- Fórumok
- Konzol játékok
- Xbox Series X|S
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-03-26 09:32 Téma összefoglaló
-
l.skywalker
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)Úgy néz ki hivatalos formában itthon egy darabig nem lesz kapható Series X.
A hazai forgalmazás hiányában a következő módon lehet a hivatalos MS store külföldi oldaláról konzolt rendelni:Ha nem megy, akkor próbáld ki ezt:
* KIEGÉSZÍTÉS *Köszönjük a megosztást ndomokos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joker1977
csendes tag
-
.LnB
titán
Teljesen jól csinálod. Bár a Roblox-hoz is kell komoly felügyelet, ahogy olvasom. De még nem mélyültem el benne, mert nálunk az nem téma. De vannak körülötte komoly botrányok.
Én a Prodeus-t nem tudtam napok óta még kipróbálni sem, mert ilyet ő se láthat.
Szóval nálunk is így mennek a dolgok.A chat, voice chat az nálunk is tilos lenne. De ő csak az osztálytársaival játszik, olyankor beszélhet.
-
.LnB
titán
Szerintem a korhatárbesorolás egy nagyon jó támpont. De még mindig ott tartunk, hogy sok szülő (nem írom, hogy legtöbb mert bizonyítani nem tudom, de úgy gondolom), tudomást sem vesz róla. Megfigyelhető, hogy azok a szülők, akik nem értenek a játékokhoz, azok annyira nem értenek hozzá, hogy figyelembe sem veszik a besorolásokat. Lehet azt sem tudják, hogy szerepel a borítókon, vagy ha látják is, nem foglalkoznak vele valamiért. (Pedig a Lego dobozokon is van.) Nem mernek vele foglalkozni, mert magukban eldöntötték, hogy nem értenek hozzá és szemellenzősen viselkednek. Inkább hisznek a gyereknek, mondván ő játszik, ő tudja mit akar.. Ez a mi szüleinknél még durvábban jelen volt, de még ma is.
Jómagam kicsit szigorúnak találom a korhatárbesorolásokat. Nem tartom ezt bajnak, de mivel úgy gondolom elég jól értesült vagyok a témában, felül szoktam bírálni. Például a fiam idén már játszhatott a GTA V-tel. Erről írtam is már itt fórumon. Röviden:, iszonyat szabályok között tehette csak meg. És nem is tartott sokáig 2-3 alkalom lehetett.
Nálunk ez a GTA téma már az óvodában kezdődött, már ott játszott vele az egyik csoporttársa. Ez iskolában tovább gyűrűzött. Ott már több osztálytársa. És neki mindig mesélték. Őt meg mindig érdekelte. De évekig mondtam neki, hogy kizárt dolog, mert az nem neki való.
Most viszont azért is engedtem meg neki, hogy ne legyen az osztálytársai kezében, ez egy kirekesztő indok. Játszhatott vele, megkönnyebbült. Azóta nem is téma otthon.Szerintem valahol nekünk szülői felelősségünk is, hogy ha tehetünk érte, akkor gondoskodjunk arról, hogy a saját kis kulturális helyzetét meg tudja tartani egy társaságban. Mint például a barátai között. Ez szerintem nem egyszerű. De ha már pont a játékok az alapja, ennek a kis szociális csoportnak, ahhoz én meg értek, akkor a háttérből tudok segíteni, tudom terelgetni. Ugyan ez a Fortnite is.
Ezek a gyerekek, 0-24 órában a Fortnite-ról beszélnek, ha együtt vannak. Ezt személyesen tapasztalom. Ha ezt megvonom tőle, kiesik a társaságból. Az meg semmilyen formában nem jó. Még ha nem is tartom egészségesnek a Fortnite-ot. Ez van. Vannak ilyen helyzetek, amikor mérlegelni kell. Ilyenkor a szabályozás a legfontosabb. Tegnap megmondtam neki, hogy 18:00-ig játszhatnak. Előre szólok neki, hogy magától kell kikapcsolnia. Figyelnie kell a környezetére is, az órára. 18:01-kor sikerült is neki. Így 1 perc -> 1 nap Fortnite nélkül. Majd legközelebb már figyelni fog.
Óriási felelőségnek, és komplex dolognak gondolom a gyereknevelést. És egyben nagyon érdekes is. Én figyelek a reakcióira. És ha vissza tudom vezetni egy egy figyelmetlenségét a játékokra, ezt el is szoktam neki magyarázni. Simán levezetem neki, ha iskolából hazaérve engedélyt kap játszani. De a ruháit már elfelejti emiatt előbb elpakolni, mielőtt a konzol elé ülne.. és oda lyukadunk ki, hogy már a tanárnénire se fog tudni figyelni ha ennyire csak a játékon jár az esze. Nyilván nem úgy vezetem le, hogy a 3D-s térben, őt érő ingerek, mennyire befolyásolják az ingerküszöbét. És, hogy a tanterem közepén álló tanár 30 perces beszéde, ehhez a küszöbhöz képest hol helyezkedik el mint őt érő audio-vizuális behatás...

Mert ahogy lentebb olvasható, még felnőtt fórumtársaink sem fogják fel, hogy a hallott, olvasott, látott, és egy videójátékban átélt élmény, mennyire nem egyforma behatás, inger. A hatásairól nem is beszélve.
-
bpmcwap
senior tag
-
IntelKiller7
Topikgazda
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
-
Zsinder
aktív tag
-
Zsinder
aktív tag
-
l.skywalker
Topikgazda
-
törölt tag
-
törölt tag
Az hogy nem teszed tele markerrel a mappot, az nem vilàgmegvàltó új feature, csak a jàtékosok többsége igényli azt hogy fogjàk a kezüket. Màr a 86-os legelső zelda sem mutatott semmit hogy mi merre, meg hogy mit kéne csinálni, és az akkori viszonyok közt az is openworld volt.
-
Bad Pritt
félisten
-
viperabácsi
addikt
-
törölt tag
-
ρσгτσ
addikt
-
axlfsi
veterán
-
Moby
veterán
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Vérboci
addikt
-
F_Peter
őstag
-
törölt tag
Mondjuk már eleve azt sem értem, hogy eredetileg miért nekem jött a válasz.
Azért nem nézem, mert nem érdekel, van jobb dolgom satöbbi. Mivel már nem veszek semmit, nálam nincs is létjogosultsága. Elítélni nem ítélem el, csak úgy jött le a dolog, hogyha az említett figura azt mondja, hogy rossz, akkor az úgy is van.
-
MakkMarc
csendes tag
-
IntelKiller7
Topikgazda
-
Golyo69
senior tag
Elvileg ha tudja elégnek kell lennie.
Viszont nekem csak azután engedte ezeket a beállításokat miután az LG tv-re rakotottem a boxot ( 65nano866) , ugye ott bekapcsoltam mindent is.
Addig nem engedte a HDR-t sem és a 4K jelet sem. Azóta simán megy.
Nem értem miért van így, de megy :) gyári kabellel
-
BITBOYS
addikt
-
Golyo69
senior tag
-
Skynet258
veterán
Én ecigi akksi töltésére használom napi szinten, alkalomadtán kontroller akksi (utóbbi Ladda, előbbi Sony). Eddig nem volt vele problémám, amiket írnak azokkal sem találkoztam (túltölt, csipog, hibát jelez, melegszik, nincs részleges töltés - pedig van)... szóval lehet a szórás nagy inkább, én meg kifogtam egy hibátlant.
-
SaGa59
őstag
A vélemények eléggé szórnak, a kiválótól, a ne vedd meg, mert kinyírja az aksidat-ig. Tudni kellene, milyen töltőáram lépcsőket lehet beállítani. Ha nem lehet 500 mA alá menni, akkor nem szabad megvenni. És akkor sem ha, mint arra az egyik vélemény utal, a töltő áram függ attól is, hány akku van épp benne. A letölthető kéziköny is ezt mondja. Ha nem lehet egymástól függetlenül szabályozni az egyes akkuk töltését, akkor túl drága. Az se túl baráti, hogy majd ő megválasztja a töltő áramot és akár 1A-rel is megküldheti az aksit.
Ezzel lehet, hogy jobban jársz és még olcsóbb is. Több helyen, többször tesztelték, egyedül a NiMh aksik belső ellenállás mérésénél téved, ha arra is szeretnéd használni, de ott se tragikus az eltérés.
Aksitöltő bemenetnek USB-t használni nem túl jó buli, nem véletlenül szokás minimum 9-12 V-os adapterrel táplálni a töltőket. -
ρσгτσ
addikt
-
szimszonos
őstag
Persze igazad van.A series s full hd tévére való,nagyrészt nálunk is azon van használva.De sokszor kivittem a másik szobába az 50 colos LG Nano tévére,VGA kijelzős.Szép képet adott,persze a natív 4k series x esetén az más kategória ha van hozzá megfelelő kijelző.Pana plazma tévék pedig a mostani oled tévék szintjén voltak anno meg még most is ott vannak a szeren.Azon biztos egy élmény lehet most is játszani az új generációs gépekkel is.
-
icemad
nagyúr
-
szimszonos
őstag
Maga a full hd sem rossz felbonzás szerintem ha van mellé kellő részletesség.Azért már a mai full hd játékokat sem lehet összehasonlítani a 15 évvel ezelőtti full hd felbontással.Elég ha csak egy Forza Horizon 5 series patch játékot megnézi az ember series s-en.Gyönyőrű lesz a kép.Természetesen a 4k ha mellé tesszük biztos szebb,de a mostani újabb játékok full hd felbontásban is szépek,ráadásul a series s 1440p-re is képes több játék esetén.Jó kis gép csak a hely kevés.Ár-érték arányában az egyik legjobb.Bővítőkártyát meg tényleg nem érdemes venni mert annak az árát hozzátéve a géphez már inkább series x.Nekem series s van de a tárolóhely kezd kevés lenni mivel a fiammal osztozom rajta és őt más játékok érdeklik.Lehet inkább veszek még egy használt Series S-et a bővítőkárzya árából így a gépen sem kell osztozkodnom meg a hely is elég lesz mindkettőnknek.Irreális áron van a bővítőkártya szerintem.
-
szimszonos
őstag
Én most játszom a Sniper Ghost Warrior Contract 1-2 játékokat és nagyon szép series s-en is pedig csak 1080p de 4k tévén se csúnya.Szerintem a későbbiek folyamán sem lesz gond mert a 4k felbontás rengeteg erőforrást igényel erre van a series x.A full hd felbontás nem okoz gondot a series s-nek.A 120hz,120fps dolgot meg nem kell erőltetni ez a gép nem arra való.
-
törölt tag
-
MakkMarc
csendes tag
Most megy a sírás-rívás, hogy a microsoft felvásárol mindent, tönkreteszi a játékipart.... Azt már elfelejtik, hogy mikor a 90es években a PS1 kinyírta a segát* és kvázi egyeduralkodó lett a piacon, akkor minden jó játékot exklúzívvá tett és minden ip-t megvett,amit csak tehetett. Most fordult a kocka, ilyen az élet.
(*persze ők is hibáztak) -
Norb79
addikt
-
Norb79
addikt
-
Moby
veterán
Nem sokszor, csak háromszor cseréltek kontrollert tavaly
Egyszer sem kaptam vissza ugyanazt. Mindig (ránézésre) újat kaptam, ugyanazzal a sorszámmal (megjelöltem őket mielőtt elküldtem, nem az jött vissza egyszer sem). De mondom mégegyszer, eleve Standard Exchange-re veszi fel a rendszer, ha beküldöd javításra. Azért kapod vissza ugyanazzal a sorszámmal, mert ugyanaz a termék marad a regisztrációban. A garanciaidő sem hosszabodik meg a csere által (holott honi jogszabályok szerint erre lehetőségük sem lenne, de ezt ők leszarják). -
Moby
veterán
Nem a te javítottadat küldik vissza. Amint odaér hozzájuk a hibás, szinte azonnal, azon a napon elindul egy másik, ugyanazzal a szériaszámmal. De nem ugyanaz, idő sem lenne megjavítani. Egyébként a rendszer így is veszi fel a javítást eleve: csere azonos készülékre, vagy valami hasonló szöveggel. Ha gépet küldesz be, akkor javításra veszi fel a rendszer, de azt nem is cserélik, csak indokolt esetben. Az elmúlt évben sajnos volt részem jócskán mindkettőben.
/szerk: közben megnéztem, a kontrollert "Standard Exchange"-re veszi fel, a gépet meg "Same unit repair"-re.
-
craftsman01
senior tag
-
Moby
veterán
Nem, ez továbbra is szar.
-
h1mpi
félisten
-
h1mpi
félisten
-
Steve1207
veterán
Azért abban se bízz, hogy gari után nem fog előjönni ismét a hiba és akkor megint pár hét kieshet. Annyival nem olcsóbbak amúgy, PDP, Hori van ami normálisabb (talán..., nincs tapasztalatom, van aki meg van vele elégedve fórumok alapján, van akinél pár nap használat után kuka vagy hibás, ami azért ciki egy kevesebbet vásárolt márkánál, hogy ilyen visszajelzéseket kapni). Na és persze ezek a szimplán vezetékesek 15e-nél kezdődnek, gyári meg 18-20 körül már van.
-
IntelKiller7
Topikgazda
-
balazs025
senior tag
-
Zoleee83
addikt
-
ProEvoFan
nagyúr
Shadow Warrior 2
Elkezdtem játszani vele (van rá idő, este jön csak a FH4 évszak váltás
) és kicsit csalódott vagyok.No nem a gameplayel, hanem a felbontással, ami nagyon gyenge...szerintem 720p. Ugye Xbox oneos verziót futattja az XSXem, semmi grafikai tuning nincs rajta, de még a felbontást sem növeli meg.
Kínzás a szemnek. -
30z.Samu
titán
-
[Ixub]
tag
-
l.skywalker
Topikgazda
-
l.skywalker
Topikgazda
lol. már a One S is úgy jött ki, hogy 4K videó stream képes volt.
-
soundsonic
aktív tag
-
icemad
nagyúr
-
icemad
nagyúr
-
törölt tag
Köszi a képet! Csak pár napja néztem be először a topikba, valószínűleg azért gondoltad, hogy még mindig ezen pörgünk. Igazából azt akartam vele elérni, hogy a fröcskölődők esetleg szintet lépjenek (minimum egy bocsánat kérés, vagy ilyesmi), ha látják, pontosan hogy világíthat a szemedbe.
Azt a matricát viszont szabadalmaztatni kellene, zseniálisan néz ki.
-
Farkassacred
őstag
-
Jovanny2
őstag
Már ~100 hsz. óta le sem tojta senki. Szóval: "Vicc amúgy, hogy még mindig ezen pörögsz".
Írták, nem kapcsolható ki, ragaszd le. Vagy vegyél egy Elite-et, azon állítható. Abba nem megyek bele, hogy ki hogy játszik, én így nem tudnék, főleg egy pörgős FPS-t, de nem vagyunk egyformák. -
NoMagix
addikt
-
törölt tag
-
Norb79
addikt
-
törölt tag
-
vg
veterán
-
ProEvoFan
nagyúr
-
MrPeekaboo
senior tag
-
ρσгτσ
addikt
-
MunezXBK
nagyúr
-
törölt tag
-
RZozo
aktív tag
Nem olyan sok demó van, ahogy korábban írták.
Talán azért is nem fordítanak rá annyi energiát, mint korábban az Xbox 360-as időszakban (akkor még jóval több demót lehetett letölteni), mert nincs is rá igazán szükség, miután 300 Ft-ért a GPU előfizetés kipróbálható és ott több mint száz játék közül lehet válogatni. Ha pedig új az Xbox, akkor elvileg Game Pass előfizetést is szoktak adni hozzá azt hiszem, 1 hónapot. (Habár a Series X-nél már nem emlékszem, hogy járt volna.) -
l.skywalker
Topikgazda
Játékdemók - nem mindenhez van, de azért már akad szép számmal, pár éve szerintem jó ha 10 volt összesen

-
paisacha
tag
-
vonSux
őstag
-
craftsman01
senior tag
-
H1F0N1CS
tag
-
törölt tag
-
hyggelig
senior tag
-
vonSux
őstag
-
l.skywalker
Topikgazda
-
KRoy19
őstag
-
toompa
őstag
-
30z.Samu
titán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal. Valamint nem tiltott a VPN szó leírása, ha valaki azt kifejezetten tiltó vagy figyelmeztető szándékkal írja le
(pl.: a VPN tilos!)
"Utazásos vásárlással" kapcsolatban az irányadó [link]
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
● tilos a warez!
● az OFF topic a baráti beszélgetéshez erre
● olvasd el a téma összefoglalót!
KONZOL beárazás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- EA Sports WRC '23
- Dell notebook topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Dobozos! Xbox One X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
- 275 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Apple iPhone 13 /128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100% Után gyártott Kijelző
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kínzás a szemnek.
l.skywalker
IntelKiller7