Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Intelligencs: Karrierváltás - Első rész
- gerner1
Aktív témák
-
megema
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Lehet az lesz a vége, de valamiért nem jött be eddig. Legalábbis az alap kinézete.
-
pc user
tag
Sziasztok!
Segítség kellene. Használtan vettem egy p4-es gépet. Socket478-as proci gigabyte lap, ddr333-as memória 1 gigabyte. Agp-s kártya most lett beletéve ati 3650-es. Win7 32 bit. Az a gond, mihelyst kap a proci egy kis terhelést, (youtube, vagy video) a feladatkezelőben rögtön 100%-ra ugrik a terhelése, és elkezd szaggatni
Mi lehet a gond?
a feladatkezelőben ezek fogják a procit:
svchost.exe
opera.exe (ezt értem
perfmon.exe.
Tudtok segíteni? -
megema
őstag
válasz
Morden24
üzenetére
Köszi!
Esetleg nincs valami olyan lejátszó, ami beleillik az Aero felületbe és normális playlist nézete is van, valamint nem csak akkor lehet irányítani a billentyűzettel, ha előtérben van? Filmnézésre már egy ideje a KMPlayert használom, amivel nagyon tetszik erre a feladatra, csak sajnos az utóbbi 2 feltétel nem teljesül rá, valamint a rendszerbe való integrációja sem a legjobb (alapértelmezetté téve, ha "Az összes lejátszása"-ra kattintok intézőben, akkor csak az egyik számot indítja el), így zenére maradt a WMP. Nos? Túl sok az elvárás, ugye?

-
kraftxld
félisten
válasz
fgordon
üzenetére
Process Monitorral, meg windbg-vel és egyéb debug tool-okkal annyi infót gyűjthetsz egy processről amennyit nem szégyellsz, aztán ha van időd szépen ki lehet mazsolázni az ami neked kell.
Szerintem teljesen jó a win7 memóriakezelése, én simán tudok az alap win7 mellett futtatni még 2-3 virtuális gépet párhuzamosan a több mint 3 éves notebook-omon. (nem DOS megy, hanem win2k8 r2 és win7 vmware workstation-ban) -
MomoSinX
aktív tag
Hol kapcsolhatom ki azt hogy winben levegye a vga órajelet a win7? engem baromira zavar...az energiatakarékosságnál próbáltam de semmi nemtörtént.
-
megema
őstag
Erre semmi tipp? Mert a Google nem volt a barátom.
-
Morden24
nagyúr
Na, megjött a mai menü.
MSE2b használók örülhetnek egy clien upgrade-nek, egyébként 2 Outlook x64 frissítés
-
bobsys
veterán
válasz
fgordon
üzenetére
WAIK, oszt olyan telepitokeszletet csinalsz magadnak amilyet akarsz, annyi ram foglalassal amennyivel akarod
a servicezek egymasra epulese nem bonyolultabb, mint az xpnel csak talan tobb service van
virtualis gepkent hasznalni szavak alatt gondolom mint host os erted mert guestkent megoldja a hipervisor (lapozas, ballooning stb.) ha kevesebb a ram mint kene
host oskent pedig tadaaam fogja es szepen kilapozza azokat a dolgokat amik eppen nem kellenek a memoriaban es igy lesz hely a guest oseknekegy masik topicban irtad
Máshogy látjuk a memória kérdést. Én szeretem tudni, hogy mi van a memóriában, mi mire használja, és míg XP-nél kb lehet tudni, Win7-nél már nem igazán, annyi a process... De túlléptem már ezen, hogy csak engem érdekelnek az ilyenek
Szeretnem leszogezni, hogy lehet tudni, hogy melyik process mire valo es melyik folyamat mogott milyen service van -
Morden24
nagyúr
válasz
fgordon
üzenetére
Itt arról van szó, hogy alapban csak olyan tud letiltogatni service-eket, aki tudja, hogy mi mire való ÉS tudja, hogy mi nem kell neki.
Innentől fogva olyan kérdés, hogy mit kell kikapcsolni, teljesen értelmetlen lesz, ez gondolom érthető.
Az XP-s reflektációk meg feleslegesek, mert be kell vallani: senkit nem érdekel ma már, hogy egy 9 éves OS mennyi memóriát használ. Ez már nem yardstick manapság.A helyzet az, hogy a service-ek kikapcsolgatásával csak öncélúan annyit tudsz elérni, hogy kikapcsolgatsz service-eket. Teljesítménynövekedést nem fogsz nyerni.
Ehelyütt hozzátenném, hogy egy normális, modern (nem nagyteljesítményű) vga-val ráadásul egyenesen marhaság kikapcsolni az Aero-témát, mert az a gpu gyorsítást használja, ergo épp, hogy besegít a proci mellé, nem teljesítményt vesz el (memóriát figlal, valami 100Mb körülit, ami nemhogy 8, de kevesebb Gb ram esetén is nevetséges összeg).
A Superfetchcset meg kár "elvi alapon" rühellni, egyszerűen gyorsít, és pont. A gyakran használt appok előtöltése normál hdd-k esetén mindenképpen javulást okoz. Ez tény.
-
törölt tag
válasz
Morden24
üzenetére
nem tévétuner, fireFox-on megy a TV2.
-FireFox
-Messenger
egyébkéntmeg nemesik nehezemre, csak kérdem, hogy ez NORMÁLIS ??
FF 200Mega
torrent 30mega
plugincontainer 40 mega
sidebar 20 mega
dwm exe 20 mega
explorer 20 mega
HTC Home 24 megaa többi sok app meg néhány mega...

-
fgordon
senior tag
válasz
Morden24
üzenetére
Morden: pont ez az, hogy Win7-ben sok service egymásra épül, és nem lehet leállítani a többségét, ahogy vizsgálgattam párszor rövid ideig. Van több olyan hálózati szolgáltatás, aminek semmi haszna az én szempontomból, mégis használják dolgok, és nem lehet leállítani, stb stb...
Igazából az lepett meg, hogy milyen komor, harcias, barátságtalan válasz jött, például tőled is. Biztos én értem félre, ha nem ilyennek szántad, én értelmezem rosszul. Nyilván az volt a gond, hogy én más célból kérdeztem rá ezekre, mint a többség.
Mondok még egy szempontot, amire NEM jó a Win7, a sok memóriahasználata miatt: virtuális gépként használni. Tudom, tudom, nem erre tervezték.

Mindegy, ettől függetlenül köszönöm a válaszokat mindenkinek.
-
Morden24
nagyúr
válasz
üzenetére
Más browserrel, ugyanazon oldalakkal nyitva mennyit eszik/fogyaszt?
Torrentkliens nem falja a memóriát?
Tévétuner driverrel minden oké?Egyébként a "miszar"-t elég könnyen meg lehet nézni, baszki. Komolyan problémát jelent a task manager meg a resource monitor kukkolása?!
-
Morden24
nagyúr
válasz
fgordon
üzenetére
Nos, ha már az XP alatt is szakértője voltál a témának, akkor gondolom nem jelent problémát, hogy elindíts egy msconfig-ot, és a futó service-ekre szépen rákeress. Így megtudhatod, mi foglalja azt a sok memóriát, és eldöntheted, hogy mi kell neked, mi nem.
Ha annyira amatőr megoldást keresel, hogy valaki adjon neked egy listát, amin valami félkretén vérpistike kifejtette, hogy őt mit zavar, akkor azt szintén a keresőn keresztül teheted meg, mert ilyenben segítséget itt nem fogsz kapni, az elemi hülyeséget nem támogatja a topik.
-
törölt tag
nálam csak a FF-megy 6-8 megnyitott oldallal és a tv2 élő adását is azon nézem (Tények)
illetve megy a torrent-letöltés.
processzor 85%-on, memória 89%-on, hmiszar fogyaszt ennyit ??
Hűtőventilátor olyan hangos, hogy alighallom a híradót ! -
fgordon
senior tag
válasz
Morden24
üzenetére
Még mielőtt gyanúsítgattok: legális Windows 7 oem, a HP gyári desktop-jához adták, matricával a gépen, stb. Lehet nem XP/2000 volt a séma neve, de majd megnézem, ami pont úgy néz ki, mint a Windows 2000 kb... szürke gombok, stb...
Mondom, engem alapvetően az zavar, hogy nem lehet tudni, hogy mi foglalja azt a sok memóriát, nem az alap cache. Mindegy, ezek szerint csak engem zavar.
-
válasz
Morden24
üzenetére
1.Ok. Akkor telepítve lesz.
2. Ő is.
3. Hát nem nagyon szoktam ilyeneket használni. Már mint játékok szokták kérni, ők majd felrakják ha kell nekik. Hát ez akkor nem kell nekem csak ha a játék kéri, majd akkor fel lesz dobva.(#32373) fgordon:Ja hogy ilyen modding téma ez..
8 giga ram és még optimalizálni akarod, istenem.
Nekem 2 giga ramom van és akkor eszik meg kb 700-900 mega között. A 32 bites.
Ha itt még ráindítok mondjuk ie8-at 6-9 lappal, meg mpc-hc megy, mp12-vel, winampal meg ilyenekkel.Akkor van kb 1,1 giga ram fogyasztás.
A 64 biten alapból olyan 1-1,5 között van 4 giga ramnál. Alapból.
8-nál meg le se sz@rnám hogy mennyi ramot eszik, mert annyi van hogy a szomszéd is kérhetne belőle...
De te tudod. De ha kilősz jó néhány dolgot és hibaüziket kapsz, akkor majd gyere vissza szívesen segítünk a többiekkel.

-
fgordon
senior tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Úgy értettem, hogy a Windows 7-et lebutítottam, Windows 2000 sémával vagy ilyesmi nevű volt, tehát mindenféle extra vizuális dolog nélkül.
8 GB RAM van, nem az a gond, hogy nem elég, csak indokolatlanul használják az ismeretlen dolgok a Windows 7-ben, míg kb az XP-ben lehet tudni, mi mit foglal, miért.
Pontosan a SuperFetch nem szimpatikus, ne készítsen rólam semmilyen statisztikát, hogy miket indítgatok, de legfőképp ne olvasson a hdd, amikor nem csinálok semmit, ne töltsön előre semmit magától... De nyilván, másnak ezek nem szempontok, így nekik optimális a Win7.
-
Crytek
nagyúr
Szétfagy ergo semmire nem reagál a gép csak a jó öreg RESET gombra.
Az van fent amit a windows feltett magának!
Akkor megnézem mit mutat egy netről szedet friss driverrel!
Köszönöm a tippeket ha bármi van jelentkezem! -
válasz
Zoli G
üzenetére
Vagy a Virtual clondrive-ot rakd fel.
Más: Volt nem olyan rég egy olyan bejegyzés, hogy van már 64 bitre flash lejátszó. Ez mennyire béta, meg mennyire használható?
Meg 64 bites rendszerre kell java-t feltenni, vagy elég a 32 bites?
Meg akkor már milyen 64 bites programokat érdemes felrakni? Java, visual C++, meg ehhez hasonlóakra gondolok elsősorban. -
Laccoss
addikt
-
Morden24
nagyúr
válasz
Crytek
üzenetére
Mit jelent a "szétfagy"? BSOD? Ha igen, akkor mit ír ki?
Egyébként első tippre a hálózatvezérő driverének háza táján kéne szétnézni. Ha az van fent, amit a Win pakolt fel (vagy te, valami driver cdről), akkor szerezd be a legfrissebbet a gyártó (tehát aki a kártyát/integrált izét gyártja, pl. Marvell, Intel, Realtek stb.) honlapjáról.
Ha pont, hogy ilyen van fent, akkor töröld, és hagyd, hogy a Win maga rakjon fel egyet, az sem számít ebben az esetben, ha régi. -
Crytek
nagyúr
Ha töltök le vagy fel torrentel (teljesen mindegy milyen nevezetű) egy idő után szétfagy a gép.
Erre van megoldás tudom anno használt,mert régen is ez gond volt.(Nem értem miért friss win 7)
A megoldásra sajnos nem emlékszem.Nem tud erről valaki valamit,hogy mit kellene állítani? -
-
Zoli G
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ezt raktam fel, és sajnos nem megy vele
a vírusírtóm, az avast... -
válasz
Zoli G
üzenetére
Lehet, hogy egy régebbi változatot telepítettél, mert azok még nem voltak kompatibilisek a W7-el. Ennek a változatnak működnie kellene
Ha ezzel is gond lenne, akkor még annyi lehet, hogy némely víruskergető nem "szereti" vagy körülményesebben lehet felpakolni ez miatt, ilyen pl a Panda, ZoneAlarm, Comodo...
Ha meg "minden húr szakad", akkor használd ezt a Daemon helyett: [link] -
Zoli G
tag
Sziasztok! Ama kérdésem lenne, hogy vidám netbookomra feltelepítettem a win7-et, megy is széped, de...de mikor feltelepítettem a daemon tools-t, és újraindítottam, kék halál, és egyáltalán nem tudott elindulni, csak rendszervisszaállítással. Ez miért van? vagy hogyan orvosolható? köszi

-
pzstm
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
hmmm...
nekem mondjuk Download update but let me choose opció van bepipálva.
Olyannal már találkoztam, hogy nem ment fel egy frissítés de restart után megoldotta (általában valamelyik másik frissítés volt requirementje neki)Más esetekben meg érdemes utánanézni a hibakódnak...volt amikor az opció módosítása szimplán megoldotta ismerősnél a gondokat. Mindenesetre ha elő is fordul, ez jóval ritkább
. Nagy gépparkok esetében ahol Update szerver is van, ott pedig végképp minimális esélyt látok rá, persze céges környezet meg domain meg egyebek az már teljesen más mint egy otthoni példa..... -
"ezért őrülök meg az olyan kommentektől, hogy a WU hazavágta a rendszerem...addig meg jó volt"
Hát akkor kezdheted tépni a hajadat, mert én magam is beleszaladtam ebbe a dologba(meg még sokan mások). Ez az "öngyilkos frissítés" XP óta létezik, de ezt a betegségét nem tudta kinőni a Windows. Én is bíztam benne, hogy a W7-ben ez már nem fordulhat elő, de tévedtem, egy korábbi partíciómentésből kellet visszaállítanom a rendszert, mert a W7 indulását követően kb 1 perccel padlót fogott az egérkurzor(egér nem reagált), sem a billentyűzet, szóval csak néztem az asztalt vagy ami épp meg volt nyitva, csontra fagyott...Pontosan le tudom írni, hogy ez az "öngyilkosság" hogy megy végbe. Automatikusra van állítva a frissítés és egyik nap leérkezik több is, amiből legalább egyet nem tud alkalmazni a W7. Kiírja, hogy a frissítést nem sikerült telepíteni, próbálja meg újra. Na ilyenkor az ember kiszedi előle a pipát, hogy legalább a többi felmenjen, ami általában sikerül is. Újraindítja a gépet az ember, az az egy nyamvadt frissítés továbbra sem megy fel. Nem foglalkozunk vele tovább. Aztán pl pár nap múlva, teljesen rejtélyes okból teljesen simán feltelepül (kérdés nélkül a háttérben), csak jelzi a W7, hogy sikeres volt a telepítés, ami pár nappal korábban az Istenért sem ment fel...Na aztán innentől vége is szokott lenni az OS-nek. A legjobb esetben is, maga az OS működőképes marad, de innentől egyetlen frissítést sem lehet telepíteni, legrosszabb esetben meg BSOD-vel indul(azaz nem indul) a W7...
Mióta egyszer saját magam is belefutottam ebbe a történetbe, azóta az automatikus frissítések kilőve, mindig a 2. kedden (vagy azt követően egy nappal) kézzel indítom a Wu-t. Ez a módszer XP-nél is bevált, Vista-nál is és most W7-nél is, legalábbis a mai napig nem fordult elő, hogy akárcsak egy frissítést ne tudott volna telepíteni a W7.
Mindezek ellenére mindig kéznél van egy "időkapszula", hogy ha véletlenül mégis borulna valami, akkor 20 másodperc alatt állítom vissza a működő rendszert.
(Nem elírtam, tényleg 20 másodperc)Természetesen ez nem mindenkinél jön elő, de ahhoz épp elég számban, hogy ne lehessen kizárólag user error, hanem ezt egy tényleges WU hibának lehet(és kell) tekinteni.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Laccoss
üzenetére
Köszönöm, de ez sajnos nem müködik csak a DOS parancssorban.
Ikonról vagy parancssorból indított alkalmazásnál sajnos az Alt+shitf nem váltja át a billentyúzet kiosztást.
-----------------------------
Bocsi, de mégegyszer megkérdem, hátha van valakinek megoldása rá.
(sajnos megkötés a WIN7/32bit, nem tudunk visszamenni XP-re)- parancsinkonról indított DOS program (könyvelés) esetén angol a bill kiosztás
A karakterek megjelenítése helyes (ékezetes Á,É,Ű,Ű stb), de a bill kiosztást sehogy sem tudom átváltani magyarra.
Hogy lehetbe átváltani, vagy beállítani? -
pzstm
titán
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
minden valószínűség szerint igen (én szinte biztosra mondanám, de én ugye nem megbízható forrás vagyok meg csak pletyka
)
SP1 és IE9 teljesen külön csapathoz tartozik, egyik sem lesz másiknak előfeltétele. (Csak azért mert anno volt ilyen pletyka, hogy SP1 tartalmazza majd IE9-et meg IE9 csak SP1-es Win7-re megy fel...) -
Morden24
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Lesz egy RC még idén, RTM meg 2011Q1-ben. Egyébként eléggé követik az IE8 ütemezését.
Ja, a Citromail-es/Vipmail-es dologra: vicces, hogy ilyen marhaságon eléég jól elcsúszhat az ember... hogy én nem fogok szenvedni az e-mail miatt, az biztos

Vessen magára, aki ilyeneket használ. -
pzstm
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
vagy csak az év végi utolsó adagra tartogatják a dolgokat.....meg 1000-el dolgoznak SP1 RTM-en is....
(Amúgy attól ha pl. 1 hete felfedeztek valami rést a pajzson, azt tuti nem most fogod látni. Rengeteg előzetes teszt és átvizsgálás megelőzi amíg akár egyetlen egy Patch is kikerül a Windows Update-re (ezért őrülök meg az olyan kommentektől, hogy a WU hazavágta a rendszerem...addig meg jó volt.....
)(amúgy könnyen elképzelhető, hogy RTM fázisba kerül még idén az SP1, de Windows Update-en csak februárban, de inkább csak márciusban látjuk majd viszont.
) -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Neee!!!! Sírok!!!!!

Ha nekem is hasonlóakat szólnak, akkor rá nézek a mukira, majd tikkel a szemem és rángatózok mint egy epilepsziás a sztoboszkóp alatt...
-
Morden24
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez csak annyi, hogy jelenleg semmilyen hibajavítás nem jött ki

-
-
Morden24
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A nyelvi diverzitás miatt nincsen csúszás a frissítésekben. Olyan esetekben van difi, ahol valami lokalizációt kell csinálni nyelv, vagy szolgáltatás miatt.
Egyébként legjobb tudomásom szerint ma nem lesz OS patch, csak Office meg ilyenek.
-
pzstm
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
pár óra előfordulhat esetleg (bár szerintem inkább kevesebb), de az sem nyelvfüggő

-
Kösz a válaszokat!
Mondjuk én sem úgy értettem, hogy 1-2 nap az eltérés, hanem hogy esetleg pár óra... -
pzstm
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nyelvtől független. Egyszerre fut le a sccript. Minimális eltérések lehetnek az egyes országok között, de ez nyelvfüggetlen dolog (mondjuk ilyen mennyiségű gépnél nem is csoda)
-
bobsys
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ugy gondolom nincsen. Egyszerre toljak ki oket valamikor este magyar ido szerint (10 A.M. Pacific Time)
-
Ma van "hamvazó kedd", azaz a frissítések napja...Eddig nem nagyon foglalkoztam vele, de van valami időbeli eltérés a különböző nyelvű OS-ekhez kijövő frissítések megjelenési időpontjában?
Egyszerűbben: Az Angol W7-hez hamarabb elérhető, mint a Magyarhoz? -
válasz
Morden24
üzenetére
Ne aggódj, maximálisan megértelek... Én egy usernek hosszasan ecseteltem egy másik szolgáltató előnyeit (lényegesen nagyobb tárhely, remek spam szűrés, biztonság, nincs 15 perces letöltési korlát kliensnél stb stb), majd megkérdeztem, hogy ennek ellenére miért használja, az általad is említett egyik levelezőt.
Erre a válasza: "Mert tetszik a citromfej az oldalon".Kimentem a lakásból, kiálltam az utcára, elüvöltöttem magam (hogy majd beszakadtak a kirakatok), majd visszamentem, és beállítottam neki a kliensbe is a "citromfejet".

-
Morden24
nagyúr
/dühösOFF
Kezd a tököm kilenni a Citromail és Vipmail nevezetű mocskokból.
Már nem először fordul elő, hogy ez a két ócska szolgáltató visszadobál leveleket az ócska spamszűrőjükre hivatkozva. Ofkorsz nem csak nekem, többen panaszkodtak már.Egyszerűen nem tudom komolyan venni az olyan embereket, akik ezeket a gagyi vackokat használják. Van miljom normális, ingyenes webmail szolgáltató, miért ezeket a szemeteket kell erőltetni?
/dühösOFF vége
-
-
bobsys
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Latom kellett volna raknom egy smileyt, vagy kiirni, hogy ironia on.
-
-
törölt tag
Nálam 681MB foglalt a 2 giga memóriából, úgy, hogy fut az ATI CCC, a víruskereső rezidens védelme, a Daemon tools, és a Dropbox is. Ez nem is olyan sok. Win7 Home Premium 32 bit.
-
bobsys
veterán
Hubaze most nezem 2 gigabol 1.45ot eszik ez a szarfos. Kar volt feltenni SP1 elott. Azert van a ram, hogy uresen alljon. Legalabbis en azert vettem, nehogyma teleszemetlje minden szarral barmikor szuksegem lehet ra es en ugyis jobban optimalizalom a ram es cpu terhelest mint ez a szarfos winfos, redmondban ugysem tudnak programzoni dillettans az egesz csapat.
-
Morden24
nagyúr
válasz
fgordon
üzenetére
Már hatezerszer el lett mondva, keress a topikban, és olvass. Egyébként már most előre közlöm: ha 120-200Mb-s memóriafogyasztásra vágysz, akkor a legegyszerűbben úgy tudod "leoptimalizáni" (lol) a géededet, ha ütsz egy jó kis format c:-t.
Amúgy ha azt hiszed, hogy attól, hogy felszabadítasz egy pár tucat Mb memóriát (mert nem fogsz többet) gyorsabb lesz a Windows 7, erős tévedésben vagy. Az XP sokkal többször dolgozott winyóról, ez már itt rég nem igaz.
Vagy felejtsd el a 9 éves berögződéseket, vagy menj vissza XP-re.Olyan, hogy "XP séma" pedig nincsen a Winows 7-ben. Illetve ha a tiédben van, akkor kérj segítséget a warezsite-tól, ahonnan kukáztad.
-
válasz
fgordon
üzenetére
7-ben van xp séma?

Ja it is kikapcsolhatsz dolgokat, csak nem ajánlott, mert ha olyat kapcsolsz ki akkor jön egy üzi egyből, hogy hiba meg stb.
Én annyira optimalizálom, hogy semmennyire. Majd ő a prefetchel végzi a dolgát.
Az a 7-900 mega nem is sok. Nekem náha 1,3-at eszik a 2 gigából.
Ha meg nem tetszik hogy ennyit eszik, akkor vegyél még bele ramot, vagy tegyél fel xp-t.
Nem ajánlott bármit is kikapcsolni, csak azért, mert 50 megával kevesebbet fog enni ha piszkálod.
De legyen 100 mega na. -
megema
őstag
Sziasztok!
Valami tippetek van arra, hogy meg lehet-e oldani a Media Player 12-ben, hogy pl. zenelejátszás alatt ne ugorjon fel az ablak, ha egy másik számot nyitok meg (mappából) vagy egy pendrive-ot csatlakoztatok a gépre? Az utóbbi esetben még műsortár nézetre is átvált, mert szinkronizálni akarna. Nagyon zavaró tud lenni.

-
fgordon
senior tag
Tudja valaki, hogy egy Windows 7 miért eszik 700-900 mbyte memóriát, alap, XP sémával használva? (kb alap install után) És egy Windows 2000 / xp miért elégszik meg 120-200 mbyte memóriával, jól beállítva, kikapcsolva, ami nem kell? Hihetetlen fürge lesz akkor az XP is...
Windows 7-ben mi foglal 500 mbyte-ot plusszban az XP-hez képest?
Kinek van szüksége arra a sok alkalmazásra, ami ott figyel a háttérben?
Mennyire tudjátok leoptimalizálni ezt a sok szükségtelen alkalmazást? -
agemate
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Megcsinálta és nem talált hibát.. Csináltam rendszer visszaállítást is egy héttel ezelőttről, az sem segített. Ezekszerint buktam az Ubuntut.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Office 2010 dokumentumok ikonja az asztalra helyezve fekete négyzetek.. Miért? :\
Miniatűrök nem voltak törölve CClenaer-rel meg semmi ilyesmi...De más fileok asztalra helyezve jók, csak az Office file-ok nem, ez mitől lehet?
Nah rájöttem, office 2003 kompatibilis módba mentett fileok ikonja fekete téglalap.. érdekes..
-
agemate
addikt
Üdv, ideirányítottak az Ubuntu topikból, ezzel a problémával:
Kb egy hete nem használtam az Ubit, ma elindítottam, erre közli: "hiányzó grldr, újraindításhoz nyomja meg a.." stb-stb. Újrainítom, ugyanez. Nem akar elindulni. A recovery menü sem jön be.
A rendszer 10.10-es és wubival telepítettem Windows alól, az egész rendszer egy mappában van a C meghajtón.Az Ubuntu topik szerint a Win indítója halt meg.
Van ötletetek?
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nekem hibát nem ír, csak lassú.

-
-
bobsys, Sub-ZeRo
Koszonom szepen!
Mar telepitem is oket. 
-
bobsys
veterán
Minden honap masodik keddjen adja ki a Microsoft a frissiteseket. Oktober 12 eppen a honap masodik keddje, ebbol kovetkezik, hogy a kovetkezo adag holnap jon (magyar ido szerint 8 ora fele). Ez alol csak az igazan kritikus amit a felfedezes utan par nappal kitoltnak WUra, de ilyen azert keves van.
-
sNORh
addikt
hali
Van egy 64-es Win7 Ultimatem, ha kicserélem alóla az alaplapot akkor ugye arra tudom valahogy aktiválni? OEM egyébként de ugyhalottam hogy lehet ezt is -
Szeretnek kerdezni valamit a hozzaertoktol.
Tulajdonkeppen problema nelkul hasznalom a win7 ultimatet marcius ota es rendszeresen telepitem a frissiteseket is. Szerintetek ezt jol csinalom? Mert ahogy nezem 10.12-en is kijott valami 20-21 frissites, amit meg nem telepitettem azota.

-
dudasj
tag
Azért ez egy jó módszer ha maszekba javítgatja a gépeket

"Alapértelmezett user" ugye nem nagyon fog átírkálni elérési utakat, csak nyomja a next, next ,next -eket, és az ugye a C:\Program Files\xxx ... Így se perc alatt bedönteti a felhasználóval a rendszert, és máris van munka
Viccet félretéve én is nehezen szoktam le róla mikor bejött az NTFS, akkor ugye a régen "kötelező" módszer (bootvírusok, egyebek miatt) értelmét vesztette, ma már inkább hátrány mint előny. (Pl. áthelyezéskor csak a könyvtár-bejegyzést írja át, nem másol ténylegesen így kevesebbet csörög a winyó...). Na meg elég kényelmetlen is így használni a gépet. -
djyuri
őstag
válasz
Laccoss
üzenetére
Aktivált, számlás....de már volt korábban is több win7 64 is a gépemen,de nem volt sose gond..ismerősöm szerint vírus...most szkennelek többfélével is.
ui.:
az számít,hogy nem az én nevemen van? az eredeti xp-met ráfizetéssel cseréltem el originált win7-re..havernek túl kicsi a gépe,amihez adták (ósan gép..kuka mind) -
djyuri
őstag
Üdv
hikomat kérdés...mert másképp nem tudom fogalmazni a problémát:
Win7 64 bitem van...úgy 8 hónapja....kisebb-nagyobb összeütközéseim voltak a win7-el már,de ilyet még sehol nem láttam az életben:
Egérklikkélési gondom van...igen van másik egerem is.másik oprendszerem is a gépen...Tehát kizárólagosan win7 64-em hibás.
nem is tudom hogy fogalmazzak...néha(a napokban egyre gyakrabban) nem tudok klikkelni bizonyos dolgokra..de egy alkalmazáson belül...
1.- pl totalcommanderben kezdődött...aki ismeri,annak nem kell bemutatnom a programot...a hiba csak a jobb oldali ablakában van...nem tudok néha mappákat megnyitni....mintha alt+tab nyomódna le,de úgy,hogy közbe úgy látszik,mintha a totalcommander maradna az aktív ablak,mert a tálca úgy is néz ki,de a totalcommander ablaka világosabbra vált,ergo tuti elveszi az aktív hozzáférést. Főleg mivel utána csak akkor reagál valamit a TC,ha visszaklikkelek az ablak bármely más részére,tehát a jobb oldalán lévő mappák kivételével bárhova. Ezt a műveletet nagyjából 5-10 szer ismételem utána megjavul egy darabig,...de ma már az első után inkább billentyűzettel lépek a mappákba jobb oldalt...stb
2.- de ma már az utorrent-ben is elkezdte csinálni.... amikor rámegyek az állományok részre egy torrentnél..például,hogy kiválaszthassak a letöltések közül menet közben vagy éppen kihagyásra tegyek,akkor nem tudom az összes szűrési feltételt állítani...és ráadásul percről percre változik,hogy melyik klikkelésére nem reagál semmit. most pl tudom állítani a kész,%,proiritás szűrést,de 5 perce pont ezeket nem tudtam ás a többit igen.
gondolom ennyi infó elég a maszlaghoz,mert ilyen hibát másnak nem tudok titulálni....
köszönöm

-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszönöm, ez a kép sokat segített. nem vettem észre, h a mindenki nincs benne a biztonság részbe. beraktam, megoldódott, elérem. köszönöm még egyszer.
úgy tűnik a progi is megy, legalábbis a laptopomon meg a serveren igen, kérdés a másik notin menni fog-e a bossnak. -
bob.gonsales
csendes tag
Üdv!
Hozzáértő segítségére szorulok. A Firefox topic-bol, ide irányítottak, hogy talán itt lessz megoldás a problémámra.
Adott W7, LAN-os figyelt internet, és mellette mobiltelefonos internet (Nokia PC suite), ami nincs figyelve.
Kérdés: Hogy tudom beállitani a firefoxot, hogy melyik internetkapcsolatot hasznalja?
bocsi a helyesírási hibálért, Szlovákiából írok.
Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- PC Game Pass előfizetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Dobozos ASUS TUF 17 Ryzen 7 7735HS 16 GB DDR5 512 GB SSD RTX 4060 (8 GB) Magyar bill
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen- MS4674, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mar telepitem is oket.