Új hozzászólás Aktív témák

• malnabokor

senior tag

Sziasztok,

Dell gépemen (Inspiron 7520) nem indul a Windows 10 (játékkal játszottam, egyszercsak lefagyott az egész, Alt+f4/Ctrl+Alt+Del-re nem reagált, így hosszú gombnyomással kikapcsoltam egy idő után).

Mikor újból bekapcsoltam, nem indult el egy hiba miatt (IQRL_NOT_LESS_OR_EQUAL driver hiba). Csökkentett mód semmit sem segített, parancssorral próbáltam követni a neten fellelhető utasításokat, de nem jártam sikerrel. Próbáltam a korábbi visszaállítási pontra való visszaállást, az sem segített, majd fájlok megtartásával teljes rendszervisszaállítást alapállapotba, de nem (vagyis azóta egy *.sys probléma van, amit szintén nem sikerült megoldani).

Szóval az a kérdésem, hogy van még valamilyen opció, amit kipróbálhatok, vagy usb-ről futtatott Linuxal kimentem az adatokat (A Dell BIOS diagnosztika szerint minden hardver tökéletesen működik) és újratelepítem a gépet?

Ha USB-ről újratelepítem a Win10-et, akkor az aktiválásnál magától felismeri a gép, hogy ez Win8.1-ről lett frissítve korábban és automatikusan aktivál?

Köszönöm! :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés