Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
l.skywalker
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Úgy néz ki hivatalos formában itthon egy darabig nem lesz kapható Series X.
A hazai forgalmazás hiányában a következő módon lehet a hivatalos MS store külföldi oldaláról konzolt rendelni:Ha nem megy, akkor próbáld ki ezt:
* KIEGÉSZÍTÉS *Köszönjük a megosztást ndomokos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Landon
addikt
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Ez szomorú.
Nagyon megtévesztő a Ray tracing mode leírása ez esetben... "Provides photorealistic shadow and reflection rendering... []"Biztosan nincs benne ray-traced reflection? Így az egésznek semmi értelme... Őszintén pont lesz.rom az arnyekokat, az nem fog annyit dobni a kinézeten ellenben ebben a környezetben a RT reflection több pluszt adna.
Nevetséges hogy még ez sem fért bele a 'next gen'-be mindezt '30 FPS' mellett ami inkább ~ < 30 FPS. -
ρσгτσ
addikt
-
Steve1207
veterán
Ms. Splosion Man golddal behúzható Koreából (The Maw is, de az már volt sokszor).
-
Bep
őstag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Akkor az az miatt volt, mert nem tudtam hova tenni. Mintha ISO 1600+ készült fényképet néztem volna.
-
Bad Pritt
félisten
Mindig is az egyik legszimpatikusabb forma volt Kamiya, itt is olyan őszintén beszél arról, hogy nem tudták egyszerűen megcsinálni a Scaleboundot, mintha a mai játékiparban a világ legtermészetesebb dolga lenne beismerni, hogy kevesek vagyunk egy projekthez.
Remélem tényleg elindult valami a Microsofttal és tető alá hozzák a játékot, baromi jó lenne a generációt pl. egy photoreal sárkányos arpg-vel zárni. -
Bep
őstag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Lehet itt a környezetből adódóan sok árnyék/tükröződés miatt szembetűnő nagyon, mert bárhol ez van, egy sima aszfalton is (nem csak a víztócsa), illetve ezért változik folyamat séta közben az előttem lévő útburkolat.
-
ρσгτσ
addikt
Felkerült a teljes interjú.
INTERVIEW: PLATINUMGAMES DOESN’T WANT TO BE KNOWN AS ‘JUST THE ACTION GAME COMPANY’
-
Bep
őstag
A tükröződésnek biztos csak akkor kell lennie, ha a megjelenítési tartományon belül van
(Performanceban is így van amúgy) -
AMD Power
titán
válasz
lastmohican2
üzenetére
Átmentem szólóba. Most meg ki be kapcsoltam a játékot.
Így most beadta!!
Köszönöm a tippet!
-
30z.Samu
titán
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Na jó...

-
30z.Samu
titán
Most néztem meg azt a CP videót, amit korábban belinkeltek. Hogy ebben mi a Ray-tracing, azt nem tudom. Nem vettem észre semmi különbséget.

-
Bad Pritt
félisten
Szerintem ebben a játékban mindenki megtalálja a maga keresztjét, ami miatt a videojátékos világból kifutna.

Ha valakit az AI idegesít, megtalálja a számításait.
Ha inkább a szemünk előtt betöltő textúrák, ne is menjen tovább.
Elhitted, hogy ebben az rpg játékban a három kezdő kaszt tényleg három különböző világot fog megélni Night City-ben? Itt a helyed.Sokat fikáztam anno a Remnant From the Ashes-t, mert abban a jó öreg Unreal textúrabetöltés nagyon súlyos volt, de ettől függetlenül az egy jó játék, szóval ha valaki nem érzékeny rá, remekül szórakozhatott. Itt mindenki megtalálja a napi betevő agyérgörcsöt.

-
ρσгτσ
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Ennek egy része sajnos nem bug. Hanem az első nagy patch során "került be" az előző generáció miatt. Aztán hoztak most egy frissítést a jelenlegi generációra, és ezek nem lettek rendbe téve...
Tudom, hogy többen más problémákon pörögnek...de engem jobban zavar az, hogy amikor autóval megyek előttem ugrik ki a csatornából a gőz.
Ezek miatt parkoltam le a játékot, és nem azért, mert nem látszik szépen a karakterem arca a pocsolyában.
-
Bad Pritt
félisten
Amúgy nagyon kíváncsi voltam tegnap a streamre, meg is nyitottam a könyvtáramat, hogy ha ezek valami olyat mutatnak itt, ami szimpatikus, akkor egyből töltöm is lefele, viszont ami végül kikerekedett az egészből az egészen beszédes a CDPR-ral kapcsolatban.
Szerintem ezek a fejlesztők teljesen más világban élnek vagy el vannak zárva vagy leszarják, abszolút nincsenek tisztában azzal, hogy a játékosoknak milyen is az overall élménye a játékkal kapcsolatban.
Mik voltak a legnagyobb kritikák a játékkal kapcsolatban? AI, LoD betöltés, textúra bugok, bármilyen egyéb bug vagy glitch, erre a streamben mutatnak egy amúgy is takaros kis diszkó belteret, utána meg a nettó 6x6 méteres szobánkat járják körbe, végül egy előre renderelt montázsvideót mindenről, pedig a 2019 óta tanúsított hozzáállásukra ráfért volna egy kis önreflexió és bejelentkezhettek volna azzal, hogy srácok, ilyen szar volt eddig és ilyen lesz most az 1.5-tel meg nextgen patch-csel.
Nem tették meg, helyette zuhanyozgattak meg gitároztak kicsit és közben fényezték magukat, hogy mennyi mindent fejlesztettek a játékban így megjelenés után több mint egy évvel, amit aztán az internet népe nagyítóval keres. Elképesztő szekunder szégyen volt néha az az másfél óra, látványosan kerültek minden olyan témát, ami a játék tényleges állapotával lett volna kapcsolatban.
Inkább el is mentem warshipsezni és vízbe fojtottam magam, az is jobb, mint a nextgen CP2077.
-
.LnB
titán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Igen sajnos. Én úgy is gondolom, hogy ha ebbe ők ekkora energiát fektettek csak, akkor kb ez annak is a jele, hogy szép lassan el fogják engedni ennek a játéknak a kezét. Nem várok olyan DLC-ket mint a Witcher esetében például. Egy kis csapat majd "látszat" fejlesztéseket még csinálgat hozzá, de szerintem lépnek a következő projectre cégszinten.
-
-
Bad Pritt
félisten
Mikor részletesen magyarázni kell egy nem éppen szép játéknál, hogy az egy éve készülő nextgen változat miben is tér el, és aztán szó szerint kimondják, hogy önmagában szabad szemmel alig láthatóak a különbségek... dicséretes.

Kedvencem a videóból:
- ... it's not a massive jump, more of a hop I would say.
- yeah, it's a change, isn't it? -
Bep
őstag
Itt a jó kis összehasonlítós videó (az előző összes patchet is itt néztem, mert szisztematikusan mindent végig néz). Fix 30/60 fps, de ahogy az összefoglalóban írta a dinamikus felbontásnál gyakoribb az 1440p. De a videó lenyitható összefoglalójában is bent a lényeg.
Egy érdekesség, kis erőkülönbség. Tegnap már kijött a PS-s és PS4-nél pont megvan a fix30 dinamikus 1080p (inkább 720p), One-n viszont dinamikus 900p (inkább 720P) esetén 26-28-n mozog végig
Én tegnap kezdtem egy új karaktert, az elejét csináltam meg (1 óra) eddig játszhatóbbnak tűnik SX-n. A LOD szint változásainak nagy késései megvannak még mindig. Már rég odaérek az asztalhoz, és fél sec múva lesz részletesebb a modell, de most annyira nem szembetűnő, mert egy részletesebb modelllről vált még részletesebbről, nem annyira "fapadosról", mint eddig. Teszt: A nomados kezdésnél, ha a garázsból jobbra kifordulsz és teli gázzal mész egyenesen az úton, a kerítés most is akkor tűnik elő amikor már nem tudsz megállni. Teljesítmény módban azért a magasabb felbontás észrevehető.
[Cyberpunk 2077 | Xbox One S/X - Xbox Series S/X | NextGen Patch 1.5 Graphics Comparison]
-
Moby
veterán
Na, pár óra játék után ez a CP2077 nextgen patch tipikusan az a kategória, hogy a fogatlan, tripperes, csálécsöcsű útszéli, ma legalább megfésülködött, és kimosta a csipát a szeméből. De valahogy így sem lett kívánatosabb, egy fikarcnyival se
Továbbra is rémostoba benne minden, bár jobban néz ki, mint eddig, de így sem szép, és az iszonyú arcpirító bénaságok lépésenként. A CDPR szégyene ez a játék, és ebből nem mossa ki semmilyen patch, de legalább kapott megint egy kis rivaldafényt, és megint eladnak belőle pár darabot., és ezek a nyomorékok meggyőzik magukat, hogy valami jót csináltak 
-
hombre[EU]
nagyúr
válasz
Zoleee83
üzenetére
majdnem
az a különbség,hogy a dl jól csinálja az openworldöt. kijelölsz egy questet és eltelik 45perc mire odaérsz...mert közben megmászol egy windmillt, beleakadsz egy random activitybe, beesteledik akkor chase-bōl futsz egy safe house-ba, ahol kapsz egy kis side questet a környéken stb mindezt úgy,hogy nem mapon keresed a kérdōjeleket,hanem az orrod elōtt van minden
és közben nagyon jó a parkour gameplay is. könnyebben túl lehet lépni a technikai hibáin
de húsvétkor 2patch után ez jobb lesz -
Steve1207
veterán
Nekem ez az update annyira nem adja, így 3-4 óra után. Korábbi patch szinteket is néztem SX-en, amit az 1.3-tól elbaltáztak az jelen van azért jelenleg, bugok is, kapásból belefutottam vagy 4-5-be (one x szemeteszsák textúra-paca 5-6 lépésre, fel nem vehető tárgyak, épületek eltűnnek, fény hatására világos textúra fekete lesz, délben már esteledik és hirtel kivilágosodik, leelőzött autók satufék-körbenéz és eltűnt a 8-ból 6-7), bár a karakter dupla ugrásakor a pixelsáv kar pl újdonság. Ezek eddig is jelen voltak.
Megjelenítésben nagyon agresszív lod, dinamikus felbontás, ez a grainy filter jellegű cuccot meg az 1.3-tól utáltam (ami borítja az utat meg az épületeket sokszor, és nem, ki van kapcsolva minden hülye beállítás
). Jobban bejött, amikor picit puritánabb volt az egész a textúrák miatt és 40m-re egy opacityvel tűntek fel lassan a semmiből, nem ez a 10-15m-el előtted megjelenik valami csak úgy (vagy eltűnik). De a fényforrás 5-6 lépésnyire felgyulladása is elég agresszív. Úgyhogy menet közben sokkal többet vesznek el ezek számomra, hiába megyek bármihez közel és ott nagyfelbontású textúra lesz már.
Performance mód nem olyan performance azért néha észrevehető, de amúgy nem lenne vészes. Nyílt terepen rendben van, aluljárónál, városban már nem mindenhol.Majd még lesz egy végigjátszásom, de open world mászkálásra úgy érzem rosszabb, mint korábban. A belső terek persze rendben vannak és fejlődtek, meg gondolom a sztorihoz kapcsolódó részek is jobban ki vannak dolgozva. Ugyan egy 6-7 éves foldozgatott enginetől nem vártam nextgen élményt, de azért titkon bíztam benne, hogy ennél azért jobb lesz, de csak mindent bele akartak ebbe is sűríteni, mint anno. Az eddigi 9/10-ből a kis funny bugokkal, mára így vált 7/10-es nagyobb bugos változattá részemről.
A parton az óriáskeréknél nem voltak azért fizikailag is dobozok, szemetek? Most, mintha ilyen "tereptárgyból" is kevesebb lenne és csak a textúra maradt inkább. Víz persze jobban csobban, ha belelövünk (ezt a gta-sok hozták fel anno ugye?
, de maga a víz alatt bénábbnak tűnt a növényzet és kar mozgása, mint eddig.) -
ρσгτσ
addikt
"PlatinumGames’ chief game designer Hideki Kamiya has said he’s “totally serious” in relation to recent comments about resurrecting cancelled Xbox exclusive Scalebound"
vgc -
Moby
veterán
Effektek sokkal szebbek, texturafelbontás jóval nagyobb, sokkal kevesebb a texture streaming probléma, stb.
Pár felvétel fennmaradt az első találkozásból (screenshot sajnos nem):
PS5@PS4 vs SX
liftben a papírokon rendesen el lehet olvasni a szövegeket, korábban az csak egy paca volt
PS5@PS4 vs SX
Sok ilyen részlet van, ami sokat javult. Árnyékok, popin, ilyenek. Semmi nem tökéletes, semmi nem igazán currgen ahogy azt már mondtam, de határozottan javult. -
minilego
senior tag
Vegul lehet tudni, hogy a cp érkezik-e gpu-ba?
-
nincsnév007
addikt
köszi akkor valahogy félre olvastam
-
Bad Pritt
félisten
A legnagyobb blama az lesz nekik, ha a B csapat a Witcher 3-ból egy szebb next gen patchelt játékot fog összerakni.

-
törölt tag
válasz
nincsnév007
üzenetére
Trial lesz, vagyis van.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
nincsnév007
üzenetére
Nem volt arról szó, hogy érkezne Game Pass -ba.
-
nincsnév007
addikt
akkor lehet tudni valamit hogy jön game pass-be a cp2077 vagy csak ez a trial lesz?
-
Zoleee83
addikt
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Ugyanígy jártam a CP2077-el, nálam állandó gambreaking bugok voltak, meg szinte használhatatlan volt akármennyi patch után. Másnál meg semmi.
-
.LnB
titán
Én nagyon várom a DF videót, mert én nem látok akkora különbséget (néztem az előbb egy videót, a fények teljesen mások pedig elvileg). Én is megjelenéskor játszottam vele sokat. Most nem tudom, hogy ez mennyivel szebb. Ettől függetlenül, lehet, hogy az. De nekem eddig sem volt vele bajom SX-en. Mármint nem csúcs, de tetszett a grafika. Játszottam vele, nem a grafikát vizslattam.
De ez a mikro akadozás, már akkor is zavart. És úgy gondoltam, hogy a nextgen patch-csel majd megszüntetik, hát nem.AMD Power
Holnap lehet, hogy nekiállok egy új végigjátszásnak. Akkor majd jobban szemügyre veszem az egészet. -
beyruth82
veterán
Van egy olyan pont, hogy fixermelók. Abban állítólag a fixerrel való kapcsolat szintjet is merik és esetlegesen új küldetes nyílhat meg így.Kiváncsi vagyok a fő sztorit kijatszó karakternél ez visszafelé is működik és esetleg új küldit kaphatok még? Egyébként én nem latok grafikai valtozast.Ugyan olyan mint eddig volt. Szép. Viszont az összes képességpontomat újra szét kell osztanom.Ez marha jó......

-
Moby
veterán
Nem sok értelme van ennek a RT módnak. A tükröződések nem RT, csomó fény továbbra is baked, meg ilyenek, cserébe jó szar a frém.
Viszont.
Én végignyomtam megjelenéskor PC-n (nem voltam oda érte), a graf konkrétan ultraszar volt. Ahhoz képest ez most több nagyságrenddel jobb. Persze nyilván nem írták újra, és továbbra is ugyanaz az alibi, üres és gyagya világa van, de legalább már kinéz valahogy. Nagyon messze nem nextgen ez, de a pre-prevgen kinézetű prevgen verzához képest tényleg az. Az más kérdés, hogy így kéne kinézne PS4-en, XO-n
-
törölt tag
-
.LnB
titán
És egy utolsó szó a CP77 Nextgen patch-ről. A távolabb látható autók, még mindig 2D-s kartonból kivágott autóformák, amik lapjával haladnak az úton.
Ez aztán a nextgen.. -
hombre[EU]
nagyúr
válasz
Zoleee83
üzenetére
teljes áron ilyen állapotban szerintem nem éri meg,lutri az egész. valakinek rendben van, nekünk óránként összefo**a magát main quest, tele van gamebreaking bugokkal (deathloop), audio problémák stb. elvileg single-ben jobb,mint coopban, de nincs rá garancia. problémás,na

-
Zoleee83
addikt
Meg jó hogy vettem hosszú GP-t, nem is használom..

Itt a Cp2077 nextgen update, meg elkezdett érdekelni a Dying Light 2 is.
DL2-vel mi a helyzet jól sikerült? Nem nagyon volt időm mostanában olvasgatni/tesztet nézni. -
JamesHun
addikt
mikor jön az a patch ami után a QR ből 2 játékot be lehet fixálni, hogy ne rugja ki onnan ha sokat váltogatom a játékokat?
-
sp8787
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Jahh azt tenyleg nem irtam.
Vagabond-hoz.
Ha a kulobsegeket nezed:
Az Int,Faith,Arcane kiesnek mert nem kellenek.
Vigor ,Dex, End kiesik mert ez mind kell vmennyire.
A Mind is a weapon art miatt kell vmennyire azaz az is kieseik.
A Str-et mindkettonel feljebb kell nyomni vszinuleg ha azon marad az Equipment Load.Szoval ez a 2 class ez tokugyanaz.
-
NJanika
aktív tag
Nagyon jó a Dying light 2 ! Szkeptikus voltam, de ahogy a Cyberpunk esetében is adtam egy esélyt :) mondjuk 3 óra alatt egyetlen buggal sem találkoztam. A Cp-nál is megúsztam az első végigjátszás alatt is csak 2 nagyobb big volt.
-
Bep
őstag
Meg teljesen konzekvens hozzáállás a CPRD részéről a 30fps/1440p Series S-n. Valószínűleg a budget gép felhasználóinak többsége 1440p-s megjelenítőt használ ...
-
sp8787
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
A Bandit-nak eleve 14 az Arcane-je az 6 lvl kuka.
Nem azt kell nezni ,hogy melyik neked hasznos kezdo stat a magas hanem amelyik nem kell azok kozul melyik.Amugy ha vszinu rosszul neztem elsore. Van az egyiknel 9-8 a masiknal 7-8.
Ugyhogy az a ket karakter az cca tokugyanaz csak mas a nevuk.EDIT
Volt egy olyan tema ,hogy az Equipment Load vegul nem a Strength-hez lesz rendelve hanem az Endurance-hoz lasd DS1. -
.LnB
titán
CP77 nextgen patch:
Szebb lett valamivel. Autók fizikája jobb valamivel. De ugyan úgy szaggat, mint eddig. Ezen a szakaszon (kép lent, ahol a helyzetjelző ikon van), ha 12:00kor mentek oda vissza. Fixen úgy beakad, mint atom. Mindkettő grafikai módban. De jellemzően a performance-ben sem tartja a 60-at. Nagyon nem. Sehol sem, nem csak azon a szakaszon. Nappal főleg. Szóval hiába írják, hogy "rare drop", basszus ez nem rare, ez k*rvára állandó!

Ez k*rvára nem nextgen. Engem nem is érdekelt volna, ha nem szebb, csak ez a ***ves akadás szűnt volna már meg. De nem.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal. Valamint nem tiltott a VPN szó leírása, ha valaki azt kifejezetten tiltó vagy figyelmeztető szándékkal írja le
(pl.: a VPN tilos!)
"Utazásos vásárlással" kapcsolatban az irányadó [link]
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
● tilos a warez!
● az OFF topic a baráti beszélgetéshez erre
● olvasd el a téma összefoglalót!
KONZOL beárazás
- 27% - BeQuiet! Pure Loop 2 FX 360mm Vízhűtés!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- AKCIÓ! BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ RTX 5090 több típusban 3 év garanciával 27% áfával
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ahhoz inkább egy erdōs táj kellene,ahol megmutatná a foga fehérjét a tech
Nagyon megtévesztő a Ray tracing mode leírása ez esetben... "Provides photorealistic shadow and reflection rendering... []"

l.skywalker
IntelKiller7