Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kezo0

addikt

válasz King Unique #142382 üzenetére

Köszi a tippeket, egyelőre nem volt időm ezekkel dolgozni (nőnap + Zoltán…), de annyit próbaképpen megtettem az ominózus géppel, hogy lehúztam minden más meghajtót az alaplapról, csak a rendszer SSD-t hagytam csatlakoztatva – és így gyönyörűen ment a gép. Csekkoltam is az SSD-t, hibátlan az állapota.
    Ezek után nem volt nehéz megállapítani, hogy a gép az adatokat tartalmazó HDD csatlakoztatásakor dermed le. Ha ez a HDD be van kötve, akkor van az, hogy még a Sajátgép mappa sem nyílik meg, és nem indulnak el a felhasználói programok. Az eszközkezelő látja a merevlemez típusát, de semmilyen további infót nem tud róla megjeleníteni. Ha ezt a lemezt lehúzom, azonnal életre kel a Windows, újra működik minden, mint a karikacsapás – csak hát ugye ezen a lemezen vannak az adatok. Többnyire nem életfontosságúak, de pl. az Outlook is itt tárolja a pst file-t, amiben az összes e-mail van mentve, szóval azért jó lenne ehhez a lemezhez valahogy mégis hozzáférni. Ki fogom szerelni anyám gépéből, mert otthon, nálam többet tudok vele foglalkozni – majd ehhez kérek ötleteket, hogy mivel próbálkozzak.
    (És ez persze lehet, hogy már nem is igazán Win10 téma, ebben az esetben irányítsatok át oda, ahova inkább való, köszi!)

Új hozzászólás Aktív témák