Új hozzászólás Aktív témák

• hunmyke

aktív tag

Heló!

Egy kisebb cégnél vagyok adatrögzítőként dolgozom, de rám bízták az újabban beszerzett szerver operációs rendszer beszerzését/telepítését. Eddig nem nagyon foglalkoztam a szerver témával. Leginkább a licenc-ről lenne kérdésem.

Jelenleg egy WS 2008 próba változat van csak telepítve, melyen megosztottunk egy könyvtárat. A szerveren könyvelő program (adatbázis) fut, nem igényel MS-SQL-t. A felhasználókhoz csak 1-1 indító ikon van kirakva a saját gépükre és ott indíthatják a megosztott közös könyvtárban lévő adatbázist. Láttam, hogy külön van Windows Server 2008 5 Clt 64 bites változat webshopokban. Jelezték nekem, hogy max. 20-an használnák egyszerre a könyvelő programot (de ez nagyon változó lesz). Az adatbázis pillanatnyilag még nem túl nagy cirka 300-400MB-ot nyom kezelő programmal együtt. Az lenne a kérdésem lényegében, hogy kell-e külön + CAL-okat venni, ha mindenki ugyanazon a névvel és jelszóval kapcsolódik a felhasználó a szerverhez? Vagy ez csak külön név szerinti megosztásnál lényeges?

Előre is köszönöm a választ!

Új hozzászólás Aktív témák