- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
simon7012
aktív tag
Azt mondjátok meg ha újra rakom a 8-at akkor melyik kulcsot kell használni?
A windows média centeres kulccsal vagy amit előtte kaptam? -
JamesHun
addikt
Ebben a warezzal teli világban most tényleg ez a legnagyobb gondotok, hogy a liszensz nem 100% ig teljesül
Örül az MS, mert statisztikába jól mutat és örül mert x emberből jó arány tuti nem vette volna meg, mert ott a tört Win8 is a neten, nekik az is jó lett volna. Ezzel sok embert bevezetett a majdnem legális windows projektbe. -
Onderon
senior tag
válasz
mukibuci #18282 üzenetére
én valami olyasmire gondoltam, hogyha tovább használod a régebbi windows verziót is, akkor az frissítések letöltésénél beszól hogy nem genuine, vagy egyszercsak kitalálja hogy nem az és marad 3 napod aktiválni. de érthető lenne, ha meghagyta volna ezt a kiskaput a microsoft, hiszen így nagyon sok "kalóz" windows-os állhat át hivatalos verzióra.
-
xxSanchez
őstag
válasz
Inv1sus #18283 üzenetére
Sokkal több gesztussal rendelkezik "érintőképernyő vagy érintőtábla szükséges"
Érthetőbb hibaüzenetek, "barátibb kék halál"
Sok-sok beépített hasznos alkalmazás
Windows Store
Gyorsabb, stabilabb működés
Nagyobb testreszabhatóság
Jobban kézreállnak a dolgok
Meg úgy az egész, ezt szerintem nem lehet elmondani.Amúgy érintőképernyővel vagy érintőtáblával biztos ezerszer nagyobb élmény használni.
-
NGA
addikt
-
Inv1sus
addikt
Ebben a windows 8-ban egyébként a metro-n kívül van valami más változás is a win7-hez képest?
-
válasz
Onderon #18279 üzenetére
szerintem attól, hogy technikailag jogtisztának látja a rendszer, attól még nem lesz ténylegesen is az
Gondolom az eredeti xp/vista/7 matricával tudod bizonyítani a jogtisztaságod
röviden: működik minden, de ha jönnek ellenőrizni, akkor megb4sznak
-de ez csak cégeknél lehet érdekes
-
-
NGA
addikt
válasz
Onderon #18269 üzenetére
Akkor egy kérdés:
Fogtam a céges Win7 64-es gyári dvd-t, felraktam a laptopra, aminek az alján van egy Vista matrica, de nem irtam be sorozatszámot, és nem is aktiváltam. Letöltöttem a W8 64 bitet, megkaptam a kódot, majd feltelepitettem a 8-at. Aktiválta magát, minden rendben fut. A céges gépen a win7 amit a dvd-hez kapott kóddal aktiváltam szintén szépen fut. Nekem csak addig kellett a 64-es w7, mig letöltöm a w8 64 bitet, mivel eredetileg 32 bites volt fent, de a 4 gigát ki akarom használni.
Szóval most mindakettő fut aktiválva. Gondolom amikor gyártják a DVD-t, akkor mindegyiket azonosan préselik, igy mindegy honna származó w7-et, vistat rakok fel, a w8 installernek csak az kell, hogy fusson egy valamilyen win a gépen, azt már nem vizsgálja, hogy az aktivált-e, vagy hogy hogyan.
-
Onderon
senior tag
a Logitech oldalán van egy egész jó kis magyar nyelvű (!) videó kezdésnek, hogy mit hogyan kell a Windows 8-ban, nem teljes, de alapnak elmegy!
Katt ide és alul A Logitech és a Windows 8-nál katt a További információkra és elindul a videó
-
Inv1sus
addikt
válasz
xxSanchez #18258 üzenetére
Na ez tipikusan nem pc-re való dolog.
Köszi!(#18259) Parasite
De én NEM BÍRTAM TISZTÁN FELTENNI, NEM ÉRTED? Hiába írjátok be ugyanazt a maszlagot még vagy SZÁZSZOR. Egyetlen különbség az hogy eddig mindenki pendrive-ra rakta az ISO-t. Illetve az se mind1, hogyan lett leformázva. Én Secure Erase-t használtam az SSD-men, lehet ez volt a gond, de amíg nincs letisztázva a probléma forrása, addig ne játszatok az okostojást, mert még más is fölöslegesen elpocsékol 1-2 órát az életéből, rosszabb esetbe többet. -
Onderon
senior tag
na, jönnek 50szer ugyanazok a kérdések! emberek, olvassatok vissza és használjátok a keresőt!
Fel lehet tenni tisztán, nem csak update.
Fent kell legyen a rendszer, ami alapján meg akarod venni olcsóbban a Windos 8-at. Abból kell indítani a telepítési segédet! Innen kell letölteni
A telepítési segéd (assistant) elintéz mindent, nem kell külön program semmire.A telepítés menete:
-Telepítési segéd letöltése, futtatása.
-Amennyiben mindent rendben talált jön a vásárlás, most erre nem térnék ki külön, remélhetőleg mindenki tudja mik a feltételei az online fizetésnek.
-Kiválasztod melyik verziót szeretnéd, digitális letöltés (kb. 9000ft) vagy fizikai dvd (kb 18000ft).
-Én a digitális letöltést választotta, így csak ennek tudom a menetét, gondolom a fizikai dvd-nél még külön szállítási címet nevet kell megadni.
-Digitális letöltés a kifizetés, visszaigazaló email és windows-kulcs megkapása és annak beírása után elkezdi letölteni a windows 8 pro-t. Nem kell megijedni, csak letölti, nem kezdi el rögtön telepíteni!
-Amint letöltötte, leellenőrzi a letöltést.
-Ezután megkérdezi, hogy fel szeretnéd-e most rögtön telepíteni, vagy később USB-ről, vagy kiírod DVD-re.
-Én az USB-t választottam.
-Kéri a pendrive-ot, ami minimum 3gb-os kell legyen. Kiválasztod, mint meghajtót, elkezdi felmásolni rá a telepítőt, előtte figyelmeztet, hogy törlődni fog minden róla. Miután végzett, ezzel nagyjából készen is van, egy normális, működő, bootolható Windows 8 Pro kerül a pendrivera, innentől bármikor lehet telepíteni. A telepítő-kulcsot ne felejtsétek el jól megőrizni!Ha valamit kihagytam, egészítsétek ki! Az esetleges fogalmazási, formai hibákért előre elnézést kérek, nem vagyok író!
-
Inv1sus
addikt
A gépházat hogy lehet bezárni? Megnyitottam és most folyamatosan megy.
-
xxSanchez
őstag
A Starteres frissítést nem tudom, de mikor vetted a Pro-s gépet? Amennyiben Június 2. óta akkor csak 4500 forintba kerül a frissítés, ha előbb akkor 9 ezer forintba. Első lépésben regisztrálsz a Windows Upgrade Offer oldalon majd letöltöd az alkalmazást. Futtatod, követed a lépéseket majd megvásárolod a rendszert. A letöltés végén felkínál 3 lehetőséget, válaszd ki a neked tetszőt.
1) Azonnali telepítés a lehetséges alkalmazások meghagyásával
2) Pendrive-ra írás
3) Képfájl elhelyezése a meghajtón későbbi használatra. -
kutga
félisten
Sziasztok!
Van otthon két laptopom (egy notebook, egy netbook), mindkettőhöz kaptam OS-t, az egyiken W7 Starter a másikon W7 Pro 64bit fut.
Meg szeretném kérdezni hogy milyen módon és mennyiért tudnék W8-ra frissíteni, mindkettőn lehetőleg? Korábban volt szó valami 40 dolláros akcióról, ha jól emlékszem, de a dolog menetét nem igazán ismerem.
-
xxSanchez
őstag
válasz
Whysperer #18253 üzenetére
Igen mindegyik az. Ha nem tudod pontosan akkor számold át forintba:
4 ezer forintos frissítés = Az elmúlt időben vásároltál Windows 7-el szerelt gépet.
9 ezer forintos frissítés = Windows XP SP3/Vista/Windows 7 rendszered van.
18 ezer forintos frissítés = Ugyanaz mint a 9 ezer forintosnál csak te választod ki, hogy hány bites legyen illetve kapsz egy DVD-t.27 ezer forint = Teljes Windows 8 rendszer.
38 ezer forint = Teljes Windows 8 Pro rendszer. -
Whysperer
addikt
válasz
xxSanchez #18248 üzenetére
Csak az a baj ,hogy nekem van egy eredeti windows 7-em és valami miatt elkezdett hülyülni ,hogy nem erdeti. mind1 és most már kint élek Angliába és ki is írja amikor frissíteném ,hogy 22 font vagy mennyi de amikor beírnám az adataimat a vásárláskor nem fogadja el a POST code-t.
-
raidx
őstag
válasz
Malachi #18245 üzenetére
Most hoznak egy pici notit, hogy tegyük vissza a Win 7-et mert a Win 8 appok nem mennek. A masinka max felbontása 1024x600 ami kevés mert minimum 768 pixelsor kellene.
Ezt is érdemes figyelembe venni a frissítés előtt.
"A gyártók számos Intel Atom platformhoz nem javasolják a Windows 8-ra frissítést"
Anno a Win 7 grafikus driverével is sokáig gond volt a frissen vásárolt Intel Atom D510M0 alatt. Intel nem adott ki sokáig újat, az MS által kiadott meg valamiért kifagyasztotta a gépet. Úgy látszik Intel nem töri annyira magát a vásárlók kegyeiért.
-
evilskati
aktív tag
válasz
Malachi #18247 üzenetére
Régebben volt egy olyan beállítási elhetőség, hogy csak a magyar nyelvú alkalmazásokat mutassa, ezt ha kikapcsolod, akkor látni fogod az angol nyelvúeket, de a lokalizáció miatt nekünk így is kevesebb van, nálam most pontosan 4997 alkalamzás van. Store ban leütöd a / jelet és enter, és kiírja az összeset.
Aztán jött egy store frissítés, és többet nem találtam vissza, ahhoz a beállításhoz, amit elöbb említettem, szóval elöszőr nézd meg, hogy nálad van e ilyen elhetőség, talán úgy jött elő, hogy a store ban jobb klikk bárhová, és akkor volt két csúszka jobb felül, amit off-ra kellett rakni. Most a storeban ha jobb klikkelek, akkor lejön egy zöld sáv, és a Your Apps, és Home linkeket jeleníti meg rajta. Ha még megvan ez a lehetőség, akkor mindenképp rakd fel a store frissítését, és úgy egyébként a windows updates frissítéseket is.
xxSancheznek van igaza, én is megtaláltam most. Bocsánat a ködösítésért.
Én is köszönöm!
A listanézet ( all apps ): Store-ban / jelet leütöd és enter. -
xxSanchez
őstag
válasz
Malachi #18247 üzenetére
Modern UI > Store > Vidd jobb fenntre az egeret > Beállítások > Beállítások > NEM, NEM
Whysperer: Nézd meg, hogy mi szükséges neked.
-
Whysperer
addikt
válasz
Malachi #18245 üzenetére
sziasztok megtudnátok mondani ,hogy azon kívül ,hogy pro mi a különbség a kettő között. szóval ha én csak játszok meg photshop ilyesmi akkor is inkább a drágábbat vagy miben másabb? [link] vagy [link] egyáltalán érdemes win7-ről win 8-ra váltani? fx8120-as cpu-m 6850 ati meg 8 giga ram van ehhez a confighoz!
-
Malachi
veterán
először is: win7-ről hibátlanul sikerült frissíteni, jó lett.
viszont néha még idegesít a rendszer. az például miért van, hogy az áruház szinte töküres? nem találok appokat, ha keresem nem jeleníti meg, a játékoknál 14-et talál összesen, satöbbi. itt valaki több ezret írt, sőt ha jól tudom több tízezer appal indult a store. akkor most mi van?
nincs valami lista nézet, amiben MINDEN alkalmazás megjelenik, elsőre?
-
NGA
addikt
válasz
LLKobe #18242 üzenetére
1. felraktam egy akármilyen win7 64-et sorszám nélkül
2. beléptem a w8 oldalra
3. megvtettem, kiirta a kodot
4. letöltöttem
5. kiirtam usb-re
6. bootoltam
7. formáztam a w7 2 particioját
8. feltelepitettem
9. beirtam a korodt, aktiválta magát
10 most is tökéletesen működik a 64 bites w8 -
törölt tag
Megvettem online a Pro Upgrade-et egy Vista x64 Home Premium-ból indulva. Nem került még 9000Ft-ba sem adóval együtt. Éppen írom ki az elkészült iso-t és megpróbálkozom a tiszta telepítéssel. Nekem az UEFI használat miatt GPT partíció lesz az SSD-n. Ha valami probléma lenne a dologgal akkor jelzem.
-
Hege1234
addikt
fleetcmd
bonkössz! ha gondom lesz vele
kipróbálom amiket írtatok -
v-paci
aktív tag
válasz
Inv1sus #18195 üzenetére
A win7 dobozos upgrade-nél ez úgy működött, hogy csupasz gépre elkezted telepíteni, kíirta, hogy nem talált megfelelő alapot, amit frissíthetne, majd miután újraindítottad a gépet, megtalálta a saját bejegyzését a MBR-ban, és kérdés nélkül települt.
Tudom, hogy ez némileg szürke terület, de a leglényegesebb dolog - és valószínű a MS is ezért hagyta benne a kiskaput - hogy többen fognak legális windows-t használni. Lehet egy próbát megért volna ebben az esetben is.
-
Hege1234
addikt
válasz
Dinter #18222 üzenetére
ez így biztos nem fog menni !
ha fel akarod tenni win8-at pendrive-ra akkor ezzel a programmal kell csinálnod
ostogo
itt leír mindent mit hogyan kell
win8-ra is így kell csinálni
használj hozzá mountolo programot pl: magicisoigen érdemes tisztán telepíteni!
az én iso-m 3,14gb volt és egy 32gb os pendriveről telepítettem
hány gb-os pendrive-ot akartál hozzá használni ?
-
evilskati
aktív tag
válasz
Dinter #18222 üzenetére
Elvileg régebbi windows csak addig kell míg felrakod az assistantot, ami ellenőrzi a kompatibilitást, és letölti a telepítőt, ezután felajánlja, hogy kimentse valahova .iso-ban vagy egyből rárakja pendrive-ra,dvd-re, vagy upgradeli a mostani rendszert.
Ha rárakod pendrive-ra vagy kiíratod vele, akkor arról bebootolsz, és onnantól mehet a tiszta telepítés.
Eddig egyvalaki írta, hogy így nem müködött, de a nagy többségnek megy a tiszta telepítés. -
kertsa
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a Win8-nak metrós felülete van csak, vagy lehet használni a régi, jól bevált kezelőfelületet is?
üdv.
-
Dinter
addikt
Sziasztok!
1.) Win8-at ha pendriveról telepítem kell-e még mellé valami, vagy csak simán rádobom az ISO-t?
2.) Formázom a C meghajtót, és úgy mehet rá a Windows 8? Mert olvastam, hogy Win7-re kell rátelepíteni. Tisztán miért nem jó?EDIT: Most látom, hogy túl nagy a 4GB a pendrivehoz. Akkor csak DVD-ről tudom telepíteni?
-
stewe780
őstag
Az iránt érdeklődnék, hogy létezik-e magyar kipróbálható verzió?
Az Release Preview ban nem láttam, csak angolt, és most néztem, hogy van lehetőség egy 90 napig próbálható enterprise-ra is, de ott is az angol a legközelibb nyelv, ami közel áll hozzám. (Nem én vagyok a tudatlan, hanem a családom többi tagja, és többen használjuk a gépet....) Szóval csak annyi, hogy az egyesek hardver szívásoktól megkímélném magam, és feltenném nem csak virtualboxba egy pár hétig a rendszert, aztán vásárolnék. Viszont jó lenne egy magyart kipróbálni arra a pár hétre.
Tehát van-e bármilyen mód magyar nyelven kipróbálni a win8-at. Gondolok most olyanra, hogy esetleg az enterprise, vagy a release preview key használható-e msdn-es magyar win8-as telepítőhöz, próbált-e ilyet valaki? Vagy esetleg létezik bármilyen más lehetőség?
-
raidx
őstag
-
törölt tag
Kizarolag meglevo rendszerre lehet telepiteni az upgrade-et vagy ez csak a neveben upgrade, de amugy normal telepito dvd-rol van szo?
Ugyanis van egy telefonon aktivalt vista a gepemen es azt akarom win8 pro-ra frissiteni, de tiszta installal. Gondolom kesobbiekben meg parszor lesz reinstall.
-
raidx
őstag
Az MS büszke, hogy jelenleg jobban fogy a Win 8 mint megjelenésekor a Win 7. Mennyiért is lehetett hozzájutni annó a Win 7-hez?
Más: A kis telhetetlen. Anno vásárolt Win 7 családi csomagot és most azon nyavalyog, miért nem lesz legális ha egyet megvesz és telepíti mind három gépre.
A fiú sajnálta a 9000 Ft-ot. Letöltött valami KMS cuccost ami nem működött, írt e-mailt a vackot kirakónak aki adta a hülyét, majd rávette, valami SMS-t küldjön neki. Az jó emelt díjas számla volt. Amit kapott cserébe az továbbra sem működött viszont telepakolta vírussal a gépet. Tegnap próbáltam rendbe tenni de a vége particionálás lett és vissza az eredeti Win 7 majd Upgrade Win 8-ra legálisan. Még szerencse, hogy a Win 7-et sikerült aktiválni mert az MS telefonok elvannak dzgulva!
-
törölt tag
Vicces ez a microsoft ugyfelszolgalat. Felhivtam oket, de be sem mondja valwmi gepi hang, h mit hivtam, hanem rogton zene hosszu percekig. Gyakorlatilag hasznalhatatlan most. Meg akartam tudni, h a telefonon aktivalt vistamra lehet-e upgradet vasarolni win8 pro verziora. Illetve ha megveszem akkor csak a vistara tudom telepiteni v csinalhatok sima telepito lemezt es lesz uj serialom. Valaki esetleg tudja a valaszt?
-
törölt tag
válasz
Inv1sus #17947 üzenetére
A Vista idején hdd betelésének problémáját is csak közvetetten oldották meg a programozók. Egész konkrétan mindenkinek magának kellett beállítania, hogy a shadow copy tömegek ne töltsék be az egész hdd-t.
Amúgy nyilván azért alakult ki ez a szokás és ez a piac a Windowsoknál, sőt, ahogy fentebb említette valaki, emiatt csinált ilyen eszközt maga a nagy MS is, mert sokszor, sokakkal fordult elő, hogy a registryben mégis kell/ett valamit turkálni, mert egy program nem rendesen tűnt el. Ahogy sokan bőszen tagadni szokták a külső defrag szükségességét, azaz a júzerek által végzett defragot, mert hogy van beépített. Csak nem kielégítő a működése eredménye, bár erről nem a program tehet, hanem a fájlrendszer.
Különben meg nem a "programozók"ról kell beszélni, hanem az MS-ról, mert egy programozónak semmi önálló döntése nincs, és nincs önálló, egyedi befolyása a végtermékre. -
fleetcmd
tag
válasz
Inv1sus #18195 üzenetére
Nekem ilyen anno a 32 bites Windows Vista Upgrade akart. Nem fogadta el az upgrade kulcsot, csak ha már volt Windows a gépen (annak ellenére, hogy elvileg nem az a feltétel, hogy legyen Windows telepítve, hanem az, hogy rendelkezz érvényes Windows licensszel, de mindegy). Úgy lehetett mégis tiszta telepítést csinálni, hogy fogtad a Vistát, feltelepítetted sorozatszám nélkül, majd újra elindítottad a telepítőt és rátelepítetted a friss Vistára a Vistát, ezúttal sorozatszámmal. Egy kicsit macerás, de még mindig sokkal gyorsabb, mint feltelepíteni az XP-t, aztán arra a Vistát.
Szerencsére a 64 bites verziónak már nem volt ilyen hülye szokása. Lehet, hogy te 32 bites Win8-at telepítesz, mi pedig 64 biteset, azért nem találkoztunk a problémával.
-
Onderon
senior tag
használja valaki intel p35 chipsetes alaplappal a win8-at?
-
Aarpok
őstag
válasz
Penész Gomba #18208 üzenetére
Kb annyit amennyi RAM van a gépedben.
-
fatal`
titán
válasz
Penész Gomba #18206 üzenetére
Mert nem használom a hibernálást, se a hibrid alvást (15 sec anélkül a boot), minek foglalja a helyet?
-
Onderon
senior tag
-
fatal`
titán
válasz
soundsonic #18201 üzenetére
Adminként futtatott parancssorba:
powercfg -h off
Szerk.: Ja ugyanezt linkelték.
-
Aarpok
őstag
válasz
soundsonic #18201 üzenetére
Ezt nézd meg [link]
-
soundsonic
aktív tag
Hibernációs fájl törlését hol találom?
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- iPhone topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Bittorrent topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!