- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 06:28 Téma összefoglaló
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
Én is egy 48-52% közötti balfasz vagyok, aki (szabadidő hiánya és egyéb okok miatt) már nem fog fejlődni, de ha olyan RNG-t kapnék, mint amennyit a játékra költöttem, akkor valahol 30% körül kéne lennem.
Mellesleg, egyre menőbb dolog agyhalottaknak tartalmat gyártani.
Azt a sz@rt értelmes ember úgyse veszi be, és a készítője is sztárnak érezheti magát.
Elvégre világtalanok között a féleszű is király. -
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
Dell Optiplex 7440 AIO Touch:
AMD R7 370 2 GB az alaplapon, I7 6700T proci, 2x16 gb ram, nvme ssd+hdd.
Elsődlegesen netre és fimnézésre lett beszerezve.
Occó (kb 100-ban állt meg), csendes, megbízható.
A játékot meg toltam már ennél gyengébb vassal is.
80%-os FOV, minden egyéb beállítás a minimumon, 1920x1080 felbontással 70-100 fps között mozog. -
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
A tokent decemberig gyűjtheted, én mindig év végén költöm el.
A zsetonok (amiket százasával ad) a bp szezom végén elvesznek, így érdemes elkölteni őket.
A sorsjegyeket (amiket az elit körben lehet gyűjteni) a szezon végén automatikusan lekaparja.Eddig 7 sorsjegyet kapartam 3x100k kredit, 3x 3500 szabad xp, és 200 alkatrész jött ki belőlük-
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
Ha valakit nem egngedne be a játék (hibás emailcím vagy jelszó):
Lépjen be a Wargaming oldalára böngészőből.
Ha az "Összakapcsolt fiókok:1" alatt lát Ms fiók problémát, pedig nem is Ms fiókot használ, törölje az MS fiók lehetőséget.
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
A spot néha vicces tud lenni.
Pár napja a hatos svéd td-vel 5k spottot szerdtem össze Prohorovkán, bő 50 méterrel az elc even 90-es spotterünk mögött.
Szegény tuti meglepődött, hogy nem ketyeg neki a spot, pedig ő van legelől.
Néha ennyit tesz egy jó legénység, és a megfelelő setup.
Persze, annyi esze nem volt, hogy pozíciót váltson... -
Papooo
senior tag
Core i7 6700T + 32 gb ram + R7 M370 (ami a 1050ti teljesítményének a negyedét hozza) konfiggal wotozom.
Full hd, sd kliens, butított grafika, modok nélkül 60-80 fps.Valamit a beállításoknál piszkálj, mert egy Core i7 4702QM + 16 gb ram + GT840M (ami a 1050ti teljesítményének az ötödét hozza) laptopon fullhdban is simán hozza a 40 fps-t a HD grafika erősen lebutítva,
vagy az sd kliens majdnem max részletességgel 60-70 fps. -
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
A löveg ugyanaz, de legalább van némi páncél is körülötte.
-
Papooo
senior tag
80k csatához közeledve ma rájöttem, hogy rosszul játszom a wottal, nem vagyok tisztában az osztályok jelenlegi szerepkörével.
TD - első sorban, és egyenként rohamozza le az ellenséget.
Med - elmegy a legtávolabbi, lehetőleg ellenfélmentes sarokba, elvégre flankelnie kell.
Light - második sorból teríti a tűzerőt a horizonton túli célokra.
Heavy - a testükkel védik azt atrykat, elvégre azokon nincs páncél
Arty - a chatben szórakoztatja a társaságot, a rendkívül unlamas BOT TEAM beírásokkal.Ha mindenki ehet tartja magát, akkor legalább a csapat harmada lesebzi az 500-at T8-ban, ami azért szép teljesítmény!
-
Papooo
senior tag
Kiváncsi voltam, mi történik, ha megveszem a macskás boltba 0 aranyért a (már meglévő) PZ IV s-t.
Hááát...
Kaptam egy belevaló legénységet.
-
Papooo
senior tag
Jó tudni, akkor legközelebb Alpine Tigert veszek.
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
Rövidre lehetne zárni a dolgot egy negatív trierlimittel.
Az OP tankokat nem kéne bengedni a saját trierjük alá.
Pl a KV-2 is op egy négyessel szemben, le kéne korlátozni, hogy a saját trier alatt ne mehessen. -
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
Amikor darabszám kell, azt mindig T6-ban érdemes csinálni.
Ha (spot, stun, sebzés, pattintás) mennyiség kell, azt minél magasabb trierben.
Kitüntetés nélkül is simán tovább lehet lépni a következő küldire, csak arra vigyázz, hogy a kapott parancsokat ne használd el, mert kellenek majd a 260-hoz. -
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
Lehet már tudni hogy honnan indul az új angol heavy ás, és mennyi xp-t kell gyűjteni?
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
Ez vajon hogy jött ki?
-
Papooo
senior tag
Hivatalosan csak 2 lehet oldalanként.
Persze, ha sokan állnak sorban csatára várva, akkor a feltételeket lazábban veszik, és mehet 3 is.
A legaranyosabb, amikor éjjel 3-4 körül néha már olyan kevesen vannak, 8v8 vagy 9v9 csatákat tud összerakni a rendszer.
Pár éve Prohorovka 6v6 volt. - 1 heavy és 5 td oldalanként.
2:1-es állásnál járt le a csata ideje, akkora kempfeszt és kóválygás lett.
-
Papooo
senior tag
Mi számít jó csatának?
T10 redshire 8k kombinált, 2 killel Tesákkal, vagy nagy csata 7,5 kombinálttal 3 killel BC 25 t-vel nem számít annak?Mellesleg rájöttem, hogy a Tesák a "sok sebező lövés egy csatában", vagy a "sok kritikus egy csatában" küldikre ideállis.
Sebző lövésre goldskúló, minden másra ott a rendes.
Ma a Jason féle "15 sebző lövés medbe" küldi egy kör alatt meglett.
-
Papooo
senior tag
Amikor bevonultam sorkatonának, a századparancsnok azzal kezdte:
F*szik, ez a világy egyik legveszélyesebb munkaköre!
Nincs itt apuci-anyuci, hogy fogja a kezecskéteket.
Ha valamit elb*szol, abba belehalhatsz, megnyomorodhatsz, ha nem te akkor egy társad.
Ha nagyon elb*szod, akkor lehet hogy sokan.
Ha túléled (mert pont nem leszek melletted hogy megöljelek), akkor a műanyag lakat is rád fog rohadni.Azt a pontot mindenki elfelejti, hogy nagyon sokan ott tanulták meg, hogy mi az igazi felelősség.
-
Papooo
senior tag
12 évet toltam le szerdzsóként.
Láttam rettegett századost leülni a fübe könnyes szemmel, miközben azt motyogta a beosztott állományának: "Elegem van, ne szopassatok többet"
Vagy amikor az ember az őrnagy úrnak a reggeli jelentés után csendben odaszóltam: Jól szétcsaptad magad az éjjel!
Jött egy új szakaszparancsnok (jófej volt), bemutatkozott: Sziasztok, Peti vagyok, ha lehet ne szopassatok nagyon.
A sorkatonaság arra jó volt, hogy a jószág megtanulta a rendet, fegyelmet, a csapatmunkát, és hogy pofázás nélkül csinálja amit mondanak neki.
A felnőtt életben is erre van a legnagyobb szükség. -
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
Ammorack?
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
Megvan a maga logikája.
Az idő pénz, itt is.
Ha nagyon sok időd van, spórolhatsz egy kis pénzt. (Bár, szerintem elég sz@r órabér jönne ki)
Ha valaki elmegy 1-2 napot pluszban melózni, kevébé fárad el, több szabadideje marad, és több pénzt keres mint ennek a járgánynak az ára. -
Papooo
senior tag
Ezért mindenkinek elsődleges célpont.
-
Papooo
senior tag
A barakkban leszűrtem nemzetre, és kiválasztottam az első emberkét, ha az épp tankban volt, akkor már beadta a teljes legénységét, és reseteltem az összeset. így viszonylag gyorsan haladtam velük.
30 nap amúgy sem lenne elég az összes tankomat letesztelni, de egy ilyen ingyenes lehetőséget vétek lenne elszalasztani.
Az idő előrehaladtával kiderül, hogy mik az optimális összeállítások. -
Papooo
senior tag
Szuper ez a legénységi változtatás.
A tegnapi 5 óra játék alatt 10 csata, 479 skill reset, 31 fő leszerelése.
-
Papooo
senior tag
Üdv a klubban!

(i7 6700T, 2x16 gb ram, R7 M230 2 gb, nvme ssd, Win 10.)
Nálam pár hónapja kezdte, az egyik verzióváltás után, és nem tudtam rájönni az okára, pedig mindent megpróbáltam, még a gép teljes újratelepítését is.
Amikor a 60-70 fps-ből átmegy diavetítésbe a játék, élmény a javából!
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
Nálam az az érdekes, hogy nem volt se hardvercsere, se rendszer újratelepítés, se a grafikai beállításokat nem piszkáltam.
Se a proci terheltségen, se a gpu grafikonján, se a ram használaton (ami max 14,5GB a 32-ből) nem látni rá okot.
Valahol olvastam, hogy a letiltott swapfile lehet a bűnös, de engedélyezett állapotban is csinálja.
Azóta már mindent megpiszkáltam, de félóránkét egyszer tuti jön a 2-3 másodperces diavetítés.... -
Papooo
senior tag
Fel a fejjel!
Core i7 6700T + 32 gb ram + nvme ssd + 2 gigás R7 240 (Dell 7040 AIO) konfiggal játszom, már vagy két éve, de kb 2-3 hónapja rendszeresen átcsap 2-3 másodpercnyi diavetításbe, az átlag 70-90 FPS
Eddig azt hittem, hogy a WoTban csesztek el valamit, de ha más játékkal is ezt csinálja, akkor vagy az AMD vagy a Microf*s lehet a hibás.Összeraktam egy gépet ismerősnek (Ryzen 5600G, 64Gb ram, RX 5600XT, nvme ssd, 1100-as táp, Win 11), és ott is előjött a diavetítés.

-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
Szerintem is manipulált.
Vanamikor ellenem van, van amikor velem.
Lesz@rom.
Szórakoztat, az a lényeg.
Amikor (anno a csapatsebzés korában, egy nagyon késöi időpontban) zsinórban három csatában oneshotoltam ugyanazt a szuperunicum enemyt, majd amikor beadta csapattársnak, belerongyolt a lövésembe, megadta az ellenszert:
Beírta, hogy ő mára befejezte, mert nincs szerencséje. -
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
Nem arról volt szó, hogy most jön be az új japó heavy ág?

-
Papooo
senior tag
Na ennél rosszabb is.
500 alatti sebzéssel sikerült 5 killt összehoznom egyszer a Halálcsillagommmal, pedig a skúlót mindig full hp-s tankra küldtem.
Eppicit nagy volt a fókusz a csapatom részéről. -
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
Kifulloztam a BP-t, mind a három szakaszt, de a gyűjteményből 3 darab hiányzik.
Ez vajon hogy lehet? -
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
8-as FV arty kis ágyúval, illetve a GW Panther nekem majdnem minden artys küldetésre elég volt.
A lényeg a tűzgyorsaság és az aranyeső.
Persze az se hátrány, ha van valami fincsi kis dühöngő, ahol lehet az ellen közé potyogtatni a csomagot.
Ha jól rémlik, ezt Redshire-en csináltam meg Gw Pantherrel.
Azóta is ha valami stun vagy kritikus sebzéses küldi van, már veszem is elő a GW-t. -
Papooo
senior tag
Ismerősnek ST-I -vel csináltam meg, észelelési határ széléről, jól elrejtett testtel.
Folyamatosan lövöldözve, nehogy lemenjen rólam a spot.
Elég messze voltam ahhoz, hogy a gold ne üssön át, a sniperek ne találják el a weakspotot. és a HE lőszerek mellé menjenek.
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
Gyors, mozgékomy, jó átütés.
Hátránya, hogy hosszabb csata alatt elfogyhat a lőszer, és hogy nem érdemes távolról sniperkedni az ágyúja miatt.
Volt olyan csatám, hogy kb 400 méterről 8-10 lövésből egyszer sikerült eltalálnom egy oldalát mutató E100-at, mert a többi mind mellé ment.
200 méter körüli távról viszont kellően pontos, és ha toptrier vagy, akkor még a páncélra is számíthatsz. -
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
BP-ben eljutottam a Skoda 30-as szintjéig.
Valami olyasmi rémlett, hogy a hiányzó szinteket ki lehet váltani golddal, de annak nyomát se látom.
Valamit benéztem?
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
Ez jó ötlet, lenyúlom.

-
Papooo
senior tag
Nem kell most se annyit játszani.
A napi küldetéseket általában 4-5 csatából le lehet tudni.
Ha van egy csomó üres garázshelyed, akkor be kell tárazni hatos tankokból, amik 100 pont után kipontozódnak, és még 15 pontot adnak.
Van egy garnitúra amcsi legénységem, amit csak erre használok. T37-T21-Jackson-Hellcat négyes után most ültek át az M8-ba. (annyit trükköztem, hogy amikor a legutóbbi legénységi képesség elérte a 100%-ot, nem választottam újat ki, így mindig van annyi plusz rajtuk, hogy 100% maradjon átképzés után is)
A többi nemzettel is hasonlóképp csinálom.
50+50+13 szintnél tartok, úgy, hogy van amikor napokig nem tudok leülni a géphez.
Azon a szinten gyorsak a csaták, és még akkor is könnyen össze lehet hozni azt a 3 pontot, hogy már az elején látszik hogy bukó. -
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
Ha még valaki dobozol, cipi75 néven jelölhet, és a következő napokban küldhetjük egymásnak a lomot.
Felgyűlt 60 bélyegem, nem akarom őrizgetni.
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
Kell valami ellenszer a japó botvágenek ellen, és ez a KV-2.
Elég sok csatát láttam ahol jött a félbot vérpisti, és a páncélozott japó dömperével végiggyalogolt a fél csapatomon, mert mindenki pattogott róla.
A KV-2 két lövéssel helyreteszi az ilyeneket.
Lassan megy, tölt és céloz, (ez a T6 kukáskocsija) de mostanában néha már a hatosok is pattannak a tornyáról. -
Papooo
senior tag
Normál tankból azonos nemzetű és fajtájú prémtankba büntetlenül átrakható a legénység.
Egy példa. Sherman legénységed van (us med), azt átrakhatod bármilyen us med prémtankba (pl:SP), és képezheted, mert az összes képessége ugyanolyan szinten működik, mint az eredeti tankban, és az xp-t is rendesen kapja a csata után.
Ha te mégis egy Super Hellcatbe (us td) teszed be ugyanezt a csapatot, akkor csak 75%-os alap képességük lesz, és kevesebb xp-t is kapsz csata után.Én úgy szoktam ezt kikerülni, hogy ha más kategóriás legénység kell, akkor prémtankkal elindítok egy gárdát, feltápolom őket, majd ha már megvan ez első két plusz képesség, akkor átképzem a szükséges helyre.
Mivel nem volt francia heavy prémtankom, ezért a Revóval gyúrtam ki egy legénységet az új francia heavy ág megjelenése előtt, majd amikor eljött az idő, csak át kellett képezni, és nem kellett egy gyenge legénységgel szívnom.Ha nincs semmilyen prémtank az adott nemzetből, akkor valamejyik normál tankkal játszom ezt el.
A polák heavy ág bejövetelét egy két skilles hatos med legénység várta. -
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
Afk wt-vel már találkoztam.
Tegnap belefotottam egy szakaszba, mindhárom játékosnak Sentinel volt a neve, és előbb indultak a drop zónákhoz, minthogy a villámok elkezték colna jelezni. Gyakorlatilag ledarálták az ellent.
Én lettem a negyedik legjobb játékos, 1 kill 6000 sebzéssel, de csak azért, mert hozzájuk csapódtam.
-
Papooo
senior tag
Ha Redshire pályára tesz be ET-vel, csak be kell menni a léghajós spawn pontra, és a győzelem garantált. A mellette lévő dombról jól lehet aprítani a másik három lerakási ponton tevékenykedő ellenfeleket.

-
Papooo
senior tag
Ami nem megy, azt nem kell erőltetni.

A játéknak az lenne a célja, hogy szórakoztasson.Ma úgy döntöttem, hogy csak ökörködök és kreditet grindelek, mert kell a lóvé felszerelésre.
Lesz@rom a wr-t, és minden egyebet, csak a lóvé hajt, ennek örömére 60% fölött van a győzelmi arányom.
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Diablo IV
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Erős, !GARANCIÁLIS! Acer Nitro 16 AI gamer laptop! -Ryzen AI 9 365, RTX 5070 8gb, 32gb DDR5, 1tb SSD
- Xreal Beam
- Gigabyte Z170X-Gaming 7 Rev 1.1 / Beszámítás OK!
- Apple MacBook "BlackBook" (2007) - 2,16GHz Core2Duo, 4GB RAM, gyári töltővel (Retro / Projekt gép)
- Realme Realfit F3 ANC aktív zajszűrésű Bluetooth fülhallgató
- USB Switch 2IN 4OUT KVM kapcsoló
- AKCIÓ! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-1135G7 I 8-16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eladó Nokia 5.4 4/64GB kék / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest