Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
po1son
addikt
Azért jó tudni, hogy vannak még igazi gyerekek, persze ez nevelés kérdése gondolom.

Sajnos ismeretségi körben elég sűrűn tapasztalom azt, hogy 5 perc után megunják a játékot és 6-7 évesen már csak a mobilon/tableten lévő játék köti le őket a kanapén lustálkodva.
Amikor én voltam gyerek a 2000es évek elején a műanyag katonák/tankok voltak a nagy sláger.

-
po1son
addikt
Ohhhh, akkor annyira nem ismeretlen egyeseknek itt a topikban, örülök neki.

Nálatok milyen típusok vannak, gyerkőcök nem zúzták még szét őket?
Okos dolog ez a kettő henger a tankok alján, így tényleg tudnak gurulni, lehet nekem is inkább ezekkel kéne játszani WoT helyett, az idegrendszerem már úgyis a végét járja.
-
-
kchryss
veterán
Ja még annyi kiegészítés hogy sokan nem tudják hogy nem rakja be a játékost automatikusan a rendszer a csatába. Miután feljön a meghívó és elfogadod át kell tenned magadat bal oldalról a jobb oldalra, kiválasztani a tankot amivel mész és a készre kattintani. Sokaknak azért lesz technikai vereség mert ezt nem csinálják meg.
-
kchryss
veterán
Régebben volt küldetés amit csak verseny tornákon lehetett teljesíteni. Akkor neveztem sok 1v1-re.
Mire vagy kíváncsi?
Általában a nevezők 70%-a napokkal korábban nevezett be és elfelejtkezik a tornáról így nagyon sok a technikai győzelem. Volt olyan torna ahol csak 1 csatát kellett lejátszanom és megnyernem és azzal már aranyat érő helyen végeztem.
Most már lehet 3v3 és 2v2-re is jelentkezni egyedül úgy hogy véletlenszerűen összerak egy csapatba másokkal, de azt nem javaslom. Én egyszer próbáltam így de a két ökör akit sorsolt mellém nem jöttek be a csatába így egyedül voltam 3 ellen.
1v1 tier 8-ba csak akkor érdemes menni ha van op prém tankod, skoda T56 a legjobb rá. Tier 10-ben jó az sconq. Tier 6-ra pedig van egy csodafegyver amiről sokan nem tudnak, a vk3601h.
Youtube-on vannak fent 1v1 tornák, a profiknak már előre bejáratott útvonaluk és stratégiájuk van minden pályára, tudják hány másodperc múlva hol kell megjelennie az ellenfélnek.
Itt egy tier 6-os 1v1 torna: World of Tanks Tier 6 1 v 1 Tournament -
Puculo
aktív tag
Tegnap első 3 csatában minden tökéletes, utána elkezdődött és minden ütközetben volt leszakadás a szerverről. A meccs közben is kidob sajnos az a legnagyobb baj egyébként. Úgy látszik a WG ennyit tart optimálisnak ( napi 3 meccs )
Köszönöm a segítséged, a VPN majd elgondolkozom.
-
Puculo
aktív tag
Értem. Csak az a fura hogy cirka 15 éve vagyunk a szolgáltatónál, és mindig a maximum internet csomagban voltunk. Soha nem volt probléma a nettel, pedig sok eszköz van rákapcsolódva. A többi online játék simán fut ahogy a WOT is egészen 5 hónappal ezelőttig. Azt gondoltam valami frissítés bug, de miután újratelepítettem ugyanúgy megmaradt a gond. Azért még nyomozok egy kicsit mert ezt nem akarom ennyivel lezárni hogy szar a Voda aztán csá.
-
ballington
addikt
Ja vagy úgy. Kösz az infót, akkor kicsit félreérthető a leírás. Jelenleg 11-es szinten állok, tehát egy ilyen bundle nem lenne elég, kettőt meg biztos hogy nem veszek meg 2800
/ db áron. Max egyet, de csak akkor, ha tuti meglesz vele így. A feladatok mennyire grindolósak? Ha mondjuk csak a bp pontok kellenének belőle. Mennyi idő őket kihúzni?
Meg ha jól látom csak egyszer lehet megvenni. -
ballington
addikt
Lehet, hogy én vagyok ennyire láma, de még mindig nem látom a bundle leírásában, hogy ez bárhogyan is gyorsítaná (kiváltaná) a szakaszokat. Azt látom, hogy a battle pass-ból alapból szerezhető maximum pontokat egészíti ki 1000-el, amit elkölthetsz. De ez nem unlockolja a szakaszokat, tehát ha pl. a 10. szakasznál megcsinálom a küldiket, megszerzem az 1000 pontot, nem ugrok előre a 30.-ra.
De ha ez tényleg így van, akkor én kérek elnézést, mert a leírásban nem így szerepel. Vagy tényleg láma vagyok. -
ballington
addikt
És mire vagy hogyan használod el a battle pass pontot? Hogyan gyorsítod fel a haladást? Nem értem. Mármint nem tudod felhasználni a pontokat a haladás gyorsítására. Akkor minek vegyem meg? Így is van 5000 pont, mire megyek + 1000-el? Az a bundle nem arra jó, hogy gyorsítsd a haladást, hanem hogy további pontokat szerezz jutalmak kiváltására. De csak azután, ha mindhárom fejezet kész.
-
Eddig is így volt, viszont sok XP-t vesztesz, még ha nem is látszódik soknak. Ha ingyen képzed, akkor az össz XP 20%-t, ha creditért, akkor 10%-át. Csak hogy érzékeltessem mennyit számít, ha 100 csatát játszottál a legénységgel, akkor 20 csatát kell újra játszanod átlagosan, hogy visszamenjen ugyanarra a szintre (ingyenes átképzésél). Ha 1000 csatát játszottál a legénységgel, akkor 200 csatáról van szó. Tehát csak akkor éri meg ingyen (vagy creditért) átképezni, ha kevés csatája volt a legénységnek. Ha XP könyvvel képezted a legénységet, akkor nyilván kevesebb a csata számuk, ez esetben értelemszerűen többet kell játszani majd mint 10 vagy 20%-a a játszott csaták szerint, hogy visszanyerd az elvesztett XP-t.
-
-
Azt is megnézted mennyi XP az a 3% 5. skill esetén?

"Csekély" ~209.000 XP
Ez egyetlen legényen elbukott XP mennyiség, ha van vagy csak 10-20, akit átképeznél akkor laza 2-4 millió...
Akinek meg mondjuk pár száz...
És az XP vesztés csak egy a sok-sok probléma közül a Crew 2.0 jelenleg tervezett verziója esetén...
-
Dobi 562
addikt
Szakaszban velem egy szintű játékossal csak elvisszük a sebzést egymás elől meg egyébként is ritkán van időm folyamatosan játszani, általában megyek 2-3 csatát majd mást csinálok, utána vissza a géphez.
Késő este lenne több időm játszani de akkor meg kommunikáció kilőve mert család alszik a szomszéd szobában.
Bár mostanában már nem érdekel annyira a játék, hogy késő este is toljam. Tegnap előtt első 3 csata borzasztó volt, utána írtam a posztot, azóta nem is volt kedvem játszani.
-
Baltazár123
őstag
ok, ha van kedved hozzá, írd majd be melyiket választod, kíváncsi vagyok, a 121b-t sajnos nem ismerem, de az összehasonlító alapján nem sok fürgébb tier10 med van nála
aminek jobb az összehasonlítóban a mobilitás paramétere. leo1,cs63,obj140 (ez alig mobilisabb),progi65 (pont nerfelik, pedig finom gép - volt), tvp51 (jó gép, ha szereted a tárast) meg az e50m de ez utóbbi átmenet a heavy és a med között, könnyű tank szerűen nem lehet használni -
2thletme2day
őstag
TVP 50/51 a kedvenc jelenleg. Gyors, mozkékony és táras. Páncélja nem sok van, de ha lightként használod akkor nálad ez nem prbléma.
"hogy alap lőszerrel még saját tierben se játszható jól (203 pen)"
Ez szerintem nem igaz. A Skoda T56-nak van 208 alap penje és az is jól játszható ezzel a pennel is. Nagyon nagyon ritkán használok goldot mégis Tier 9-es meccsen lett meg rá először a tank ász rá gold spam nélkül. Igen, lehetne jobb a penje de az nem valid, hogy ilyen pennel nem játszható jól egy tank. Az már más kérdés, hogy botrányosan szar az ágyukezelése a K2-nek. Mindenben egy szarabb defender. Kivéve a páncél. Én kihgayom.
-
Baltazár123
őstag
A legjobb med tank, ami szinte mondhatni könnyűtank is egyben az a bourrasque, ezek szerint neked az lenne a godlike tank, csak hát az pénzért van kizárólag. Ha a sebesség fontos faktor nálad, akkor marad cs63, turbóval 70-el repeszt, a lassabb könnyű tankokat lehagyom. Az ágyúja nagyon jó, ágyúsüllyedése is. Nekem nagyon bejött, remek med, de nézz meg teszteket róla, minden streamer széttesztelte már. Meg ott batchat, gyors, de az ágyúja.... jellemformáló sajnos.
Olyanon nem gondolkodtál, mint alternatíva, hogy egy medként is jól használható könnyű tankot kipróbálsz? T54 light, ru251, most buffolják a német 10-es lightot jó érzékkel ToTT után, bár ajánlani nem tudom, mert megosztó tank a legfinomabb megfogalmazás szerint is, de nekem tetszett, medként használtam és elég komoly buffot fog kapni. Meg kell várni a teszteket vele vagy amíg valaki kiróbálja, akinek adsz a véleményére. A játék legnagyobb átütésű HE-je van nekijje
többet sebezem full HE-vel, mint alap vagy arany lőszerrel. Persze, sunyin hátba, oldalba, ahogy kell. Max ha ez nem jön be, megállsz a ru251-nél, az abszolút jól használható egy gyengén páncélozott mednek is. A t54 light is elég finom kis gép, egy mini t54, agilisebb jóval, cserébe kevesebb páncél, nem annyira jó ágyú, de használható a gép, tetszett plecsnit kapta tőlem, ha lesz rá legénységem, visszaveszem. -
Dobi 562
addikt
Az volt a fo problemam, hogy nem igazan segitettek. Highway map volt, megalltak a varos szelen es csak akkor jottek be mikor a CC meg en lesebeztuk az ellent 1-2 lovesnyi HP-ra. Akkor megindult a csorda elore befejezni a low HP tankokat.
Kozben az ellenfel atjott a mezon es a bazisunkon volt, ahova en mentem vissza egyedul vedekezni 3 tank ellen, a csapattarsak meg nyomtak a W-t, hogy elerjek az ellenfel kezdokoret.
BZ-68 2 sebzo loves, AMX M4 2 sebzo loves, Standard B 2 sebzo loves.
Es nekem lett 8k az utanam jovonek meg 2k damazs, szoval tul sokat nem tettek hozza.
De legalabb nyertunk, tegnapi gyozelmi aranyom
45%.
Szerk.: lecsekkoltam 43%.
-
Baltazár123
őstag
3 napi küldetés van, sebezz, meg legyél 5/10-ben. Light tankkal jól lehet a szélen sunnyogni és kivárni amíg top 5 leszel és utána meghalsz. Top 10/ sebzés meg mehet sima yolóval is, ha sikerül az első szembejövőt kiszedned, akkor előnyben leszel és top10-be se annyira nehéz bekerülni kicsit óvatosabb játékkal az első kill után. Oda már valóban kevés lehet a könnyű tank, bár látni néha értelmes játékos vele. Ennyi a napi játék ezzel a móddal. Ezen felül el lehet vele szórakozni szerintem, de akkor ne küldetésre menjen az ember, hanem yolóra
valami jó ágyús tankkal, aztán adni neki, amíg maradt hp :)Ha valaki meg profi akar benne lenni nagyon, az tanulhatja a fontos helyeket, hol fog felszerelés megjelenni stb meg hát az ügyesség, ami vagy van, vagy nincs.
Mondjuk néha bent maradok nézni, hogy mások mit csinálnak és olyan könnyen rárakják az ellenfélre az autoaimat, hogy csak nézek. Gondolom valami "ügyes" modot használnak és komoly előnyt ad nekik.
-
Baltazár123
őstag
ha leszorzóztad a tankot (= nyertél vele) a nap folyamán, akkor utána ha újra nyersz és top 10 xp-ben vagy, akkor automatikusan felhasznál egyet. A missions (küldetések, ha magyar a játékod)-ben a legalsó szekcióban (Other/Egyéb küldetések) láthatod és azt is kiírja, hogy mennyi van még belőle, de csak akkor aktív, ha legalább 1 tankkal győztél már aznap.
Meg a csata összesítőnek az első lapja is írja, ha felhasznált egyet x5-t.Én megvettem a terminátor csomagot, ami adott egy kazal x5 szorzót + prime gaming is adott, vért izzadtam mire a 30 darabot lefogyasztottam. Mert éppen a játék talán legszaharabb tankjára használtam fel, a bz166-ra. valaki írta, hogy a skill mondta ezt, de nagyon egyet tudok vele érteni, egy megkönnyebülés volt letudni azt a mocskot. A tier9, alap toronnyal is messze használhatóbb tank. Nem tudom tényleg van-e förtelmesebb ágyú a játékban, mint a bz166-nak? Már úgy értem, hogy nem arty és nem a direkt troll ágyúk, bár szerintem még azok is jobbak ennél.
Annyi könnyebség volt, hogy mivel a bz166 nehéz tank és közelről lőttem vele, ezért győztes csatában is általában sikerült a top10-ben lennem, de még így is egy borzalom az tank. Ha lett volna töredékem vagy szabad xp-m, akkor azonnal átugrottam volna.
-
Jadro
veterán
Elf most tudta meg, hogy az animáció átléphető...a gomb újra megnyomásával.

Szerk: Ahogy ezt beírtam, rájöttem hogy van egy tokenem. Elnyomtam és megkaptam először az Ojjektet. Eddig sosem adta, most is csak 5 csatára, na de mi ez ha nem kozmosz szintű összeesküvés?
- Egyébként az Ojjekt "megkapás" animációja valóban nem átléphető, de eddig ugye nem volt benne részem.
Szerk2: Gyártottam még pár tokent és most beadta újra. Az már 10 csata!
Ha elérem a 100-at, lehet hogy felszerelem. -
prime77
aktív tag
Szia!
Ezt az üzenetet kaptam!
Az ő fizetési partnerüknél voltam elutasítva!
De miért?
Nem jó az én pénzem nekik?
Ezt írták!Szia!
Köszönjük, hogy kapcsolatba léptèl a Wargaming ügyfélszolgálatával.
Nagyon sajnálom ezt a problémát, amelyet tapasztalsz, ezért személyesen ellenőriztem, és úgy tűnik, hogy fizetési partnerünk megtagadta a fizetési kísérleted. Van egy biztonsági rendszerük a csalárd fizetések megakadályozására, és a Te esetedben értesítettük.
Kérjük, ne tegyèl további fizetési kísérletet a következő 24 órán belül.
Ezen időszak után a korlátozás eltávolításra kerül.Nos ez nagyon rosszul esik!
Én nem vagyok egy csalárd, álnok, hazug ember, meg miképpen tudnék csalni azzal amikor fizetek nekik!
Akkor tudtam, hogy náluk a hiba, amikor egy másik kártya sem volt jó nekik! -
prime77
aktív tag
Továbbra is fura nekem, mert ha a sógorom kártya adatait írjuk be, azzal is ez van.
Viszont a paypaljával kifizettük!
Akkor minden bankot elutasít a WG fizetési rendszere?
Na ne!Amúgy ez jött a WG-től!
Köszönjük, hogy kapcsolatba léptél a Wargaming játékostámogatással.
A fizetési partnerünk által megadott információk szerint megerősíthetjük, hogy a hitelkártyával kapcsolatos fizetési kísérleteid a bankod elutasította.Az elutasítások leggyakoribb okai:
- Helytelen hitelkártya szám vagy lejárati dátum
- Nincs elegendő fizetőeszköz
- A bank a hely alapján elutasította
- A bank csalási szabályai blokkolták a tranzakciótElnézést kérünk, de nagyjából semmit sem tehetünk annak érdekében, hogy a bankod fizetéseket hajtson végre. A hiba oka az, hogy a banki intézményed nem teszi lehetővé a fizetést. Javasoljuk, hogy vedd fel a kapcsolatot a bankkal, és kérdezd meg, miért sikertelen, mivel csak általános hibaüzenetet kapunk a banktól.
Ezenkívül megpróbálhatsz más fizetési módokat is, amelyek elérhetők a csomag megvásárlásához prémium üzletünkben: https://eu.wargaming.net/shop/
Ha további kérdésed vagy problémád van, fordulj bizalommal az ügyfélszolgálathoz. -
prime77
aktív tag
Köszönöm az infót!
A paypal működik!
De más paypalja - mert nekem olyanom nincsein!
Viszont a kártyás fizetést, ha beírtuk itt az ő adatait, azt is ugyanúgy elutasította - paypalját nem!
Most nem tudom hol a baj.
A WG fiókomnál, a bankomnál, a Google fiókomnál.
Mindegy is!
Mindenesetre ez fura. -
Dobi 562
addikt
"Nekem pl. ülni a bokorban egy háromszöggel percekig és várni a kapást nem értelmes játék de egyértelműen hatékonyabb nyerés szempontjából.
Sőt. Az én játékélményemet ezek a pecások kifejezetten rontják. Pedig ők a nyerők. Statisztikailag..."
Hol van errol barmilyen statisztika? Pont hogy TD-vel, artyval meg a tobbi kempelos szarral nem fogod tudni befolyasolni a csatakat annyira mintha heavy-vel vagy meddel tolnad a frontot. Haromszog meg arty gemplej kb arrol szol, hogy imadkozol legyen ertelmes spottered meg el tudjak loni a kemper csapattarsaid a beyolozo EBR-t. Legtobb TD jatekos a csata vegen sebez mikor mar attorte az ellenfel a frontot es vegre van celpontja, amugy meg piros vonalon seggvakaraszas van 5 percig.Tankelit kapcsolodo videoja a temahoz: MELYIK TANKOSZTÁLLYAL LEHET A LEGTÖBBET NYERNI?
-
Dobi 562
addikt
Általában meg is nyeri aki hamarabb/több tankkal rááll a cap körre. Egyszerű ez a játékmód mint az 1*1, tetszik hogy lehet pörgetni mivel esténként van időm játszani 1 órát és mégis tudok haladni.
Tegnap meglett a 30 win, győzelmi arány 60% fölött, dől a kredit és kötvény.
Sajnos a bukó csaták azon mennek el legtöbbször hogy nem értik a játékosok mit kéne csinálni.
Behoznak szar tankokat meg reflexből mennek a béta hímek a piros vonalra TD-vel meg medekkel az ellenfél meg behúzza a bázist 5-6 heavyvel.
Westfield-en tegnap ellenfél bejött 5 super conqueror-ral + 1 ebr + 1 60tp felállásban, nálunk 2 Kranvagn (abból én voltam az egyik), St-II, K91, 2 Badger, E100. Badgerek természtesen gurultak a piros vonalra kapásból. Írtam nekik csata elején tornyos heavyk fognak kelleni, tudom én vagyok a köcsög hogy meg akarom mindani hogy játszon a sok tesztoszteronhiányos dunning-kruger szindrómás. Természetesen 0:7-re kaptunk ki.
-
Dobi 562
addikt
Medek kozul az E50-el es E50M-el fogsz tudni blokkolni sebzest ha csak azok vannak meg. VK10001P lenne a legjobb talan de az neked nincs meg.
A szovjeteknek meg azzal menj amivel legjobban jatszol, az eleterod 2*-ereset lesebezni azert nem olyan nagy dolog. HP boost-ot ne szerelj heavy-re, ha azzal csinalod akkor kevesebbet kell sebezned. A t54lt aga is jo lehet erre ha tudsz agresszivan lightozni, azok a tankok is jok damage dealernek.
-
jr1994
addikt
-
-
joergie
őstag
Régen ezzel a számmal voltam így. annyira rossz, de legalább annyira fülbemászó 
Amúgy ennek a mid-autumn eventnek a jutalmait szept19-ére ígérték, már letelt 23-a is, szóval az event véget ért 1 hete, és a beígért jutalom is 4. napja késik. Ugye nem csak a tankokról, hanem egy rakás prémnapról is szó van.(~45k jutalom kerül kiosztásra)
-
Dobi 562
addikt
51 csata az kis minta, meg gondolom stock-ként is játszottál vele.
Majd feljavul a win rate ha ki lesz fejlesztve az összes modul, field mod.
Valamint azt is vedd figyelembe, hogy nem annyira meta szegény Panther II.
Plusz van a "tanulóidő" az a csata szám ami alatt megtanulod játszani a tankot. Nekem is van, hogy kell 50-100 csata mire ráérzek egy új tankra.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- One mobilszolgáltatások
- Vicces képek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P17 Gen1 - i7 10850H 32GB DDR4 1TB SSD Quadro T1000 4GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD Quadro A2000 4GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 - i7 10850H 64GB DDR4 1TB SSD Quadro T2000 WIN11
- Shuangwei X79Z v161 LGA2011 alaplap + E5-1603 CPU + 64GB RAM 25e
- Cooler Master CM Stacker STC-T01 nagytorony, E-ATX ház extrával 30e
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 512GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3495, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Mi ez de tényleg?