak meg kell varni, amig ut(azt ugye dodge-olod) es beleereszteni egy tarat a fejebe. Vagy swarm modot rakuldeni(ha van), de csinalhatod summon-okkal is. Idezel egy-ket kis ferget es amig veluk foglalkozik, addig lelovod hatulrol.
Csak elsore ilyen ijeszto, amugy egy lomha, agyatlan dog. A fejlesztessel egyebkent vigyazz, ha nem figyelsz oda, akkor akaratod ellenere csak folyamatosan nehezited a jatekot.
Ha gondolod, akkor du/este segitek szivesen atragni magad ezen a teruleten.
-
beyruth82
veterán
Aki Remnanttal jatszott már, hogy győzte le ezt az ellenfelet?Hogy lehet megsebezni?
[link]
Már ezen a dupla kardoson se tudok tovább jutni és utána van még 2 másik főbb ellenség is közvetlenül. Lehet még túl fejletlen vagyok hozzá? Néztem youtubeon és nightmare fokozaton a streamer lazán 5-10 méterről lelőtte mert csak lerakott és széttárt kardokkal állt egy helyben, nálam meg a legkönnyebb normal módban is kivéd mindent az összerakott kardjával.Ez hogy lehetséges?Miért nehezebb megsebezni normal módban? -
bilon73
aktív tag
hello,
hol lehet beallitani hogy a wireless micro fules ne kapcsolja be a boxot

koszi
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Willhunting
üzenetére
Azt oroszok csináljak,nem hiszem hogy bármi változás lesz ott.
-
[Ixub]
tag
-
Bogyi007
veterán
válasz
l.skywalker
üzenetére
Rendben, mindenesetre a címjegyzék írásom szerintem maradhatna mert az egyben szakmai hozzászólás is egyben.
Az előtte való bejegyzés törölhető.
-
rokarudi
aktív tag
A Sekiro-hoz képest az Elden Ring mennyivel szivatósabb? Abban elszenvedtem magam egy Lady Butterfly nevű boss-ig, akin sehogyan sem tudtam túljutni, pedig sokszor próbáltam. Aztán egyszer mérges lettem és abbahagytam az egészet. Kíváncsi lennék az Elden Ring-re, de ez kicsit visszatart.
-
ρσгτσ
addikt
Az már az elején kiderült, hogy nem lesz könnyű játék...de szerintem ez pont úgy működik, mint a filmeknél. Vannak olyan kategóriák, amik nem valók mindenkinek.
Egyébként az említett, cenzúrázott jelenetben nem gyerek, hanem felnőtt nő szerepel. Csak kicsit túltolták a Twitter -en a témát, ami felháborodást váltott ki a játékkal szemben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal. Valamint nem tiltott a VPN szó leírása, ha valaki azt kifejezetten tiltó vagy figyelmeztető szándékkal írja le
(pl.: a VPN tilos!)
"Utazásos vásárlással" kapcsolatban az irányadó [link]
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
● tilos a warez!
● az OFF topic a baráti beszélgetéshez erre
● olvasd el a téma összefoglalót!
KONZOL beárazás
- Így viseli a Samsung az okosszemüveget
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- 3D nyomtatás
- Milyen légtisztítót vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4294
- Asus VivoBook W11 Laptop (X1504ZA-BQ856W)!
- GAMER PC! i5-14500T / RTX 4070 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / 650w Gold!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4531,90% Akksi
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 8GB I 250GB I DVDRW I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

IntelKiller7